Klopit nousee 4. divariin

Miesten 4. divarin karsintaturnaus pelattiin lauantaina 6.4.2024 Jalas-Areenalla. Jalaksen Klopit saivat järjestettäväkseen turnauksen, johon saapuivat myös omassa 5. divisioonan lohkossaan sijalle kaksi päätynyt PaSu Töysästä sekä nelosdivarista karsimaan joutuneet Lapuan Ponnistus ja SC Kokkola. Jalaksen ensimmäinen vastustaja oli SC Kokkola.

SC Kokkola - Jalas II 3-4 ja (0-2, 2-1, 1-0, 0-1)

Tunnelma ennen pelin alkua oli Jalas-Areenalla mukavan rento, vaikka varmasti kaikilla niin pelaajilla, valmentajilla kuin meillä kannustajilla/yleisöllä oli ”perhosia vatsassa” - edessä oli tärkeät nousukarsintapelit nelosdivariin. Seuratessani Jalaksen lämmittelyä tuli tunne, että tämä on Jalaksen päivä. Klopit vaikuttivat hyvin keskittyneiltä ja rennoilta yhtä aikaa.

Jalas hallitsi ensimmäisen erän alkua varmoin ottein. Syöttelykuviot ja hyökkäykset olivat vahvoja, paljon hyvää liikettä ja hyviä vetoja. Neljän minuutin paikkeilla, tarkasti infoten 4:16 klopit pyörittivät palloa vastustajan maalin tuntumassa, yhden kuvion päätteeksi Jyrän Lauri veti hyvän vedon kohti maalia, jossa Vainion Vilho kuruili blokaten maalivahdin maisemaa ja samalla sai tilaisuuden viimeistellä Jalakselle ekan maalin. Eikä aikaakaan, kun pelikellon näyttäessä 6:29 Tunttusen Antti sivalsi reikäpallon Marttilan Nikolle, joka varmoin ottein teki Jalakselle toisen maalin. Tästä reipastuneena vastustaja oli jo lämmennyt mukaan peliin ja pyöritti aika ajoin palloa Jalaksen maalin tuntumassa ja välillä kokeilivat, onko Marttilan Veeti Jalaksen maalilla hyvässä vedossa. Veeti venyi joka suuntaan blokaten vastustajan maaliyritykset. Näin ollen ensimmäinen erä päättyi 0-2

Toisen erän alkuun ajassa 16:15 vastustaja pääsi ohittamaan Jalaksen puolustajat ja sai hyvän vedon Veetin taakse kaventaen tulostaululle tilanteeksi 1-2. Jalaksen hyvä liike ja syöttely ei tästä taantunut ja ajassa 24:01 Tunttunen tarjoili pallon Kuja-Perälän Miikalle, joka vetäisi hyvällä rannelaukauksella pallon maaliin tilanteeksi 1-3. Vastustaja sai vahvoja hyökkäyksiä ja vaikka Jalaksen puolustus oli toimininut loistavasti, niin ajassa 24:50 tuli pieni virhe, josta tuomari päätti antaa rangaistuslaukauksen vastustajalle. Vastustajan rangaistuslaukauksen vetäjä hoiteli rauhallisen varmasti pallon maaliin kaventaen tilanteeksi 2-3.
Toisen erän loppu oli hyvin tasaista vääntöä molemmissa päissä eikä kummempaa raportoitavaa enää kertynyt.

Kolmannen erän alkuun oli aivan selvästi vähän enemmän niitä ”perhosia vatsassa” ja välillä pallo karkasi lavasta ja syöttelyissä näkyi pienoista haparointia Pienestä hermostuneisuudesta huolimatta Jalas sai hyviä vetoja kohti vastustajan maalia. Vastustaja teki myös hyviä hyökkäyksiä, jotka Jalaksen pelaajat blokkasivat upeilla, mahtavilla, superhienoilla heittäytymisillä ja venymisillä, mustelmilta ei voinut välttyä. Yhdessä puolustustilanteessa ajassa 37:14 Jalakselle tuli pieni pelitilanteellinen virhe, josta tuomari antoi Nikolle jäähyn. Jalaksen alivoimapelaaminen oli hyvää, mutta ajassa 39:07 vain muutamaa sekuntia ennen jäähyn loppumista vastustaja teki maalin tasoittaen tilanteeksi 3-3. Varsinainen peliaika päättyi tähän tasatilanteeseen.

Pienen hengähdystauon jälkeen peliä jatkettiin jatkoajalla ja olihan jännää meillä kaikilla. Areenalla tunnelma alkoi olla hyvin moninainen, koska ei tarvittu kuin se yksi maali jompaan kumpaan maaliin, niin peli ratkesi siihen. Jatkoajan ensimmäisen minuutin aikana Tunttunen ”halaili ”vähän liian tiukasti vastustajan pelaajaa ja tuomari vihelsi jäähyn. OI EI, hetkeksi aikaa tunnelma meni hiljaiseksi ja osa oli varmaan jo lähes varma, että peli ratkesi siihen. Mutta kloppien tahtotila oli periksiantamaton. Joukkueen jokaisen pelaajan alivoima pelaaminen oli upeaa. Nähtiin hienoja blokkeja, nopeita nousuja samalla halliten pallon liikettä, huikeita torjuntoja, varmoja syöttelyitä, joita vastustajan oli vaikea blokata. Peliin astui myös vahva voima, yleisön kannustus, joka antoi kloppien jalkoihin vielä vähän voimaa. Jalas selvisi jäähystä, huikea hetki pelaajille, valmennukselle ja myös yleisölle. Klopit pistivät kentällä parastaan, pitivät kaikkia jännityksessä , yleisö kannusti ja klopit näyttivät mitä osasivat, yleisö kannusti, kannusti ja kannusti, tunnelma oli huikea ja odottava.
Ja sitten se tuli, ajassa 49:47 kloppien joukkueen kapteeni Joonas Kurikkaoja tarjoili pallon Nikolle, joka vetäisi huikean hienolla vedolla pallon maaliin. Ai että mikä fiilis ja mikä päätös pelille, joka päättyi 3-4 Jalaksen upeaan voittoon. Ei ollut ylivoimamaaleja, ei rankkareilla, puhtaasti pelaten kauden aikana harjoiteltujen ja opittujen kuvioiden voimin koko joukkueella hyvällä joukkuehengellä, minkä valmennusjohto on luonut omalla ammattiosaamisella.

Otteluvideo Youtubessa.

Ensimmäisen ottelun tulos tiesi sitä, että toisen pelin voitolla nousu olisi varma ja häviölläkin saisi vielä uuden mahdollisuuden päivän viimeisessä ottelussa.

PaSu - Jalas II 3-7 (1-3, 0-3, 2-1)

Meille tuli tämän kauden viimeisen pelin raportointi , mietin että mitä kertoisi, päätinkin koko meidän perheen puolesta sanoa kiteytettynä; ottelu oli niin hyvä, että seuraavaksi pelataankin 4 divisioonassa.

Peli oli tasaisen varmaa Jalaksen klopeilta sen vuoksi tuli voitto, ei tarvinnut katsojankaan enää pidätellä hengitystään taikka huutaa tai siis kannustaa ääntänsä loppuun. Ja me vanhemmat ja ehkä myös pelaajat sekä valmentajat toivoivat että voitto tulee tästä pelistä eikä tarvi enää kolmatta peliä pelata. Eikä tarvinnut, voitto tuli varmalla otteella mitä on koko kausi opeteltu.

Jotenkin on vain haikea tunne, kun suurimman osan joukkueen pelaajista on tuntenut ihan pienestä pojasta lähtien ja nyt kun rupiaa ikä olemaan osalla sellainen, että armeija ja opiskelut ehkä muualla odottavat, niin miettii että onko kaikki joukkueessa ensi kaudella. Toivon totisesti, että näin olisi ainakin jollain saralla. Ensi kausi on sitten 4 divisioonassa ja katse on vain eteenpäin, kausi 2023-24 taputeltu hienosti!