Jalkapallojaosto on käynnistänyt Kiuaskallion kaarihallin kunnostuksen.

Jalkapallojaosto on käynnistänyt Kiuaskallion kaarihallin kunnostuksen.

Projektin käynnistämisen on mahdollistanut Heikki Loikkasen jalkapallojaostolle testamenttaama lahjoitus. Kaarihalli onkin päätetty nimetä Heikki Loikkasen nimellä. Hallin viralinen nimi paljastetaan myöhemmin hallin avajaisissa.

Tänään lauantaina 7.9. halliin on asennettu uudet LED-valaisimet, kiitos Jari Heinola! Projekti jatkuu ensi viikolla pintakäsittelyllä, kun Sedun pintakäsittelyn huipputyypit saapuvat Timo Haapolahden johdolla talkoisiin. Pintakäsittelyn jälkeen vielä ilmanvaihto kuntoon, pohjien tasoittelut ja tekonurmien asennus.

Loppuvuodesta Jalaksen jalkapallojuniorien harjoitteluolosuhteet hallin kunnostuksen myötän ottavat aimo harppauksen eteenpäin ja vielä omalla kotipaikkakunnalla!

ISO Kiitos tähän mennessä projektin tukemiseen lähteneille tahoille.

 • Koja Oy

 • Lohi Met Oy

 • Värimiehet Oy (Seinäjoki)

 • Jalasjärven sähköasennus Oy

 • Sedu Pintakäsittely

Erityisen ISO Kiitos myös tähän mennessä projektiin osallistuneille talkoolaisille!

 • Jari Heinola

 • Jari Saari

 • Sami Keskinen

 • Mika Ristilä

 • Timo Haapolahti

Toivottavasti saadaan vielä avustusta kaupungilta projektin loppuun saattamisessa.

Talkoitakin on tiedossa vielä paljon mm. nurmen asennusta, joten mukavaa yhdessä tekemistä futisporukalle on tulossa vielä syksyn aikana!

#koja #lohimet #värimiehet @varimiehet_oy #jalasjärvensähköasennus@jsa_oy #sedupintakäsittely @joukolla #porukassaonvoimaa #jalasfootball #jalasjärvenjalas #junnufutis #tyttöfutis #kiuaskallionkaarihalli #jalasjärvi #kurikka

P9-pojat IK:n kevätturnauksessa.

Jalaksen P9-pojat lähtivät 5.5 hakemaan pelituntumaa alkavaan kauteen Ilmajoen kisailijoiden järjestämästä kevätturnauksesta. Turnaukseen lähdettiin kahdella joukkueella sininen ja valkoinen. Mukana oli kahdeksan joukkuetta jotka jaettiin kahteen lohkoon. Jalaksen molemmat joukkueet pelasivat eri lohkoissa. 

Jalas sinisessä pelasivat:

Luca Ala-Keturi

Osku Välimaa 

Miro Koivula

Jiri Kettula-Pihlaja

Akseli Mäntymäki

Heikki Seppälä

Venni Koivuniemi

Jalas valkoisessa pelasivat:

Jare Pihlaja 

Väinö Keskinen

Eemi Launo

Kristian Hautaniemi

Markku Korkiakoski

Eero Luhtanen

Eeli Ristilä

Lohko A

IK punainen

KuRy

Jalas valkoinen

FC Komu musta 

Lohko B

IK musta 

FC Komu keltainen

Sporting Kristina

Jalas sininen


Lohko B:n ensimmäisessä ottelussa Jalas sinistä vastaan asettui IK:n musta joukkue. Jalaksen pojat olivat alusta asti hyvin hereillä. Pelin alkutunnustelujen jälkeen päästiin peliin kiinni ja Luca Ala-Keturi syöttää Osku Välimaalle keskelle joka on jäänyt vastustajalta merkkaamatta. Osku laittaa varmasti pallon maaliin ja tilanne 1-0. Jalas jatkaa vahvaa puolustuspään pelaamista eikä vastusaja tahdo päästä paikoille. Muutamat vastustajan maalintekoyritykset maalissa pelaava Heikki Seppälä hoitaa hienoilla torjunnoilla. Jalaksen painaessa peliä vastustajan päätyyn tutkapari Luca ja Osku iskee jälleen. Luca vapauttaa hienolla pystysyötöllä Oskun yksin läpi joka kuittaa tilanteeksi jo 2-0. Pelin painopiste pysyy vastustajan kenttäpuoliskolla hyvin.

3-0 pelin kuittaa Akseli Mäntymäki tarkalla laukauksella aivan maalin alanurkkaan tämänkin maalin alusti tänään erityisesti syöttöpelissä kunnostautunut Luca. Pelin loppupuolella numeroita kaunistelee vielä kerran Osku laittaen hatun täyteen. Peli päättyy siis 4-0 Jalakselle. Pelissä kaikki pojat laittoivat itsensä hienosti likoon ja ei yritystä puuttunut. Pelistä vihreä kortti maalissa hienosti torjuneelle Heikille.

Toisessa pelissä vastaan sadaan vastustaja rannikolta kun toiselle kenttäpuoliskolle astelee Sporting Kristina. Kristiinan pojat olivat alusta asti hyvällä jalalla liikkeellä ja pelasivat kovaa peliä johon ei pystytty vastaamaan ihan samalla mitalla ja oltiin siksi hieman jäljessä koko ajan. Koko pelin ollaan hieman pinteessä eikä meinata päästä kunnolla hyökkäämään. Kova yritys tuottaa kuitenkin tulosta kun pelin loppupuolella vastustaja roikkuu sen verran väkevästi Lucan kädessä kiinni että Luca ei onnistu pääsemään otteesta irti vaikka kuinka yrittää. Tästä tilanteesta saadaan vapaapotku puolenkentän hieman paremmalta puolelta. Vapaapotkun antaa tilanteessa rikottu Luca. Tutkapari toimii jälleen ja Luca laittaa komean kaaripallon maalille jonka maaliin siivoaa kukapa muukaan kuin Osku. Kristina pääsee yllättämään vielä kerran Jalaksen maalivahdin ja peli päättyy 6-1.

Pelistä vihreä kortti kovasta yrityksestä ja hienosta taistelusta Miro Koivulalle.

Kolmas peli pelattiin FC Komua vastaan. Peli käyntiin ja menoksi. Pelin alkupuoliskolla mentiin päästä päähän kunnes Komu alkoi saada otetta pelistä ja pystyikin muutaman kerran ohittamaan Jalaksen maalissa jälleen torjuneen Heikin hienoilla yksilösuorituksilla. Jalas sai myös paikkoja luotua mutta viimeistely ei ollut ihan samalla tasolla vatustajan kanssa eikä sitä auttanut että vastustajan maalivahti oli hyvä. Tilanne oli jo 4-0 kunnes saadaan kavennusmaali aikaan josta vastasi jälleen Osku. Pelissä ei enempää maaleja nähty joten loppu lukemat 4-1. Pelistä vihreä kortti puolustuspäässä ahkeroineelle Akseli Mäntymäelle.

Turnauksen Tsemppari-pokaalin Jalaksen sinisten joukkueesta sai viisi maalia ahkeroinut Osku Välimaa.

Näin valmentajan silmin oli hieno nähdä miten on taas menty pelillisesti eteenpäin ja pystyttiin rakentamaan maalipaikkoja syötöillä. Puolustuspäässä merkattiin vastustaija eikä päästetty niitä helposti vetämään maalia kohti. Hienoa myös nähdä kuinka uudet pelaajat ovat keränneet paljon rohkeutta, osallistuvat täysin peliin ja pystyvät luomaan maalipaikkoja! 


-Valmentaja K


Jalas Valkoisten kevätturnaus alkoi FC Komu Mustaa vastaan 3-2 voitolla. Maalintekijöinä Väinö Keskinen (2) ja Jare Pihlaja (1). Maalissa aloitti Eemi Launo. Peli oli vahvaa alusta loppuun kuten myös vastustajilla. Voitto ei ollut helppo mutta ansaittu. Vihreä kortti Väinölle.

Jalas Valkoisten 2. peli oli Kurikan Ryhtiä vastaan. Sama vahva linja jatkui tässäkin pelissä, josta lopputulokseksi voitto Jalakselle 4-2. Maalintekijöinä Väinö Keskinen (2), Eero Luhtanen (1) ja Eemi Launo (1). Maalivahdin paikalla oli Jare Pihlaja. Vihreän kortin saaja Eemi.

Kolmannessa pelissä IK Mustaa vastaan oli jo pojissa havaittavissa väsymystä mutta jaksoivat vielä ottaa 2-1 voiton. Peli oli todella tasaista  koko ottelun ajan. Molemmat maalit teki Jare Pihlaja. Maalissa hienoa työtä teki Eemi Launo. Vihreä kortti Jarelle

Tsemppari-pokaali valkoisten joukkueesta menee kovan työn hyökkäyksessä tehneelle Väinö Keskiselle. 


-Valmentaja J

Jalaksen sarjakausi 2019 alkaa heti vapun jälkeen!

Sarjakauden ensimmäiset kotipelit pelataan Kiuaskallion urheilukentällä jo ensi viikolla!

To 2.5. klo 18.30 P12 kolmosen (8v8) peli Jalas - Malax IF.

Pe 3.5. klo 18.30 T15 ykkösen (11v11) peli Jalas/VäVi YJ - SeMi YJ.

Tervetuloa kannustamaan kotijoukkueet voittoon!

Kuva jalkapalloilijoiden kesäpäivältä 6.7.2018

Tällä kaudella Jalaksella on sarjoissa mahtavat 10 joukkuetta, joiden lisäksi meillä on kaksi eri pallokerhoa. Tutustu tämän kauden joukkueisiin paremmin TÄSTÄ.

Tällä kaudella Jalaksen P12, P13 ja T14 joukkueiden kotipelejä pelataan myös Kurikan urheilukentällä ja Kankaan kentällä, sekä T15 yhteisjoukkueen pelejä myös Kyrölän kentällä Vähässäkyrössä, koska Kiuaskallion urheilukenttä menee remonttiin ja on poissa käytöstä kesä-heinäkuun ajan.

Jalaksen nuorempien joukkueiden P8, P9, P10, T9, T11 kotiturnaukset pelataan remontin aikana Kiuaskallion harjoituskentällä ja remontin jälkeen Kiuaskallion urheilukentällä. Lisäksi pallokerholaisille järjestetään oma turnaus 11.8.2019 Kiuaskallion urheilukentällä.

Tästä linkistä näet kaikki tiedossa olevat Kiuaskallion kotipelit.

Tervetuloa kannustamaan JALAKSEN joukkueet voittoon!

Jalaksen jalkapallojaosto ja XXL tulevat solmimaan yhteistyösopimuksen

Jalasjärven Jalaksen jalkapallojaosto on tekemässä yhteistyösopimusta XXL:n kanssa vuosille 2019-2022. Sopimus astuu voimaan 1.5.2019, jonka jälkeen jalkapallojaoston urheilutarvikehankinnat tehdään XXL-myymälöistä ja -verkkokaupasta.

Jalkapallojaoston seura-asuiksi tälle kaudelle on valittu alla kuvissa näkyvät Umbron seuratuotteet, joiden hankkiminen tapahtuu toukokuusta alkaen XXL-verkkokaupan kautta.

Seuramalliston verkkarihousut (UX-1 Team training pant) ja verkkaripaita (UX-1 Team half zip shirt), sekä pelipaita, shortsit ja maalivahdinpaita ovat sovitettavissa Jalasjärvellä 15.4.-15.5.2019 välisenä aikana. Sovitusajankohdat sovitaan joukkueenjohdon kanssa, joka tiedottaa joukkueen jäsenet. Joukkueenjohdolla on tiedossa myös seuramalliston hinnat. Myöhemmin syksyllä avattavasta Seinäjoen myymälästä löytyy jatkossa koko seuramalliston sovitusarja.

Myymälästä tehtäviä hankintoja varten jäsenille annetaan seuraviivakoodi (toukokuun alkuun mennessä), jolla ostokset saa ostettua seurahinnoin. Viivakoodi on voimassa kaikissa XXL-myymälöissä. Seuran jäsenille tulee myös ainutlaatuisia tarjouksia ja kampanjatuotteita, joita voi ostaa mistä vaan myymälästä seuraviivakoodia näyttämällä. Jalkapallojaosto saa myös vuosittaisen hyvityksen kaikista rekisteröidyistä ostoista.

Valmiiksi painetut seuratuotteet ovat tilattavissa ainoastaan XXL-verkkokaupasta. Verkkokaupan aukeamisesta tiedotetaan erikseen ja jäsenien rekisteröitymiseen annetaan vielä erilliset ohjeet.

Jalaksen jalkapallojaosto panostaa lasten ja nuorten valmentajien koulutukseen

Jalas on tänä vuonna mukana valmennusosaamisen kehittäjän –pilottihankkeessa yhdessä SJK-junioreiden ja Palloliiton kanssa. Palloliiton valmentajakoulutukset uudistuvat tänä vuonna ja Jalaksen valmentajat ovat heti etulinjassa mukana uudistuneissa koulutuksissa. Palloliiton hankkeen tavoitteena onkin, että jokaisella jalkapalloa pelaavalla lapsella ja nuorella on tulevaisuudessa koulutettu valmentaja. Valmennusosaamisen kehittäjän- pilottihankkeeseen kuuluu Palloliiton valmentajakoulutusten lisäksi paljon muutakin ja valmentajamme tulevat saamaan myös konkreettista tukea arjessa.

Palloliiton valmennusosaamisen kehittäjä -pilotin vetäjiksi valittiin hakemusten perusteella neljä seuraa: Ilves, FC Inter, HJK ja SJK. SJK- junioreiden valmennusosaamisen kehittäjänä toimiva Tuomas Nikupeteri tulee järjestämään Palloliiton virallisia koulutuksia, mutta tarjoamaan myös muuta valmennukseen liittyvää tukea Jalaksen valmentajille ja valmennuksesta vastaaville.

Odotamme yhteistyötä innolla!

Lisätietoa hankkeesta tästä ja uudistuneista valmentajakoulutuksista tästä.

Jalkapallokauden 2019 ryhmiin ilmoittautuminen

Jalkapallokausi 2019 lähestyy ja harrastuksen pariin ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Valmentajat jo käärivät hihojaa odottaen uusia ryhmiä!

Kaikkien Jalaksen jalkapalloharrastajien, niin vanhojen kuin uusien ilmoittautuminen oman ikäluokan ryhmiin alkaa siis nyt!

Tulevalle kaudelle ilmoittaudutaan myClub.fi-palvelun kautta 31.12.2018 mennessä. Mukaan toimintaan on mahdollista päästä myöhemminkin, mutta tulevat joukkuejaot tehdään 31.12.2018 tiedossa olevien ilmoittautumisten perusteella.

Huomioikaa että nämä ilmoittautumisen ryhmäjaot eivät ole tulevat harjoitusryhmäjaot, eivätkä sarjajoukkuejaot. Sarjajoukkueet koostetaan tarvittaessa useamman ryhmän yhdistelyllä ja harjoitusryhmät muodostetaan luonnollisestikin sarjajoukkueita tukeviksi. Kaikille 31.12.2018 mennessä mukaan ilmoittautuneille löytyy varmasti hyvä ja oikea harjoitusryhmä Kuningaslajin parissa.

Ilmoittautuminen harrastuksen pariin tapahtuu seuraavilla ryhmäkohtaisilla linkeillä:

Ryhmiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Anssi Kuusistoon (040 728 5730).

MyClub.fi -palveluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä Kimmo Ala-Keturiin (0400 984 892).

Jalas C14 yhteisjoukkueen vuosikertomus 2018

Talvikausi 2018 harkattiin Bullerilla 2 kertaa viikossa valmentajien Tommi Kukilan ja Arttu Aromaan johdolla. Harjoitusrinkiin liittyi mukaan myös tuttujen IK:n poikien lisäksi Kauhajoen Karhun ja Kurikan Ryhdin riveissä pelanneita poikia.

C14 Aluesarja aloitettiin huhtikuun lopussa Vaasa IFK:ta vastaan vieraspelillä Vaasassa. JALAS yj sijoittui neljänneksi kevään sarjassa voittaen ainoana sarjaykkösen VPS:n.

Kesätauolla Jalas osallistui SJK pelaajien vahvistuksella Kokkola Cuppiin C14 sarjaan johon joukkueita oli ilmoittautunut yhteensä 22. Jalas suoriutui suorastaan näytöstyyliin sarjansa finaaliin. Turnauksessa kaikki vastustajat finaalia lukuunottamatta olivat uusia tuttavuuksia: mm. Kemin Palloseura, OTP, Rakvere Virosta, FC Raahe, Nummelan Palloseura.

Finaaliottelu pelattiin selostuksen ja youtube livejakelun kera Kokkolan päästadionilla (katso tästä). Vastassa oli jo aluesarjapeleistä tuttu, paikallinen Kokkolan Pallo Veikot. Jalas hallitsi hienokseltaan ottelua läpi varsinaisen peliajan jossa päädyttiin pyöreään 0 – 0 tasatulokseen. Ottelun ratkaisemiskesi tarvittiin rangaistuslaukaisukisa jonka lopulta vei KPV maalein 4 – 2, Jalaksen oli tyytyminen hopeamitaleihin.

Syyskierros jatkettiin piirin aluesarjassa pelaten pelillisesti tasaisia hyviä vääntöjä. Jalas sijoittui sarjassa lopulta kolmanneksi.

Pelaajien kehityksessä on menty eteenpäin kokonaisvaltaisesti, poikien tekniset, taktiset ja fyysiset taidot ovat kehittyneet ison harppauksen kauden aikana

Joukkueen maalipörssin kolmen kärki; Kaapo Kangaskokko (SJK yj) 12 maalia, Luukas Ventelä 11 maalia ja Jonne Leppinen 7 maalia.

Kauden aikana Vaasan pallopiiriin ’Huuhkaja’ alueleirityksissä oli useita Jalaksen pelaajia mukana. Alueleirityksistä valittiin Samuli Vuorela Pohjanmaan aluejoukkueeseen.

Yhteistyöjoukkue SJK:n riveissä pelasivat PSL:ää (Puolen Suomen Liigaa) Luukas Ventelä, Miika Kuja-Perälä ja Samuli Vuorela. Lisäksi Eero Aro ja Aapo Takala pelasivat SJK:n riveissä eri turnauksissa. 

C14 Jalas yhteisjoukkueessa kauden aikana pelasivat:

Eero Aro, Juuso Haapala, Veeti Hautala, Frans Mäki-Jyllilä, Vili Koivisto, Jonne Leppinen, Miika Kuja-Perälä, Matias Lautamäki, Antto Möykkynen, Aapo Takala, Jermu Valkama, Luukas Ventelä, Samuli Vuorela ja  Eero Lehto,   sekä SJK yhteisjoukkueen pelaajia.

C14 palkitut:

Valmentajien valinta: Vili Koivisto

Valmentajien valinta:  Eero Aro

Joukkueen valinta: Samuli Vuorela

Jalaksen paras pelaaja: Samuli Vuorela

Valmentajat:  Arttu Aromaa ja Tommi Kukila          

Joukkueenjohtaja: Vesa Vuorela

P10 Kauden 2018 yhteenveto

P10-joukkuessa ovat kuluneella kaudella harjoitelleet ja pelanneet seuraavat pojat: Eetu Alinen, Miko Hantula, Hermanni Havi, Tuukka Heinola, Eelis Laine, Akseli Lehtinen, Rasmus Palovuori, Mikko Rantamäki, Miro Risku, Eero Ristilä, Benjamin Sillanpää ja Niklas Virnala.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna suurin muutos tuli siitä, että tässä ikäluokassa pelit pelattiin kahdeksalla pelaajalla kun tätä ennen kentällä oli ollut viisi poikaa. Koska joukkueen oma runko on ollut valitettavan kapea, on useimpiin peleihin jouduttu pyytämään vahvistuksia, joita on onneksi saatu P9-joukkueesta. Seuraavat P9-pojat ovat pelanneet P10-poikien kanssa kuluneella kaudella: Leevi Hautamäki, Waltteri Lehto, Rasmus Koski, Aaro Viitala, Damiel Hakala, Jesse Laitinen ja Antero Yli-Peltola.

P10-poikia ovat tällä kaudella valmentaneet Jarno Rantamäki, Janne Lehtinen ja Esko Leppä. Joukkueen johtajina toimivat Sara Hantula ja Mirka Lehtinen. Raha-asioista on vielä erikseen vastannut Mika Ristilä.

Treenejä on salikaudella pidetty 1-2 kertaa viikossa, kesällä 2-3 kertaa viikossa. P10- ja P9-pojat ovat pitäneet jonkin verran myös yhteisiä treenejä.

Sarjapelit alkoivat 30.5. ja päättyivät 17.9. Pelejä oli kauden aikana yhteensä 16. Näistä 11 peliä voitettiin, neljästä tuli tappio ja yksi päättyi tasan.

Syksyllä halukkaat ovat treenanneet ja suorittaneet tuttuun tapaan taitoratoja.

Joukkue osallistui syyskauden päätteeksi syyskuun 22. päivä LeKi Futiksen järjestämään syysturnaukseen Lempäälässä. Lisäksi osa P10-pojista osallistui heinäkuussa KokkolaCupiin P11-joukkueen mukana.

 

Kauden jälkeen joukkueesta palkitaan tuttuun tapaan erikseen kolme pelaajaa.

Ensimmäinen palkittava pelaaja on joukkueen oma valinta eli pelaajat itse antavat äänen sille pelaajalle, joka heidän mielestään ansaitsee tulla palkituksi. Kriteerien osalta ei mitään tiukkaa ohjetta ole annettu, mutta poikia on pyydetty ainakin arvioimaan kuka joukkueesta on heidän mielestään parhaiten myötävaikuttanut omalla tekemisellään ja käytöksellään joukkueen yhteiseen tekemiseen ja erityisesti yhteishengen lisäämiseen niin peleissä kuin harjoituksissa. Pelaajien antamien äänien perusteella tämä palkinto menee Akseli Lehtiselle.

Toinen palkittava pelaaja on kauden kehittynein pelaaja. Tämän palkinnon olisi voinut antaa oikeastaan kaikille joukkueen pelaajille koska kaikki pojat menivät kauden aikana pelillisissä esityksissään ja valmiuksissaan enemmän tai vähemmän eteenpäin. Palkittava pelaaja kuitenkin erottui selvästi huimalla henkilökohtaisella kehittymisellään. Aikaisemmin pelkästään hyökkäävästä maaliahneesta kärkipelaajasta kehittyi kauden aikana hyvin palloa ja peliä kontrolloiva yleispelaaja, joka oppi hienosti avaamaan peliä ja käyttämään kentällä olevaa tilaa omaksi ja joukkuekavereiden hyödyksi. Pääasiallinen pelipaikkakin vaihtui hyökkääjästä puolustuksen johtavaan rooliin. Toki hienoja nousuja vastustajan maalille tilanteen niin salliessa nähtiin edelleen, mutta pelillinen pääpaino oli kuitenkin oman pään varmistamisessa. Myös tiukoissa peleissä tarvittava kovuus ja periksiantamattomuus kasvoi huimasti tämän pelaajan kohdalla. Kauden kehittyneimmän pelaajan palkinto menee Eetu Aliselle.

Kolmas palkittava pelaaja on valmentajien valinta kauden joukkuepelaajaksi. Myös tähän paikkaan oli runsaasti vaihtoehtoja joukkueessa, mutta lopullisessa valinnassa painoivat mm. seuraavat tekijät. Tämän pelaajan pystyi laittamaan tarvittaessa mille tahansa pelipaikalle ja oma rooli tuli aina hoidettua ilman turhia purnaamisia. Harjoituksista ja peleistä ei oltu poissa kuin sairaana, jos edes silloinkaan. Niin peleissä kuin harjoituksissa tämä pelaaja ei ikinä antanut periksi ja tilanteet pelattiin aina loppuun sata lasissa. Joskus tuli kipeääkin mutta peli jatkui viimeistään pienen paikkailun jälkeen. Pelilliset esitykset olivat taidokkaita ja varmoja, erityisesti annetut vapaa- ja kulmapotkut johtivat yleensä aina vähintään potentiaaliseen maalintekotilanteeseen vastustajan maalilla. Valmennuksen antamaa peliohjetta noudatettiin sovitusti ja joukkueen etu meni aina henkilökohtaisen edun edelle. Valmentajien valinta kauden joukkuepelaajaksi on Eero Ristilä.

P9 Kauden 2018 yhteenveto

Jalaksen 2009-syntyneiden kauden yhteenveto valmentajan näkökulmasta.

Kausi on saatu hienosti pakettiin ja joukkueen kehitystä sekä joukkueeksi muodostumista on ollut mahtava seurata. Aloitimme talviharjoittelut hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja oli vaikea aluksi kuvitella kuinka hienosti pojat tulisivat kehittymään ja omaksumaan tämän hienon lajin.

Jalaspoikien kausi alkoi Ilmajoen vapputurnauksessa 6.5. Pääsimme nauttimaan hyvässä säässä joukkueen ensimmäisen turnauksen Ilmajoella. Pojilla oli varmasti hieman jännitystä ja vaikka suurin osa oli pallokerhosta jo jalkapallon pariin ponnistanut ja pelaaminen oli jo tuttua niin oli myös ensikertalaisia mukana muutamia. Ensimmäinen peli pelattiin AKisaa vastaan ja siitä saimme hienon 3-1 voiton ja siitä oli hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä. Seuraava peli pelattiin turnauksen kotijoukkuetta IK Oranssia vastaan ja se oli todella tiukkaa vääntöä alusta loppuun ja vaikka oltiin 0-2 tilanteessa ottelun puoliväliin asti Jalas taisteli itsensä 3-2 voittoon joka tuli todella ansaitusti. Turnauksen kolmas ottelu pelattiin Kanu Mustaa vastaan jossa oli todella hienoja tilanteita ja pelaajilta oivia ratkaisuja. Peli oli aivan loppuun asti Jalaksen hallintaa ja parhaillaan oltiin 5-0 johdossa ja lopussa kokeiltiin vähän ilman puolustajia ja vastustaja pääsi pelin loppuun rokottamaan parilla maalilla jolloin loppulukemat jäivät 5-2 Jalaksen hyväksi. Viimeiseen peliin lähdettiin hyvissä tunnelmissa ja vastaan asettui SJK. Jalas otti heti pelin alusta hallintaan ja hyökkäykset pyörivät SJKn päässä ja pelin puoliväliin mennessä peli oli Jalakselle jo 5-0. Sjk pääsi myös pelin makuun ottelun loppupuolella ja kavensi tilanteen 5-3 ja Jalaksen pojat nostivat tempoaan pelin loppuun ja loppulukemat olivat 7-3. Kyseessä oli siis turnauksen voitto ja saatiin hyvää oppia ja kartoitettiin oma osaaminen.

Tästä oli hyvä jatkaa kautta kohti varsinaisia sarjapelejä ja kausi alkoi 4.6 seinäjoella SJKta ja Sepsiä vastaan. Tästä Jalakselle voitot 7-1 Sjksta ja 9-4 Sepsiä vastaan, eli kausi alkoi vallan mallikkaasti. Pojat olivat koko ajan itsevarmoja ja valmentajalla oli täysi työ estää pelaajia ylpistymästä liikaa koska vaarana on, että liian itsevarmoina ei pelata täysillä ja annetaan vastustajalle liian helppoja pelejä. Mutta pojat näyttivät valmentajalle joka pelissä, että puheet varmoista voitoista eivät olleet turhia ja joka pelissä kaikki pelaajat antoivat kaikkensa ja pelityylin muutokset kesken pelin onnistuivat hienosti ja pojat kuuntelivat ja tottelivat valmentajaa sekä käyttäytyivät esimerkillisesti joka pelissä.

Seuraavat pelit Soinissa olivat 8.6 ja siellä pelattiin Soinin Sopsia ja Lapuan Ponnistusta vastaan. Ensimmäinen peli pelattiin Lapuaa vastaan ja tilanne päättyi Jalakselle 9-1 ja koko peli oli Jalaksen hallintaa. Soinia vastaan peli aikaa pidennettiin vaikka pelien välinen aika oli lyhyt olivat pojat yhtä mieltä, että pidempi peliaika olisi mukavampi. Peli alkoi myös Jalaksen hallinnalla ja Soini otti muutaman kerran kuudennen kenttäpelaajan käyttöön maalieron ollessa suuri ja sai tilanteeseen kavennusta, tämän pelin Jalas vei 9-5 ja syöttely peli oli todella näyttävää ja poikien peli ilo näkyi tässä pelissä todella hyvin.

Kauden kolmannet pelit pelattiin Seinäjoella ja siellä pelattiin molemmat pelit SJKta vastaan. Nämä pelit olivat jo huomattavasti kovemmat ja taktiikkaa varsinkin viimeisessä pelissä piti muuttaa, koska SJK tuli todella fyysisesti päälle ja tämä oli meidän pelityylin vaikuttava asia ja poikien piti oppia pitämään katse vastustajassa eikä seurata palloa koko ajan. Pojat kuitenkin nopeasti muuttivat pelityyliään ja saivat voitot molemmista peleistä 9-5 ja 4-3. Jälkimmäinen peli jäi mieleen kun tilanne oli koko ajan tiukka ja SJK kovensi pelityyliään pelin loppua kohden, mutta Jalas kesti ja tehtiin hyviä ratkaisuja ja saatiin todella ansaittu voitto.

Neljännet pelit pelattiin kotiotteluna kiuaskalliolla Kauhavan kanuunaa vastaan ja otettiin kauden ensimmäinen tasapelitulos ja tämä peli jäi hyvin mieleen sen tapahtumarikkaiden asioiden takia. Ensimmäinen peli voitettiin 8-4 ja lähdettiin seuraavaan peliin itsevarmana. Toisessa pelissä oli kovempi vastus ja vääntö oli tasaista ja maaleja tehtiin vuorotellen. Vastustaja sai rangaistuslaukauksia ja muutaman vapaapotkun hyvästä paikasta ja onnistui näistä tekemään maaleja, Jalas oli koko ajan altavastaajan roolissa ja pelin viimeisellä hetkillä onnistunut vaihto toi Jalakselle 5-5 tasoituksen mikä tuntui voitolta tapahtumarikkaan pelin jälkeen.

Seuraavat pelit pelattiin lapualla virkiää vastaan ja poikien itsevarmuus taas hieman jännitti valmentajaa, mutta tämä turnaus oli Jalaksen kaudesta hienointa seurattavaa mitä juniorijalkapalloilu voi tarjota. Jalas hallitsi molempia pelejä, puolusti mallikkaasti, syötteli ja rakensi peliä eikä antanut vastustajalle yhtään tilaa. Pelit päättyivät 10-2 ja 11-0 ja toisessa pelissä jalaksen maalivahti pääsi kerran koskemaan palloon eli puolustus pelasi esimerkillisesti ja kaikki pelaajat pelasivat oman paikkansa täydellisesti. Tässä pelissä erityismaininta vielä hyvästä käytöksestä jossa Jalaksen pelaajat pitivät hermonsa kurissa vaikka vastustaja huuteli ja käyttäytyi hieman epäasiallisesti pelin edetessä, Jalaksen pelaajat eivät lähteneet mukaan huuteluun eikä tönimiseen vaan pelasivat pelit ja kuuntelivat valmentajaa ja nauttivat pelaamisesta.

Kauden viimeiset pelit pelattiin Soinissa Alahärmän Akisaa vastaan ja pelit päättyivät Jalakselle 8-5 ja 10-3 eli yhtään peliä ei hävitty ja saimme nauttia todella hyvästä kaudesta. Tässä joukkueessa on hyvä yhteishenki ja monta helmeä jolla on kaikki mahdollisuudet edetä jalkapallossa vaikka kuinka pitkälle. Toivon, että kaikki pelaajat pysyvät jalkapalloharrastuksen parissa koska monta hienoa muistoa ja elämänkokemusta on vielä edessä.

Joukkueessa pelasivat kaudella 2018: Hautamäki Leevi, Vuorinen Ville, Yli-Peltola Antero, Laitala Samu, Hakala Damiel, Koski Rasmus, Laitinen Jesse, Lehto Waltteri, Viitala Aaro, Manninen Oskari, Niemistö Niklas.

Saimme vielä kauden lopuksi uuden pelaajan riviin Oskari Mannisen, joka on jo treenannut ahkerasti joukkueen mukana.

Valmentajana toimivat: Esko Leppä ja Juhani Hautamäki

Kauden päätösjuhlassa palkittiin:

Pelaajien valinnassa eniten ääniä sai Leevi Hautamäki. Joukkuekavereiden perusteluja: hyvä tyyppi, hyvä pelaamaan ja reilu kaveri.

Valmentajien valinnat osuivat Laitisen Jesseen ja Yli-Peltola Anteroon.

Jesselle kohdalla valmentajan perustelut ovat huippu asenne treeneissä, kuuntelee valmentajaa. Osallistuu aktiivisesti harjoituksiin pitkästä matkasta huolimatta. Mielenkiinto jalkapalloon näkyy oman pelitaitonsa kehittämisessä.

Anteron kohdalla valmentajan perustelut ovat hieno asenne harjoituksissa ja huima kehitys pelitaidoissa. Peleissä antaa aina kaikkensa tukien koko joukkuetta.

Lisäksi on kunniamainita, että Aaro Viitala voitti kultaisen merkin taitokisoissa, joka on todella kova suoritus.

Juhani Hautamäki

Jalkapallokauden päätösjuhlan tunnelmia ja palkitut 2018

Sunnuntaina 18.11.2018 vietettiin Jalkapallokauden päätösjuhlia Jalasjärven koulukeskuksen liikuntasalissa. Kahvittelun jälkeen Jalkapallojaoston puheenjohtaja Esko Leppä lausui tilaisuuden avauksena kertauksen kuluneesta kaudesta. Puheenjohtajan avauspuheen jälkeen esiteltiin kaikki joukkueet. Alle 13-vuotiaiden joukkueiden pelaajat palkittiin osallistumismitalein sekä kaikista sarjajoukkueista palkittiin erityismaininnoin valmentajien valinnat ja pelaajien valinnat. Lopuksi jaettiin jaoston erityismaininnat ja kunniamaininnat.

Joukkueiden valmentajien valinnat:

 • P8 / Urho Rauhala, Leevi Hoskari, Jare Pihlaja, Osku Välimaa

 • P9 / Jesse Laitinen, Antero Yli-Peltola

 • P10 / Eetu Alinen, Eero Ristilä

 • T10 / Senja Koivuniemi, Juulia Saari

 • P11 / Lauri Kokko, Eemeli Mäenpää

 • P12 / Jaro Peltomäki, Onni Siltala, Samuli Rajamäki, Veikka Ylihärsilä

 • P14 / Vili Koivisto, Eero Aro

 • T14 / Saara Rajamäki, Jenni Pihlaja

Joukkueiden pelaajien valinnat:

 • P8 / Sulo Saari

 • P9 / Leevi Hautamäki

 • P10 / Akseli Lehtinen

 • T10 / Ella Järvilehto

 • P11 / Severi Vuorela

 • P12 / Lauri Jyrä, Mika Järvilehto

 • P14 / Samuli Vuorela

 • T14 / Sara Kanamäki

Jaoston erityismaininnat:

 • Piirin hopeamitalistit (P12 ykkönen)

  Pelaajat: Kokko Lauri, Kattelus Rasmus, Järvilehto Mika, Lehto Eero, Rajamäki Samuli, Ylihärsilä Vikki, Kuusisto Joonas, Marttila Niko, Heinola Tuukka, Vuorela Severi, Rajamäki Miika, Ylihärsilä Veikka, Saari Juho, Mäntymäki Valtteri, Peltomäki Jaro, Mäntymäki Eemeli, Siltala Onni

  Joukkueenjohto: Järvilehto Timo, Rajamäki Kari, Rajamäki Janne, Lehto Anssi ja Kattelus Marko

 • Taitokilpailuissa taitomerkin suorittaneet:

  Kulta: Aaro Viitala, Niklas Niemistö

  Hopea: Eero Lehto, Severi Vuorela

  Pronssi: Eero Ristilä

 • Vuoden pelinohjaaja: Henni Rantala

 • Vuoden erotuomari: Alina Takala

 • Vuoden valmentaja: Timo Järvilehto

 • Vuoden jalkapalloperhe: Järvilehto Riikka, Timo, Mika, Ella, Iina

 • Vuoden tyttöpelaaja: Vilma Koivuniemi

 • Vuoden poikapelaaja: Eero Lehto

 • Samulin pytty: Lauri Jyrä

 • Vuoden pelaaja: Samuli Vuorela

Jaoston kunniamaininnat:

 • Vuoden jalkapalloteko: Iiris Jyrä ja Saana Heinola

 • Kunniamaininta vuosien työstä Jalkapallon eteen: Reijo Keisala

 • Kunniamaininta vuosien Jaostotyöstä: Maarit Kohtanen, Tarja Aromaa, Esko Leppä

Iso Kiitos kuluneesta kaudesta jaoston ja joukkueiden toimihenkilöille, valmentajille, joukkueenjohtajille sekä pelaajille, huoltajille ja tietenkin myös Jalaksen Jalkapallon tukijoille!

Kuvat: Mika Pihlaja.

Jalaksen Niklas Niemistö taitokilpailujen tuore piirinmestari!

Lähes 200 nuorta 8-15-vuotiasta jalkapalloilijaa kilpaili tänään lauantaina 10.11.2018 Vaasan piirin PM-taitokilpailuissa Seinäjoen Wallsport Areenalla.

Jalasjärven Jalaksen Niklas Niemistö voitti P8 sarjan taitokilpailuissa piirinmestaruuden. P8 sarjassa kilpaili jopa 23 lahjakasta taitokilpailurajan alittanutta kilpailijaa.

Kova harjoittelu kannattaa ja sisukas työ palkittiin tänään kirkkaimmalla mitalilla! Poika ja Isä olivat nimittäin vielä eilen treenaamassa kilpailuihin ulkona märällä nurmella ja se jos joku kuvaa todellista sisua. Toivottavasti meille Jalasjärvellekin saadaan vielä joskus paremmat olosuhteet talviharjoitteluun Jalkapallohallin muodossa.

Erittäin paljon onnea menestyksestä Niklakselle ja kotijoukoille!

Kilpailun tuloksiin pääset tästä

 

Jalaksen omissa seuran taitokisoissa 6.10.2018 mitalin suoritti viisi jalkapalloilijaa.

Kulta: Aaro Viitala, Niklas Niemistö

Hopea: Eero Lehto, Severi Vuorela

Pronssi: Eero Ristilä

Jalkapallokauden päätöstilaisuus su 18.11.2018

Kuva Jalaksen kesäpäivästä 6.7.2018

Jalkapallojaoston kauden päätöstilaisuus ja palkintojenjako järjestetään Jalasjärven koulukeskuksen liikuntasalissa sunnuntaina 18.11.2018 alkaen klo 15.00.

Tilaisuus aloitetaan perinteisesti kahvitarjoilulla. Tervetuloa kaikki joukkueet ja vanhemmat, sekä muut jalkapallon ystävät!

Terveisin,

Jalaksen Jalkapallojaosto

P8 joukkueiden pojat kävivät pelaamassa Porissa upean turnauksen 29.9.2018.

Jalaksen P8 joukkueiden pojat kävivät pelaamassa Porissa upean turnauksen lauantaina 29.9.2018. Näin mahtavaan turnaukseen on kyllä hienoa päättää kauden pelit!

T14 joukkueen kauden yhteenveto

Kauden 2018 yhteenveto

Joukkueessa on tänä vuonna ollut mukana yhteensä 20 lisenssipelaajaa. Kausi aloitettiin jo 16.11.2017 treenaten kerta viikkoon Nuotti Areenan tekonurmella ja toinen kerta Koulukeskuksen salissa. Ennen sarjakauden alkua pelattiin useita harjoituspelejä hyvällä menestyksellä. Sarjavastus Kurikan Ryhti mm. kaatui 5-0, mutta jostain syystä sarjapeleissä joukkuetta ei millään voitettu. Keväällä harjoittelun ohella puolet pelaajista kävi Seinäjoella 12.4 järjestetyn pelinohjaajan koulutuksen ja taisi kaikki myös päästä kesän aikana muutaman pelin ohjaamaan. Tyttöjen pelin ohjauksesta on tullut todella paljon positiivista palautetta ja erityisesti Rantalan Henni on saanut hyvää palautetta jämäkästä otteesta kentällä.

Piirin helmaripäiville 10.5 lähti mukaan joukkueen pelaajia antamaan näyttöjä SPL Vaasa Helmarit -05 joukkueeseen. SPL Vaasa Helmarit joukkue koostuu pienten seurojen yhteisjoukkueesta, jossa on mukana 9 eri seuraa. Nyt syksyllä toiminta jatkuu ja -05 ikäluokan joukkueeseen on aikaisempien lisäksi lähdössä myös yksi uusi pelaaja. Myös -04 ikäluokan joukkueeseen on pyydetty pelaajia antamaan näyttöjä ja mukaan onkin lähdössä jopa kuusi pelaajaa.

Varsinainen sarjakausi aloitettiin 20.5 ja koko kevätkaudella pelattiin 7 sarjapeliä, joista 3 viimeisintä peliä voitettiin mahtavasti. Päällimmäisenä edelleen mielessä 15.6 pelattu kotipeli Sporting/Tepa joukkuetta vastaan, joka voitettiin puhtaasti 10-0. Tämä oli kauden ensimmäinen voitto ja vielä murskaluvuin, siinä pelissä koko joukkue oli ihan liekeissä ja kaikki kannusti toisiaan täysillä. Sarjan tauolle mentiin sarjan 4. sijalta, joka oli aivan upea suoritus.

T14 8v8 kevään sarjataulukko, sijoitus 4.

Sarjatauon aikana käytiin osan tyttöjen kanssa avustamassa Vähänkyrön Viestin joukkuetta Wasa Cup- turnauksessa. Syyskausi alkoi kuukauden tauon jälkeen 23.7 ja syyskaudella pelattiin toistamiseen samat pelit eli myös 7 sarjapeliä. Alku lähti takkuisesti ja tuli täpäriä tappiota. Lopulta syyskaudella ei tullut yhtäkään voittoa, mutta kausi päätettiin kuitenkin hienosti tasapeliin 1-1 Vähänkyrön Viestiä vastaan. Sijoituttiin lopulta sarjassa täpärästi Vähänkyrön Viestin taakse 7. sijalle juuri ennen Kurikan Ryhtiä.

T14 8v8 lopullinen sarjataulukko, sijoitus 7.

Osallistuttiin myös SyysSemi- turnaukseen 1.-2.9. Turnauksesta haettiin kokemusta 11v11 pelistä. Harmillisesti joukkueen pelaajamäärä osoittautui isolle kentälle riittämättömäksi, kun joissakin peleissä ei ollut ainuttakaan vaihtopelaajaa. Onneksi apuja saatiin myös nuoremmista tytöistä. Kaikki turnauksen pelit olivat tasaisin, joten suuremmalla pelaajamäärällä ei 11v11 sarja ihan mahdottomalta näytä.

Joukkueen kauden päättäjäisiä vietettiin sunnuntaina 28.10.2018. Ohjelmassa oli Find Out- pakopeliä kuuden hengen ryhmissä ja kuluneen kauden läpikäyntiä sekä keskustelua tulevasta. Lopuksi käytiin syömässä Holy Smoken maittavat hamppariateriat.

Valmennus- ja joukkueenjohdon puolesta vielä suuret kiitokset kaudesta pelaajien vanhemmille ja tietenkin kaikille pelaajille!

Jalas P12 joukkueiden kauden yhteenveto - saavutuksena mm. piirin ykkösessä hopeaa!

Alla joukkueenjohdon laatima koonti P12 sarjassa pelanneiden joukkueiden kaudesta

2006-joukkueiden kausi on tullut päätökseen pelien osalta jo pari viikkoa sitten, mutta parit harkat on vielä jäljellä. Kausi alkoi marraskuun puolivälissä ja talvella kuljettiin torstaisin Kauhajoella ja sunnuntaisin Seinäjoella Elisa Monitoimiareenalla Bullerintiellä.

Kausi aloitettiin hyvissä ajoin, että oltiin valmiita ykkösdivarikarsintoihin heti tammikuun alusta. Toinen joukkue (valkoinen) voitti karsintalohkonsa ja selviytyi ykköseen ja toisella (sininen) lähdettiin pelaamaan kakkosta. Näissä molemmissa joukkueissa oli myös pelaajia nuoremmista ikäluokista joita ilman kahden joukkueen pyörittäminen ei olisi onnistunut.

Kevätkierroksella valkoiset voittivat neljä peliä, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Lopullinen sijoitus neljäs ja kun tavoitteeksi asetettiin viiden joukkoon niin niissä hyvin pysyttiin. Sininen joukkue 4 voittoa ja 6 tappiota. Tällä tuloksella pudottiin niukasti syyskierroksella kolmosdivariin.

Syyskierroksella valkoisilla tavoite oli edelleen viiden joukkoon, mutta jo se, että säilyttää ykkösessä sarjapaikan oli hyvä tulos. Syyskierros meni lopulta yli odotusten ja taisteltiin aivan viimeiseen asti koko piirin ykköstilasta. Lopulta oltiin kakkosia. Voittaja Laihialla oli yhtä paljon voittoja ja tappioita, mutta se oli saanut kevätkierrokselta 3 lähtöpistettä ja voitti lopulta niiden lähtöpisteiden ansiosta. Tasapisteissä Jalas olisi ollut ykkönen, koska voitti Laihian.

Mahtavia ja tiukkoja pelejä paljon. Joskus oltiin parempia ja välillä myös huonompia, mutta siltikin useimmiten voitettiin. Oikeastaan yksi huono puoliaika koko syyskierroksen kymmenessä pelissä jolloin vähä retkahdettiin. Vaasan seudulta tuli keskimäärin kovimmat joukkueet tässä ikäluokassa. Etelä-Pohjanmaan alueelta ei ollut kuin Jalas, SJK ja Kanu, tämän lisäksi rannikolta oli Pohjanmaan puolelta Närpiö, Laihia, Mustasaari ja viisi joukkuetta Vaasasta (VPS x2, Vifk x2 ja Kiisto). Sekä keväällä että syksyllä oltiin selvästi paras eteläpohjalainen joukkue. Syyskierrokselta lopulta 8 voittoa ja 2 tappiota joilla siis piirin kakkosia.

Sinisillä syyskierroksella 4 voittoa ja 4 tappiota. Yhdessä pelissä oltiin selvästi huonompia, mutta muut olis teoriassa voitu voittaakkin. Muutama tiukka peli ja hienoja nousuja voittoihin tappioasemasta. Joissain pelissä oltiin hallitsevampia, mutta vastustaja osasi monasti tehdä maalit ja voitti otteluja. Yritettiin kuitenkin pelata eikä juurikaan sorruttu pitkä päätyyn ja perään -taktiikkaan joilla vastustajat useimmiten meitä rankaisivat. Hurjaa kehittymistä muutamilta pelaajilta kauden aikana ja monille isot määrät peliminuutteja. Vaihtopelaajien määrä pidettiin minimissä, että pelit ei menisi vaihtopenkillä istuskeluun.

Onnistunut kausi koko harkkaryhmältä. 07-pelasi vielä oman ikäistäkin sarjaa, jotta kiirettä on pitänyt. Ahkerimmille pelaajille on tullut n. 90 lähtöä (harkat + pelit) tämän kauden aikana. Osalle valmentajista yli 100 lähtöä.

Tämän lisäksi vietettiin Kokkolacupissa muutama päivä. Pelit meni ihan mukavasti ja oli kiva pelata välillä muitakin joukkueita vastaan. Sen reissun tarkoitus oli kuitenkin hauskanpito ja yhdessäolo eikä niinkään pelilliset jutut ja mielestäni siinä onnistuttiin hyvin.

Kiitokset pelaajille ja vanhemmille hienosta kaudesta jota kelpaa muistella vielä vähä vanhempanakin.

Kuvissa syyskierroksen sarjataulukot sekä molempien joukkueiden viimeisten pelien pelaajat.

ylärivi: Rajamäki Miika, Ylihärsilä Veikka, Kuusisto Joonas, Kattelus Rasmus, Ylihärsilä Vikki, Marttila Niko,

alarivi: Heinola Tuukka, Saari Juho, Järvilehto Mika, Eero Lehto ja Rajamäki Samuli. Eemeli Mäntymäki puuttuu kuvasta.

takarivi: Kortesmaa Joona, Peltomäki Jaro, Jyrä Lauri ja Siltanen Onni

eturivi: Aula Iipo, Viinamäki Arttu, Kurikka-Oja Erkki, Vuorela Severi ja maalivahti Kokko Lauri. Näiden lisäksi useimmissa peleissä oli myös Koistinen Roope ja Mäntymäki Valtteri.

P9 joukkue pelasi huippupelit Lapualla 18.8.2018

Lauantaina 18.8.2018 Jalaksen 9- pojat olivat ottelemassa Kiviristin kentällä Lapualla. Aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä pelattiin kaksi voitokasta ottelua 2x20min peliajoilla. Joukkuetta olivat edustamassa Rasmus, Aaro, Jesse, Leevi, Antero, Wate, Ville, Damiel sekä Niklas, joka saapui joukkueen tueksi Jalaksen vuotta nuoremmista pojista. Valmentajana toimi Juhani.

Alla kannustusjoukkojen kirjaamat otteluraportit:

Virkiä Sininen – Jalas 2-10

Joukkueen kapteenina toimi Leevi sekä maalissa ensimmäisen välierän Jesse. Ensimmäisessä erässä nähtiin jo hyvää syöttelyä ja vaikka Virkiä pääsi heti alussa vähän yllättämään, meni heidän potkunsa yli maalin. Tästä sisuuntuneena Jalaksen pojat aloittivat hienoja hyökkäyksiä, sekä läpiajoja ja tuloksiakin alkoi tulla. Peli pyöri paljon Virkiän päädyssä. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin muutamia vapaapotkuja molemmilta joukkueilta, syynä kamppausta tai käden osumista palloon, mutta näistä ei saatu maaleja lävitse kummaltakaan puolelta. Ensimmäisen erän maalin tekijöitä olivat Aaro, Wate kaksi kertaa, Rasmus, Niklas sekä Dami. Tässä vaiheessa mainittakoon myös Virkiän maali, joka tapahtui nopeasti kulmapotkusta ja pukattiin maaliin ylärimaa hipoen, erittäin vaikea torjuttava. Erän loppuessa lukemat olivat silti Jalaksen taidokkaan pelin ansiosta 6-1.

Toisen erän alkaessa maaliin vaihtui Rasmus. Myös Virkiä oli saanut puhtia peliinsä ja heti erän alussa tulikin pari tiukkaa tilannetta Jalaksen päädyssä, maalivahtikin sai tosissaan hommia. Tämän toisen erän aikana Antero ja Aaro tekivätkin oikein hyvää työtä puolustajina sekä Ville sai pukattua pallon näppärästi pois maalialueelta Jalaksen päädyssä. Damiel osasi hyvin hakea paikkoja Virkiän päädystä maalin läheltä ja sai osakseen myös läheistä kontaktia Virkiän pelaajiin, jälleen vapaapotkujakin jaettiin. Syöttelypeli toimi joukkueella hyvin, toki Virkiän maalivahti sai torjuttuakin hyvin muun muassa Jessen, Niklaksen ja Aaron vetoja. Maaleja pääsivät silti loppuun saakka vetämään Niklas, Leevi, Wate ja Aaro. Peli päättyi lukemiin 2-10 Jalaksen hyväksi. Tuomari jakaa vihreän kortin Damille.

Jalas – Virkiä valkoinen 11-0

Toinen ottelu koitti pienen tauon jälkeen. Joukkueen kapteenina toimi pelissä Wate ja Leevi siirtyi maaliin ensimmäisessä erässä. Virkiä aloittaa pelin. Jalaksen pojat jatkavat hyvää syöttelyään, mutta ensimmäinen maali syntyy hienosti Damin vetämästä vapaapotkusta. Dami jatkaa aktiivista peliään, mutta törmää Virkiän pelaajaan melko kovaa, pieni tauko peliin. Ensimmäisessä erässä Virkiä pääsee kyllä muutamaan otteeseen helposti kentän lävitse, koska puolustajat olivat ajautuneet vähän liian kauaksi ja Virkiän pelaajat laittavat Jalaksen maalivahdin hommiin. Leevi tekee työnsä, eikä päästä maaleja lävitseen. Hieman ennen erän päättymistä Jesse loukkaa jalkansa hyökkäyksen päätteeksi Virkiän päädyssä ja peliin tulee pieni katko. Jesse jää vaihtoon toipumaan. Erä on maalien täyttämä ja niitä pääsevät tekemään Dami, Niklas, Antero, Rasmus sekä Wate kaksi kpl. Erä päättyy lukemiin 7-0 Jalaksen hyväksi.

Jalaksen maaliin on vaihtunut nyt Dami. Toinen erä alkaa vähän jo tuntumaan pojissa sekä Virkiän pelaajia selvästi tappio asema harmittaa. Peli pyörii nyt Jalaksen päädyssä. Tulee hyviä hyökkäyksiä ja läpivientejä. Lopuksi Villen syöttö Virkiän päädyssä Watelle tuottaa tulosta ja Jalas vihdoin pääsee maalien makuun uudelleen. Ennen viimeistä vaihtoa myös Jesse palaa takaisin pelikentälle ja saa tehtyä kulmapotkun suoraan Anterolle, joka viimeistelee ottelun tulokseksi 11-0 Jalakselle. Vihreä kortti jaetaan Villelle.

Upea aurinkoinen päivä ja voittoisat pelit saa hymyt poikien suupieliin. Hyvä Jalas! Erityisesti me kannustusjoukoissa olleet huoltajat olimme pojistamme hyvin ylpeitä, sillä he eivät provosoituneet yhtään vastustajien käytöksestä vaan jatkoivat hyväkäytöksisinä pelin loppuun saakka keskittyen itse tekemiseen eli jalkapallon pelaamiseen ja oman valmentajan kuuntelemiseen.

P10 Joukkue päätti kauden Leki-futis syysturnauksella

P10 joukkue kävi lauantaina 22.9.2018 LeKi-futis syysturnauksessa pelaamassa kauden päätöspelit.

Jalaksen juniorit esiintyivät veikkausliigaottelun väliajalla

Jalaksen junioreita pääsi perjantaina 21.9.2018 veikkausliigaottelun SJK - FC Lahti väliajalla vetämään hieman yllättäen näytösluontoisesti rangaistuspotkuja OmaSp Stadionin kentälle.

Mahtava ja ainutlaatuinen kokemus pelaajille!

Joukkueisiin ilmoittautuminen

Jalasjärven Jalas ottaa käyttöön myClub.fi-palvelun jolla tulevaisuudessa tullaan tekemään seuran ja jaostojen tiedotus, laskutus, tapahtuma-ilmoittautumiset jne.

Kaikkien jalkapallojaoston pelaajien ja toimihenkilöiden tulisi nyt käydä kirjautumassa palveluun hetimmiten. Alla linkit kirjautumiseen. 

Alle 13 vuotiaiden täytyy saada lupa huoltajalta käyttääkseen palvelua. 

Seuratkaa linkin ohjeita ja täyttäkää kaikki kohdat huolella. 

Ne ketkä ovat jo liittyneet palveluun toisen jaoston kautta voivat seurata silti tämän linkin ohjeita käyttämällä samaa sähköpostisoitetta. Muistakaa valita oikea jäsentili kun ilmoittaudutte!

 

 

 

Pallokerho:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/978274

P8: 

https://jalas.myclub.fi/flow/events/970070

P9:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/977610

P10:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/978267

P11:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/978270

P12:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/978272

P14:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/978273

T10:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/978266

T14:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/978275

 

Toimihenkilöt liittyy linkillä:

jalas.myclub.fi

 

Liitä itsesi sinua koskeviin ryhmiin ja määritä jäsentasosi jokaisessa ryhmässä.

 

 

Lisätietoja joukkueista ja ryhmistä voit kysyä Esko Leppä (050-3058110) ja myClub.fi -palveluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä Kimmo Ala-Keturi (0400-984892).

Jalas mukana SPL Vaasan järjestämässä pallokoulujen pelitapahtumassa 29.7.2018

Jalaksen pallokoululaiset pelasivat tämän kauden ensimmäisen turnauksen 29.7.2018 Seinäjoella Jouppilan tekonurmella. Usealle tämä oli myös ensimmäinen ihan "oikea" jalkapalloturnaus.

Joukkueenjohdon laatima raportti tapahtumasta:

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Lapuan Virkiä. Säännöt olivat vähän hakusessa ja olihan se aika outoa, kun piti yrittää kahteen vierekkäiseen maaliin tehdä maalia. Lapua teki ilman yhtäkään vaihtomiestä niin monta maalia, että kukaan ei enää pysynyt laskuissa. Tuomarikaan ei muistanut viiden maalieron sääntöä, mutta  loppua kohti päästiin peliin mukaan. Tässä ottelussa Fair Play -kortilla palkittiin Daniel Ala-Keturi, joka pelasi hienon pelin maalissa sekä kentällä. Kapteenina Eemeli Huhtakallio.

Toinen peli SJK-j mustaa vastaan. Taitavia poikia vastassa, mutta päästiin melko hyvin peliin mukaan. SJK onnistui maalin teossa useasti. Hyvää ja tasaväkisempää peliä kuin aluksi, mutta ei saatu maalitiliä avatuksi. Fair Play -kortilla palkittiin Lydia Ala-Karvia hienoista suorituksista maalissa ja kentällä. Ottelun kapteenina Iina Järvilehto.

Kolmas peli Kauhavan Kanunooja vastaan. Erittäin tasaväkistä taistelua ja useita upeita yksin läpi -tilanteita, jotka valitettavasti maalivahti pystyi torjumaan. Oltiin erittäin lähellä 0-1 johto asemaa, mutta pallo epäonneksemme osui keskitolppaan eikä maalia syntynyt. Kanu sai tuon tilanteen jälkeen rangaistuspotkun sillä puolustaja koski palloon tolppaan osumisen jälkeen. Tästä Kanu teki ensimmäisen maalin. Kanu sai vielä muutaman maalin tehtyä, mutta kaikesta huolimatta tämä oli ehdottomasti päivän upeinta peliä. Fair Play -kortilla palkittiin Lumia Keski-Kokko, erittäin upeita hyökkäyksiä eikä maalin tekeminenkään kaukana ollut. Kapteenina viimeisessä pelissä Elias Ristilä.

Pelasimme ottelut 2012 syntyneiden poikien sarjassa. Mukana pelaamassa oli Lydia, Elsi ja Lenni Ala-Karvia, Daniel Ala-Keturi, Eemeli Huhtakallio, Joonatan Hulkko, Iina Järvilehto, Lumia Keski-Kokko, Tea Kettukangas, Kaapo Kuusela-Opas, Sofia Niemistö ja Elias Ristilä

Turnauksen kuului liput alle 19-vuotiaiden em-finaalipeliin, joten menimme oman turnauksen jälkeen katsomaan vielä tuota peliä Oma-SP stadionille. Portugali voitti Italian upeasti jatkoajalla 3-4.

Kiitoksia kaikille pelaajille osallistumisesta. Toivottavasti kaikki saivat tästä upean pelimuiston.

- Saana ja Iiris kiittää ja kumartaa