Jalas 07 jatkosarjansa voittoon

Jalas 07 voitti oman alemman jatkosarjansa lohkon, kun joukkue voitti myös päätösturnauksessa molemmat pelinsä. Samassa lohkossa pelannut vuotta nuorempien Jalas 08 -joukkue keräsi arvokasta kokemusta vuotta vanhempia vastaan pelatuista otteluista ja tulee olemaan ensi kaudella kova luu.

Tässä pelaajien taustajoukkojen otteluraportit RitolaHallissa lauantaina 23.3 pelatusta päätösturnauksesta:

Jalas 07 - Jalas 08 10-5 (3-2, 3-2, 4-1)

Ensimmäinen erä alkoi Aapo Kannonlahden Jalas 08, heiluttaessa verkkoa 07 poikien päädyssä, kun vain 11 sekuntia oli kulunut pelin alusta. Sen jälkeen väännettiin tasaisesti molemmissa päädyissä vuoron perään. 07 maaleista ensimmäisessä erässä vastasivat Miika Rajamäki, Tatu Saarela ja Eemeli Mäenpää. 08 maaleista Aapon lisäksi Mikko Rantamäki. Erä päättyi 3-2.

Toinen erä alkoi ja kolme ensimmäistä maalia kirjattiin Juho Saarelle, Lauri Kokolle ja Severi Vuorelalle. 26 minuutin kohdalla 08 joukkue havahtui ja paukutti kaksi maalia minuutin sisään. Tekijöinä Mico Hietikko ja Akseli Lahtinen. Erä päättyi tilanteessa 6-4 07 joukkueen hyväksi. Tuomari piti pojille hyvää jöötä koko ottelun ajan, palautetta tuli kuuluvalla äänellä. 

Kolmannessa erässä alkoi maistua aito paikallisottelun henki. Vähän niinku Tappara vs Ilves. Enemmän ja vähemmän rikkonaista peliä. Tuomarin ote peliin tiukentui ja 08 saivat rangaistuslaukauksen. Tämä ei kuitenkaa tuottanut tulosta. Seuraavaksi 07 pääsivät pelaamaan ylivoimaa, yhden pelaajan protestoidessa itsensä jäähypenkille kahdeksi minuutiksi. Eipä tullut maaleja ylivoimalla. Kaikki maalit tehtiin tasakentällisillä. 07 maaleista vastasivat Vilho Vainio, Lauri Kokko kahdesti ja Ilpo Aula. 08 maalista Tuukka Heinola. Ottelu päättyi 10-5. Koko ottelun ajan saatiin ihastella upeita venymisiä Eelikseltä ja Veetiltä. Hienoja syöttökuvioita ja maalintekopaikkoja oli molemmilla joukkueilla. 

Jalas 08 - Jeppis FBC 3-7 (1-2, 0-2, 2-3)

Poikien viimeinen sarjapeli tälle kaudelle alkoi tasaisella väännöllä. Vastustaja aloitti maalinteon parin minuutin jälkeen, mutta Mikko tasoitti vajaan viiden minuutin kohdalla.  Vastustaja pääsi valitettavasti kuittaamaan parin minuutin kuluttua. Loppuerä menikin sitten tasaisella väännöllä molemmissa päissä, ilman maaleja ja erätauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

Toinen erä oli pitkään tasaista maalitonta peliä molemmissa päissä. Valitettavasti erän viimeisillä minuuteilla vastustaja pääsi tekemään 2 maalia ja toiselle erätauolle siirryttiin 1-4 lukemissa.

Kolmatta erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Akseli aloitti Jalaksen loppukirin. Tuukka jatkoi kovaa kiriä tekemällä toisen kavennusmaalin alle minuutin sisällä tästä ja jalas pääsikin maalin päähän vastustajasta. Valitettavasti tämän jälkeen oman pään peli meni hieman sekaisin ja vastustaja pääsi lisäämään etumatkaa, nopealla vastaiskulla. Erän loppupuolelle kirjautui vielä Jalaksen oma maali ja Jeppikselle yksi maali. Joten Loppulukemiksi kirjattiin 3-7.

Jalaksen peli on kyllä kauden aikana kehittynyt hyvin ja ensimmäisissä erissä näkyi hyvää joukkuepelaamista ja pallo kiersikin pitkin kenttää ja pakkeja hyödynnettiin hyvin myös hyökkäystilanteissa. Alkoiko sitten viimeisessä erässä jalka painaa, vai tuliko pojille ns. pakkopuristamista peliin, kun päästiin maalin päähän vastustajasta, mutta oman pään peli meni selvästi sekaisin ja pallo lahjoitettiin vastustajalle useita kertoja, josta se sitten rankaisikin maaleilla. Jeppiksen maalivahti sai myös ”kehuja” jalaksen pelaajilta: Molke oli liian hyvä, ei siitä saa palloa ohitte ollenkaan.

Nyt sitten odottelemaan mahdollisia harjoituspelejä ja ensi kautta, jotta päästään pelaamaan oman ikäisiä vastaan.

Nibacos sininen - Jalas 07 5-14 (1-6, 3-5, 1-3)

Maalinteon aloitti reilu minuutin pelin jälkeen vastustajan joukkue. Hetkessä pullanmurut olivat karisseet suupielistä ja Jalas pommitti loppuerässä kuusi maalia. Severi Vuorela pisti vastustajan verkon heilumaan kolmesti, Miika Rajamäki kahdesti ja Vilho Vainio osui kerran. Jäähyjäkin nähtiin, vastustajan kurittaessa meidän pelaajan mailaa ja meiltä vastustaja yritettiin työntää laidan yli. Ensimmäinen erä Jalakselle 6-1.

Toisessa erässä vastustaja aloitti maalinteon muutaman minuutin pelin jälkeen. Erä oli Jalaksen hallintaa, vastustaja osui myös kolmesti. Lauri Kokko teki myös hattutempun ja osui erässä kolmesti. Lisää maaleja tekivät Severi Vuorela ja Vilho Vainio. Koko pelin ajan oli tiukkaa vääntöä kulmissa ja pakko kehua vastustajan puolustaja-tyttöjä hyvistä otteista. Eivät päässeet pojat helpolla mimmien kanssa! Erä päättyi Jalakselle tukevassa johdossa 11-4. 

Kolmannessa erässä nähtiin rauhallisempaa peliä. Jalas osui kolmesti; Eemeli Mäenpää kahdesti ja Tatu Saarela kerran. Vastustaja pääsi myös kerran kuittaamaan. Jalaksen Pojjaat voittivat ottelun maalein 14-5. 

Näyttökuva 2019-3-31 kello 18.33.01.png