P12 kausi jatkui Lapualla

P12-joukkueen turnaus pelattiin Lapualla Ritavuoren koululla lauantaina 16.3.2024

Jalas – Kuku 3-12 (2-3, 0-7, 1-2)

Ensimmäisen erän alussa peli kulki hyvin. Jalaksen pelaajat saivat aikaan hyvin syöttöjä, tosin osa eksyi sivuun. Vetoja vastustajan maalille saatiin, ja ensimmäinen maali syntyikin ajassa 7:45, Kaapo Kuusela-Oppaan toimesta ja Aatos Yli-Peltolan syötöstä. Kuku teki tasoituksen hieman yllättävästä kulmasta ajassa 9:21.Arttu Tammela nosti Jalaksen johtoon taitavasti ajassa 9:41.Toinen maali Kukulle kirjattiin ajassa 12:28, jossa laukaus Jalaksen maalille lähti melkein kentän puolivälistä. Kukun maaliputki jatkui, ja seuraava maali heille syntyi ajassa 14:40, kun tilannetta Jalaksen maalilla ei onnistuttu purkamaan.Ensimmäinen erä päättyi lukemin 2-3.

Toiseen erän alussa saatiin hyviä vetoja vastustajan maalille, Kuku onnistui kuitenkin taituroimaan erän ensimmäisen maalin ajassa 16:43, sekä seuraavan ajassa 17:19 ja 17:47. Jalaksen peli saatiin kuitenkin kohtuullisesti kasaan, ja näkyi pelistä näkyi selvästi että taktiikoita oltiin hiottu. Toisen erän lopulla pelaajien puhti oli jo koetuksella, ja seuraava laukaus upposi Jalaksen maaliin ajassa 18:07. Toisen erän loppupuolella kirjattiin Kukulle maalit ajassa 27:23, 27:48 ja 29:11. Toisen erän päättyessä tilanne oli Kukun hyväksi 0-7.

Kolmannessa erässä nähtiin painetta Jalaksen maalilla, ja Kuku teki maalit ajassa 35:11 ja 38:21. Aatos Yli-Peltola tasoitti tilannetta Oliver Hautaniemen syötöstä ajassa 43:21. Kolmas erä päättyi lukemin 1-2.

KäTa-Jalas 7-5 (2-3, 3-0, 2-2)

Jalaksella ensimmäinen erä käynnistyy tehokkaasti avausmaalilla ajassa 0:55. Maalin jälkeen peli ei kauaa ehdi jatkua, kun pallo on uudestaan maalissa vieden Jalaksen 2-0 johtoon ajassa 1:04. KäTa saa käännettyä pelin Jalaksen maalille ja pääseekin kaventamaan tilanteen 2-1 (2:26). Jalas yrittää saada peliään kasaan ja lopulta onnistuvatkin saamaan hyvän hyökkäyksen aikaan ja maalitilanne muuttuu 3-1 (5:19). Jalakselle tulee 2min jäähy ja KäTa pääsee kaventamaan tilanteen 3-2. Peli on melko tasaista ja seilaa päädystä toiseen. Jalas saa muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta maaliin saakka pallo ei löydä. KäTa pääsee vaarallisiin maalipaikkoihin, mutta Jalaksen maalivahti on hyvin hereillä ja torjuu yritykset.

Toisen erän alussa Jalaksella pysyy peli hyvin kasassa ja kovaa yritystä KäTa:n maalilla. Pelin suunta kuitenkin muuttuu ja tämä johtaa KäTa:n 3-3 tasoitusmaaliin ajassa 17:52. Jalas saa pelissä toisen 2min jäähyn. Jalas pelaa alivoimalla, mutta saa pidettyä vastustajan vaaralliset maaliyritykset. Jalaksen ollessa täysilukuinen KäTa tekee kuitenkin johtomaalin 3-4 (23:39). Jalas väsähtää hetkeksi aikaa, mutta löytää pian hieman virtaa takaisin peliin, joka ei tällä kertaa riitä ja KäTa pääsee erän loppuun iskemään viidennen maalinsa (28:15).

15 sekuntia pelattu kolmatta erää Jalaksen kaventaessa tilannetta 4-5. Peli pyörii kuitenkin pian Jalaksen maalilla ja KäTa pääsee iskemään lukemat 4-6 (31:33). Jalas saa vietyä pelin hyökkäyspäähän ja kovia maaliyrityksiä syntyy useita, mutta onni ei ole kohdallaan viemään palloa maaliin saakka. Peli on kovaa taistelua ja Jalaksen ottaessa maalivahdin pois pääsee KäTa tekemään seitsemännen maalinsa. Jalas pääsee pelaamaan ylivoimapeliä KäTa:n saadessa 2min jäähyn ja Jalas pääseekin kaventamaan tilannetta 5-7 (43:33). Jalas taistelee kovasti erän loppuun, mutta se ei tuota enää tulosta. KäTa voittaa pelin 7-5