Jalas P10 Ilmajoen Kevätturnauksessa 5.5.2018

Joukkueen kuulumisia ja valmennusjohdon raportti Ilmajoen kevätturnauksesta:

10-pojat ovat talven treenanneet pääasiassa liikuntasaleissa ja pari kertaa ulkona kelien lämmettyä. Turnauksessa päästiinkin katsomaan ovatko muut joukkueet saaneet etumatkaa hallitreenien ansiosta. Turnausta odotettiin pienen jännityksen merkeissä, koska mukaan oli lähdössä vain kentällinen pelaajia ja sairastumisiin ei olisi ollut varaa ja onnesi niiltä säästyttiin. Pojilla olikin edessään kova pelipäivä, kun pelejä oli tiedossa 5 * 25 minuuttia.

Jalas - IK musta 3-0

Peli kulki pääasiassa jalaksen hallinnassa ja pelin pääpaino olikin Ilmajoen puolustusalueella. Ilmajoella oli myös hyviä hyökkäyksiä, mutta jalaksen puolustus hoiti nämä mallikkaasti ja hyökkäykset pysähtyivät viimeistään maalissa olleen Akselin hanskoihin. Maaleja saatiin odotella pelin puolivälin tietämille, jolloin Eero sai avattua Jalaksen maalihanan, tämän jälkeen Tuukka maalasikin pikaisesti kahteen kertaan ja kaikki jalaksen maalit syntyivätkin 3 minuutin sisään.

Ik punainen - Jalas 0-3

Pelillisesti hyvin samanlainen kuin IK mustaa vastaan. Pelipaikat pidettiin kutakuinkin samoina ja peli kulki sujuvasti. Maalitehtailu alkoi kuitenkin hyvin nopeaan, kun Tuukka sijoitti pallon maaliin reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen, Tuukka onnistui vielä toistamiseen ja Eero vielä viimeisteli selkeän 3-0 voiton.

Jalas - Sisu 1-1

Valmentaja otti sisua vastaan tietoisen riskin ja sekoitti pelipaikkoja runsaasti, jotta pelaajat pääsisivät pelissäkin kokeilemaan eri pelipaikkojen pelaamisia. Käytännössä hyökkääjät ja puolustajat vaihtoivat pelipaikkoja ja Akselikin pääsi maalista kentälle. Tämä toisaalta sekoitti hieman poikien peliä, mutta samalla päästiin näkemään onnistumisia ei niin normaaleilla pelipaikoilla. Itse peli oli tasainen, joskin sisun hallinnassa hieman enemmän. Jalaksella riitti voitontahtoa loppuun saakka ja lopussa oli kovaa yritystä voittomaalin saamiseksi, mutta valitettavasti siinä ei onnistuttu.

Kury - Jalas 2-1

Sitten olikin vuorossa paikallisottelu, johon taustajoukot antoivat painetta voittotoiveillaan. Pelipaikat pidettiin pienillä muutoksilla samana kuin edellisessä pelissä, jotta saatiin lisää näyttöjä eri pelipaikoista. Kurikan kanssa peli oli tasaista ja pelitilanteita oli runsaasti molemmissa päissä. Tuukka avasi maalinteon reilun viiden minuutin kohdalla, jonka jälkeen olikin pitkään tasaista vääntöä molemmissa päissä ja kurikan tasoitusmaali tulikin vasta 17 minuutin kohdalla, voittomaali tuli pariminuuttia ennen pelin loppua. Tämän jälkeen Jalas alkoikin kovan yrityksen tasoitusmaaliin, ja yritystä oli kovasti, mutta valitettavasti taas aika loppui kesken.

Jalas - Karhu 2-1.

Viimeisessä pelissä palattiin aamun hyviksi todettuihin pelipaikkoihin ja se tuottikin heti tulosta. Pelin hallinta oli Jalaksella ja Karhun hyvin alkaneet hyökkäykset pysäytettiin pääasiassa puolustuslinjalle, ja Akseli toimi taas maalissa viimeisenä lukkona. Lopputuloksesta valmentajalla on pieni epäselvyys koska, oma kirjanpito ei vastannut virallista tuloslistaa. Eetu kuitenkin avasi maalinteon 10 minuutin kohdalla, tämän lisäksi omasta kirjanpidosta löytyi Eerolle kaksi maalia. Tiedä sitten kumpiko on sekoillut, tuomari vai valmentaja…

Fairplay-pokaalin pokkasi Eelis Laine!

Yhteenveto

Päivän pelit antoivat hyvää kokemusta tulevalla sarjakaudelle. Muutama asia nousi esiin, mitä tulevissa harjoituksissa olisi hyvä huomioida ja osa näistä on ehkä kytköksissä pienissä saleissa harjoitteluun. Pelipaikkojen sekoittelu osoitti, että osaamista riittää useammallekin pelipaikalle, vaikka monesti poikien omasta suusta kuulee: ”en mä osaa siellä pelata”.

Pelaajat: Alinen Eetu, Laine Eelis, Hantula Miko, Ristilä Eero, Lehtinen Akseli, Heinola Tuukka, Rantamäki Mikko ja Havi Hermanni.

Valmennus: Jarno Rantamäki

Kaikkiaan tuloksellinen ja mukava turnauspäivä, kiitoksia kaikille mukana olleille pelaajille ja huoltajille.