P12 sarjapelit päätökseen

Pohjanmaan P12 alempi jatkosarja pelattiin päätökseen OP-arenalla Mustasaaressa 7.4.2024. Jalas kohtasi viimeisessä turnauksessa SB Vaasan ja ISB valkoisen.

SB Vaasa - Jalas 3-6 (1-2, 1-2, 1-2)

Ekan erän jälkeen johto 2-1 Heikkinen teki molemmat maalit, syöttäjät Kuusela-Opas ja Ikkala.

Toisen erän jälkeen johto kasvoi 4-2. Maalintekijät Huovinen ja Kuusela-Opas, syöttäjät Ikkala ja Vierikko.

Kolmannen erän jälkeen 6-3   voitto. Ekan maalin Huovinen teki aloituksesta ja toisen Yli-Peltola Kuusela-Oppaan syötöstä.

Jalas - ISB valkoinen 9-7 (1-1, 5-3, 3-3)

Jalas lähti Mustasaaren vierailupäivänsä toiseen ja samalla kautensa viimeiseen peliin verkkaisin askelin. Peliä ehdittiinkin pelata vain 2:07, kun vastaan asettunut ISB Valkoinen pääsi yllättämään Jalaksen sällit. Edellisen pelin jännityksen jäljiltä itsensä kerännyt yleisö joutui jälleen pidättelemään hengitystään Onni Polvisalon venyessä maalilla ja Kaapo Kuusela-Oppaan tarjotessa jalasjärvisille helpotusta näyttämällä maalaamisen mallia ajassa 5:23. Jalaksen osalta hieman hengettömäksi jäänyt ensimmäinen erä päätettiin tasoihin, vaikka ISB tyrkytti Jalakselle kertaalleen ylivoimapelinkin etuja.

Toisen erän alku ei näyttänyt edeltäjäänsä lupaavammalta, Jalaksen sekoillessa kentällä kuvioissaan ja vastustajan painaessa päälle täyttä höyryä. Villinä kannustavien Jalas-fanien riemuksi ISB:n puolustuspäässä alkoi kuitenkin tapahtumaan ja nyt hyvin kulkevien syöttöjen turvin Aatos Yli-Peltola teki temput Aaro Lähdesmäen syötöstä. Vauhti alkoi vihdoin kipinöimään jalasjärvisten pelikengistä ja toisen erän puolenvälin jälkeen anturajärvisiä ei himmannut enää mikään. ISB:n tasoitusmaalin jälkeen Jalas onnistui vielä kahdesti, ensin Kaapon viimeistelyllä Aatoksen tarjoilusta ja pian Lauri Oja-Lipastin osumalla Matias Vierikon ohjauksesta. Vastustaja ei kuitenkaan päästänyt Leevi Savinsaarta helpolla Jalaksen maalilla ja väsymätön Eemeli Leskinen sai pinkoa Jalaksen puolustuspäässä Aleksi Seilon tehdessä hienoja pelastuksia. Erän loppupuoliskon alivoimatilanteessa Jalas pääsi tälle joukkueelle tyypilliseen tapaan loistamaan - jopa Kuusela-Oppaan maalin verran. ISB:n kavennuksen jälkeen Kaapo näytti jälleen kerran osaamistaan Aaron syötöstä, eikä vastustajan onnistuminen erän lopussakaan saanut poikien hymyjä hyytymään.

Kauden viimeiseen erään kentälle talsi itsevarma ja rento Jalas, jonka hyökkäyspään vauhdista pitivät huolta jälleen onnistuvan Kaapon lisäksi vikkelät Konsta Huovinen ja Pyryveli Ikkala, sekä tarkat Samu Mäki-Kivistö ja Akseli Heikkinen. Jalaksen kannattajat pysyivät enää vaivoin pöksyissään, kun vastustajan kolmen maalin jälkeen Kaapo hoiti taas pallon ISB:n pesään ja OP-Arenan katto meinasi lentää viimeistään siinä vaiheessa, kun Ikkalaan osuneen korkean mailan aiheuttama jäähykin tuotti tulosta, Matiaksen hoidellessa homman kotiin ja Jalaksen voittaessa monen upean tuuletuksen jälkeen lukemin 9-7.

Lopullinen sarjataulukko: P12 PM AJS