P9-pojat IK:n kevätturnauksessa.

Jalaksen P9-pojat lähtivät 5.5 hakemaan pelituntumaa alkavaan kauteen Ilmajoen kisailijoiden järjestämästä kevätturnauksesta. Turnaukseen lähdettiin kahdella joukkueella sininen ja valkoinen. Mukana oli kahdeksan joukkuetta jotka jaettiin kahteen lohkoon. Jalaksen molemmat joukkueet pelasivat eri lohkoissa. 

Jalas sinisessä pelasivat:

Luca Ala-Keturi

Osku Välimaa 

Miro Koivula

Jiri Kettula-Pihlaja

Akseli Mäntymäki

Heikki Seppälä

Venni Koivuniemi

Jalas valkoisessa pelasivat:

Jare Pihlaja 

Väinö Keskinen

Eemi Launo

Kristian Hautaniemi

Markku Korkiakoski

Eero Luhtanen

Eeli Ristilä

Lohko A

IK punainen

KuRy

Jalas valkoinen

FC Komu musta 

Lohko B

IK musta 

FC Komu keltainen

Sporting Kristina

Jalas sininen


Lohko B:n ensimmäisessä ottelussa Jalas sinistä vastaan asettui IK:n musta joukkue. Jalaksen pojat olivat alusta asti hyvin hereillä. Pelin alkutunnustelujen jälkeen päästiin peliin kiinni ja Luca Ala-Keturi syöttää Osku Välimaalle keskelle joka on jäänyt vastustajalta merkkaamatta. Osku laittaa varmasti pallon maaliin ja tilanne 1-0. Jalas jatkaa vahvaa puolustuspään pelaamista eikä vastusaja tahdo päästä paikoille. Muutamat vastustajan maalintekoyritykset maalissa pelaava Heikki Seppälä hoitaa hienoilla torjunnoilla. Jalaksen painaessa peliä vastustajan päätyyn tutkapari Luca ja Osku iskee jälleen. Luca vapauttaa hienolla pystysyötöllä Oskun yksin läpi joka kuittaa tilanteeksi jo 2-0. Pelin painopiste pysyy vastustajan kenttäpuoliskolla hyvin.

3-0 pelin kuittaa Akseli Mäntymäki tarkalla laukauksella aivan maalin alanurkkaan tämänkin maalin alusti tänään erityisesti syöttöpelissä kunnostautunut Luca. Pelin loppupuolella numeroita kaunistelee vielä kerran Osku laittaen hatun täyteen. Peli päättyy siis 4-0 Jalakselle. Pelissä kaikki pojat laittoivat itsensä hienosti likoon ja ei yritystä puuttunut. Pelistä vihreä kortti maalissa hienosti torjuneelle Heikille.

Toisessa pelissä vastaan sadaan vastustaja rannikolta kun toiselle kenttäpuoliskolle astelee Sporting Kristina. Kristiinan pojat olivat alusta asti hyvällä jalalla liikkeellä ja pelasivat kovaa peliä johon ei pystytty vastaamaan ihan samalla mitalla ja oltiin siksi hieman jäljessä koko ajan. Koko pelin ollaan hieman pinteessä eikä meinata päästä kunnolla hyökkäämään. Kova yritys tuottaa kuitenkin tulosta kun pelin loppupuolella vastustaja roikkuu sen verran väkevästi Lucan kädessä kiinni että Luca ei onnistu pääsemään otteesta irti vaikka kuinka yrittää. Tästä tilanteesta saadaan vapaapotku puolenkentän hieman paremmalta puolelta. Vapaapotkun antaa tilanteessa rikottu Luca. Tutkapari toimii jälleen ja Luca laittaa komean kaaripallon maalille jonka maaliin siivoaa kukapa muukaan kuin Osku. Kristina pääsee yllättämään vielä kerran Jalaksen maalivahdin ja peli päättyy 6-1.

Pelistä vihreä kortti kovasta yrityksestä ja hienosta taistelusta Miro Koivulalle.

Kolmas peli pelattiin FC Komua vastaan. Peli käyntiin ja menoksi. Pelin alkupuoliskolla mentiin päästä päähän kunnes Komu alkoi saada otetta pelistä ja pystyikin muutaman kerran ohittamaan Jalaksen maalissa jälleen torjuneen Heikin hienoilla yksilösuorituksilla. Jalas sai myös paikkoja luotua mutta viimeistely ei ollut ihan samalla tasolla vatustajan kanssa eikä sitä auttanut että vastustajan maalivahti oli hyvä. Tilanne oli jo 4-0 kunnes saadaan kavennusmaali aikaan josta vastasi jälleen Osku. Pelissä ei enempää maaleja nähty joten loppu lukemat 4-1. Pelistä vihreä kortti puolustuspäässä ahkeroineelle Akseli Mäntymäelle.

Turnauksen Tsemppari-pokaalin Jalaksen sinisten joukkueesta sai viisi maalia ahkeroinut Osku Välimaa.

Näin valmentajan silmin oli hieno nähdä miten on taas menty pelillisesti eteenpäin ja pystyttiin rakentamaan maalipaikkoja syötöillä. Puolustuspäässä merkattiin vastustaija eikä päästetty niitä helposti vetämään maalia kohti. Hienoa myös nähdä kuinka uudet pelaajat ovat keränneet paljon rohkeutta, osallistuvat täysin peliin ja pystyvät luomaan maalipaikkoja! 


-Valmentaja K


Jalas Valkoisten kevätturnaus alkoi FC Komu Mustaa vastaan 3-2 voitolla. Maalintekijöinä Väinö Keskinen (2) ja Jare Pihlaja (1). Maalissa aloitti Eemi Launo. Peli oli vahvaa alusta loppuun kuten myös vastustajilla. Voitto ei ollut helppo mutta ansaittu. Vihreä kortti Väinölle.

Jalas Valkoisten 2. peli oli Kurikan Ryhtiä vastaan. Sama vahva linja jatkui tässäkin pelissä, josta lopputulokseksi voitto Jalakselle 4-2. Maalintekijöinä Väinö Keskinen (2), Eero Luhtanen (1) ja Eemi Launo (1). Maalivahdin paikalla oli Jare Pihlaja. Vihreän kortin saaja Eemi.

Kolmannessa pelissä IK Mustaa vastaan oli jo pojissa havaittavissa väsymystä mutta jaksoivat vielä ottaa 2-1 voiton. Peli oli todella tasaista  koko ottelun ajan. Molemmat maalit teki Jare Pihlaja. Maalissa hienoa työtä teki Eemi Launo. Vihreä kortti Jarelle

Tsemppari-pokaali valkoisten joukkueesta menee kovan työn hyökkäyksessä tehneelle Väinö Keskiselle. 


-Valmentaja J