D-pojat pohjanmaan lohkon kolmanneksi

Jalaksen D1-pojat pelasivat viime lauantaina Kurikan Monnarilla kauden viimeisen sarjaturnauksen. Turnaukseen olivat tiensä selvittäneetpohjanmaan alueen alkusarjan 4 parasta joukkuetta. Jalaksen lisäksi turnauksessa pelasivat Kokkolan Nibacos, Seinäjoen Peliveljet sekä FBC Remix (Isokyrö). Alkusarjan pisteet olivat pohjalla ja tässä turnauksessa kaikki joukkueet pelasivat vastakkain. Turnauksen jälkeen lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat ylialueelliseen lopputurnaukseen pohjois-suomen lohkon joukkueita vastaan.

Tuttuun tapaan Jalaksen otteluraportit laativat katsomossa pelejä jännittäneet pelaajien taustajoukot.

Nibacos - Jalas 11-3 (1-0, 4-0, 6-3)

Lopputurnauksen, jonka Jalas oli saanut järjestettäväksi Kurikan Monnarilla, eka peli alkaa ja ainakin tätä vanhempaa jännittää, saako Jalas peliin sitä omaa hyvää ja hienoa draivia. Nibacos tuli vastaan melko tuntemattomalla joukkueella mitä kauden aikana on nähty. No sielä oli vissiin muutama erisarjassa pelannut. Se on kirjoittajan mielestä väärin, mutta minkäs teet, tällä lähdettiin tähän peliin. Heti aisti pojista että ne vähän "varoivat" tai olivat jo ehkä luovuttaneet henkisesti, vaikka eka erä meni todella hyvin ja Nibacos meinasi joutua ihan pulaan. Kasper maalissa pelasi loistavan ottelun, vaikka maaleja tulikin, mutta ottelu olisi ilman Kassun loistavia otteita voinut päättyä jo paljon ennemmin. Ekassa erässä Jalaksen koko joukkue pelasi myös puolustuksessa ja se oli hieno huomata kuinka pelattiin joukkueena. Sitten kun Nibacos rupesi mättämään maaleja, niin huomasi Jalaksen pojista, että "tää oli tässä".

Toisessa erässä tuli jäähykin jostain ihme jutusta, nuori tuomari näki vissiin jotain mitä ehkä muut ei nähny , mutta se tilanne oli ja meni, mutta Nibacos sai siitäkin maalin. Toisessa erässä tulos oli jo 5-0 Nibacokselle, mutta numerot olisivat voineet olla ihan eri jos Jalaksella olis ollut hieman tuuria mukana kun laukauksia tuli Nibacoksenkin päähän todella hyviä.

Kolmannen erän alussa herää toivo ja Jalas tekee maalin, josko se nyt aukeis.. No ei. Sitä ei juhlittu kauaa ja taas Nibacos vie ja Jalas vikisee. 9-1 tilanteessa Jalas herää ja tekee kaksi maalia peräkanaa. Mutta aika loppuu kesken ja kun Nibacos vielä tekee pari maalia lisää, niin peli päättyy 11-3.

SPV - Jalas 13-3 (5-2, 5-1, 3-0)

Jalas aloitti maalinteon ajassa 1:38. Maalintekijänä Niko Marttila (Lauri Jyrä). SPV tasoitti ajassa 2:58. SPV johtoon ajassa 5:15. Tasaista vääntöä, SPV hieman painostaa. Niko Marttila (Veikka Ylihärsilä) tasoittaa ajassa 9:46. SPV jälleen johtoon ajassa 12:13. Peliä on pelattu 13:04,kun SPV tekee jälleen maalin. Ajassa 13:36 SPV tekee jälleen. Näin ensimmäinen erä SPV:lle 5-2.

Toisen erän alussa SPV tekee maalin ajassa 1:16. Ja jälleen ajassa 4:42 SPV rankaisee. Jalas ei tunnu löytävän läpimentävää reikää SPV:n puolustuksesta. Pelikellon näyttäessä 6:54 SPV tekee jälleen maalin ja ajassa 10:33 verkko heiluu jälleen. Ajassa 12:21 tulee jäähy Jalakselle. Tästä SPV rankaisee ajassa 14:11. Pelikellon näyttäessä aikaa 14:33 Miika Kuja-Perälä (Eetu Valkkio) kaventaa tilanteeksi 10-3. Näin toinen erä SPV:lle maalein 5-1.

Kolmatta erää on pelattu 3:03, kun SPV tekee maalin. Jalaksen peli takeltelee pahasti. Ajassa 9:02 SPV tekee seuraavan maalin ja ajassa 10:07 Jalaksen puolustusvirheestä SPV rankaisee armotta. SPV on paljon liikkuvampi kuin Jalas. Enempää maaleja ei enää tule viimeisessä erässä, joten erä SPV:lle maalein 3-0.

Lopputulos 13-3. Kokonaisuutena SPV selvästi liikkuvampi joukkue. Jalas ei alun jälkeen pysynyt mukana.

Jalas - FBC Remix 10-3 (3-1, 4-1, 4-1)

Maaliskuun matalan auringon viime säteiden lämmitäessä Kurikan Monitoimitaloa Jalaksen D-pojat valmistautuivat kauden viimeiseen otteluun Remixiä vastaan. Varmasti tilanne oli pelaajille haasteellinen, koska alla oli kaksi selkeää häviötä päivän aiemmista pelistä.

Pelin alku oli molemminpuolin tunnustelua ja peli oli aika varovaista. Peliajassa 1.28 Miika Kuja-Perälä (Kasper Ketola) ujutti pallon maaliin, kun Remix-maalivahdin kadotti jo kerran torjumansa pallon. Minuutti maalista, kun Jalas laukoi pallon tolppaan. Ajassa 3.55 Kuja-Perälän syötösta Vikki Ylihärsilä viimeisteli tilanteeksi 2-0. Seuraavat maalintekotilanteet luo Remix, mutta Jalaksen maalissa Kasper Ketola esittää loistavia torjuntoja. 5.45 pelattu, kun Remix-pelaaja karkaa läpiajoon, mutta Ketolan venytys pitää Jalas-maalin puhtaana. Seitsemän minuutin kohdalla Remix kaventaa onnekkaasti  2-1. Pelikellon näyttäessä 11.02 Joona Haanpää lisää Jalas johtoa ja tilanteeksi 3-1. Samassa ajassa Remix ottaa aikalisän. Erän loppu oli hyvävauhtista ja tiukkaa vääntöä ilman lisä maaleja. Tämän pelin ensimmäinen erä oli Jalakselta selvästi lauantain parasta peliä.

Toisen erän alku tempoili päädystä toiseen hyvävauhtisena. Erää pelattu 2.22, kun Remix kavensi yllätyksellisesti tilanteeksi 3-2,  pitäen joukkueen vielä pelissä mukana. Kohta maalin jälkeen Ketolalta tärkeä pelastus Jalas-maalilla. Kuuden peliminuutin kohdalla Kuja-Perälän loistava laukaus  lisäsi Jalas-johdon numeroihin 4-2. Kolme minuuttia ennen toisen erän loppua Onni Siltalan hyvästä syötöstä Lauri Jyrä muuttaa numeroiksi 5-2. Tätä maalia edelsi hieno kuvio, jossa oli mukana myös ketjun kolmas hyökkääjä Niko Marttila. Minuutti tästä, kun Kuja-Perälän (Eero Lehto) vauhdikkaasta läpiajon jälkeen taululle numerot  6-2. Toinen erä alkoi näyttämään Remix:lle kohtalokkaalle ja Jalaksen nopeus ja taito alkoivat purra heidän selkärankaansa.

Kolmatta erää on pelattu 1.16, kun Remix:llä on selkeä vaihto- ongelma ja väärinkäsitys, josta  Vikki Ylihärsilä armottomasti rokotti tilanteeksi 7-2. Maalin jälkeen pelin tempo sekä intensiteetti laski ja pelissä selkeä suvanto vaihe. Tämän suvantovaiheen päättää Onni Siltala, joka Joonas Kurikkaojan syötöstä laukoi tilanteeksi 8 - 2. Seuraavastakin maalista vastaa Jalas, kun Vikki Ylihärsilän hyvästä esityöstä Eero Lehto onnistui maalinteossa  ja muutti tilanteeksi 9-2. Jalas löyhdyttä kokoonpanoja ja peluuttaa myös hetken vaihtopenkillä olleita pelaajia kolmannen erän kuluessa, koska voitto alkaa olla varma. Näin kaikki pelaajat saivat kokea viimeisen pelin tunnelmaa kentällä. Pelikellon näyttäessä aikaa 10.38 Miika Kuja-Perälä laukoo tolppaan. Minuutti tästä, kun Joona Haanpää tekee pitkän noston Remix-maalille ja Vikki Ylihärsilä lisää johtoa: 10-2. Pian aloituksen jälkeen Jalakselta jälleen tolppalaukaus. Peliajassa 12.54 Remix onnistuu kaventamaan loppunumeroiksi  10-3.

Kokonaisuutena Jalas palasi hyvälle omalle pelitasolleen ottelun aikana, joukkuetta ehkä hieman vaivannut tappiomieliala oli poissa, ja peli oli vapautunutta, nopeaa ja tehokasta. Tämä oli oikea aika ryhdistäytyä ja viimeisen pelin voitolla Jalas saavuttu sarjassa oikeutetun kolmannen sijan.