Jalas P11 aloitti kauden pelit Ilmajoen Kevätturnauksella 6.5.2018

Turnaukseen lähdettiin pelaamaan ensimmäisiä pelejä omalla P11 kokoonpanolla.
Pojilla on takana hyvä ja pitkä hallitreenikausi yhteisten treenien merkeissä 06/05 poikien kanssa. Se antoi vähän hyvää odotusta halliturnaukseen ainakin valmentajan näkökulmasta.

Pelejä kertyi lohkojakojen vuoksi lopulta vain kolme. 
Lohkoomme tuli Jalaksen lisäksi Sporting Kristina, MALAX IF/II ja IK Punainen. 
Peliaika 2x15 minuuttia.

JALAS - Sporting Kristina 1-0
Ensimmäinen peli antoi viitteitä päivän tasaisuudesta. Niukka voitto vastustajasta 1-0 oli pienestä kiinni. Koko kausi on treenattu vanhempien kanssa ja pelitilanteita harjoiteltu puolenkentän paitsion ajatuksella. Nyt vastustaja odottelikin joka avauksessa meidän puollustuslinjan yläpuolella avauksia ja puollustajilla oli aina kiire pitkien avauksien kanssa.
Ensimmäisen puoliajan lopulla Severi pisti pelin ainoan maalin sisään ja se helpotti tiukkaa peliä seuraavaa kotikatsomoa kummasti.
Toisella puoliajalla päästiin sitten loppupelistä jo hieman nauttimaan syöttöpelistä. 
Sivusta katsoen pojat pelasivat loppupelistä nauttien ja kuluttaen aikaa kierrättämällä palloa puollustuksen kautta pitäen hyvää syöttöpeliä yllä.

Vihreä kortti maalivahti Laurille, pelasti todella monta pitkästä avauksesta tullutta läpiajoa.

IK Punainen - JALAS 0-2
IK taisi olla poikien mielestä ennakkoon turnauksen pahin vastustaja. Puheet ja jännitys ainakin pukukopissa oli toista kuin ensimmäisessä pelissä. Peli kulki hyvin pitkälti samaa rataa kuin ensimmäinenkin. Muutamat pitkät avaukset jo edellä mainitusta syystä häiritsivät meidän maalivahtia, mutta nyt puollustus oli todella hyvin mukana vastustajan hyökkäyksissä. Tiukka nollapeli omassa päässä ja ensimmäisen puoliajan maalintekijänä toimi taas Severi, joka toi Jalaksen tauolle 0-1 johdossa.
Pelin aikana päästiin tykittelemään maalia kohti useampaankin kertaan. Toisella puoliskolla 0-2 maalista vastasi Erkin kaukolaukaus puolesta kentästä komeasti maalivahdin selän taakse.
Peli selkeää meidän hallintaa.

Vihreä kortti hyvästä puollustuspelistä Erkkille.

JALAS - MALAX IF/II 4-0
Viimeiseen peliin lähdettiin poikia vähän tsempaten ja luoden painetta onnistumisille. Turnauksen lopputulos ratkeasi tässä pelissä. Vastustaja oli toki hävinnyt kaikki pelinsä aiemmin, mutta tasaisia pelejä oli meilläkin ollut. Malax ei ollut lopputuloksesta 4-0 huolimatta helppo vastus. Malaxin pojat pelasivat kovaa ja fyysistä peliä. Kovista otteista myös kertoo meille annetut pari rankkaria. Hyvien hyökkäysten ja varsinkin Tonin maalialueelle nousujen vuoksi vastustajan puollustus joutui katkomaan hyökkäystä pariin otteeseen rankkarin arvoisesti. Ensimmäisestä rankkarista Toni pisti sisään 1-0 tilanteeseen. Toinen maali ensimmäisellä puoliajalla tuli Juhon viimeistelemänä. Tauolle 2-0 tilanteessa.
Toisella puoliajalla jatkettiin peliä samalla tyylillä. Sovitusti toista rankkaria tuli vetämään mahtavaa turnausta pelannut maalivahti Lauri ja peli 3-0 tilanteeseen. Riski toki, mutta puollustus oli miehittynyt keskiviivalle odottamaan jos olisi epäonnistunut. Ei toisteta sarjapeleissä. Peli viimeisteltiin Juhon toimesta tilanteeseen 4-0.

Vihreä kortti edelleen puollustukselle ja Roopelle.

Koko turnauksen Fairplay pokaalin sai Valtteri.
Hyviä onnistumisia ja pitkiä spurtteja puollustukseen. Kaiken kaikkiaan hyvää peliä.

Puollustus sai hieman enemmän kommentteja näistä peleistä. Toki kaikki muutkin tekivät töitä pelin eteen koko ajan.
Miika ja Severi väänsivät ja käänsivät peliä keskikentällä, Iipo, Toni, Artturi, Eemeli ja Juho huolehtivat hyökkäyspään raskaasta karvauspelistä pyrkien pitämään paineen vastustajan pelipuoliskolla. Hieman muutamaa pelillistä tekniikkaa pitää poikien kanssa keskustellen käydä läpi kesää ajatellen. Hyvä pojat.

Mukana reissussa, Severi, Roope, Toni, Erkki, Juho, Miika, Valtteri, Artturi, Eemeli, Lauri ja Iipo.