F-junnut Qmaxilla

Jalaksen F-junnujen joukkueet pelasivat Qmaxilla turnauksen lauantaina 9.3.2019. Molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua. Tässä taustajoukkojen laatimat otteluraportit:

Jalas 10 - Kuortaneen Kunto 2-7

Päivän ensimmäiseen peliinsä Jalaksen F-pojat lähtivät täynnä tarmoa. Miro Autio aloituksessa Jalaksesta.  Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle kumpainenkin joukkue taisteli  voitto mielessään. Jalaksella oli huikea mahdollisuus näyttää taitonsa Qmaxin -Areenalla ja saada tuntumaa KuKun tasoon.  Eikä aikaakaan kun Miro Autio tekee loistavan lämärin suoraan maaliin. Tilanne 1-0 Jalaksen hyväksi. Tuomari puhaltaa pelin käyntiin keskialoituksesta.  Taistelu voitosta alkaa tasaisena vääntönä puolin ja toisin. Sitten Kuku tasoittaa 1-1 tilanteeseen vaikka Jalaksen hyvästä vastustuksesta huolimatta.  Pelin päästessä jälleen hyvään vauhtiin Kuku tekee 2. maalinsa. KuKun peli luistaa hyvin Jalaksen tasaisesta vastuksesta huolimatta.  Pelin kulkiessa päästä päähän yhtäkkiä KukU laukaisee  3. maalinsa. Erän loppuvaiheessa kumpikin joukkue saanut hyvin tuntumaa toisiinsa ja tasainen vääntö jatkuu kunnes KuKu yllättää ja tekee 4. maalinsa. Näin erä päättyy tilanteeseen  1-4.

Toisen erän aloitukseen lähtee Jalaksesta Saku Syrjälä. Jälleen pelin joukkueilla tiukkaa taistoa ja hyviä yrityksiä maalien tavoitteluissa. Vääntö jatkuu Jalaksen antaessa hyvän vastustuksen KuKulle. Pelin ollessa hyvässä vauhdissa Jalas tekee 2. maalinsa  tasoittaen hiukan tilannetta 2-4. Maalin tekijänä Miro Autio. Nyt jo toisiinsa tutustuneet joukkueet jatkavat peliä hyvässä taisteluhengessä.  Nähdään kovaa vääntöä ja vauhdikkaita tilanteita kunnes KUKu tekee 5. maalinsa. Peliä jatketaan tilanteen ollessa 2-5. KuKu painaa päälle ja Jalas tekee vastarintaa parhaan kykynsä mukaan. Armoton loppuhetkien tilanne jatkui Jalaksen takaa-ajosta huolimatta. Joukkueet tarjoavat yleisölle hyviä syöttöjä ja torjuntoja kerta toisensa jälkeen. KuKu pääsee yllättämään nopealla vedolla saaden maalin.  Tilanne pelissä 2-6. Pelin taito jatkuu tasaisen verkkaasti peliajan kuluessa loppuminuutteja kohti. KuKu yllättää vielä kerran tehden 7. maalinsa ja peli päättyy lopulta KuKun hyväksi 2-7.

Jalas 10 – SPV Punainen 2-11

 Jalas10 lähti viimeiseen peliin SPV Punaista vastaan samalla kolmen täyden kentällisen joukkueella ja Luca maalissa kuin ensimmäisessä pelissä. Pelin alku alkoi saman tien SPV:n tahdissa, ensimmäistä erää oli pelattu 0.17 minuuttia SPV:n tehdessä ensimmäisen maalin. Jalaksen peli alkoi hieman kankeasti ja SPV oli heti alussa terävämmin pelissä kiinni. Jalas10 sai muutaman hyvän tilanteen aikaiseksi. Osku Välimaa laukoi hienosti maalille, mutta valitettavasti maaliverkko ei heilunut vaan tolppa kolisi. Peli eteni SPVn hallinnassa. Kuitenkin ajassa 5.56 Miro pääsi yksin läpi ja vastustajan verkko heilahteli komeasti. Tilanne oli tämän jälkeen tasan 1-1. Tasoituksen jälkeen peli tasoittui muutenkin ja peliä pelattiin molemmissa päädyissä. Ajassa 7.26 SPV teki toisen maalinsa ja tilanne oli 1-2. Tämän jälkeen pelin tilanne muuttui ja SPV hallitsi peliä hienoisesti koko loppuerän. Katsomosta nähtynä huomasi, että Jalaksen pelaajien pohkeissa painoi päivän toinen peli ja/tai väliajalla juostu vauhdikas hippaleikki. SPV teki vielä kolme maalia ennen erän loppumista ajoissa 9.53, 11.11 ja 13.51. 1.erä päättyi SPVn hyväksi 1-5.

Toista erää oli pelattu 1.13, kun SPV teki kuudennen maalin pitkällisen painostuksen jälkeen. Jalas10 ei saanut pidettyä omaa maaliaan suojassa. Tämän jälkeen Miro pääsi SPV puolustajilta karkuun, mutta harmillisesti tästä karkuun pääsystä ei tullut maalia. Peli piristyi hieman ja Jalas10 sai hyökkäyksiä aikaan. Ja ajassa 5.50 (2-6) Osku Välimaa teki Jalas10n toisen maalin onnistuneen hyökkäyskuvion päätteeksi. Tämän jälkeen loppuerä meni yhä SPVn hallinnassa. Jalas10 sai muutamia hyviä hyökkäyksiä aikaan, mutta paras pelivire oli selvästi jo mennyt. Oskun hyökätessä hänet kaadettiin ja Jalas10 sai siitä vaparin. Tilannetta ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään ja maalia ei tullut. SPV teki vielä erässä viisi maalia (ajat 8.11, 10.28, 11.31, 12.28, 13.30).

Ottelussa pelasivat Eemi Launo, Miro Autio, Luca Ala-Keturi, Vilho Vierikko, Elsa Lehto, Juho Kuusisto, Eetu Männikkö, Jere Keisala, Eero Luhtanen, Saku Syrjälä, Osku Välimaa, Neea Saarela ja Kristian Hautaniemi.

FBC Remix - Jalas 09 0-20

Peli avataan tasaisena kokeiluna kummassakin päässä. Leevi pääsee laukomaan maaliin, mutta vastustaja torjuu. Ajassa 2.30 Leevi aukaisee maalijuhlan  0-1. Peli pysyy vahvasti vastustajan päädyssä. Waltteri pääsee kokeilemaan maalia, mutta vastustaja torjuu. Ajassa 4.59 Eino pamauttaa toisen maalin 0-2. Vastustajan maalilla on kovaa pyöritystä ja hyviä maalipaikkoja löytyy  monia. Aapolta tulee kova laukaus, mutta menee harmillisesti yli maalin. Remix lähtee hyökkäämään ja Jalaksen maalivahti Severiinakin saa töitä ja torjuu kahteen kertaan. Oskari laukaisee ohi maalin, mutta heti perään uudella yrityksellä täräyttää Oskari lukemat 0-3 ajassa 7.56. Seuravaksi pääsee Onni heuluttamaan vastustajan verkkoa ja lukemat 0-4. Leevi karkaa yksin läpi ja saattaa pallon vastustajan maaliin ajassa 8.21  0-5. Aapo pääsee myös yksin kokeilemaan, mutta ei synny maalia. Aaro pääsee laidasta yllättämään vastustajan ja ajassa 9.50  maali 0-6.  Ajassa 11.25 Onni lataa lukemat 0-7. Jalaksen pojat vuoronperää pommittavat vastustajan maalia, mutta ei tule tulosta. Ajassa 13.57 Eino tekee 0-8 maalin. Vastustaja pääsee Jalaksen päätyyn ja Severiina torjuu kahteen kertaan. Remixille rangaistuslaukaus, mutta se menee ohi maalin. Ensimmäinen erä päättyy lukemin 0-8. 

Heti alkuun Aaro täräyttää maalin ajassa 0.16  0-9.  Jalas pyörittää vastustajaa ja Sisu tekee laidasta maalin ajassa 1.56  0-10. Ja heti perään lataa maalin Onni  0-11. Aapo laukaisee puolesta kentästä lukemat 0-12. Peli pysyy vastustajan päässä ja vuorostaan Antti lataa maalin 0-13. Jalas pyörittää vastustajaa ja nauttii mitalijuhlaa. Ajassa 5.12 Eino yllättää vanhanaikaisella lukemat jo 0-14. Sitten Leevi pääsee yllättämään ja tekee 0-15 maalin ajassa 6.00. Sitten pääsee Oskari karkaamaan ja laukoo 0-16 maalin ajassa 6.50. Remix hyökkää, mutta Jalas onnistuu puolustamaan. Kovaa yritystä vastustajan maalilla ja Aaro tekee 0-17 maalin ajassa 10.06. Ajassa 11.06 Waltteri laukoo tilanteen 0-18.  Remixin pelaaja pääsee yksin läpi, mutta Severiina onnistuu torjumaan. Vielä Jalas pyörittää peliä ja Aaro lataa maalin ajassa 12.40  0-19. Lukemiahan ei voi vajaaksi jättää ja Sisu siloittelee tilanteen 0-20 ajassa 14.20.

Jalas 09 - SPV sininen 9-1

Peli alkaa tasaisena ja pallo liikkuu kentällä viuhaan. SPV saa heti pelin alkuun vaparin läheltä maalia, mutta ei onneksi onnistu saamaan palloa maaliin asti. Neljän minuutin pelin jälkeen Eino Kohtamäki tekee maalin Severiina Lehtovaaran syötöstä. Melkein heti perään Eino syöttää onnistuneesti ja Onni Mäkelä laukoo maalin, 2-0. Puolustaja Aaro Viitala laukoo maalin vielä ennen taukoa puolesta kentästä, 3-0 ja erän lopussa SPV kuroo vähän kiinni, 3-1. Juuri ennen erätaukoa Antti Parkkari tekee vielä maalin 4-1, vieden joukkueet erätauolle tilanteessa 4-1.

Heti toisen erän alussa Eino tekee toisen maalin ottelussa ja heti perään Oskari Manninen onnistuu maalinteossa. 6-1 tilanne pysyy pelin loppupuolella asti ja peli on tasaista, mielenkiintoista seurattavaa. Ottelun kahden viimeisen minuutin aikana Eino tekee kolmannen maalin, Oskari toisen maalin pelissä ja Aapo Kannonlahti viimeistelee viimeisillä sekunneilla vielä tilanteen 9-1 voittolukemiksi.