E-pojat Kälviällä

E-poikien kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin lauantaina Kälviällä. Jalaksen molemmilla joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua ja paikan päältä raportoineiden kuvaukset peleistä menivät näin:

Jalas 08 - Nibacos sininen 4-8 (1-1, 2-0, 1-7)

Ensimmäinen erä oli varsin kiihkeää vääntämistä tasaisesti molemmissa päissä, vaikka välillä päät kopisivat yhteen. Eka erä 1-1. Meidän maalin maalasivat, Vuorela ja syöttäjä Latvala.

Toinen erä alkaa Jalaksen Maalilla 2-1, Kivimäki tekee syöttäjä Heinola. Sitten väännetään käännetään kaivetaan palloa kunnes, 3-1 Kivimäki suorittaa ja syöttäjä Heinola. Toinen erä on loppuun saakka samaa vääntöä. Miehet kolahtelee yhteen vastustajan päässä, vähän kerätään sisua sekä vauhtia ja urheasti erä loppuun 3-1.

Vastustaja kuittaa tilanteen heti kolmannen erän alussa 3-2, heidän joka neljäs veto uppoaa. Pian perään 3-3 ja sitten kiilaa edelle 3-4, pian 3-5 ja 3-6. Meidän puolustus on tiukkaa, mutta aina jostain löytyy reikäpallon kokoinen aukko. Vastustaja innostuu pelaamaan kuudella + molke, joten kahden minuutin ylivoima meille. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa vastustaja tekee tolpan kautta maalin 3-7. Jalaksen maalilla törmäillään, mutta meidän maalivahti on terästä ja peli jatkuu. Vastustaja tekee 3-8. Puolustaja Kivimäki ampuu tontiltaan ja lukemat 4-8 on totta, ei syöttäjää. Peli päättyy 4-8, tsemppari palkinnon saa maalivahtimme Laine Eelis. Oltiin selkeästi sitkeämpiä vääntämään. 

Konnat - Jalas 07 2-13 (1-3, 0-5, 1-5)

Koko turnauksen jännittävin peli alkoi ennakkoasetelmissa; Konnat voittanut kerran täpärästi ja Jalas kerran reilusti. Kuitenkin Konnat on sarjataulukossa Jalaksen kintereillä, ja tätä ykköspaikkaa pojat lähtivät puolustamaan. Ennen peliä Joonas kysyi pojilta että onko se hiljaa vai äänes valmentajan pakeilla ja pojat valitti että äänes ;) Vaihtopelaajiakin oli Konnalla kolme kertaa niin paljo ku meillä.

Juho, Tuukka,  Santeri, Jesse ja Seppe oli lämmitelly jo yhden matsin verran 08- poikien tuuraajina. Ennenkö allekirjoittanut ehti kissaa sanoa, Vilho jo pujotteli näppäränä poikana ja yllätti Konnien maalivahdin.  Aika lailla pian Vilho iski uudestaan Tatun syötöstä ja näin Konnapojasta oli saatu ote tässä matsissa.   Maalien jälkeen peli rauhoittui hiukan ja peli pyöri. Taitavia oli nurmoolaasetki, mutta allekirjoittanut ja muu katsomo sai melkoiset taidonnäytteet Jalaksen poikien syöttökuvioista. Lisäksi Veeti on vireessä, kuten on ollut koko kauden. Ja pakit hirmuiskussa. Ajassa 7.43 Konnat tekee tasoitusmaalin,  ja pian Tatu ampuu Sepen syötöstä niin helponnäköisen maalin että taisi taikuri olla itsekin tempusta yllättynyt.  Tilanteeseen 1-4 päättyy ensimmäinen erä.

Heti toisen erän alkuun Tuukka yllättää Juhon hienosta syötöstä Konnien maalilla hienoja torjuntoja tehneen Thomas Keenin. Siitä Tuukan hirmuinen maalitykki aukee, joka ei sammu tämän pelin aikana. Tässä vaiheessa meinaa Konnien valmennus ja kannustajat vähän hermostua ja pojat kaatuilee omiin jalkoihinsa. Tästä hermoilusta meidän pojat saa lähinnä vain uutta virtaa ja Tuukka tekee hienon läpiajon, sekä viimeistelee hattunsa Veetin syötöstä maaliin. Hetkenpäästä iskee vielä Tatu, jota maalivahti meinaa heittää pallolla päähän. Kai siskolta opituin draamaqueenin elkein Tatu kääntää homman pieneksi showksi. Erän lopulla vielä Miikan hirmuinen tykki puhuu lukemiksi 1-8, syöttäjänä Tuukka. 

Kolmanteen erään Konnapoika on herännyt. Hiukan vaarallisen näköiset syöttökuviot pyörii hetken, mutta nämä päätyy lopuksi meidän puolustuksessa hääriville Erkille, Jesselle, Miikalle ja Santerille tai maalissa Veetille. Loppupeli meneekin Tuukan, Eemelin ja Erkin heiluttaessa tahtipuikkoa, tai tällä kertaa Konnien maaliverkkoa. Neljä erän maaleista meni Tuukalle, yksi Eemelille. Kaikissa syöttäjinä Eemeli tai Erkki. Konnatkin pääsee iskemään kerran, vähän vahingossa ajassa 43.51. ”Vasta heräsit” tuumii Konnien valmennus maalintekijälle.  Peli päättyy 2-13, Jalaksesta tsempparipalkinnon sai ansaitusti hienoa syöttelypeliä pelannut Eemeli.

SB Vaasa oranssi - Jalas 08 5-3 (2-1, 2-0, 1-2)

Pelaajia todella vähän mukana ja onneksi saatiin 07 pojista mukaan tähänkin peliin Tatu, Miika ja Erkki, jotka toivat joukkueeseen lisäpotkua. Monelle pelaajalle tämän jo kolmas peli putkeen ja se myös näkyi väsymyksenä ja jalkojen hitautena.

Maalit tässä pelissä kirjattiin Tuukalle, Tatulle ja Miikalle, syöttöpisteet Tuukalle ja Tatulle. Eelis maalivahtina pelasti monta tilanne ollen skarppina ja Erkin ohitse ei kovin monta palloa päässyt. Erkki sai ansaitusti tsempparipalkinnonkin.

Peli oli vähän nihkeän tuntuista mutta kaikki tekivät töitä yhteisen onnistumisen eteen. Vaikka häviö harmittikin, niin kotimatkalla yhteislaulu jo sujui vanhempien siitä iloitessa myös. 08 pojista oli pelaamassa Tuukka, Santeri, Mikko, Eelis, Lauri U, Lauri L, Mico & Benjamin.

Jalas 07 - Jeppis FBC 4-4 (2-2, 1-1, 1-1)

Ennakkoasetelmissa lähdettiin helppoon peliin. Suurimmalla osalla meidän pojista jalka painoi jo, koska oli kaksi peliä alla ihan peräkkäin. Heti alusta asti Jeppis teki kuitenkin selväksi että peli ei tule olemaan helppo.  Jeppis oli tuoreella jalalla vasta aloittelemassa päivän peliurakkaansa ja meidän pojat jo melko uupuneita. Tästä Jeppis otti ilon irti. Vilho siirtää Jalaksen 1-0 johtoon Erkin syötöstä. Peli oli aika sähläämistä puolin ja toisin ja Veeti joutui tulilinjalle. Kohta Jeppis tasoittaakin ja Joonas ottaa aikalisän. Heti pian aikalisän jälkeen Jeppis menee 2-1 johtoon, ja pian perään Jalaksesta tasoittaa sama setti kuin äsken; Vilho, syöttäjänä Erkki.

Toisessa erässä on oikeen sähläämisen makua. Vihdoin Juho tekee Miikan syötöstä maalin, mutta ei mene kauaa kun Jeppis tasoittaa. Jeppiksen puolustus pelaa hyvää peliä, Jalas ampuu paljon, mutta ohi, yli, tolppaan tai suoraa maalivahdille. Jeppis vaihtaa maalivahtia puolessa välissä, mutta uusi maalivahti on yhtä hyvä kuin edellinen. Veeti torjuu monta tärkeää kutia. 

Kolmannessa erässä Jalas pääsee johtoon heti erän alussa kun Eemeli tekee Erkin syötöstä maalin.  Peli on todella tasaista ja on tuurista kiinni että kummanko verkko heiluu. Lopuksi Jeppis tasoittaa. Jalas pelaa neljällä vaihtopelaajalla, Jeppiksellä on 14, ja sen huomaa. Loppupelissä katsomo ei tahdo pysyä penkissään, niin tiukkaa ja jännittävää on. Aivan erän lopulla Juho saa rankkarin kun läpiajo estetään(ehkä siitä syystä, tai voi olla joku muuki syy), mutta Jeppiksen maalivahti on hereillä. Näin tiukka peli päättyy tasalukemiin 4-4. Tämä ei poikia näyttäny haittaavan, pääasia että Konna on nujerrettu! Tsempparina palkittiin ansaitusti Juho, joka joutui vähän Jeppiksen silmätikuksi ja kesti sen coolilla asenteella.

fullsizeoutput_5b9a.jpeg