P9 joukkue kävi avaamassa kauden 24.3 Kauhajoella

Jalaksen P9 eli 2009 syntyneiden poikien joukkue pelasi kauden ensimmäiset pelinsä lauantaina Kauhajoella. Harjoitukset ovat syksyn tauon jälkeen käynnistyneet alkuvuodesta koulun salissa ja tämä turnaus oli viime kauden jälkeen ensimmäinen kosketus nurmikentälle, vaikkakin teko-sellaiselle. Turnauksessa oli edessä neljä peliä, 2*10 minuuttia.

 

Alla tarkat joukkueen kirjaamat otteluraportit

KARHU VALKOINEN - JALAS

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui turnauksen toinen isäntäjoukkue Karhu Valkoinen. Pelin alku oli molemmilta joukkueilta haparoiva ja varovainen, mutta tasainen. Kun peliä oli pelattu 4.23 Rasmus Koski teki Jalakselle maalin. Tilannetta kuvaa, ettei Jalaksen pojat huomanneet edes hurrata maalia. Vaihtopenkillä vanhemmat sitten opastivat, että aina kun maali tulee sille hurrataan 😊. Maalin jälkeen Jalas vaihtoi ja toinen ketju sai ensi kosketuksen myös peliin. Jalaksen pojat olivat varovaisia ja hakivat pelituntumaa kenttään sekä toisiinsa ja Karhu pääsi sitten rokottamaan nopeassa tahdissa; tasoitus ajassa 5.58, maalin johtoon 6.47 ja kahden maalin johtoon ajassa 7.38. Ensimmäisen erän lopussa Niklas Niemistöllä oli hieno yritys Karhun maalissa, laukaus meni harmittavasti hieman tolpasta ohi. Ensimmäinen erä päättyi Karhulle 3 -1. Toisen erän alku oli selvästi erilainen kuin ensimmäisen erän. Molemmilla joukkueilla oli kova taistelu pallosta, peli oli hyvin tasaväkistä ja sinnikästä. Toista erää oli pelattu 1.44 Waltteri Lehto pääsi Karhun pelaajien läpi ja upotti pallon vastustajan verkkoon. Peli tasaantui 3 – 2 ja pelin vire parani entisestään. Toisen erän ajassa 3.52 nähtiin hieno kuvio kuin oppikirjasta; Damiel Hakala syötti ja Rasmus Koski teki maalin. Tämän jälkeen peli oli tasan 3 – 3 ja peli oli Jalaksen hallinnassa. Loppuosa erästä Karhu pääsi niskan päälle ja siirtyi jälleen johtoon ajassa 5.35 ja teki vielä viimeisen maalin ajassa 8.53. Tästä huolimatta Jalas pelasi hienosti ja lopputulos olisi voinut olla toisin päinkin. Alun haparoinnin ja ujostelun jälkeen peli lähti hienosti kulkemaan ja vastustaja oli hyvin saman tasoinen.

Jalaksen maalissa pelasi Leevi Hautamäki. Joukkue oli jaettu kahteen kentälliseen, joista molemmat pelasivat 5 minuuttia/erä. Eli kaikki saivat peliaikaa saman verran. 1.kentällisessä pelasivat Waltteri Lehto, Rasmus Koski, Damiel Hakala, Jesse Laitinen. 2.kentällisessä pelasivat Ville Vuorinen, Niklas Niemistö, Samu Laitala, Henri Koski. Pelijohtaja Juhani Hautamäki. Fair Play-kortti Leeville.

Maalit:

 • 0 – 1 (4.23) Rasmus Koski
 • 1 – 1 (5.58) Karhu
 • 2 – 1 (6.47) Karhu
 • 3 – 1 (7.38) Karhu
 • 3 – 2 (11.44) Waltteri Lehto
 • 3 – 3 (13.52) Rasmus Koski (Damiel Hakala)
 • 4 – 3 (15.35) Karhu
 • 5 – 3 (18.53) Karhu

 

SPORTING – JALAS

Puolen tunnin tauon jälkeen vastaan asettui Kristiinankaupungin Sporting. Jalas lähti peliin huomattavasti varmemmalla otteella kuin ensimmäiseen peliinsä. Pelin alku oli tasainen ja pallo kävi vuorotellen molemmissa päissä kenttää. Ensimmäisessä erässä nähtiin useita hyviä tilanteita ja maalilla oli useita paikkoja. Erän alussa peli oli hieman Jalaksen hallintaa ja ajassa 5.54 Damiel nosti Jalaksen johtoon Waltterin syötöstä. Erän lopussa hallinta siirtyi Sportingille ja tasoitus oli tosiasia ajassa 7.01. Tasoituksen jälkeen Jalas sai hetkellisesti hyviä tilanteita vastustajan päähän, mutta Sporting pääsi tekemään johtomaalin ajassa 9.54. Ensimmäinen erä päättyi 2 – 1.  Toinen erä alkoi Jalaksen osalta sähäkästi. Leevi Hautamäen upean syötön avulla Damiel viimeisteli tasoituksen 2 -2 ajassa 0.48. Toisen erän alku oli selvästi Jalaksen hallintaa ja ylivoimaa. Pallo pidettiin Jalaksen hallussa hienosti. Osaksi huonoa tuuria meille ja hyvää tuuria Sportingille, Sporting teki maalin ajassa 5.48 ja siirtyi jälleen johtoon. Jalaksen toinen kentällinen astui kentälle ja peli alkoi terävästi. Tästä huolimatta erän loppuosa oli Sportingin hallintaa ja Jalaksen maaliverkko heilui vielä kahdesti. Lopputulos 5 – 2 Sportingille. Peli oli kuitenkin jo selvästi Jalaksen osalta parantunut ja pojat olivat saaneet hyvin kuvionsa käyntiin.

Jalaksen maalissa pelasi Jesse Laitinen. 1.kentällisessä pelasivat Waltteri, Damiel, Leevi ja Samu. 2. kentällisessä Ville, Rasmus, Niklas ja Henri. Pelijohtaja Juhani. Fair Play-kortti Jesselle.

Maalit:

 • 0 – 1 (5.54) Damiel Hakala (Waltteri Lehto)
 • 1 – 1 (7.01) Sporting
 • 2 – 1 (9.54) Sporting
 • 2 – 2 (10.48) Damiel Hakala (Leevi Hautamäki)
 • 3 – 2 (15.48) Sporting
 • 4 – 2 (19.04) Sporting
 • 5 – 2 (20.09) Sporting.

 

VIRKIÄ – JALAS

Kolmannessa pelissä puolen tunnin tauon jälkeen Jalas kohtasi Lapuan Virkiän. Niklas joutui lähtemään ja peluutusta muutettiin niin, että yksi pakki sai pelata koko pelin. Etukäteen tuntuma oli, että vastaan asettuisi kovin vastustaja tämän päivän peleistä. Ensimmäisen erän alku oli hyvin tasaista peliä. Vastustajalla oli hyviä tilanteita meidän maalilla, mutta palloa pelattiin molemmissa päissä kenttää. Ajassa 1.20 Damiel teki maalin hienon kuljetuksen päätteeksi. Erän loppuosassa Virkiä pääsi tekemään tasoituksen ajassa 6.52 läpijuoksun päätteeksi. Virkiällä oli pelaamassa taitavia poikia ja heillä oli hyvä maalivahti. Tästä huolimatta meidän pojat pelasivat hyvin. Ville Vuorinen pelasi ensimmäistä turnaustaan ikinä ja ensimmäinen maalinvahdin peli sujui hienosti. Ei olisi uskonut, että poika on ensimmäistä kertaa siinä paikassa. Tässä pelissä tuomari unohti katsoa kelloon ja Virkiä teki erän päätteeksi johtomaalin ajassa 11.02. Toinen erä alkoikin sitten vauhdikkaasti ja palloa vietiin taas molempiin päihin kenttää. Kun toista erää oli pelattu 3.09 Rasmus kuljetti pallon maalille vastustajasta huolimatta ja teki tasoitusmaalin 2 -2. Tämän jälkeen peli rauhoittui selvästi, peli oli kuitenkin Jalaksen hallinnassa. Ajassa 5.25 Waltteri sai omalla puolella pallon haltuunsa, juoksi puolustajista ohi ja vei Jalaksen johtoon. Tämän jälkeen Jalas vaihtoi kentällisiä ja sama meno jatkui. Ajassa 8.09 Jesse teki maalin hienon syöttelykuvion päätteeksi. Seuraavaksi Virkiän verkkoa pääsi pudistelemaan Leevi pääsemällä yksin läpi. Toisessakin erässä tuomari hieman nukahti kellon äärellä ja heräsi lopettamaan pelin juuri kesken Jessen laukausta vastustajan verkkoon. Voitto 6 -2 olisi ollut sekunnista kiinni. Jessen laukaus oli jo lähtenyt ennen vihellystä.

Jalaksen maalissa pelasi Ville Vuorinen. 1. kentällinen Waltteri, Damiel, Leevi ja Rasmus. 2. kentällinen Henri, Samu, Leevi ja Jesse. Pelijohtaja Juhani. Fair Play-kortti Villelle.

Maalit:

 • 0 – 1 (1.20) Damiel Hakala
 • 1 – 1 (6.52) Virkiä
 • 2 – 1 (11.02 yliaikaa ekasta erästä) Virkiä
 • 2 – 2 (13.09) Rasmus Koski
 • 2 – 3 (15.25) Waltteri Lehto
 • 2 – 4 (18.09) Jesse Laitinen
 • 2 – 5 (19.50) Leevi Hautamäki

 

KARHU SININEN – JALAS

Tunnin tauon jälkeen turnauksen viimeisessä pelissä kohdattiin isäntäseuran toinen joukkue Karhu Sininen. Viimeinenkin peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja peli oli todella tasaista. Hieman Jalaksen osalta alkoi pitkä pelipäivä näkyä ja väsymystä oli selvästi näkyvissä. Karhun pojat olivat nopeita juoksemaan ja peli oli selvästi fyysisempää. Onneksi Karhun pojilla ei ollut sihti aivan kunnossa ja Jalaksen pojillakin nopeutta riittää. Ajassa 4.16 Karhu teki ottelun ensimmäisen maalin. Reilun minuutin päästä Waltteri pääsi tasoittamaan hienon kuvion päätteeksi Villen kanssa. Erän lopussa ajassa 6.51 Karhu siirtyi johtoon 2 -1. Tämän jälkeen loppuerä rauhoittui selvästi, pelit alkoivat pohkeissa painaa. Erän lopussa ei tullut kummallekaan maalille enää tilanteita. Parin minuutin tauon jälkeen toinen erä alkoi taas vauhdilla. Heti alkuun Karhu tekee maalin ja siirtyy 3 -1 johtoon onnistumalla laukaisussaan keskikentältä maaliin. Molemmilla joukkueilla on kovaa yritystä. Tiukan väännön tuloksena Ville tekee maalin ajassa 12.40 ja tilanne on 3 – 2. Karhun peli oli kovaa ja fyysistä, nähtiin useita kovia ryntäyksiä. Tästä tyylistä johtuen Waltteri kaadetaan ja hän saa vapaapotkun. Harmillisesti vapaapotku menee maalin ohi ja Jalas ei saanut tasoitusta. Loppuerä on sitten Karhun ”juhlaa”. Karhun pojat jaksoivat pelata tilanteet loppuun ja Jalaksen pojilla oli selvästi jo kotimatka mielessä 😊 . Karhu teki loppuerässä vielä kolme maalia osaksi tuurilla ja osaksi hienojen kuvioiden tuloksena.

Jalaksen maalissa pelasi Rasmus Koski. 1. ketju Wate, Leevi, Ville, Damiel. 2. ketju Jesse, Henri, Samu, Damiel. Pelijohtaja Juhani. Fair Play-kortti Damille.

Maalit:

 • 1 – 0 (4.16) Karhu
 • 1 – 1 (5.40) Waltteri Lehto (Ville Vuorinen)
 • 2 – 1 (6.51) Karhu
 • 3 – 1 (10.28) Karhu
 • 3 – 2 (12.40) Ville Vuorinen
 • 4 – 2 (16.23) Karhu
 • 5 – 2 (17.06) Karhu
 • 6 – 2 (17.57) Karhu                                                                                     

 

Kauhajoen turnaus oli hyvin tasaväkinen ja joukkueet olivat sopivia vastustajia. Ensimmäisen pelin tunnustelun jälkeen pojat pääsivät peliin hyvin sisään ja pelit sujuivat hienosti. Kesän pelejä ajatellen turnaukseen osallistuminen oli todella tärkeää ja pojat ovat valmiimpia kesän sarjaturnauksiin. Pojilta nähtiin hienoja suorituksia.

Muutama erityisnosto;

 • Damiel oli sinnikäs ja rohkea pelaaja. Hän kohtasi vastustajan rohkeasti vaikka vastustaja oli kahtakin päätä pidempi. Damiel pelasi tilanteet loppuun asti ja kuljetti pallon vastustajista huolimatta heidän ohi.
 • Toisena nostona Samu, joka pelasi pakkina. Hän puolusti luotettavasti ja teki useita hienoja pitkiä syöttöjä hyökkääjille ohi vastustajien.
 • Kolmantena Ville, joka pelasi ensimmäistä turnaustaan ja jalkapallopeliään. Ville oli nopea ja sai pallon hyvin haltuun. Lisäksi peli maalissa sujui hyvin ottein.