P11 jatkosarja päätökseen

Ylemmän jatkosarjan viimeinen turnaus pelattiin Mustasaaressa 23.3.2024. Edessä oli kolmen pelin rupeama 1.5h tauoilla ja kun mukaan pääsi 9+1 pelaajaa, niin tiedossa oli aikasta peliajan täyteinen päivä.

Jalas - Nibacos sininen 8-4 (3-0, 3-3, 2-1)

Ottelu alkoi Jalakselta sen kummemmin säästelemättä. Vauhtia oli niinku ennenkin ja vastustajalle ei paljo aikaa anneltu. Paineistus tuottikin tulosta erän aikana kolme kertaa. Tasan kolmen minuutin pelin jälkeen Lindberg (Huovinen) aloitti maalin teon. Seuraavaksi pari minuuttia myöhemmin vuorossa oli Autio M. (Hautaniemi). Tilanteessa 2-0 edettiinki sitten aiva erän loppuun asti kun Jalas kasvatti Kortesluoman (Huovinen) maalaamana johdoksi 3-0.

Toisen erän alkuun Nibacos tuli vähä ahnaammin päälle ja kavennus maalihan siitä oli seurauksena. Muutamaa minuuttia myöhemmin Autio M. (Hulkko) viimeisteli pelin toisella osumallaan suoraa Hulkon syötöstä Jalakselle taas kolmen maalin johdon. Toinen erä jatkuikin hieman tasaisemmissa merkeissä ja Nibacoskin pääsi vaarallisille apajille, mutta Haanpää maalissa otti jälleen hyviä torjuntoja. Jalaksen pelin mennessä vähä huolimattomaksi, Nibacos pääsikin jo maalin päähän tehdessä reiluun minuuttiin pari maalia. Toisen erän kaavana oli vähän päästä päähän pelaaminen molempien joukkueiden hieman haparoidessa pallollisessa pelissä. Seuraavaksi oli Jalaksen vuoro tehdä parit maalit ja ensimmäisen niistä teki läpiajon päätteeksi pelin kolmannella Autio M. Vielä ennen toisen erän loppua tilanteeksi 6-3 viimeisteli Lindberg toisella osumallaan.

Kolmannen erän alku oli lähes toisen erän uusinta. Reilu minuutti pelattu ja Nibacos pääsi kaventamaan tilanteen 6-4. Tästä takaiskusta Jalaksen sisuunnuttua, seurauksena olikin taas noin minuuttiin parit lisä maalit Nibacoksen verkkoon. Ensimmäinen ajassa 33.14 Lindbergin kolmannella osumalla ja minuutin kuluttua tästä, Kortesluoma (Lindberg) viimeisteli ottelun loppu lukemiksi 8-4. Ottelun loppu jatkui myös päästä päähän pelillä. Jalaksen luodessa kumminki vaarallisimmat maalinteko paikat, mutta lisä osumia ei enää tullut. Jalaksen koko joukkueelta nähtiin hyvää syöttely peliä ja näin ollen vähä pystyttiin säästelemään juoksu askelia.

Ensimmäisestä pelistä oli hyvä jatkaa päivän toista ottelua kohti kun vastustajaksi asettui Blues Fox.

Jalas - Blue Fox 14-3 (6-0, 5-0, 3-3)

Ensimmäinen erä käynnistyi Jalaksen painostuksella ja ensimmäinen maali syntyikin ajassa 1:25 Joonas Kortesuoma syötti ja Daniel Ala-Keturi teki avausmaalin. Pian perään Kristyan Lindberg (Eero Männikkö) veti rennon näköisen maalin. Jalakselta hienoa syöttelypeliä, Hautaniemi veti mutta tolppa kilahti. Jalas jatkoi pyöritystä ja ajassa 5:24 Kristyan Lindberg onnistui tekemään maalin. Reilu minuutti ja Jalas taas maalin teossa, tällä kertaa Hautaniemi Oliver onnistui (Kristyan Lindberg). Hetken peli pyöri omassa päässä, kunnes Daniel Ala-Keturi (Lindberg) veti puolesta kentästä vastustajan verkkoon. Tytöt ovat hyökkäyksessä ja rakentavat myös hienoja tilanteita. 10 minuuttia pelattu ja Jalas pyörittää ja ajassa 11:07 Hautaniemi (Ala.Keturi) onnistuu ja Jalas johtaa 6-0.

Toinen erä käynnistyi heti Jalaksen laukauksella josta ei vielä maalia tullut. Toista erää pelattu 1:48 kun Kortesluoma (Ala-Keturi) kuitenkin onnistuu. Hienon syöttöpelin jälkeen Huovinen Konsta (Ala-Keturi) siirsi Jalaksen 8-0 johtoon. Toista erää pelattu 4:57 kun Huovinen (Kortesluoma) onnistuu toistamiseen. Laurilla ei maalilla hirveästi ollut töitä. Nyt oli tyttöjen vuoro onnistua Autio Milla vetää hienon maalin Hulkko Aunen syötöstä. Nyt myös Blue Foxilla hieno paikka kun pelaaja sai vapaan syöttöpaikan mutta Lauri torjui sen hienosti. Erän lopussa Hulkko siirsi Jalaksen 11-0 johtoon.

Kolmas erä alkoikin kun vastustaja teki heti alkuun 2 maalia. Ala-keturilla monta kovaa laukasuta mallille ja erää pelattu 5:59 kun Ala-Keturi (Linberg) onnistuu.Peliä pelattu 8:41 kun vastustaja teki kolmannen maalin, Jalas kuitenkin heti kuittaisi takasin Krityan Linbergin (Autio Milla) maalilla. Peli kulki päästä päähän ja erän lopussa maalin makuuun pääsi vielä Hulkko Aune (Kortesluoma). Peli päättyi Jalaksen hienon voittoon 14-3.

SB Vaasa - Jalas 11-7 (2-6, 3-0, 6-1)

Jalas avaa maalitilin ajassa 2.37 kun Daniel syöttää Kristyanille, joka sujauttaa pallon maaliin 1-0. Aune laukoo 2-0 Jalakselle Konstan hienosta syötöstä kellon näyttäessä 4.03. Vaasa antaa vastahyökkäyksen, mutta Lauri torjuu hienosti. Lauri syöttää Joonakselle, joka kiitää ja tekee maalin 3-0, aikaa kulunut vasta 5.43. Milla tykittää Jalakselle pian 4-0 Aunen syötöstä. Kristyan kiidättää kentän halki saaden Jalaksen 5-0 johtoon, jälleen maalivahti Laurin syötöstä. Pian tämän jälkeen vastustaja avaa maalitilinsä ajassa 12.25 ja heti perään vastustaja saa toisen maalinsa, kun Jalaksen ote vähän herpaantuu. Kristyan kiidättää jälleen kentän halki Danielin syötöstä taikoen Jalakselle kuudennen maalin. Ensimmäinen erä päättyy 6-2 Jalakselle.

Toinen erä on myös kovatempoista, tällä kertaa Jalas ei onnistu, vaan Vaasalaiset vievät erän täysin tehden kolme maalia. Tilanne on 6-5 Jalakselle toisen erän päätteeksi.

Kolmannen erän alkuun Vaasalaiset tasoittavat tilanteen 6-6 ja on nähtävissä, että Jalaksen pelaajilla alkaa jalka hyytyä. Peli on kovatempoista ja tilanteita tulee puolin ja toisin. Jalas välillä vähän nukkuu ja vastustaja taikoo kaksi maalia, saaden 6-8 johtoaseman. Joonas vetää vaparin, josta maali 7-8. Valitettavasti tämä ei riitä, vastustaja saa vielä kolme maalia ja Jalas häviää pelin 7-11. Vaasalaisilla oli hienoa syöttelyä ja kovatempoista pelaamista. Jalaksellakin oli kovaa yrittämistä eikä periksi annettu.