Miehille Töysästä 2 pistettä

Miesten kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin sunnuntaina 17.2 Töysän Iivarissa. Jalaksen miehet kohtasi Reisjärveläisen RePi:n aamupelissä. 


RePi - Jalas 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

Ottelu oli hyvin rikkonainen ja jäähyt värittivät molempien joukkueiden peliä. Ottelua oli pelattu noin kaksi minuuttia, kun RePin Olli Kesänen iski avausmaalin. 10 ja puolen minuutin kohdalla Jalaksen Niklas Mäki-Ventelä onnistui Kim Laurilan syötöstä tasoittaa pelin. Ensimmäisessä erässä nähtiin enää kaksi jäähyä, Jalaksen Kimmo Piirron 2 minuuttia ajassa 11.37 ja RePin Jarkko Saarasen 2 minuutin jäähy noin minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä jäähyily jatkui. Ensin RePin Joel Niskakoski otti jäähyn ajassa 19.15 ja perään Jalaksen Antti Juhala ajassa 22.23 sekä Joonas Rajamäki ajassa 24.19. Rajamäen jäähyn RePi onnistui hyödyntää, kun Jarkko Saaranen iski johtomaalin ajassa 24.45. Erän lopulla RePin Jouni Tillin istuessa 2 minuuttista myös Jalas onnistui ylivoimalla, kun Mikko Keisala iski tilanteen tasoihin Antti Kallioniemen syötöstä ajassa 28.13. RePin Sami Liikanen kuitenkin kuittasi johtomaalin vain puoli minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen RePin Jouni Tilli otti vielä toisen jäähyn, mutta Jalaksen ylivoima ei tuottanut tulosta.

Kolmannen erän alkuun RePin Ari Luomanen kasvatti RePin johdon 4-2:een sekä hiukan myöhemmin, Joonas Rajmäen istuessa jäähyllä, Roope Haapaniemi isko RePin johdon jo 5-2:een. Noin kolme minuuttia ennen loppua kaksikko Mäki-Ventelä - Laurila onnistui vielä toistamiseen kaventaen loppulukemiksi 5-3.

#12

Tunnin huilin jälkeen päivän toisessa ottelussa vastaan asettui suoraa putoamista vastaan kiivaasti taisteleva Munakan Urheilijat.

Jalas-Munakka 5-3 (1-1, 3-0, 1-2)

Ensimmäisen erän alku oli hiukan tunnustelevaa, olihan molemmille joukkueille tarjolla arvokkaita sarjapisteitä, eikä kumpikaan halunnut niitä turhalla höntyilyllä menettää. Ottelun kuparisen rikkoi Kimmo Ala-Keturi ajassa 6:47, kun hän antoi Munakan pelaajille myrskyvaroituksen laukomalla pallon vihaisesti ohi ”lähes kahdenmetrin” Jani Kuusiston, tilanteeksi 1-0. Munakka herää myös peliin mukaan ja vajaa kolme minuuttia myöhemmin, ajassa 9:09, tuo Munakan Jori Koivuniemi Tatu Hietikon syötöstä pelin tasoihin tilanteeseen 1-1. Enempää maaleja ensimmäisessä erässä ei enää nähdä, vaikka Munakka luokin tukun hyviä paikkoja. Jalaksen maalivahti Vesa Vierikko pitää homman hyvin hanskassa rauhallisella ja varmalla torjuntatyöskentelyllään ja kerää ensimmäisen erän aikana 8 torjuntaa, Munakan Kuusiston 4 vastaan. Erä menee maalien suhteen tasan 1-1.

Toinen erä jatkuu siitä mihin ensimmäinen päättyi. Vauhtia oli ja ajassa 17:42 ottaa Munakan Tommi Lähdesmäki 2 minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä, käytyään maalinkiilto silmissä näpäyttämässä Vierikkoa maalinedustalla sormille. Ylivoima lähtee pyörimään, mutta siitä ei kauaa saada nauttia, kun Kimmo Ala-Keturi päättää avata myös jäähytilinsä tälle kaudelle ja ottaa hyökkäyspäässä 2 minuuttia työntämisestä ajassa 18:17. Näin pelataan noin puolitoista minuuttia 4-4-peliä, jonka jälkeen Munakalla oli vielä 35 sekuntia ylivoimaa. Näiden erikoistilanteiden aikana ei juuri tapahtunut, tyydyttiin pelaamaan erikoistilanne pois. Ajassa 21:59 alkaa Jalaksen ottelun tehohetki, kun Ala-Keturi päättää kuitata ottamansa jäähyn tekemällä jo ottelun toisen maalinsa Mikko Keisalan syötöstä ja siirtää Jalaksen 2-1 johtoon. Vajaa puolitoista minuuttia myöhemmin vuorostaan Keisala siirtää Jalaksen 3-1 johtoon Niko Mäki-Ventelän syötöstä. Vajaa minuutti tästä, ajassa 24:08, siirtää Antti Juhala komean yksilösuorituksen ja vihaisen laukauksen säestämänä Jalaksen jo 4-1 johtoon. Hetkeä myöhemmin koetaan takaisku, kun Jani Majaneva loukkaa jalkansa sen verran pahasti, että hänen pelit päättyvät siihen. Tämän lisäksi Jalas saa vielä ajassa 26:29 jäähyn, kun Marko Poikkeus sanoo muutaman valitun sanan tuomarin kuullen ja saa 2 minuuttia protestoimisesta. Jalaksen alivoima kestää tilanteen kuitenkin hienosti ja erätauolle mennään lukemissa 4-1. Vierikko nappaa erässä 3 torjuntaa ja Munakan Kuusisto 4 torjuntaa, mutta Jalas vie erän maalit 3-0.

Kolmanteen erään Munakka lähtee hakemaan kiivaasti kavennusta päästäkseen vielä peliin mukaan kun taas Jalas lähtee pelaamaan peliä loppuun entisestään kaventuneella kokoonpanolla, kun myös Joonas Rajamäki on ottanut toisessa erässä osumaa sen verran kovaa, ettei kykene pelaamaan enää kunnolla. Erä ehtii vanhentua vajaan minuutin, kun ajassa 30:45 Lähdesmäki kaventaa tilanteeksi 4-2, syöttäjänä taas Hietikko. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin hattutemppua saalistava Ala-Keturi saa ajassa 33:14 Harri Kuhnalta sellaisen syötön mistä mies ei erehdy. Pallo kolmannen kerran verkkoon ja talteen hattutempun merkiksi, samalla tilanteeksi turvallisen tuntuinen 5-2. Ajassa 41:02 ottaa Munakan Jukka Mäenpää 2 minuuttia estämisestä ja Jalas pääsee taas ylivoimalle. Ylivoimalla ei kuitenkaan saada maalia ja ajassa 43:46 käyttää Munakka aikalisänsä ja vaihtaa tolppien välistä Kuusiston kuudenteen kenttäpelaajaan. Ajassa 44:28 onnistuu Munakka kaventamaan ilman maalivahtia pyörityksen päätteeksi tilanteeksi 5-3, maalintekijänä Mäenpää ja syöttäjänä kukas muu kuin kolmannen kerran Hietikko. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähdä, joten Jalas vie arvokkaat pisteet pelistä lukemin 5-3. Kolmannessa erässä Vierikko kirjauttaa 7 torjuntaa ja vastapuolen kollega Kuusisto 11 torjuntaa, erän maalit vie Munakka 1-2. Koko ottelussa Vierikko ottaa 18 torjuntaa ja Kuusisto 19 torjuntaa. Kahta jäähyä ja muutamaa ikävää loukkaantumista lukuun ottamatta saatiin kuitenkin hyvä suoritus aikaiseksi ja palattiin takaisin voittokantaan.

#32

fullsizeoutput_5ae2.jpeg
fullsizeoutput_5980.jpeg