tiedote

Jalkapallojaosto on käynnistänyt Kiuaskallion kaarihallin kunnostuksen.

Jalkapallojaosto on käynnistänyt Kiuaskallion kaarihallin kunnostuksen.

Projektin käynnistämisen on mahdollistanut Heikki Loikkasen jalkapallojaostolle testamenttaama lahjoitus. Kaarihalli onkin päätetty nimetä Heikki Loikkasen nimellä. Hallin viralinen nimi paljastetaan myöhemmin hallin avajaisissa.

Tänään lauantaina 7.9. halliin on asennettu uudet LED-valaisimet, kiitos Jari Heinola! Projekti jatkuu ensi viikolla pintakäsittelyllä, kun Sedun pintakäsittelyn huipputyypit saapuvat Timo Haapolahden johdolla talkoisiin. Pintakäsittelyn jälkeen vielä ilmanvaihto kuntoon, pohjien tasoittelut ja tekonurmien asennus.

Loppuvuodesta Jalaksen jalkapallojuniorien harjoitteluolosuhteet hallin kunnostuksen myötän ottavat aimo harppauksen eteenpäin ja vielä omalla kotipaikkakunnalla!

ISO Kiitos tähän mennessä projektin tukemiseen lähteneille tahoille.

 • Koja Oy

 • Lohi Met Oy

 • Värimiehet Oy (Seinäjoki)

 • Jalasjärven sähköasennus Oy

 • Sedu Pintakäsittely

Erityisen ISO Kiitos myös tähän mennessä projektiin osallistuneille talkoolaisille!

 • Jari Heinola

 • Jari Saari

 • Sami Keskinen

 • Mika Ristilä

 • Timo Haapolahti

Toivottavasti saadaan vielä avustusta kaupungilta projektin loppuun saattamisessa.

Talkoitakin on tiedossa vielä paljon mm. nurmen asennusta, joten mukavaa yhdessä tekemistä futisporukalle on tulossa vielä syksyn aikana!

#koja #lohimet #värimiehet @varimiehet_oy #jalasjärvensähköasennus@jsa_oy #sedupintakäsittely @joukolla #porukassaonvoimaa #jalasfootball #jalasjärvenjalas #junnufutis #tyttöfutis #kiuaskallionkaarihalli #jalasjärvi #kurikka

Jalaksen sarjakausi 2019 alkaa heti vapun jälkeen!

Sarjakauden ensimmäiset kotipelit pelataan Kiuaskallion urheilukentällä jo ensi viikolla!

To 2.5. klo 18.30 P12 kolmosen (8v8) peli Jalas - Malax IF.

Pe 3.5. klo 18.30 T15 ykkösen (11v11) peli Jalas/VäVi YJ - SeMi YJ.

Tervetuloa kannustamaan kotijoukkueet voittoon!

Kuva jalkapalloilijoiden kesäpäivältä 6.7.2018

Tällä kaudella Jalaksella on sarjoissa mahtavat 10 joukkuetta, joiden lisäksi meillä on kaksi eri pallokerhoa. Tutustu tämän kauden joukkueisiin paremmin TÄSTÄ.

Tällä kaudella Jalaksen P12, P13 ja T14 joukkueiden kotipelejä pelataan myös Kurikan urheilukentällä ja Kankaan kentällä, sekä T15 yhteisjoukkueen pelejä myös Kyrölän kentällä Vähässäkyrössä, koska Kiuaskallion urheilukenttä menee remonttiin ja on poissa käytöstä kesä-heinäkuun ajan.

Jalaksen nuorempien joukkueiden P8, P9, P10, T9, T11 kotiturnaukset pelataan remontin aikana Kiuaskallion harjoituskentällä ja remontin jälkeen Kiuaskallion urheilukentällä. Lisäksi pallokerholaisille järjestetään oma turnaus 11.8.2019 Kiuaskallion urheilukentällä.

Tästä linkistä näet kaikki tiedossa olevat Kiuaskallion kotipelit.

Tervetuloa kannustamaan JALAKSEN joukkueet voittoon!

Jalaksen jalkapallojaosto ja XXL tulevat solmimaan yhteistyösopimuksen

Jalasjärven Jalaksen jalkapallojaosto on tekemässä yhteistyösopimusta XXL:n kanssa vuosille 2019-2022. Sopimus astuu voimaan 1.5.2019, jonka jälkeen jalkapallojaoston urheilutarvikehankinnat tehdään XXL-myymälöistä ja -verkkokaupasta.

Jalkapallojaoston seura-asuiksi tälle kaudelle on valittu alla kuvissa näkyvät Umbron seuratuotteet, joiden hankkiminen tapahtuu toukokuusta alkaen XXL-verkkokaupan kautta.

Seuramalliston verkkarihousut (UX-1 Team training pant) ja verkkaripaita (UX-1 Team half zip shirt), sekä pelipaita, shortsit ja maalivahdinpaita ovat sovitettavissa Jalasjärvellä 15.4.-15.5.2019 välisenä aikana. Sovitusajankohdat sovitaan joukkueenjohdon kanssa, joka tiedottaa joukkueen jäsenet. Joukkueenjohdolla on tiedossa myös seuramalliston hinnat. Myöhemmin syksyllä avattavasta Seinäjoen myymälästä löytyy jatkossa koko seuramalliston sovitusarja.

Myymälästä tehtäviä hankintoja varten jäsenille annetaan seuraviivakoodi (toukokuun alkuun mennessä), jolla ostokset saa ostettua seurahinnoin. Viivakoodi on voimassa kaikissa XXL-myymälöissä. Seuran jäsenille tulee myös ainutlaatuisia tarjouksia ja kampanjatuotteita, joita voi ostaa mistä vaan myymälästä seuraviivakoodia näyttämällä. Jalkapallojaosto saa myös vuosittaisen hyvityksen kaikista rekisteröidyistä ostoista.

Valmiiksi painetut seuratuotteet ovat tilattavissa ainoastaan XXL-verkkokaupasta. Verkkokaupan aukeamisesta tiedotetaan erikseen ja jäsenien rekisteröitymiseen annetaan vielä erilliset ohjeet.

Jalaksen jalkapallojaosto panostaa lasten ja nuorten valmentajien koulutukseen

Jalas on tänä vuonna mukana valmennusosaamisen kehittäjän –pilottihankkeessa yhdessä SJK-junioreiden ja Palloliiton kanssa. Palloliiton valmentajakoulutukset uudistuvat tänä vuonna ja Jalaksen valmentajat ovat heti etulinjassa mukana uudistuneissa koulutuksissa. Palloliiton hankkeen tavoitteena onkin, että jokaisella jalkapalloa pelaavalla lapsella ja nuorella on tulevaisuudessa koulutettu valmentaja. Valmennusosaamisen kehittäjän- pilottihankkeeseen kuuluu Palloliiton valmentajakoulutusten lisäksi paljon muutakin ja valmentajamme tulevat saamaan myös konkreettista tukea arjessa.

Palloliiton valmennusosaamisen kehittäjä -pilotin vetäjiksi valittiin hakemusten perusteella neljä seuraa: Ilves, FC Inter, HJK ja SJK. SJK- junioreiden valmennusosaamisen kehittäjänä toimiva Tuomas Nikupeteri tulee järjestämään Palloliiton virallisia koulutuksia, mutta tarjoamaan myös muuta valmennukseen liittyvää tukea Jalaksen valmentajille ja valmennuksesta vastaaville.

Odotamme yhteistyötä innolla!

Lisätietoa hankkeesta tästä ja uudistuneista valmentajakoulutuksista tästä.

Jalkapallokauden 2019 ryhmiin ilmoittautuminen

Jalkapallokausi 2019 lähestyy ja harrastuksen pariin ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Valmentajat jo käärivät hihojaa odottaen uusia ryhmiä!

Kaikkien Jalaksen jalkapalloharrastajien, niin vanhojen kuin uusien ilmoittautuminen oman ikäluokan ryhmiin alkaa siis nyt!

Tulevalle kaudelle ilmoittaudutaan myClub.fi-palvelun kautta 31.12.2018 mennessä. Mukaan toimintaan on mahdollista päästä myöhemminkin, mutta tulevat joukkuejaot tehdään 31.12.2018 tiedossa olevien ilmoittautumisten perusteella.

Huomioikaa että nämä ilmoittautumisen ryhmäjaot eivät ole tulevat harjoitusryhmäjaot, eivätkä sarjajoukkuejaot. Sarjajoukkueet koostetaan tarvittaessa useamman ryhmän yhdistelyllä ja harjoitusryhmät muodostetaan luonnollisestikin sarjajoukkueita tukeviksi. Kaikille 31.12.2018 mennessä mukaan ilmoittautuneille löytyy varmasti hyvä ja oikea harjoitusryhmä Kuningaslajin parissa.

Ilmoittautuminen harrastuksen pariin tapahtuu seuraavilla ryhmäkohtaisilla linkeillä:

Ryhmiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Anssi Kuusistoon (040 728 5730).

MyClub.fi -palveluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä Kimmo Ala-Keturiin (0400 984 892).

Jalkapallokauden päätösjuhlan tunnelmia ja palkitut 2018

Sunnuntaina 18.11.2018 vietettiin Jalkapallokauden päätösjuhlia Jalasjärven koulukeskuksen liikuntasalissa. Kahvittelun jälkeen Jalkapallojaoston puheenjohtaja Esko Leppä lausui tilaisuuden avauksena kertauksen kuluneesta kaudesta. Puheenjohtajan avauspuheen jälkeen esiteltiin kaikki joukkueet. Alle 13-vuotiaiden joukkueiden pelaajat palkittiin osallistumismitalein sekä kaikista sarjajoukkueista palkittiin erityismaininnoin valmentajien valinnat ja pelaajien valinnat. Lopuksi jaettiin jaoston erityismaininnat ja kunniamaininnat.

Joukkueiden valmentajien valinnat:

 • P8 / Urho Rauhala, Leevi Hoskari, Jare Pihlaja, Osku Välimaa

 • P9 / Jesse Laitinen, Antero Yli-Peltola

 • P10 / Eetu Alinen, Eero Ristilä

 • T10 / Senja Koivuniemi, Juulia Saari

 • P11 / Lauri Kokko, Eemeli Mäenpää

 • P12 / Jaro Peltomäki, Onni Siltala, Samuli Rajamäki, Veikka Ylihärsilä

 • P14 / Vili Koivisto, Eero Aro

 • T14 / Saara Rajamäki, Jenni Pihlaja

Joukkueiden pelaajien valinnat:

 • P8 / Sulo Saari

 • P9 / Leevi Hautamäki

 • P10 / Akseli Lehtinen

 • T10 / Ella Järvilehto

 • P11 / Severi Vuorela

 • P12 / Lauri Jyrä, Mika Järvilehto

 • P14 / Samuli Vuorela

 • T14 / Sara Kanamäki

Jaoston erityismaininnat:

 • Piirin hopeamitalistit (P12 ykkönen)

  Pelaajat: Kokko Lauri, Kattelus Rasmus, Järvilehto Mika, Lehto Eero, Rajamäki Samuli, Ylihärsilä Vikki, Kuusisto Joonas, Marttila Niko, Heinola Tuukka, Vuorela Severi, Rajamäki Miika, Ylihärsilä Veikka, Saari Juho, Mäntymäki Valtteri, Peltomäki Jaro, Mäntymäki Eemeli, Siltala Onni

  Joukkueenjohto: Järvilehto Timo, Rajamäki Kari, Rajamäki Janne, Lehto Anssi ja Kattelus Marko

 • Taitokilpailuissa taitomerkin suorittaneet:

  Kulta: Aaro Viitala, Niklas Niemistö

  Hopea: Eero Lehto, Severi Vuorela

  Pronssi: Eero Ristilä

 • Vuoden pelinohjaaja: Henni Rantala

 • Vuoden erotuomari: Alina Takala

 • Vuoden valmentaja: Timo Järvilehto

 • Vuoden jalkapalloperhe: Järvilehto Riikka, Timo, Mika, Ella, Iina

 • Vuoden tyttöpelaaja: Vilma Koivuniemi

 • Vuoden poikapelaaja: Eero Lehto

 • Samulin pytty: Lauri Jyrä

 • Vuoden pelaaja: Samuli Vuorela

Jaoston kunniamaininnat:

 • Vuoden jalkapalloteko: Iiris Jyrä ja Saana Heinola

 • Kunniamaininta vuosien työstä Jalkapallon eteen: Reijo Keisala

 • Kunniamaininta vuosien Jaostotyöstä: Maarit Kohtanen, Tarja Aromaa, Esko Leppä

Iso Kiitos kuluneesta kaudesta jaoston ja joukkueiden toimihenkilöille, valmentajille, joukkueenjohtajille sekä pelaajille, huoltajille ja tietenkin myös Jalaksen Jalkapallon tukijoille!

Kuvat: Mika Pihlaja.

Jalaksen Niklas Niemistö taitokilpailujen tuore piirinmestari!

Lähes 200 nuorta 8-15-vuotiasta jalkapalloilijaa kilpaili tänään lauantaina 10.11.2018 Vaasan piirin PM-taitokilpailuissa Seinäjoen Wallsport Areenalla.

Jalasjärven Jalaksen Niklas Niemistö voitti P8 sarjan taitokilpailuissa piirinmestaruuden. P8 sarjassa kilpaili jopa 23 lahjakasta taitokilpailurajan alittanutta kilpailijaa.

Kova harjoittelu kannattaa ja sisukas työ palkittiin tänään kirkkaimmalla mitalilla! Poika ja Isä olivat nimittäin vielä eilen treenaamassa kilpailuihin ulkona märällä nurmella ja se jos joku kuvaa todellista sisua. Toivottavasti meille Jalasjärvellekin saadaan vielä joskus paremmat olosuhteet talviharjoitteluun Jalkapallohallin muodossa.

Erittäin paljon onnea menestyksestä Niklakselle ja kotijoukoille!

Kilpailun tuloksiin pääset tästä

 

Jalaksen omissa seuran taitokisoissa 6.10.2018 mitalin suoritti viisi jalkapalloilijaa.

Kulta: Aaro Viitala, Niklas Niemistö

Hopea: Eero Lehto, Severi Vuorela

Pronssi: Eero Ristilä

Jalkapallokauden päätöstilaisuus su 18.11.2018

Kuva Jalaksen kesäpäivästä 6.7.2018

Jalkapallojaoston kauden päätöstilaisuus ja palkintojenjako järjestetään Jalasjärven koulukeskuksen liikuntasalissa sunnuntaina 18.11.2018 alkaen klo 15.00.

Tilaisuus aloitetaan perinteisesti kahvitarjoilulla. Tervetuloa kaikki joukkueet ja vanhemmat, sekä muut jalkapallon ystävät!

Terveisin,

Jalaksen Jalkapallojaosto

Jalas P12 joukkueiden kauden yhteenveto - saavutuksena mm. piirin ykkösessä hopeaa!

Alla joukkueenjohdon laatima koonti P12 sarjassa pelanneiden joukkueiden kaudesta

2006-joukkueiden kausi on tullut päätökseen pelien osalta jo pari viikkoa sitten, mutta parit harkat on vielä jäljellä. Kausi alkoi marraskuun puolivälissä ja talvella kuljettiin torstaisin Kauhajoella ja sunnuntaisin Seinäjoella Elisa Monitoimiareenalla Bullerintiellä.

Kausi aloitettiin hyvissä ajoin, että oltiin valmiita ykkösdivarikarsintoihin heti tammikuun alusta. Toinen joukkue (valkoinen) voitti karsintalohkonsa ja selviytyi ykköseen ja toisella (sininen) lähdettiin pelaamaan kakkosta. Näissä molemmissa joukkueissa oli myös pelaajia nuoremmista ikäluokista joita ilman kahden joukkueen pyörittäminen ei olisi onnistunut.

Kevätkierroksella valkoiset voittivat neljä peliä, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Lopullinen sijoitus neljäs ja kun tavoitteeksi asetettiin viiden joukkoon niin niissä hyvin pysyttiin. Sininen joukkue 4 voittoa ja 6 tappiota. Tällä tuloksella pudottiin niukasti syyskierroksella kolmosdivariin.

Syyskierroksella valkoisilla tavoite oli edelleen viiden joukkoon, mutta jo se, että säilyttää ykkösessä sarjapaikan oli hyvä tulos. Syyskierros meni lopulta yli odotusten ja taisteltiin aivan viimeiseen asti koko piirin ykköstilasta. Lopulta oltiin kakkosia. Voittaja Laihialla oli yhtä paljon voittoja ja tappioita, mutta se oli saanut kevätkierrokselta 3 lähtöpistettä ja voitti lopulta niiden lähtöpisteiden ansiosta. Tasapisteissä Jalas olisi ollut ykkönen, koska voitti Laihian.

Mahtavia ja tiukkoja pelejä paljon. Joskus oltiin parempia ja välillä myös huonompia, mutta siltikin useimmiten voitettiin. Oikeastaan yksi huono puoliaika koko syyskierroksen kymmenessä pelissä jolloin vähä retkahdettiin. Vaasan seudulta tuli keskimäärin kovimmat joukkueet tässä ikäluokassa. Etelä-Pohjanmaan alueelta ei ollut kuin Jalas, SJK ja Kanu, tämän lisäksi rannikolta oli Pohjanmaan puolelta Närpiö, Laihia, Mustasaari ja viisi joukkuetta Vaasasta (VPS x2, Vifk x2 ja Kiisto). Sekä keväällä että syksyllä oltiin selvästi paras eteläpohjalainen joukkue. Syyskierrokselta lopulta 8 voittoa ja 2 tappiota joilla siis piirin kakkosia.

Sinisillä syyskierroksella 4 voittoa ja 4 tappiota. Yhdessä pelissä oltiin selvästi huonompia, mutta muut olis teoriassa voitu voittaakkin. Muutama tiukka peli ja hienoja nousuja voittoihin tappioasemasta. Joissain pelissä oltiin hallitsevampia, mutta vastustaja osasi monasti tehdä maalit ja voitti otteluja. Yritettiin kuitenkin pelata eikä juurikaan sorruttu pitkä päätyyn ja perään -taktiikkaan joilla vastustajat useimmiten meitä rankaisivat. Hurjaa kehittymistä muutamilta pelaajilta kauden aikana ja monille isot määrät peliminuutteja. Vaihtopelaajien määrä pidettiin minimissä, että pelit ei menisi vaihtopenkillä istuskeluun.

Onnistunut kausi koko harkkaryhmältä. 07-pelasi vielä oman ikäistäkin sarjaa, jotta kiirettä on pitänyt. Ahkerimmille pelaajille on tullut n. 90 lähtöä (harkat + pelit) tämän kauden aikana. Osalle valmentajista yli 100 lähtöä.

Tämän lisäksi vietettiin Kokkolacupissa muutama päivä. Pelit meni ihan mukavasti ja oli kiva pelata välillä muitakin joukkueita vastaan. Sen reissun tarkoitus oli kuitenkin hauskanpito ja yhdessäolo eikä niinkään pelilliset jutut ja mielestäni siinä onnistuttiin hyvin.

Kiitokset pelaajille ja vanhemmille hienosta kaudesta jota kelpaa muistella vielä vähä vanhempanakin.

Kuvissa syyskierroksen sarjataulukot sekä molempien joukkueiden viimeisten pelien pelaajat.

ylärivi: Rajamäki Miika, Ylihärsilä Veikka, Kuusisto Joonas, Kattelus Rasmus, Ylihärsilä Vikki, Marttila Niko,

alarivi: Heinola Tuukka, Saari Juho, Järvilehto Mika, Eero Lehto ja Rajamäki Samuli. Eemeli Mäntymäki puuttuu kuvasta.

takarivi: Kortesmaa Joona, Peltomäki Jaro, Jyrä Lauri ja Siltanen Onni

eturivi: Aula Iipo, Viinamäki Arttu, Kurikka-Oja Erkki, Vuorela Severi ja maalivahti Kokko Lauri. Näiden lisäksi useimmissa peleissä oli myös Koistinen Roope ja Mäntymäki Valtteri.

Jalaksen juniorit esiintyivät veikkausliigaottelun väliajalla

Jalaksen junioreita pääsi perjantaina 21.9.2018 veikkausliigaottelun SJK - FC Lahti väliajalla vetämään hieman yllättäen näytösluontoisesti rangaistuspotkuja OmaSp Stadionin kentälle.

Mahtava ja ainutlaatuinen kokemus pelaajille!

Jalas mukana SPL Vaasan järjestämässä pallokoulujen pelitapahtumassa 29.7.2018

Jalaksen pallokoululaiset pelasivat tämän kauden ensimmäisen turnauksen 29.7.2018 Seinäjoella Jouppilan tekonurmella. Usealle tämä oli myös ensimmäinen ihan "oikea" jalkapalloturnaus.

Joukkueenjohdon laatima raportti tapahtumasta:

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Lapuan Virkiä. Säännöt olivat vähän hakusessa ja olihan se aika outoa, kun piti yrittää kahteen vierekkäiseen maaliin tehdä maalia. Lapua teki ilman yhtäkään vaihtomiestä niin monta maalia, että kukaan ei enää pysynyt laskuissa. Tuomarikaan ei muistanut viiden maalieron sääntöä, mutta  loppua kohti päästiin peliin mukaan. Tässä ottelussa Fair Play -kortilla palkittiin Daniel Ala-Keturi, joka pelasi hienon pelin maalissa sekä kentällä. Kapteenina Eemeli Huhtakallio.

Toinen peli SJK-j mustaa vastaan. Taitavia poikia vastassa, mutta päästiin melko hyvin peliin mukaan. SJK onnistui maalin teossa useasti. Hyvää ja tasaväkisempää peliä kuin aluksi, mutta ei saatu maalitiliä avatuksi. Fair Play -kortilla palkittiin Lydia Ala-Karvia hienoista suorituksista maalissa ja kentällä. Ottelun kapteenina Iina Järvilehto.

Kolmas peli Kauhavan Kanunooja vastaan. Erittäin tasaväkistä taistelua ja useita upeita yksin läpi -tilanteita, jotka valitettavasti maalivahti pystyi torjumaan. Oltiin erittäin lähellä 0-1 johto asemaa, mutta pallo epäonneksemme osui keskitolppaan eikä maalia syntynyt. Kanu sai tuon tilanteen jälkeen rangaistuspotkun sillä puolustaja koski palloon tolppaan osumisen jälkeen. Tästä Kanu teki ensimmäisen maalin. Kanu sai vielä muutaman maalin tehtyä, mutta kaikesta huolimatta tämä oli ehdottomasti päivän upeinta peliä. Fair Play -kortilla palkittiin Lumia Keski-Kokko, erittäin upeita hyökkäyksiä eikä maalin tekeminenkään kaukana ollut. Kapteenina viimeisessä pelissä Elias Ristilä.

Pelasimme ottelut 2012 syntyneiden poikien sarjassa. Mukana pelaamassa oli Lydia, Elsi ja Lenni Ala-Karvia, Daniel Ala-Keturi, Eemeli Huhtakallio, Joonatan Hulkko, Iina Järvilehto, Lumia Keski-Kokko, Tea Kettukangas, Kaapo Kuusela-Opas, Sofia Niemistö ja Elias Ristilä

Turnauksen kuului liput alle 19-vuotiaiden em-finaalipeliin, joten menimme oman turnauksen jälkeen katsomaan vielä tuota peliä Oma-SP stadionille. Portugali voitti Italian upeasti jatkoajalla 3-4.

Kiitoksia kaikille pelaajille osallistumisesta. Toivottavasti kaikki saivat tästä upean pelimuiston.

- Saana ja Iiris kiittää ja kumartaa

U19 EM -finaalimatkan ohjeet

Jalas toimii U19 poikien EM-lopputurnauksen promootioseurana ja lähtee reilun 100 katsojan voimin katsomaan finaalia OmaSp Stadionille sunnuntaina 29.7.2018 klo 19.30. Yhteiskyydeillä (busseilla) tulevilla lähtö ABC Jalasjärven pihasta klo 18.00. 

Bussimaksu 3,00 euroa maksetaan käteisellä bussiin noustessa, joten varatkaa tasaraha mukaan. Jaosto maksaa joukkueiden lisenssipelaajien sekä valmennus- ja joukkueenjohdon liput otteluun. Liput jaetaan busseissa. Mukaan ilmoittautuneilta vanhemmilta lippu maksaa 7,00 euroa. Maksu kerätään bussissa lippujen jaon yhteydessä ja omilla kyydeillä tulevilta ennakkoon tai viimeistään Stadionin portilla ennen otteluun menoa.

Portit aukeavat tuntia ennen peliä. Sisäänkäynnillä liput skannataan elektronisella lukijalla. Lisäksi porteilla tehdään turvatarkastus. Mm. kaikki reput tarkistetaan, joten suuremmat kantamukset kannattaa jättää kotiin.  

Älä vie mukanasi katsomoon pulloja, alkoholia, teräaseita tai muita vaarallisia esineitä. Katsomoon ei voi myöskään viedä ammattikäyttöön tarkoitettuja kameroita, vain alle 200mm objektiivit ovat sallittuja. Yleisön viihtyvyyden takaamiseksi katsomoon ei valitettavasti voi tuoda sateenvarjoja. Sateen sattuessa kannattaa siis varautua sadevarustein.

LISÄHUOMIO (päivitetty 20.7.): katsomoon saa tuoda oman juomapullon, joka on täytetty vedellä. Portilla kerätään pois kaupan pantilliset juomapullot, joten vain oma henkilökohtainen vesipullo sallitaan.

Stadionin myyntipisteet palvelevat joka katsomossa ja ovat avoinna myös pelin päättyessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen ja pankkikorttien lisäksi VISA- ja MasterCard-kortit. Myynnissä on ruoka- ja juomatuotteita, sekä kisa- ja fanituotteita.

Mukavaa ottelumatkaa kaikille!

Jalas mukana Kokkola Cupissa 19.–22.7.2018

Kansainvälisessä Kokkola Cuppissa on tänä vuonna Jalakselta mukana E11, D12 ja C14 poikajoukkueet taistelemassa kirkkaimmista mitaleista. Tähän uutiseen päivitetään kuulumisia tämän vuoden turnauksesta.

tilanne torstain 19.7 pelien jälkeen

E11 joukkueella mahtavat ja tiukat pelit. Ensimmäinen peli KPV mustaa vastaan päättyi 1-2 voittoon ja toinen peli IK mustaa vastaan täpärään 0-1 tappioon. Päivän pistesaldo 3+0.

D12 joukkueen ensimmäinen peli oli tasaista vääntöä, mutta 3-1 tappio tuli Virolaista Rakvere JK Tarvas joukkuetta vastaan. Päivän toinen peli on täysin Jalaksen hallintaa ja 4-1 voitto FC Raahe punaisesta. Päivän pistesaldo 0+3.

C14 joukkue pelasi tasaiset ja varmat pelit voittaen ensin 4-1 NuPS Mustan ja lyhyen tauon jälkeen Virolaisen Rakvere JK Tarvas 3-0. Päivän pistesaldo 3+3.

Pelit jatkuvat perjantaina kuumissa ja jännittävissä tunnelmissa.

tilanne perjantain 20.7 pelien jälkeen

E11 joukkue pelasi kolme peliä ja samalla alkulohko saatiin päätökseen. Ensimmäinen peli Komeetat sinistä vastaan päättyi tiukkaan 1-0 voittoon, toinen peli GBK röd joukkuetta vastaan 2-0 tappioon ja päivän kolmas peli FC Reipas viirua vastaan tärkeään 0-2 voittoon. Päivän pistesaldo 3+0+3 takasi paikan 16 parhaan joukkoon. Pelit jatkuvat lauantaina klo 08.40 ja vastassa SuPS musta.

D12 joukkueen päivän ensimmäinen peli päättyi selvästä hallinnasta huolimatta tasapisteisiin 1-1 LoVe mustan kanssa. Päivän toinen peli olikin sitten selvää Jalaksen hallintaa ja LBK:sta tuli 1-4 voitto. Päivän pistesaldo 1+3. Lohkosijoitus selviää alkulohkon viimeisen pelin jälkeen, joka pelataan lauantaina klo 08.00 ja vastassa HBK.

C14 joukkue pelasi jälleen varmat pelit voittaen ensin 5-1 LBK:n ja toisessa pelissä kaatui FC Raahe maalein 1-4. Päivän pistesaldo 3+3 takasi hienon lohkovoiton ja paikan kahdeksan parhaan joukkoon. Pelit jatkuvat lauantaina klo 11.00 ja vastassa OPT.

tilanne LAUANTAIN 21.7 pelien jälkeen

E11 joukkueen matka kahdeksan parhaan joukkoon päättyi päivän ensimmäisessä ottelussa SuPS mustaa vastaan 5-1 tappiolla. Toisessa ja turnauksen viimeisessä ottelussa pelattiin sijoituksista 9-16. Vastaan tuli Komeetat valkoinen, joka harmillisesti voitti Jalaksen pojat täpärästi 1-0. 

D12 joukkueen päivän ensimmäinen peli oli vielä alkulohkon peli HBK:ta vastaa ja tästä pelistä tuli 0-3 voitto, mutta valitettavasti liian vähän onnistui pojat viimeistelemään maaleja. Oli nimittäin yhdestä maalista kiinni että sijoitus olisi alkulohkossa ollut pykälää parempi (2.), nyt sijoitus oli kolmas ja jatkopeleissä vastaan tuli alkulohkojen maalikuningas Haka-j. Toisessa ottelussa taistelussa kahdeksan parhaan joukkoon Haka-j. voitti Jalaksen pojat 5-0. Kolmannessa ja turnauksen viimeisessä ottelussa pelattiin sijoituksista 9-16. Kolmas ottelu oli Jalaksen hallintaa ja päättyi lopulta 3-2 voittoon PaRista.

C14 joukkue pelasi päivän ensimmäisen ottelun neljän parhaan joukkoon pääsystä OTP:n joukkuetta vastaan. Ottelu oli täysin Jalaksen hallintaa ja päätyi lopulta selvään 4-0 voittoon.  Päivän toinen ottelu (välierä) pelattiin KePS:n joukkuetta vastaan. Ottelu oli todella tiukka ja päättyi lopulta Jalaksen hienoon 2-1 voittoon ja PAIKKA FINAALISSA ON TOTTA! C14 sarjan finaali pelataan sunnuntaina klo 10.20 ja vastaan tulee KPV.

SUNNUNTAI 22.7

C14 Finaaliottelu pelattiin klo 10.20 >> Katso Live-stream youtubesta

Finaaliottelu oli jalaksen hallintaa, mutta maaleja ei saatu syntymään varsinaisella peliajalla. Mestaruus ratkaistiin lopulta rangaistuspotkuilla ja voiton vei tällä kertaa kotijoukkue KPV. Jalaksen C14 pojilla oli tänä vuonna todella mahtava turnaus, ei ainuttakaan tappiota varsinaisella peliajalla. Hopeamitalit kotiin tuomisina on huippujuttu! Paljon Onnea pojille ja joukkueenjohdolle!  


Joukkueiden turnausmatkaa ovat mahdollistamassa joukkueiden hankkimat yhteistyökumppanit, jotka lahjoittavat joukkueille aamu- ja iltapalatarvikkeet.

Todella Isoo kiitos kaikille tukijoille!

Kevätkausi päätökseen pe 6.7.2018

Jalaksen joukkueiden kevään pelit ovat olleet mahtavia katsottavia. On tullut paljon upeita onnistumisia ja paljon on tapahtunut joukkueissa kehitystä. Kevätkauden pelit saadaan päätökseen tällä viikolla ja kevätkausi huipentuu tämän viikon perjantaina 6.7 Kiuaskalliolla pidettävässä Jalkapalloilijoiden kesäpäivässä (lue lisää tästä). Meidän huikeiden joukkueiden kuulumisia ja otteluraportteja pääset lukemaan joukkueiden omilta sivuilta.

P8 joukkueiden kevätkauden pelit saatiin päätökseen 1.7. Sininen joukkue pelasi koko kevään tappioitta ja nuorempi valkoisten joukkue on parantanut otteitaan peli peliltä.  Lue joukkueiden viimeisimmät otteluraportit jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/pojat7-8/ 

P9 joukkueen kevätkausi meni todella mallikkaasti, kun kuudesta pelistä tuli kuusi voittoa! Lue joukkueen viimeisimmät otteluraportit jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/pojat9/

P10 joukkueen kevätkausi meni myös hienosti, kahdeksasta pelistä tuli seitsemän voittoa! Lue joukkueen viimeisimmät otteluraportit jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/pojat10/

P11 joukkueen viimeinen kevätkauden peli on tällä viikolla ke 4.7. Alavudella. Joukkueen sivut ja kuulumiset jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/pojat11/

P12 joukkueiden kevätkauden viimeiset pelit pelataan tällä viikolla. Valkoisen peli on tänään ma 2.7 Kiuaskalliolla ja sinisen peli on huomenna ti 3.7 Alavudella. Joukkueen omat sivut ja kuulumiset jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/pojat12-13/

P14 joukkue säilyttää paikkansa aluesarjassa syyskaudella. Kevään pelien jälkeen sarjatauolle mennään 4. sijalla. Joukkueen sivut jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/pojat14-15/

T10 joukkueen kevätkausi on myös saatu päätökseen eilen 1.7. Joukkueen kuulumiset ja sivut löytyvät täältä jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/tytot8-11/

T14 joukkue teki hienon nousun viimeisissä sarjapeleissä ja kevätkauden jälkeen joukkue onkin 4. sijalla sarjassa. Joukkueen sivut jalasjarvenjalas.fi/jalkapallo/joukkueet/tytot12-15/

Kiukulla käytiin perjantaina täyden kympin kotipeli!

Kiukulla käytiin perjantaina 14.6. täyden kympin kotipeli. Kyllä juuri niin, nimittäin T14 joukkue otti kauden avausvoiton loistavalla joukkuepelillä voittaen Sporting/Tepa joukkueen 10-0. Tämä oli kyllä parasta peliä ikinä.

Valmentaja Askon alkusanat joukkueelle oli että nyt pelataan alusta alkaen nopealla tempolla ja haetaan maaleja. 4-0 johto olisi riittävä kun tullaan tauolle. Alkuun saatiinkin tempo päälle ja sen jälkeen rauhoitettua oma peli, jolloin löydettiin oikea pelitempo ja saatiin pallo pyörimään nätisti omalla joukkueella. Ensimmäistä puoliaikaa ehdittiin pelata hieman yli puolet, kun ensimmäisen kerran onnistuttiin Hennin tehdessä avausmaalin. Avausmaalin jälkeen peli vapautui ja alkoikin oikea Jalastyttöjen show. Ensimmäisestä maalista ehti kulua vain 3 minuuttia, kun Jenni teki suoraan kulmasta maalin. Tästä vain 5 minuuttia eteenpäin ja Milla viimeistelee loistopaikasta varmasti maalin. Seuraavaksi Pinja pääsee läpi vasemmalta 3 minuuttia edellisen maalin jälkeen ja aivan ilmiömäisellä potkulla loistava maali. Tilanne olikin jo 4-0, kun peliä pelattu 33 minuuttia. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella ei lisämaaleja enää nähty, toki pari kertaa kolisi ylätolppa. Ensimmäinen puoliaika taisikin päättyä juuri niihin lukemiin, mitä valmentaja Asko ennen pelin alkua sanoi olevan tähtäimenä.

Toiselle puoliajalle pyrittiin saamaan sama tempo päälle ja haettiin jatkoa siitä mihin jäätiin. Toista puoliaikaa ehtikin kulua vain 6 minuuttia, kun verkot seuraavan kerran soi, nyt Saran toimesta ja vain minuutti tästä kun Jenni teki toistamiseen maalin. Samalla tempolla jatkettiin ja 4 minuutin päästä Emilia pääsi siirtämään pallon ohi vastustajan maalivahdin. Vain kolme minuuttia tästä ja Milla tekee toisen maalinsa, nyt tilanne jo 8-0. Seuraavaksi Henni pääsee viimeistelemään toisen maalinsa, kun toista puoliaikaa on jäljellä hieman alle puolet. Tämän maalin jälkeen on pari loistavaa maalipaikkaa, mutta nyt ei aivan onnistuta viimeistelyssä. Peliä kuluukin lähes 15 minuuttia kunnes seuraava ja samalla pelin viimeinen maali tulee kun ottelua pelattu 75 minuuttia. Elli tekee lähes puolesta kentästä loistavan vedon ja yllättää vastustajan maalivahdin täysin. Tilanne nyt 10-0, loppu onkin jo pelkkää voitosta fiilistelyä ja lisämaaleja ei synny. Vastustaja ei pääse koko pelin aikana kuin pari kertaa saamaan laadukkaan vedon kohti meidän maalia ja nämä vedot Veera torjuu varmasti pitäen maalirikkaassa pelissä nollapelin!

Nyt oli kyllä oikeasti parasta peliä ikinä! Kaikki pelaajat onnistuivat ja pelasivat todellisena joukkueena. On ilo ja kunnia olla mukana tällaisessa joukkueessa - kyllä nyt saa olla ylpeä!

Alkulämmittelyä

Valmentajan alkusanat ennen peliä

Eka maali (pelattu 22min)

Voiton juhlaa

Kättelyt pelin jälkeen

Ansaitusti nollapelin pelannut Veera nostettiin pelaajien toimesta kunniatuoliin

Ilmoittaudu katsojaksi U19 poikien EM-finaaliin

Jalaksen joukkueilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä katsomaan nuoria huippupelaajia U19 poikien EM-lopputurnaukseen, sillä jaosto on tilannut joukkueille lippuja turnauksen finaaliin katsomoon 126.

Finaali käydään sunnuntaina 29.7.2018 klo 19.30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Jaosto maksaa joukkueiden lisenssipelaajien sekä valmennus- ja joukkueenjohdon liput otteluun (yksi aikuinen neljää pelaajaa kohti).

Otteluun mennään yhteiskyydityksillä / linja-autolla ja myös vanhemmat voivat ilmoittautua mukaan pelimatkalle. Vanhemmilta lipun hinta on 7,00 euroa ja kyytimaksu 3,00 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset joukkueesi yhteyshenkilölle (valmentajalle tai joukkueenjohtajalle) perjantaihin 22.6.2018 mennessä.

Katsomo 126, paikkoja riveiltä 4-9 / tästä lisätiedot.

Katsomo 126, paikkoja riveiltä 4-9 / tästä lisätiedot.

P9 joukkueen kausi on käynnistynyt todella mallikkaasti!

P9 joukkueen kausi on käynnistynyt todella mallikkaasti. Joukkueella on takana neljä sarjapeliä ja toistaiseksi mennään ilman tappioita. Hienoa pojat ja valmennusjohto!

Ohessa joukkueen kirjaamat otteluraportit Soinin turnauksesta 8.6.2018:

Matka taittui bussilla aurinkoiseen Soiniin. Mukana menossa seitsemän poikaa: Aaro, Antero, Damiel, Jesse, Leevi, Rasmus ja Ville sekä valmentajana Juhani. Bussiin mahtui hyvin mukaan myös perheenjäseniä kannattamaan Jalas voittoon.

Ponnistus – Jalas 1-9 (2x15min)

Pojat aloittavat vahvasti Damin tehdessä heti ensimmäisen maalin. Peli kulkee Jalaksen ehdoilla, mutta syötöt ovat koko pelin ajan varsin lyhyitä lukuun ottamatta molempien maalivahtien hurjia potkuja. Jalaksen päädyssä maalissa toimi Aaro. Ponnistuksen ainoa maali syntyi pelin alkupuolella, mutta loppu oli maalijuhlaa Jalaksen pojilla. Maaleja pääsevät laukomaan useamman kerran Damin lisäksi myös Leevi sekä Jesse. Maaleja varten tehtiin myös hyviä syöttelyitä kaikkien pelaajien toimesta. Ensimmäisen pelin vihreä kortti ojennetaan Damille.

Jalas – SoPS 9-5 (2x20min)

Soinin valmentajan ehdotuksesta peliaikaa pidennetään, että saadaan hyöty irti näin pitkästä pelimatkasta. Jalaksen maalivahdiksi ensimmäiseen erään siirtyy Leevi ja Aaro pääsee tekemään heti pelin ensimmäisen maalin Rasmuksen tehdessä melkein heti perään toisen. Aaron kampataan ja saadaan vapaapotku, mutta valitettavasti tästä ei synny tulosta. Ensimmäisen erän muita maalin tekijöitä ovat Antero, Rasmus ja Jesse. SoPS ottaa ylimääräisen kenttäpelaajan käyttöön juuri ennen ensimmäisen erän loppua. Väliajan jälkeen Jalaksen maaliin vaihdetaan Ville. SoPS pääsee vauhtiin ylimääräisen pelaajansa kanssa ja tilanne on pian 5-2, jolloin pelaajasta luovutaan. Tämän jälkeen Leevi ja Dami pääsevät maalien makuun ja SoPS ottaa jälleen ylimääräisen pelaajan kentälle tilanteen ollessa. SoPS tekee vielä kaksi maalia, ennen kuin luopuu ylimääräisestä pelaajastaan, tilanne 7-4. Villeltä tulee loppu ajassa monta hyvää torjuntaa maalivahtina muun muassa kulmapotkun kohdalla. Aaro pääsee jälleen vauhtiin ja nostaa tilanteen jo 9-4. Pelin viimeisen maalin pääsee yllättämään SoPS ja peli päättyy lukemiin 9-5. Pidempi peliaika ja ensimmäisen pelin jälkeen ollut lyhyt tauko väsyttivät pelaajia kovasti, mutta hyviin lukemiin päästiin ja tässä pelissä oli jo parempaa rakennetta sekä pidempiä syöttöjä. Vihreän kortin sai Antero.

 
Lapuan Ponnistus 1 - 9 Jalasjärven Jalas

Lapuan Ponnistus 1 - 9 Jalasjärven Jalas

 
Jalasjärven Jalas 9 -5 Soinin Palloseura

Jalasjärven Jalas 9 -5 Soinin Palloseura

 
p8 soini 1.jpg

Futisäitien tossuturnaus 7.7.2018 Lapualla

U19 POIKIEN EM-LOPPUTURNAUKSEN OHEISTAPAHTUMA FUTISÄIDEILLE 7.7.2018 LAPUALLA!

Seinäjoen alueen tutorseurat järjestävät Futisäiti-tossuturnauksen, mikä pelataan Lapuan Kiviristillä. Turnaus on yksi U19-EM lopputurnauksen oheistapahtumista. Turnaus pelataan 5v5 pelimuodolla, edestakaisilla vaihdoilla ja 2 x 10 min peliajalla. Pelivarusteena lenkkarit ja iloinen mieli, joukkueessa kaikkien on oltava futisäitejä.

Turnauksessa on lapsiparkki, jossa mm. U19-EM ministadion, laukaisututka ja laukaisulakana.

Jaosto maksaa Jalaksen joukkueen/joukkueiden osallistumismaksut turnaukseen, joten lähdetäänpäs porukalla näyttämään mistä Jalasjärven Futisäidit on tehty.

Pelaamaan lähtevien Futisäitien ilmoittautumiset jalas.football@gmail.com osoitteeseen 25.6.2018 mennessä, ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi. 

Jalaksen kesäpäivä 6.7.2018

U19 POIKIEN EM-lopputurnauksen promootiotapahtuma 6.7. Jalasjärvellä

Jalasjärven Jalas on U19 poikien EM-lopputurnauksen promootioseura, jonka johdosta Jalasjärven Kiuaskalliolla järjestetään kesäpäivä perjantaina 6.7 klo 17.00 – 20.30. Kesäpäivä on yhdistetty promootio- ja Fortum Tutortapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille seuran jalkapalloilijoille, valmentajille, vanhemmille ja jaoston sponsoreille. 

Teemaharjoituksissa käydään läpi Palloliiton valmennuslinjan mukaisia lasten jalkapalloharjoituksia, josta vastaa seuran Tutor Esa Haanpää yhdessä joukkueen valmentajien kanssa. Erityisteemana on maalinteko. Vanhempana pääset myös tutustumaan tarkemmin seuran toimintaan ja toivommekin, että voit olla mukana paikalla koko harjoituksen ajan. Suosittelemme kaikkia pukeutumaan siten että pystyy osallistumaan harjoituksiin ja peleihin. Valokuvausta varten toivotaan pukeutumista Jalaksen väreihin / seura-asuihin.

Aikataulu
17.00              Tilaisuuden avaus
17.15-18.15      Lasten harjoitukset
17.45-18.15     Vanhempien keskustelutilaisuus Tutorin kanssa
18.15-18.45     Vanhempien ja valmentajien harjoitukset
18.45-20.15    Pelit / Rankkukisat
20.15-20.30   Yhteenveto päivästä ja valokuvaus
20.30            Tilaisuuden päätös

Kutsu teematapahtumaan futisvanhemmille tässä

Jaosto haastaa kaikki sponsorit mukaan 6.7 tapahtumaan, tutustumaan toimintaan ja tietenkin pelaamaan yhdessä!

Jaosto haastaa kaikki sponsorit mukaan 6.7 tapahtumaan, tutustumaan toimintaan ja tietenkin pelaamaan yhdessä!

Tervetuloa kaikki mukaan yhteiseen kesäpäivään 6.7.2018!

kisastadion.PNG
Lue lisää valtakunnallisesta Fortum Tutor –ohjelmasta tästä

Lue lisää valtakunnallisesta Fortum Tutor –ohjelmasta tästä

Jalas P8 sinisen kuulumiset kauden avausturnauksesta

Joukkueen kuulumisia kauden avausturnauksesta 27.5.2018

Pelasimme P8  joukkueen kanssa tämän kesän ensimmäisen pelin urheilukentällä 27.5. Ottelua pelattiin hienossa säässä ja väkeäkin oli mukavasti kannustamassa Jalaksen poikia. Ottelua takana 2 minuuttia niin Eero Luhtanen siirsi isännät 1-0 johtoon. 6 minuuttia ottelua pelattuna ja Niklas Niemistö muuttaa tilanteeksi 2-0. 3-0 tuloksesta vastasi Luca Ala-Keturi ja se jäikin taukolukemiksi.

Toisella puoliajalla Väinö teki maalit 21 ja 25 minuutilla ja tulostaululla lukemat 5-0. 29 minuutin kohdilla Akseli Mäntymäki tällää vapaapotkusta pallon vastustajan verkkoihin. Loppulukemat järjestää 30 minuutilla Jare Pihlaja. Joukkue pelasi nöyrästi ja  ansiokkaasti piti määrätyn pelipaikkansa ja näin vastustaja ei juurikaan saanut tilanteita maalillemme. Vihreän kortin sai ottelusta Akseli Mäntymäki.  

Myöhemmin pelasimme ottelun jossa Jalaksen pojat oli jaettu tasaväkisimpiin kentällisiin. Tässä ottelussa vihreät kortit meni Niklas Niemistölle ja Eero Luhtaselle.