Miehille ei pisteitä Qmaxilta

Miesten runkosarjakauden viimeinen turnaus pelattiin viime lauantaina Qmax arenalla. Jalaksen ohjelmassa oli ottelut Blue Fox II:sta sekä SC Alajärveä vastaan.

Blue Fox II - Jalas 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)

Jalaksen miehet avasivat kauden viimeisen turnauksen yhtä pykälää ylempänä majailevaa Blue Foxia vastaan. Ottelussa oli panoksena karsintapaikan välttäminen.

Ensimmäinen erä alkoi Jalaksen hienoisessa hallinnassa ja paikkoja luotiin toinen toisensa perään. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 07:04 rangaistuslaukauksesta kun Blue Foxin pelaajat puolustivat omaa maaliaan hieman liian läheltä. Rankkarin ampui Niklas Mäki-Ventelä, joka nosti pallon varmasti ohi maalilla olleen Mäenpään. Pitkään ei tarvinnut seuraavaa osumaa odottaa, kun Mikko Raittinen nosti jalalla ja laukoi "jenkapallon” etukulmasta sisään. Aika 09:06. Tässä vaiheessa peli näytti ja tuntui hyvältä. Erän lopussa (14.31) vastustaja pääsi vielä kaventamaan lukemiksi 2-1.

Toisessa erässä peli oli tasaista ja kummassakin päässä tapahtumia. Ajassa 20.54 Jalakselle tarjoutui paikka kasvattaa johtoaan ylivoiman merkeissä. Paikkoja luotiin, mutta pallot eivät aivan perille asti löytäneet. Alivoiman hoitaneena Blue Fox lähti jahtaamaan tasoitusosumaa, jonka saikin ajassa 25.54. Peli jatkui tasaisena vääntönä ja aivan erän lopussa Jussi Latvala kiersi puolustuslinjan taakse, johon Antti Kallioniemi toimitti napakan syötön, pallo maaliin ja ottelu 2-3.

Sitten pääsemmekin ottelun "huonoimpaan" erään, jonka sotkivat jäähyt. Jalaksen takalinjoilla luutinut Antti juhala oli ilmeisesti osunut kaverin mailaan muutamia kertoja jo ennemmin, kun pilli soi vähän helposti. Juhala boksiin ja kaveri yyveelle. Ylivoimaa ei tarvinnut loppuun asti pelata, kun pallo oli jälleen hyvin pelanneen Vesan takana. Peli tasan. Tästä ei kulunut kuin pari minuuttia ja jälleen tuomari viittasi ja pilli soi. A. Kallioniemi estämisestä istumaan. Tämä ylivoima kestettiin, mutta välittömästi jäähyn loputtua kaveri rokotti johtomaalin merkeissä. Aika 37. 57. Jalaksella alkoi olla vuori kiivettävänä, 7 minuutissa pitäisi tehdä 3 maalia. Ei milläänlailla mahdotonta, mutta... Kiri ehti kestää noin 3 minuuttia, kunnes jäähy oli jälleen tosiasia. (Raittinen, estäminen). Minuutin vajaalla pelaamisen jälkeen myös kaverille vihellettiin kakkonen. Pieni toivon kipinä syttyi vielä, mutta pallo ei tolppia lähemmäs enään osunut. Näin siis varmistui viivan huonommalle puolelle jäänti ja karsintasarja.

#6

Jalas - SC Alajärvi 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Päivän toisessa pelissä Jalas sai vastaansa SC Alajärven. Jalas sai peliin erittäin hyvän alun, kun Joonas Rajamäki teki avausmaalin ajassa 0.22 Iivo Kotamäen esityöstä.  Jalas sai ajassa 4.52 ylivoiman Alajärven tehdessä vaihtovirheen, mutta Jalas ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa tällä kertaa. Alajärvi onnistuu kaventamaan tilanteen tasoihin 1-1 ajassa 10.41 Taavi Rantalan maalilla. Jalas sai vielä erän loppuun pelin ensimmäisen jäähynsä, josta Alajärvi rankaisee ylivoimalla Teemu Pukkisen One-timerillä.

Toisessa erässä Alajärvi hallitsee pelin tapahtumia ja tekee kolmannen maalin ylivoimalla Mika Männistön syöttäessä maalin kulmalle, josta Mikko Uurinmäki laittaa pallon Jalaksen verkkoon. Jalas saa vielä erän loppuun kavennuksen 2-4, kun Jalaksen pistepörssiä johtava Jussi Latvala ampuu pallon ”tarkasti” päätykaukalosta kimmokkeella maalivahdin selän kautta maaliin, Antti Juhalan saadessa maaliin syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä Alajärvi tekee vielä illan viimeisen maalinsa jälleen ylivoimalla ajassa 34.49 Kalle Yli-Kesäniemen toimesta. Viimeisessä erässä Jalas pääsi paremmin peliin mukaan, kun pelattiin 4-4 peliä. Jussi Latvala tekee vielä toisen maalinsa pelissä ajassa 35.14 Antti Juhalan poikkisyötöstä. Pelissä Jalakselle tuomittiin yhteensä 6 minuuttia alivoimaa, joista Alajärvi rokotti tehokkaasti. Seuraavaksi Jalaksella on tiedossa karsintaturnaus sarjapaikan säilyttämiseen kolmosdivarissa.

#11

fullsizeoutput_5b21.jpeg