Jalasjärven Jalas on valittu yhdeksi Nestlé for Healthier Kids – ohjelman toteuttajaseuraksi syyslukukaudelle 2018!

Nestlé for Healthier Kids on Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma. Kansainvälinen ohjelma toimii erilaisin toimintamuodoin lähes 80 maassa. Suomessa ohjelmaa on toteutettu SUL:n organisoimana vuodesta 2014 alkaen vuosittain 20 paikkakunnalla. Ohjelman tavoitteena on lisätä alakoululaisten iltapäiväliikuntaa ja tietoutta terveellisestä ravinnosta.

Ohjelmalla on kaksi toimintamuotoa, Yleisurheileva Iltapäiväkerho ja Aktiivisuushaaste koko alakoululle. Lisäksi kerhojen sisällä toteutetaan lasten liikunta- ja ravitsemuskartoitus.

Koulun jälkeen organisoitavan Yleisurheileva iltapäiväkerho haastaa lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen monipuoliseen maailmaan. Jalaksen yleisurheilujaoston ohjaajat toteuttavat kerhon koulun tiloja hyödyntämällä. UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen oppien mukaisesti lapset saavat kerhossa myös asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Aktiivisuushaasteessa oppilaat mittelevät siitä, kuka on aktiivisin luokka. Luokat yrittävät suorittaa ennalta määriteltyjä terveyshaasteita keräten haastepisteitä kahden viikon ajan. Haastejakson päätteeksi arvotaan mukana olleiden luokkien kesken kolme yleisurheilun välinesettiä ja opettajillekin on tiedossa aktiivisuudestaan yllätys.

Asiasta lisää lähempänä syksyä!