tiedote

Seura-asujen lisätilauksen tilausaika on päättynyt 11.6.2018

HUOM: TILAUSAIKA ON UMPEUTUNUt!

Umbron Team Performance-sarjan asuista on pyydetty lisätilausta. Mikäli siis jäit vaille uutta seura-asua, nyt on vielä mahdollisuus tilata itselle asu. Asujen malleja voi käydä katsomassa Vilposella. Malleja voi katsoa myös tästä. Vilposella on myös joitakin hajakokoja sovitusta varten ja tietenkin jo tilanneiden asuja sovittamalla saa oman koon selville. Asujen koot ovat 128, 140, 152, 164 / XS, S, M, L, XL, XXL ja asu voi olla eriparia, eli voit tilata erikokoiset housut kuin takin. Nyt voit tilata erikseen myös pelkät lisähousut. Vaatteiden tilaukset tulee tehdä alla olevalla tilauslomakkeella 11.6.2018 mennessä.

Lisätilauksen hinnat 

 • Treenipuku 80,00€ / sininen takki (600040 /923) ja mustat housut (600041 /060)
 • Verkkapuku 70,00€ / sininen takki (600032 /923) ja mustat housut (151059 /981)
 • Treenihousut 35,00€ / mustat housut (600041 /060)
 • Verkkahousut 30,00€ / mustat housut (151059 /981)
asu.jpg

Jalkapallojaoston Sponsorit 2018

 • Kuljetus Käkelä-Petäys Oy
 • LVI-Kannonlahti Oy
 • Maalaustyö Korhonen J-P
 • PP Tilausmatkat Oy
 • LVI-Talo Kannosto Oy
 • Oma Säästöpankki Oyj
 • Urheilu- ja Koneliike Mauno Vilponen Ky
 • Japoma Oy
 • SEDU Pintakäsittely
 • Hitsaustyö Kalliosaari Oy

Jalas P12 valkoisen ensimmäinen kotipeli Kiuaskalliolla 20.5 ja voittoputki sai jatkoa!

Jalas valkoinen 3 - 1 Kanu 06

Joukkueen otteluraportti:

P12 valkoisten eka kotipeli ja ensimmäistä kertaa päällä myös uudet siniset pelipaidat. Vastassa Kanu 06, jonka kanssa karsinnoissa pelattiin tasan. Ekalla puoliajalla vähän hakusessa molempien peli.

Jalas siirtyi 1-0 johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen Kanun omalla maalilla. Erikoinen maali kaikenkaikkiaan kun Kanun maalipotkun jälkeen, ei jalaslaiset koskeneet kertaakaan palloon.

Noin vartin kohdalla Kanulle tuomittiin rankkari, kun Kanulainen kompuroi rankkualueen tuntumassa, rankku maaliin ja tilanne 1-1. Kun oli pelattu 22 min siirryttiin 2-1 johtoon Nikon kaukovedolla vastapalloon rankkualueen takaa ja maalivahti oli voimaton.

Toisella puoliajalla Jalaksen peli parani, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi hyvistäkään paikoista. Vastaavasti Kanun yritykset jäivät kaukovedoiksi tai Rasse esti läpisyötöt hyvillä vastaantuloilla. Peli alkaa olla jo vähän fyysistäkin. Molemmille joukkueille tuli yksi keltainen kortti. Ottelun lopussa jälleen yhdestä tilanteesta Mika onnistui tuikkaamaan pallon maaliin hyvällä kurotuksella maalin lähettyviltä ja loppulukemat 3-1.

Hienosti jatkuu puhtaalla pelillä poikien sarjapelit. Käy kurkkaamassa sarjataulukko joukkueen sivuilta tästä

Jalas on mukana Palloliiton Kannusta Mua- kampanjassa 2018

Kannusta mua –kampanjassa #kannustamua on tarkoitus tukea positiivista ilmapiiriä ja eritoten pitää hauskaa yhdessä. Kampanja on koko Jalaksen jalkapalloperheen kaikkien joukkueiden yhteinen. Luodaan kaikissa joukkueissa hyvää fiilistä ja arvostetaan hyvää käytöstä kaikessa toiminnassa. Positiivinen ilmapiiri on tärkeä osa lasten harrastusta.

Tänään Jalaksen pallokerhossa oli Äidit pyydetty mukaan pelaamaan - Loistavaa #kannustamua!

Tänään Jalaksen pallokerhossa oli Äidit pyydetty mukaan pelaamaan - Loistavaa #kannustamua!

Jaosto muistaa kampanja-ajan jälkeen henkilöitä tai koko joukkuetta, josta parhaiten huokuu positiivinen asenne ja jaksaa kannustaa takaiskuista tai säästä huolimatta. Kampanja-aika vuonna 2018 on 7.5.-17.6.

Lue lisää kampanjasta >>> tästä

 

Hyvää Äitienpäivää kaikki futisäidit ja kiitos kun jaksatte aina kannustaa!

Jalas YJ P14 otti aluesarjassa otteluvoiton Vaasasta 10.5.2018

P14 pääsi pisteiden makuun 10.5.2018 Vaasassa pelatussa pelissä. Sää oli mitä mainioin ja vielä kun pelikin lämmittää mieltä, ei voi sanoa kuin että mahtavaa! 

Voitto VPS J 05 valkoisesta joukkueesta puhtaasti 0-3.

Maalit Kangaskokko Kaapo 2 ja Aro Eero 1 (lisätiedot tästä)

Seuraava ottelu on kotipeli >>>>> Tule seuraamaan ja kannustamaan pojat voittoon!

Jalas P9 Ilmajoen Kevätturnauksessa 6.5.2018

Pilvipoutaisena ja lämpimänä kevätpäivänä Jalaksen  P9 joukkueen poikia oli pelaamassa Ilmajoen Kevätturnauksessa. Joukkuetta edustamassa turnauksessa olivat Jesse, Aaro, Rasmus, Samu, Leevi, Ville, Antero ja Wate sekä valmentajat Esko ja Juhani. Pelit etenivät 1x25min peliajoilla ja vastassa oli neljä hyvää joukkuetta. Joukkue pelasi todella hienot pelit voittaen kaikki neljä peliään. Alla tarkat joukkueen kirjaamat otteluraportit.

 

Joukkueen kirjaamat otteluraportit:

I. Akisa - JALAS 1-3

Maalissa ensimmäisen pelin ajan toimi Rasmus. Akisa aloittaa pelin. Heti alkuun tuli hyviä hyökkäys yrityksiä Jalakselta, kunnes vihdoin noin 8 minuutin kohdilla Leevin syötöstä Samu tekee ensimmäisen maalin. Jalas johtaa 1-0. Peli pyöri hienosti Akisan päädyssä, mutta uusi maali tapahtuu vasta vaihdon jälkeen, kun Anteron potku osuu Akisan verkkoon. Tilanne Jalaksen hyväksi 2-0. Tramatiikkaa peliin tuo Akisan pelaajan loukkaantuminen kun molemmista joukkueista tavoiteltiin palloa samaan aikaan, Akisan pelaaja jää sivuun ja pienen tauon jälkeen peli lähtee jälleen käyntiin. Leevi nostaa tilanteen seuraavaksi Jalaksen hyväksi 3-0 ja heti aloituksen jälkeen Jalas tekee hienon hyökkäyksen Akisan maalia kohti, mutta se torjuttiin. Akisa lähtee nousemaan Jalaksen päätyy ja saa tehtyä maalin. Lukemat silti Jalaksen hyväksi 3-1. Lopussa Aaro tekee upean potkun kohti Akisan maalivahtia, mutta tämä saa pallon syliinsä haltuun. Peli päättyy Jalasken 3-1 voittoon ja vihreä kortti ojennetaan Samulle aktiivisesta työstä kentällä.

II. Jalas – IK Oranssi 3-2

Maaliin vaihtuu Jesse ja aloituspotkun suorittaa IK. Jalas lähtee heti alkuun hyvään hyökkäykseen, mutta tilanne päättyy Jalaksen päätyyn kulmapotkuun IK:lle. Seuraa vääntöä ja uusi kulmapotku IK.lle. Tilanne pyörii Jalaksen päädyssä ja IK tekee ensimmäin maalin Jalaksen verkkoon. Tilanne 0-1. Mys tässä pelissä vähän törmäillään jonka seurauksena Ville sekä IK:n pelaaja siirtyvät hetkeksi sivuun. Wate lähtee viemään palloa IK:n päätyyn ja hienon potkun ehtii viime senteillä estää IK:n puolustaja. IK:n vastahyökkäys nostaa nyt tilanteen 0-2. Jalas tekee vaihdon ja Aaron ja Leevin yhteistyöllä saadaan potkua maalia kohti, mutta menee ohi. Lopuksi hyvän syöttelypelin tuloksena Aaro tekee Jalaksen ensimmäisen maalin ja nostaa lukemat 1-2. Hyviä tilanteita tulee lisää ja sitten Leevin syöttö tulee Rasmukselle, joka laukoo maalin ja saavutetaan tasatilanne 2-2. Peli oli hyvin tasaista, molempien joukkueiden maalivahdeilla riittää töitä, kunnes Jessen maaliheitto valuu kentän lävitse, monen ohipotkun jälkeen suoraan IK:n maaliin. Tuomari hyväksyy maalin ja lukemat nousevat Jalaksen hyväksi 3-2. Loppu peli pyörii hienosti IK:n päädyssä ja päättyy Jalaksen voittoon. Vihreän kortin saa Rasmus.

III. Kanu musta - JALAS 2-5

Leevi toimii Jalaksen maalissa. Samu tekee aloituspotkun ja peli lähtee käyntiin. Peli on molemmilla joukkueilla hyvin levotonta ja pallo pomppii rajojen ylitse moneen kertaan. Kanu onnistuu hyökkäämään Jalaksen maalia kohti ja seuraa pommitus Leeviä kohti maaliin, joka torjuu usean potkun hienosti saaden tilanteen raukeamaan omalla pitkällä potkullaan. Myös Wate pääsee estämään seuraavaa Kanun hyökkäystä. Ville tekee hyökkäyksen Kanun päätyä kohti, syöttää Watelle ja tulos 1-0 Jalakselle. Pallo ajautuu jälleen Jalaksen päähän, mutta Wate tekee keskeltä kenttää hienon nousun ja vetää maalin. Tilanne 2-0. Tämän jälkeen Watelta tulee uusi hyökkäys, mutta pallo lentää ohi maalin. Jälleen Jalakselta nousu keskeltä kenttää Kanua kohti ja Aaron luja potku osuu Kanun verkkoon. Tilanne 3-0. Jalas tekee vaihdon. Loppupuolen peliä hallitsee Jalas, jossa Rasmus tekee hyvät väistelyt ja tekee maalin nostaen tilanteen 4-0. Tämän jälkeen Jesse nousee Kanun maalia kohti ja nostaa lukemat 5-0. Kanu lähtee nousemaan Jalaksen päätyä kohti ja tekee uusia hyökkäyksiä. Antero torjuu tiukan potkun ja estää hienosti maalin teon. Myös Leevi onnistuu torjumaan Kanun kulmapotkusta tulevan pallon. Jalas nousee hyökkäykseen, mutta Aaron kova potku osuu ylärimaan. Kanulta tulee upea saksaripotku Jalaksen maalia kohti ja tilanne nousee 5-1. Jalas yrittää vielä uusien hyökkäyksien kera, mutta potkut menevät ohi Kanun maalista. Seuraa liikaa keskikenttäpeliä Jalaksen päädyssä ja Kanu pääsee tekemään vielä maalin. Tilanne päättyy Jalaksen hyväksi 5-2. Tämän pelin vihreän kortin saa Wate.

IV. Jalas – SJK musta 7-3

Maalissa jatkaa Leevi. Tehokasta alkua Jalakselta ja Aaron syötöstä Wate tekee maalin. Tilanne 1-0. Heti seuraavan minuutin kuluttua Rasmuksen syötöstä Aaro laukoo tilanteen 2-0. Peli on Jalaksen hallussa ja seuraavan hyökkäyksen tekee Jesse, jonka potku osaa SJK:n tolppaan. SJK tekee vastahyökkäystä, mutta tilanne palaa SJK puolella ja Aaro nostaa tilanteen 3-0. Jalas hyökkäilee jälleen ja tolppaan osuu pallot Aaron sekä Jessen toimesta. Seuraava Aaron hyökkäys osuu maaliin ja lukemat 4-0. Wate hyökkää yksin läpi, mutta pallo menee ohi maalin. Jesse korjaa tilanteen ja laukoo lukemat 5-0. SJK tekee nyt vuorostaan hyökkäyksiä ja Leevikin saa maalissa töitä. SJK saa tehtyä maalin ja tilanne 5-1. Jalas tekee vaihdon. SJK tekee uuden hyökkäyksen , jonka Antero sa katkaistua potkullaan. Seuraa muutama kulmapotku, jotka Leevi torjuu hienosti, mutta sitten SJK saa maalin ja lukemat ensin 5-2, jonka jälkeen vielä SJK nostaa tilannettaan yhdellä maalilla. Tilanne 5-3. Seuraavasta aloituksesta Samu saa pallon Rasmukselle, joka laukoo maalin SJK päähän ja lukemat 6-3. Hyvä hyökkäys Jalakselta, mutta Villen kova veto torjutaan. Rasmus nousee vielä hyökkäykseen ja nostaa tilanteen 7-3 Jalaksen hyväksi. Peli päättyy ja vihreän kortin saa Leevi.

jalas 09.PNG

Jalas P10 Ilmajoen Kevätturnauksessa 5.5.2018

Joukkueen kuulumisia ja valmennusjohdon raportti Ilmajoen kevätturnauksesta:

10-pojat ovat talven treenanneet pääasiassa liikuntasaleissa ja pari kertaa ulkona kelien lämmettyä. Turnauksessa päästiinkin katsomaan ovatko muut joukkueet saaneet etumatkaa hallitreenien ansiosta. Turnausta odotettiin pienen jännityksen merkeissä, koska mukaan oli lähdössä vain kentällinen pelaajia ja sairastumisiin ei olisi ollut varaa ja onnesi niiltä säästyttiin. Pojilla olikin edessään kova pelipäivä, kun pelejä oli tiedossa 5 * 25 minuuttia.

Jalas - IK musta 3-0

Peli kulki pääasiassa jalaksen hallinnassa ja pelin pääpaino olikin Ilmajoen puolustusalueella. Ilmajoella oli myös hyviä hyökkäyksiä, mutta jalaksen puolustus hoiti nämä mallikkaasti ja hyökkäykset pysähtyivät viimeistään maalissa olleen Akselin hanskoihin. Maaleja saatiin odotella pelin puolivälin tietämille, jolloin Eero sai avattua Jalaksen maalihanan, tämän jälkeen Tuukka maalasikin pikaisesti kahteen kertaan ja kaikki jalaksen maalit syntyivätkin 3 minuutin sisään.

Ik punainen - Jalas 0-3

Pelillisesti hyvin samanlainen kuin IK mustaa vastaan. Pelipaikat pidettiin kutakuinkin samoina ja peli kulki sujuvasti. Maalitehtailu alkoi kuitenkin hyvin nopeaan, kun Tuukka sijoitti pallon maaliin reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen, Tuukka onnistui vielä toistamiseen ja Eero vielä viimeisteli selkeän 3-0 voiton.

Jalas - Sisu 1-1

Valmentaja otti sisua vastaan tietoisen riskin ja sekoitti pelipaikkoja runsaasti, jotta pelaajat pääsisivät pelissäkin kokeilemaan eri pelipaikkojen pelaamisia. Käytännössä hyökkääjät ja puolustajat vaihtoivat pelipaikkoja ja Akselikin pääsi maalista kentälle. Tämä toisaalta sekoitti hieman poikien peliä, mutta samalla päästiin näkemään onnistumisia ei niin normaaleilla pelipaikoilla. Itse peli oli tasainen, joskin sisun hallinnassa hieman enemmän. Jalaksella riitti voitontahtoa loppuun saakka ja lopussa oli kovaa yritystä voittomaalin saamiseksi, mutta valitettavasti siinä ei onnistuttu.

Kury - Jalas 2-1

Sitten olikin vuorossa paikallisottelu, johon taustajoukot antoivat painetta voittotoiveillaan. Pelipaikat pidettiin pienillä muutoksilla samana kuin edellisessä pelissä, jotta saatiin lisää näyttöjä eri pelipaikoista. Kurikan kanssa peli oli tasaista ja pelitilanteita oli runsaasti molemmissa päissä. Tuukka avasi maalinteon reilun viiden minuutin kohdalla, jonka jälkeen olikin pitkään tasaista vääntöä molemmissa päissä ja kurikan tasoitusmaali tulikin vasta 17 minuutin kohdalla, voittomaali tuli pariminuuttia ennen pelin loppua. Tämän jälkeen Jalas alkoikin kovan yrityksen tasoitusmaaliin, ja yritystä oli kovasti, mutta valitettavasti taas aika loppui kesken.

Jalas - Karhu 2-1.

Viimeisessä pelissä palattiin aamun hyviksi todettuihin pelipaikkoihin ja se tuottikin heti tulosta. Pelin hallinta oli Jalaksella ja Karhun hyvin alkaneet hyökkäykset pysäytettiin pääasiassa puolustuslinjalle, ja Akseli toimi taas maalissa viimeisenä lukkona. Lopputuloksesta valmentajalla on pieni epäselvyys koska, oma kirjanpito ei vastannut virallista tuloslistaa. Eetu kuitenkin avasi maalinteon 10 minuutin kohdalla, tämän lisäksi omasta kirjanpidosta löytyi Eerolle kaksi maalia. Tiedä sitten kumpiko on sekoillut, tuomari vai valmentaja…

Fairplay-pokaalin pokkasi Eelis Laine!

Fairplay-pokaalin pokkasi Eelis Laine!

Yhteenveto

Päivän pelit antoivat hyvää kokemusta tulevalla sarjakaudelle. Muutama asia nousi esiin, mitä tulevissa harjoituksissa olisi hyvä huomioida ja osa näistä on ehkä kytköksissä pienissä saleissa harjoitteluun. Pelipaikkojen sekoittelu osoitti, että osaamista riittää useammallekin pelipaikalle, vaikka monesti poikien omasta suusta kuulee: ”en mä osaa siellä pelata”.

Pelaajat: Alinen Eetu, Laine Eelis, Hantula Miko, Ristilä Eero, Lehtinen Akseli, Heinola Tuukka, Rantamäki Mikko ja Havi Hermanni.

Valmennus: Jarno Rantamäki

Kaikkiaan tuloksellinen ja mukava turnauspäivä, kiitoksia kaikille mukana olleille pelaajille ja huoltajille.

Liitteenä epävirallinen sarjataulukko päivän peleistä

Liitteenä epävirallinen sarjataulukko päivän peleistä

Jalas P11 aloitti kauden pelit Ilmajoen Kevätturnauksella 6.5.2018

Turnaukseen lähdettiin pelaamaan ensimmäisiä pelejä omalla P11 kokoonpanolla.
Pojilla on takana hyvä ja pitkä hallitreenikausi yhteisten treenien merkeissä 06/05 poikien kanssa. Se antoi vähän hyvää odotusta halliturnaukseen ainakin valmentajan näkökulmasta.

Pelejä kertyi lohkojakojen vuoksi lopulta vain kolme. 
Lohkoomme tuli Jalaksen lisäksi Sporting Kristina, MALAX IF/II ja IK Punainen. 
Peliaika 2x15 minuuttia.

JALAS - Sporting Kristina 1-0
Ensimmäinen peli antoi viitteitä päivän tasaisuudesta. Niukka voitto vastustajasta 1-0 oli pienestä kiinni. Koko kausi on treenattu vanhempien kanssa ja pelitilanteita harjoiteltu puolenkentän paitsion ajatuksella. Nyt vastustaja odottelikin joka avauksessa meidän puollustuslinjan yläpuolella avauksia ja puollustajilla oli aina kiire pitkien avauksien kanssa.
Ensimmäisen puoliajan lopulla Severi pisti pelin ainoan maalin sisään ja se helpotti tiukkaa peliä seuraavaa kotikatsomoa kummasti.
Toisella puoliajalla päästiin sitten loppupelistä jo hieman nauttimaan syöttöpelistä. 
Sivusta katsoen pojat pelasivat loppupelistä nauttien ja kuluttaen aikaa kierrättämällä palloa puollustuksen kautta pitäen hyvää syöttöpeliä yllä.

Vihreä kortti maalivahti Laurille, pelasti todella monta pitkästä avauksesta tullutta läpiajoa.

IK Punainen - JALAS 0-2
IK taisi olla poikien mielestä ennakkoon turnauksen pahin vastustaja. Puheet ja jännitys ainakin pukukopissa oli toista kuin ensimmäisessä pelissä. Peli kulki hyvin pitkälti samaa rataa kuin ensimmäinenkin. Muutamat pitkät avaukset jo edellä mainitusta syystä häiritsivät meidän maalivahtia, mutta nyt puollustus oli todella hyvin mukana vastustajan hyökkäyksissä. Tiukka nollapeli omassa päässä ja ensimmäisen puoliajan maalintekijänä toimi taas Severi, joka toi Jalaksen tauolle 0-1 johdossa.
Pelin aikana päästiin tykittelemään maalia kohti useampaankin kertaan. Toisella puoliskolla 0-2 maalista vastasi Erkin kaukolaukaus puolesta kentästä komeasti maalivahdin selän taakse.
Peli selkeää meidän hallintaa.

Vihreä kortti hyvästä puollustuspelistä Erkkille.

JALAS - MALAX IF/II 4-0
Viimeiseen peliin lähdettiin poikia vähän tsempaten ja luoden painetta onnistumisille. Turnauksen lopputulos ratkeasi tässä pelissä. Vastustaja oli toki hävinnyt kaikki pelinsä aiemmin, mutta tasaisia pelejä oli meilläkin ollut. Malax ei ollut lopputuloksesta 4-0 huolimatta helppo vastus. Malaxin pojat pelasivat kovaa ja fyysistä peliä. Kovista otteista myös kertoo meille annetut pari rankkaria. Hyvien hyökkäysten ja varsinkin Tonin maalialueelle nousujen vuoksi vastustajan puollustus joutui katkomaan hyökkäystä pariin otteeseen rankkarin arvoisesti. Ensimmäisestä rankkarista Toni pisti sisään 1-0 tilanteeseen. Toinen maali ensimmäisellä puoliajalla tuli Juhon viimeistelemänä. Tauolle 2-0 tilanteessa.
Toisella puoliajalla jatkettiin peliä samalla tyylillä. Sovitusti toista rankkaria tuli vetämään mahtavaa turnausta pelannut maalivahti Lauri ja peli 3-0 tilanteeseen. Riski toki, mutta puollustus oli miehittynyt keskiviivalle odottamaan jos olisi epäonnistunut. Ei toisteta sarjapeleissä. Peli viimeisteltiin Juhon toimesta tilanteeseen 4-0.

Vihreä kortti edelleen puollustukselle ja Roopelle.

Koko turnauksen Fairplay pokaalin sai Valtteri.
Hyviä onnistumisia ja pitkiä spurtteja puollustukseen. Kaiken kaikkiaan hyvää peliä.

Puollustus sai hieman enemmän kommentteja näistä peleistä. Toki kaikki muutkin tekivät töitä pelin eteen koko ajan.
Miika ja Severi väänsivät ja käänsivät peliä keskikentällä, Iipo, Toni, Artturi, Eemeli ja Juho huolehtivat hyökkäyspään raskaasta karvauspelistä pyrkien pitämään paineen vastustajan pelipuoliskolla. Hieman muutamaa pelillistä tekniikkaa pitää poikien kanssa keskustellen käydä läpi kesää ajatellen. Hyvä pojat.

Mukana reissussa, Severi, Roope, Toni, Erkki, Juho, Miika, Valtteri, Artturi, Eemeli, Lauri ja Iipo.

P12 valkoinen avasi sarjakauden 2-7 voitolla!

Joukkueen raportti ottelusta:

Jalas valkoinen avasi kauden aurinkoisessa vaasassa. Kotijoukkue Kiisto aloitti kovalla prässillä ja koitti saada meidän puolustuksen tekemään virheitä. Jalas sai pidettyä hienoisen pallohallinnan ja käänsi hiljalleen ottelun hallintaa itselleen. Pojat loivat hyviä maalipaikkoja heti ottelun alussa hyvillä syöttökuvioilla. Vastustaja koitti murtaa meidän puolustusta nopeilla juoksuilla, mutta meidän nopeajalkaiset puolustajat ja jälleen loistavan pelin pelannut Rasse veivät voiton. Tauolle 1-4 Jalaksen johdossa. Toisella puoliajalla meidän pallohallinta alkoi selkeästi painaa ja kiiston nopeatempoinen peli rauhoittui. Ottelu oli haastava, vaikka numerot lopuksi Jalakselle 2-7. Maalit tänään: Eero 2, Mika 2, Vikki, Joonas, Jaro.

Mahtavaa sarjakauden avaus, hyvä pojat ja valmennusjohto!

P12 sininen avasi sarjakauden 8-2 voitolla!

Joukkueen raportti ottelusta:

Jalas Sininen avasi sarjakauden kotipelillä Alahärmän kisaa vastaan. Akisa aloitti pelin vahvasti ja Jalas oli ottelun alun selkeästi puolustus asemissa. Palloa saatiin pidettyä meillä, mutta pelin avaus ei onnistunut. Alkukankeuden jälkeen peli saatiin kulkemaan myös hyökkäyssuuntaan ja pelin painopiste vaihtui. Ensimmäiselle puolikkaalle saatiin luotua lopulta hyvin maalipaikkoja ja tauolle mentiin 3-0 lukemissa. Toisella puolikkaalla poikien yhteispeli parantui pelin edetessä. Puolustuspeli oli varmaa paria takaiskua lukuunottamatta. Maalipaikkoja luotiin hyvillä murtosyötöillä. Meille harjoituskaudella ongelmia tuottanut maalintekokin saatiin kuntoon ja verkkoa pääsi heiluttamaan Joonas Kuusisto 3, Miika Rajamäki, Onni Siltala, Lauri Jyrä, Iipo Aula ja Rasmus Kattelus. Varmalla pelillä avausvoitto lukemin 8-2.

 

Mahtavaa joukkuepeliä ja hienoja kuvioita. Hyvä pojat ja valmennusjohto!

3.4.2018 P8 Harjoitusottelu Jalas - IK

Jalaksen P8 joukkue kävi pelaamassa harjoitusottelun Myötätuuli Areenalla Ilmajoen kisailijoita vastaan. 

Joukkueen raportti ottelusta:

P8 joukkue 3.4.2018.jpg
P8 joukkue 2kuva 3.4.2018.jpg

Kävimme pelaamassa harjoitusottelun Ilmajoen kisailijoiden P8 kanssa. Ennakkoon oli tiedossa että pelaisimme ottelun poissaolojen siivittämänä.

Ottelu lähti käyntiin todella mallikkaasti, tuskin peli oli kunnolla edes alkanut kun Eero Luhtanen oli järjestellyt osumillaan Jalaksen 2-0 johtoon. Ilmajoki kavensi tilannetta 2-1 mutta Eero Luhtanen lisäsi nopeasti tilanteeksi 3-1. Ilmajoki ei hellittänyt vaan käänsivät hienoilla osumillaan tilanteeksi 3-3. Väinö Keskinen siirsi jälleen Jalaksen 4-3 johtoon. Ilmajoki kavensi puoliaika lukemiksi 4-4.

Toinen erä käyntiin ja Väinö Keskinen taituroi tilanteeksi 5-4. Hetkeä myöhemmin Väinö Keskinen syötti ja Osku Välimaa muutti tilanteeksi 6-4. Ilmajoki ei luovuttanut vaan järjesteli tilanteeksi 6-6. Pelikello näytteli jo ottelun päätös aikaa, mutta Väinö Keskinen oli eri mieltä lukemista ja järjesteli itselleen lähes läpiajo tilanteen ja muutti lopullisesti tilanteeksi 7-6 Jalaksen pojille.

Eemi Launo torjui koko ottelun Jalaksen tolppien välissä ja esitti parhaan pelinsä hyvään saumaan. Koko joukkue suoriutui hienosti, vaikka kehitys asioita tulikin ottelun edetessä esille.

Ottelussa palkittiin Eero Luhtanen, Väinö Keskinen ja Eemi Launo.

 

Hyvä pojat ja joukkueenjohto, tästä on hyvä jatkaa kohti sarjaturnauksia!

Uudet seura-asut saapuneet

Jalkapallon uudet seura-asut ovat saapuneet. Seura-asuja jaetaan torstaista 29.3.2018 alkaen joukkueiden toimesta. Seura-asu tulee maksaa 15.4.2018 mennessä jaoston tilille FI06 5419 8020 0111 74. Maksaessasi kirjaa viestikenttään asun tilaajan nimi. Mikäli maksat useamman asun, kirjoita viestikenttään kaikkien asujen tilaajien nimet.

Asujen hinnat vielä kertauksena: 70,00€ Treenipuku (tuulipuku) ja 60,00€ Verkkapuku.

asu.jpg

ISO KIITOS SPONSOREILLE!

 • Kuljetus Käkelä-Petäys Oy
 • LVI-Kannonlahti Oy
 • Maalaustyö Korhonen J-P
 • PP Tilausmatkat Oy
 • LVI-Talo Kannosto Oy
 • Oma Säästöpankki Oyj
 • Urheilu- ja Koneliike Mauno Vilponen Ky
 • Japoma Oy
 • SEDU Pintakäsittely
 • Hitsaustyö Kalliosaari Oy

P9 joukkue kävi avaamassa kauden 24.3 Kauhajoella

Jalaksen P9 eli 2009 syntyneiden poikien joukkue pelasi kauden ensimmäiset pelinsä lauantaina Kauhajoella. Harjoitukset ovat syksyn tauon jälkeen käynnistyneet alkuvuodesta koulun salissa ja tämä turnaus oli viime kauden jälkeen ensimmäinen kosketus nurmikentälle, vaikkakin teko-sellaiselle. Turnauksessa oli edessä neljä peliä, 2*10 minuuttia.

 

Alla tarkat joukkueen kirjaamat otteluraportit

KARHU VALKOINEN - JALAS

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui turnauksen toinen isäntäjoukkue Karhu Valkoinen. Pelin alku oli molemmilta joukkueilta haparoiva ja varovainen, mutta tasainen. Kun peliä oli pelattu 4.23 Rasmus Koski teki Jalakselle maalin. Tilannetta kuvaa, ettei Jalaksen pojat huomanneet edes hurrata maalia. Vaihtopenkillä vanhemmat sitten opastivat, että aina kun maali tulee sille hurrataan 😊. Maalin jälkeen Jalas vaihtoi ja toinen ketju sai ensi kosketuksen myös peliin. Jalaksen pojat olivat varovaisia ja hakivat pelituntumaa kenttään sekä toisiinsa ja Karhu pääsi sitten rokottamaan nopeassa tahdissa; tasoitus ajassa 5.58, maalin johtoon 6.47 ja kahden maalin johtoon ajassa 7.38. Ensimmäisen erän lopussa Niklas Niemistöllä oli hieno yritys Karhun maalissa, laukaus meni harmittavasti hieman tolpasta ohi. Ensimmäinen erä päättyi Karhulle 3 -1. Toisen erän alku oli selvästi erilainen kuin ensimmäisen erän. Molemmilla joukkueilla oli kova taistelu pallosta, peli oli hyvin tasaväkistä ja sinnikästä. Toista erää oli pelattu 1.44 Waltteri Lehto pääsi Karhun pelaajien läpi ja upotti pallon vastustajan verkkoon. Peli tasaantui 3 – 2 ja pelin vire parani entisestään. Toisen erän ajassa 3.52 nähtiin hieno kuvio kuin oppikirjasta; Damiel Hakala syötti ja Rasmus Koski teki maalin. Tämän jälkeen peli oli tasan 3 – 3 ja peli oli Jalaksen hallinnassa. Loppuosa erästä Karhu pääsi niskan päälle ja siirtyi jälleen johtoon ajassa 5.35 ja teki vielä viimeisen maalin ajassa 8.53. Tästä huolimatta Jalas pelasi hienosti ja lopputulos olisi voinut olla toisin päinkin. Alun haparoinnin ja ujostelun jälkeen peli lähti hienosti kulkemaan ja vastustaja oli hyvin saman tasoinen.

Jalaksen maalissa pelasi Leevi Hautamäki. Joukkue oli jaettu kahteen kentälliseen, joista molemmat pelasivat 5 minuuttia/erä. Eli kaikki saivat peliaikaa saman verran. 1.kentällisessä pelasivat Waltteri Lehto, Rasmus Koski, Damiel Hakala, Jesse Laitinen. 2.kentällisessä pelasivat Ville Vuorinen, Niklas Niemistö, Samu Laitala, Henri Koski. Pelijohtaja Juhani Hautamäki. Fair Play-kortti Leeville.

Maalit:

 • 0 – 1 (4.23) Rasmus Koski
 • 1 – 1 (5.58) Karhu
 • 2 – 1 (6.47) Karhu
 • 3 – 1 (7.38) Karhu
 • 3 – 2 (11.44) Waltteri Lehto
 • 3 – 3 (13.52) Rasmus Koski (Damiel Hakala)
 • 4 – 3 (15.35) Karhu
 • 5 – 3 (18.53) Karhu

 

SPORTING – JALAS

Puolen tunnin tauon jälkeen vastaan asettui Kristiinankaupungin Sporting. Jalas lähti peliin huomattavasti varmemmalla otteella kuin ensimmäiseen peliinsä. Pelin alku oli tasainen ja pallo kävi vuorotellen molemmissa päissä kenttää. Ensimmäisessä erässä nähtiin useita hyviä tilanteita ja maalilla oli useita paikkoja. Erän alussa peli oli hieman Jalaksen hallintaa ja ajassa 5.54 Damiel nosti Jalaksen johtoon Waltterin syötöstä. Erän lopussa hallinta siirtyi Sportingille ja tasoitus oli tosiasia ajassa 7.01. Tasoituksen jälkeen Jalas sai hetkellisesti hyviä tilanteita vastustajan päähän, mutta Sporting pääsi tekemään johtomaalin ajassa 9.54. Ensimmäinen erä päättyi 2 – 1.  Toinen erä alkoi Jalaksen osalta sähäkästi. Leevi Hautamäen upean syötön avulla Damiel viimeisteli tasoituksen 2 -2 ajassa 0.48. Toisen erän alku oli selvästi Jalaksen hallintaa ja ylivoimaa. Pallo pidettiin Jalaksen hallussa hienosti. Osaksi huonoa tuuria meille ja hyvää tuuria Sportingille, Sporting teki maalin ajassa 5.48 ja siirtyi jälleen johtoon. Jalaksen toinen kentällinen astui kentälle ja peli alkoi terävästi. Tästä huolimatta erän loppuosa oli Sportingin hallintaa ja Jalaksen maaliverkko heilui vielä kahdesti. Lopputulos 5 – 2 Sportingille. Peli oli kuitenkin jo selvästi Jalaksen osalta parantunut ja pojat olivat saaneet hyvin kuvionsa käyntiin.

Jalaksen maalissa pelasi Jesse Laitinen. 1.kentällisessä pelasivat Waltteri, Damiel, Leevi ja Samu. 2. kentällisessä Ville, Rasmus, Niklas ja Henri. Pelijohtaja Juhani. Fair Play-kortti Jesselle.

Maalit:

 • 0 – 1 (5.54) Damiel Hakala (Waltteri Lehto)
 • 1 – 1 (7.01) Sporting
 • 2 – 1 (9.54) Sporting
 • 2 – 2 (10.48) Damiel Hakala (Leevi Hautamäki)
 • 3 – 2 (15.48) Sporting
 • 4 – 2 (19.04) Sporting
 • 5 – 2 (20.09) Sporting.

 

VIRKIÄ – JALAS

Kolmannessa pelissä puolen tunnin tauon jälkeen Jalas kohtasi Lapuan Virkiän. Niklas joutui lähtemään ja peluutusta muutettiin niin, että yksi pakki sai pelata koko pelin. Etukäteen tuntuma oli, että vastaan asettuisi kovin vastustaja tämän päivän peleistä. Ensimmäisen erän alku oli hyvin tasaista peliä. Vastustajalla oli hyviä tilanteita meidän maalilla, mutta palloa pelattiin molemmissa päissä kenttää. Ajassa 1.20 Damiel teki maalin hienon kuljetuksen päätteeksi. Erän loppuosassa Virkiä pääsi tekemään tasoituksen ajassa 6.52 läpijuoksun päätteeksi. Virkiällä oli pelaamassa taitavia poikia ja heillä oli hyvä maalivahti. Tästä huolimatta meidän pojat pelasivat hyvin. Ville Vuorinen pelasi ensimmäistä turnaustaan ikinä ja ensimmäinen maalinvahdin peli sujui hienosti. Ei olisi uskonut, että poika on ensimmäistä kertaa siinä paikassa. Tässä pelissä tuomari unohti katsoa kelloon ja Virkiä teki erän päätteeksi johtomaalin ajassa 11.02. Toinen erä alkoikin sitten vauhdikkaasti ja palloa vietiin taas molempiin päihin kenttää. Kun toista erää oli pelattu 3.09 Rasmus kuljetti pallon maalille vastustajasta huolimatta ja teki tasoitusmaalin 2 -2. Tämän jälkeen peli rauhoittui selvästi, peli oli kuitenkin Jalaksen hallinnassa. Ajassa 5.25 Waltteri sai omalla puolella pallon haltuunsa, juoksi puolustajista ohi ja vei Jalaksen johtoon. Tämän jälkeen Jalas vaihtoi kentällisiä ja sama meno jatkui. Ajassa 8.09 Jesse teki maalin hienon syöttelykuvion päätteeksi. Seuraavaksi Virkiän verkkoa pääsi pudistelemaan Leevi pääsemällä yksin läpi. Toisessakin erässä tuomari hieman nukahti kellon äärellä ja heräsi lopettamaan pelin juuri kesken Jessen laukausta vastustajan verkkoon. Voitto 6 -2 olisi ollut sekunnista kiinni. Jessen laukaus oli jo lähtenyt ennen vihellystä.

Jalaksen maalissa pelasi Ville Vuorinen. 1. kentällinen Waltteri, Damiel, Leevi ja Rasmus. 2. kentällinen Henri, Samu, Leevi ja Jesse. Pelijohtaja Juhani. Fair Play-kortti Villelle.

Maalit:

 • 0 – 1 (1.20) Damiel Hakala
 • 1 – 1 (6.52) Virkiä
 • 2 – 1 (11.02 yliaikaa ekasta erästä) Virkiä
 • 2 – 2 (13.09) Rasmus Koski
 • 2 – 3 (15.25) Waltteri Lehto
 • 2 – 4 (18.09) Jesse Laitinen
 • 2 – 5 (19.50) Leevi Hautamäki

 

KARHU SININEN – JALAS

Tunnin tauon jälkeen turnauksen viimeisessä pelissä kohdattiin isäntäseuran toinen joukkue Karhu Sininen. Viimeinenkin peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja peli oli todella tasaista. Hieman Jalaksen osalta alkoi pitkä pelipäivä näkyä ja väsymystä oli selvästi näkyvissä. Karhun pojat olivat nopeita juoksemaan ja peli oli selvästi fyysisempää. Onneksi Karhun pojilla ei ollut sihti aivan kunnossa ja Jalaksen pojillakin nopeutta riittää. Ajassa 4.16 Karhu teki ottelun ensimmäisen maalin. Reilun minuutin päästä Waltteri pääsi tasoittamaan hienon kuvion päätteeksi Villen kanssa. Erän lopussa ajassa 6.51 Karhu siirtyi johtoon 2 -1. Tämän jälkeen loppuerä rauhoittui selvästi, pelit alkoivat pohkeissa painaa. Erän lopussa ei tullut kummallekaan maalille enää tilanteita. Parin minuutin tauon jälkeen toinen erä alkoi taas vauhdilla. Heti alkuun Karhu tekee maalin ja siirtyy 3 -1 johtoon onnistumalla laukaisussaan keskikentältä maaliin. Molemmilla joukkueilla on kovaa yritystä. Tiukan väännön tuloksena Ville tekee maalin ajassa 12.40 ja tilanne on 3 – 2. Karhun peli oli kovaa ja fyysistä, nähtiin useita kovia ryntäyksiä. Tästä tyylistä johtuen Waltteri kaadetaan ja hän saa vapaapotkun. Harmillisesti vapaapotku menee maalin ohi ja Jalas ei saanut tasoitusta. Loppuerä on sitten Karhun ”juhlaa”. Karhun pojat jaksoivat pelata tilanteet loppuun ja Jalaksen pojilla oli selvästi jo kotimatka mielessä 😊 . Karhu teki loppuerässä vielä kolme maalia osaksi tuurilla ja osaksi hienojen kuvioiden tuloksena.

Jalaksen maalissa pelasi Rasmus Koski. 1. ketju Wate, Leevi, Ville, Damiel. 2. ketju Jesse, Henri, Samu, Damiel. Pelijohtaja Juhani. Fair Play-kortti Damille.

Maalit:

 • 1 – 0 (4.16) Karhu
 • 1 – 1 (5.40) Waltteri Lehto (Ville Vuorinen)
 • 2 – 1 (6.51) Karhu
 • 3 – 1 (10.28) Karhu
 • 3 – 2 (12.40) Ville Vuorinen
 • 4 – 2 (16.23) Karhu
 • 5 – 2 (17.06) Karhu
 • 6 – 2 (17.57) Karhu                                                                                     

 

Kauhajoen turnaus oli hyvin tasaväkinen ja joukkueet olivat sopivia vastustajia. Ensimmäisen pelin tunnustelun jälkeen pojat pääsivät peliin hyvin sisään ja pelit sujuivat hienosti. Kesän pelejä ajatellen turnaukseen osallistuminen oli todella tärkeää ja pojat ovat valmiimpia kesän sarjaturnauksiin. Pojilta nähtiin hienoja suorituksia.

Muutama erityisnosto;

 • Damiel oli sinnikäs ja rohkea pelaaja. Hän kohtasi vastustajan rohkeasti vaikka vastustaja oli kahtakin päätä pidempi. Damiel pelasi tilanteet loppuun asti ja kuljetti pallon vastustajista huolimatta heidän ohi.
 • Toisena nostona Samu, joka pelasi pakkina. Hän puolusti luotettavasti ja teki useita hienoja pitkiä syöttöjä hyökkääjille ohi vastustajien.
 • Kolmantena Ville, joka pelasi ensimmäistä turnaustaan ja jalkapallopeliään. Ville oli nopea ja sai pallon hyvin haltuun. Lisäksi peli maalissa sujui hyvin ottein.

Haluatko auttamaan UEFA U19-poikien lopputurnaukseen?

Jalasjärven Jalas toimii yhtenä UEFA U19-poikien EM-lopputurnauksen yhteistyöseurana.

UEFA U19 logo.jpg

UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus järjestetään Seinäjoella ja Vaasassa 16.-29.7.2018. Kisajärjestelyt ovat täydessä vauhdissa ja nyt mukaan haetaan innokkaita vapaaehtoisia yli 14-vuotiaita auttamaan turnausjärjestelyissä.

Mikäli kiinnostuit ja haluat kuulla asiasta lisää, ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistoiminnasta järjestettävään infotilaisuuteen 26.3.2018 mennessä (Kari Kiviluoma puh. 0400 876 968).

Osallistumalla infotilaisuuteen et sitoudu suoraan tehtävään lopputurnauksessa.

Infotilaisuus Seinäjoella tiistaina 27.3. klo 18:00 (Seinäjoen stadion, Alaseinäjoenkatu 15)

Kutsu

Jalaksen pojille voitto ja tasapeli Peräseinäjoelta 18.3.2018

Jalaksen pojat kävivät pelaamassa kevään perinteiset pelit FC Pepsiä vastaan Peräseinäjoen Ritolahallissa ja hyvät pelit olikin. Hyvä aloitus kaudelle ja osalle P8 pojista tämä oli myös elämän ensimmäinen oikea jalkapallopeli #ekapeliikinä

p8.jpg

P8 ottelu FC Pepsi – Jalas (tasapeli 2-2)

Jalakselta maalinteossa taituroivat Niklas Niemistö ja Osku Välimaa.

Jalaksen palkitut pelaajat Niklas Niemistö, Luca Ala-Keturi, Jare Pihlaja ja Akseli Mäntymäki.

 

p10.jpg

P11 ottelu FC Pepsi-Jalas (voitto 0-1)

Jalaksen voittomaalin teki Iipo Aula.

Jalaksen palkitut pelaajat olivat Tuukka Heinola ja Eero Ristilä.

Onnea pojille ja valmentajille päivän saavutuksesta ja menestystä tulevalle kaudelle!

Lions Club Jalasjärvi Liisat ry teki lahjoituksen Jalasjärven jalkapallon tyttöjoukkueelle 12.2.2018

LC Jalasjärvi / Liisat tekevät varainhankintaa hyviin tarkoituksiin erilaisin tempauksin. Yksi varainhankinnan muoto on Lucia-keräys, jossa tänä vuonna ehdokkaina ja äänestysvaroja keräämässä oli myös jalkapallon harrastajia.

LC Jalasjärvi / Liisat lahjoittivat kaiken kaikkiaan 3.400 euroa Jalasjärven urheilu- ja kulttuuritoimintaan. Tästä summasta myös jalkapallon 12-15v tyttöjoukkue sai merkittävän osuuden. Lahjoitusta olivat vastaanottamassa Lucia-ehdokas Milla Rantamäki ja valmentaja Asko Mäki-Ventelä sekä joukkueenjohtaja Anssi Kuusisto.

Lahjoitusten vastaanottajat yhteiskuvassa LC Jalasjärvi / Liisat Lucia-vastaava Kirsti Ventelän kanssa.

Jalaksen jalkapallojaosto sekä tyttöjoukkueen joukkueenjohto kiittävät saamastaan lahjoituksesta. Lahjoitus tullaan käyttämään ehdokkaan toiveiden mukaisesti tyttöjen joukkueen toimintaan.

Hyvä Teko. Iso Ilo.

Lue lisää Liisojen toiminnasta tästä

Jalkapalloilijoille uudet seura-asut

Jalaksen jalkapallojaoston toiminnassa mukana olevat voivat käydä tilaamassa uudet seura-asut helmikuun aikana. Jalkapallon seura-asuiksi on valittu Umbron Team Performance- sarjasta treenipuku sekä verkkapuku.

Treenipuku sininen takki (600040 /923) ja mustat housut (600041 /060), hinta 70,00€

Verkkapuku sininen takki (600032 /923) ja mustat housut (151059 /981), hinta 60,00€

Asujen koot ovat 128-164 / XS-XXL ja asu voi olla eriparia, eli voit tilata erikokoiset housut kuin takin. Asujen sovitukset ja tilaukset tehdään omatoimisesti Urheilu- ja Koneliike Vilposella 10.2.-28.2.2018 välisenä aikana. Vilposella on valmiit tilauslistat, johon ilmoitetaan valitun asun ja koon lisäksi nimi sekä joukkue jossa pelaa (perheenjäsenet ilmoittavat joukkueen, jossa joku lapsista pelaa).

Urheilu- ja Koneliike Mauno Vilponen (Keskustie 4, Jalasjärvi)
Avoinna: ma-to 9-17, pe 9-18, la 10-14

Malleihin voit tutustua jo etukäteen tästä 

Jalkapallojaoston Sponsorit 2018

 • Kuljetus Käkelä-Petäys Oy
 • LVI-Kannonlahti Oy
 • Maalaustyö Korhonen J-P
 • PP Tilausmatkat Oy
 • LVI-Talo Kannosto Oy
 • Oma Säästöpankki Oyj
 • Urheilu- ja Koneliike Mauno Vilponen Ky
 • Japoma Oy
 • SEDU Pintakäsittely
 • Hitsaustyö Kalliosaari Oy
Luonnoskuva

Luonnoskuva

Alina Takala on valittu alueelliseen erotuomariakatemiaan

xx.jpg

Alueelliseen erotuomariakatemiaan valitaan Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien alueelle vain muutama tavoitteellisesti urallaan eteenpäin pyrkivä lupaus.

Kaudelle 2018 erotuomariakatemiaan on valittu Vaasan piirin alueelta 7 nuorta lupaavaa erotuomaria, joista yksi on Jalasjärven Jalaksen Alina Takala.

Akatemian tavoitteena on kehittää nuoria potentiaalisia erotuomareita ja tarjota heille eväät tavoitella omaa huipputasoansa.

Uusi erotuomariakatemia tulee toimimaan osittain rinnakkain vuosien 2016 ja 2017 Alueellisten erotuomariakatemioiden kanssa.

Jalaksen Jalkapallojaosto toivottaa Alinalle onnea valituksi tulemisesta ja menestystä erotuomarin uralle!

Juniorijoukkueiden Urheilun Pelisäännöt

Juniorijoukkueiden tulee laatia vuosittain ennen jalkapallokauden alkua Urheilun Pelisäännöt.

Urheilun pelisäännöt laaditaan Vanhempien ja joukkueenjohdon välille sekä Pelaajien ja joukkueenjohdon välille.

Vanhempien ja joukkueenjohdon välisten pelisääntöjen solmiminen ja palauttaminen 30.4. mennessä on edellytys Palloliiton pelitoimintaan osallistumiselle 9-15-vuotiaiden ikäluokissa.

Vuoden 2018 lisäteemana on hyvä ilmapiiri!

Lisätiedot tästä