Jalas mukana SPL Vaasan järjestämässä pallokoulujen pelitapahtumassa 29.7.2018

Jalaksen pallokoululaiset pelasivat tämän kauden ensimmäisen turnauksen 29.7.2018 Seinäjoella Jouppilan tekonurmella. Usealle tämä oli myös ensimmäinen ihan "oikea" jalkapalloturnaus.

Joukkueenjohdon laatima raportti tapahtumasta:

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Lapuan Virkiä. Säännöt olivat vähän hakusessa ja olihan se aika outoa, kun piti yrittää kahteen vierekkäiseen maaliin tehdä maalia. Lapua teki ilman yhtäkään vaihtomiestä niin monta maalia, että kukaan ei enää pysynyt laskuissa. Tuomarikaan ei muistanut viiden maalieron sääntöä, mutta  loppua kohti päästiin peliin mukaan. Tässä ottelussa Fair Play -kortilla palkittiin Daniel Ala-Keturi, joka pelasi hienon pelin maalissa sekä kentällä. Kapteenina Eemeli Huhtakallio.

Toinen peli SJK-j mustaa vastaan. Taitavia poikia vastassa, mutta päästiin melko hyvin peliin mukaan. SJK onnistui maalin teossa useasti. Hyvää ja tasaväkisempää peliä kuin aluksi, mutta ei saatu maalitiliä avatuksi. Fair Play -kortilla palkittiin Lydia Ala-Karvia hienoista suorituksista maalissa ja kentällä. Ottelun kapteenina Iina Järvilehto.

Kolmas peli Kauhavan Kanunooja vastaan. Erittäin tasaväkistä taistelua ja useita upeita yksin läpi -tilanteita, jotka valitettavasti maalivahti pystyi torjumaan. Oltiin erittäin lähellä 0-1 johto asemaa, mutta pallo epäonneksemme osui keskitolppaan eikä maalia syntynyt. Kanu sai tuon tilanteen jälkeen rangaistuspotkun sillä puolustaja koski palloon tolppaan osumisen jälkeen. Tästä Kanu teki ensimmäisen maalin. Kanu sai vielä muutaman maalin tehtyä, mutta kaikesta huolimatta tämä oli ehdottomasti päivän upeinta peliä. Fair Play -kortilla palkittiin Lumia Keski-Kokko, erittäin upeita hyökkäyksiä eikä maalin tekeminenkään kaukana ollut. Kapteenina viimeisessä pelissä Elias Ristilä.

Pelasimme ottelut 2012 syntyneiden poikien sarjassa. Mukana pelaamassa oli Lydia, Elsi ja Lenni Ala-Karvia, Daniel Ala-Keturi, Eemeli Huhtakallio, Joonatan Hulkko, Iina Järvilehto, Lumia Keski-Kokko, Tea Kettukangas, Kaapo Kuusela-Opas, Sofia Niemistö ja Elias Ristilä

Turnauksen kuului liput alle 19-vuotiaiden em-finaalipeliin, joten menimme oman turnauksen jälkeen katsomaan vielä tuota peliä Oma-SP stadionille. Portugali voitti Italian upeasti jatkoajalla 3-4.

Kiitoksia kaikille pelaajille osallistumisesta. Toivottavasti kaikki saivat tästä upean pelimuiston.

- Saana ja Iiris kiittää ja kumartaa