P11 alueloppuhuipentumassa

Jalaksen P11-joukkue pelasi tänään sunnuntaina 21.4.2024 alueloppuhuipentumassa Qmaxilla. Syksyllä pelatun alkusarjan ja sen jälkeisen ylemmän jatkosarjan jälkeen tähän turnaukseen oli tiensä selvittänyt pohjanmaan alueen 4 parasta joukkuetta. Jalas sijoittui ylemmässä jatkosarjassa sijalle kaksi ja sai välierissä vastaansa sijalle kolme sijoittuneen Konnat. Toinen välieräpari oli jatkosarjan ykkönen SB Vaasa sekä nelonen Nurmon Jymy.

Välierä:

Jalas – Konnat 3-6 (0-0, 1-1, 2-5)

Pelissä panoksena oli  voittajalle paikka finaalipelissä ja häviäjälle pronssipelissä. Mikä jännitysnäytelmä kolmannen erän puoliväliin saakka. Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti. Pallo kulki päästä päähän ja maalipaikkoja oli kumpaankin suuntaan. Konnat saivat hieman liian helposti katkottua Jalaksen pakkien avaukset peliin, joten maalia ei vielä tässä erässä nähty. Lauri maalivahtina pelasti alkupelissä kymmenkunta maalipaikkaa. Tiukkaa tasaista vääntöä tasaisilta joukkueilta.

Toinen erä: Konnat pääsivät heti alkusekunneilla maalipaikalle, mutta onneksi kolahtaen vain yläriman. Ajassa 2:38 Konnat siirtyivät johtoon. Jalaksella vaihto venyi muutamalla pelaajalla pitkäksi ja hätäisen oman pään vaihdon seurauksena maaliverkko soi. 4:08 Jalas tasoitti 1-1 Noahin vedolla oikeasta laidasta. Syöttäjiä ei pöytäkirjaan merkitty. Kaivattu tsemppibuusti alkoi maalista. Lauri jatkoi venymistä maalilla ja teki hienoa torjuntoja, piti Jalaksen joukkuetta pelissä mukana.  Aika moista taistelua. Konnat olivat jonkin verran niskan päällä ja Jalas ei päässyt oikein maalipaikoille.

Sitten kolmanteen erään. Alkuerä tarjosi heti pari vetopaikkaa Jalakselle,  mutta Konnat katkoivat Jalaksen vaparista tulleen syötön ja pääsivät ylivoimahyökkäykseen kolmella, tilanteesta maali. Tulos taululla nyt 1-2. 4:15 Daniel nousi hienosti omalta maalilta ja nosto maalivahdin yli varmoin ottein. Peli tasoihin 2-2 ja jännitysnäytelmä jatkui. 8:15 Noah hivuttaa pallon vastustamattomasti maalivahdin längeistä sisään.  Jalas johtoon tässä jännitysnäytelmässä 3-2. Laurilla taas ensin hieno torjunta ja siihen päälle Konnien hieno yksilösuoritus ja sijoitus maaliin. Peli tasoihin 3-3. 9:47 pitkä konnien pyöritys päättyy johtoasemaan 3-4. Minuuttia myöhemmin 3-5 maali hieman samalla kuviolla kuin edellinen. Jalas-pojat eivät luovuttaneet, vaan loppuun asti löytyi yritystä ja vastaan laitettiin toden teolla. Viimeiset pari minuuttia käynnistyivät ja Konnat laukaisivat pallon maaliin 13:29. Tilanteeksi 3-6, joka myös pelin lopputulokseksi kirjattiin.

Konnat olivat kokonaisuudessaan parempi joukkue tällä kertaa. Vauhti pysyi ja yksilötaitoa löytyi. Jalaksen koko kauden erinomaisesti pelannut P11-joukkue jatkaa tästä iltapäivän pronssipeliin.

Pronssiottelu:

Jalas - SB Vaasa 6-11 (5-3, 1-4, 0-4)

Peli alkaa vauhdikkaasti. Omassa päässä pelataan vähän huolimattomasti ja Vaasa menee 1-0 johtoon ajassa 0:54. Heti seuraavassa vaihdossa ollaan hereillä ja 1:08 Kristian Lindberg tasoittaa 1-1. Minuutin päästä Kristian tekee jo toisen maalin. Sitten Vaasalaiset pelaa huonosti oman maalin lähellä ja Aune Hulkko Rene Hietikon syötöstä vie Jalaksen 3-1 johtoon ajassa 2:39. Vielä 3:05 Jalas kurittaa vaasalaisia kun Joonas Kortesluoma iskee Kristianin syötöstä jo 4-1 lukemat. Seuraavassa vaihdossa nukahdettiin omassa päässä ja Vaasa kaventaa ajassa 3:23 tilanteeksi 4-2. 5:28 Daniel Ala-Keturi saa 2 minuutin jäähyn. Jäähy selvitetään hienosti ja peli jatkuu aika tasaisesti ja vauhdikkaasti. 9:33 Vaasa kaventaa pitkän pyörityksen päätteeksi 4-3. Noah Martiskainen kuittaa kuitenkin seuraavassa vaihdossa Eero Männikön syötöstä 5-3. Jalaksen maalilla Lauri Haanpää torjuu monta tilannetta hienosti. Kovavauhtinen ensimmäinen erä päättyy Jalaksen johtaessa kahdella maalilla.

Toinen erä alkaa vähän maltillisemmin. Lauri jatkaa maalilla hyviä torjuntoja. 1:51 Vaasa saa rangaistuslaukauksen ja onnistuu tekemään maalin. 3:56 Jalas saa rangaistuslaukauksen, mutta Joonas Kortesluoma epäonnistuu yrityksessä. 5:03 Vaasa onnistuu tasoittamaan. Tilanteita oli molemmissa päissä ja Oliver Hautaniemi laukoi kerran tolppaan. 11:41 Noah onnistuu viemään jalaksen 6-5 johtoon. 13:02 Vaasa jälleen tasoittaa. Ja heti perään 13:09 Vaasa pääsi 6-7 johtoon.

Kolmannessa erässä Jalaksella vähän alkoi askel painamaan ja ote siirtyi hienokseltaan vaasalaisille. 3:56 Vaasa siirtyy 8:6 johtoon. 6.43 Kristian saa 2 minuutin jäähyn. Taas hienosti selvitetään alivoima. 10:10 Vaasa lisää johtoaan 6-9. Jalas ottaa samalla aikalisän. Jalas saa muutaman hyvän paikan, mutta 14:15 Vaasa tekee 6:10 ja vielä 14:50 loppulukemiksi 6:11. Kova taistelu ei tänään riittänyt voittoon, mutta vastuskin oli kova.

Finaaliottelussa Konnat voitti Nurmon Jymyn maalein 8-2 ja vei aluemestaruuden. Onnittelut mitalikolmikolle!