Naiset lohkossaan kolmanneksi

Kauden viimeiseen turnaukseen Lohtajalle lähdettiin kahden kentällisen voimin varmistamaan sarjan kolmossijaa.

Jalas - Konnat 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Ekassa pelissä vastaan asettui sarjaa johtava Konnat, joka valmistautui "kraka" kaulassa juhlimaan sarjanousuaan. Tarkoitus oli jarrutella Konnien nousua ottamalla vähintään piste, mutta siinä ei tänään onnistuttu. Kokonaisuudessaan voisi sanoa, että oltiin puoli askelta jäljessä koko pelin ajan, eikä saatu omaa vauhdikasta taistelupeliä kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa.

Konnat vei ottelun lopulta selvin lukemin 0-4 (0-1, 0-2, 0-1). Toisessa erässä tuomittua rankkaria lukuunottamatta, osumat syntyivät pienistä merkkausvirheistä Hennan torjumien vetojen jäädessä vastustajan lapaan eikä maalinedustaa saatu "putsattua". Omat paikkansa Jalaksellakin oli saada loppulukemat näyttämään vähintään siedettävämmiltä, mutta vedot suuntautuivat ohi tai päin Konnien hyvin pelannutta maalivahtia. Toisessa ja kolmannessa erässä päästiin pyörittämään kertaalleen ylivoimaakin, mutta tuloksetta.

Jos ei Jalakselle tullut tilastomerkintöjä maalien muodossa, niin eipä tullut myöskään rangaistusten muodossa - eli "nollapeli" 😃. Jalaksen parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Katri Ojaniemi.

Päivän toiseen ja samalla kauden viimeiseen peliin Nurmon Jymyä vastaan jäi siis vielä panosta. Voitolla varmistettaisiin kolmas sija sarjassa...

-Jojo

NJ - Jalas 2-6 (0-0, 1-4, 1-2)

Kauden viimeisessä ottelussa vastaan asettui Nurmon Jymy. Jymy oli todella vajaalla rosterilla matkassa, ainoastaan 8 kenttäpelaajaa. Päätettiin olla lähtemättä takki auki peliin siitä huolimatta. Sovittiin, että tehdään tästä hyvä kauden päätöspeli, nautitaan mutta silti pelataan varmaa ja kovaa peliä.

Ensimmäinen erä mentiin tunnustellen peliä päästä päähän kummankaan oikein saamatta peliään käyntiin. Erän ainut tilastomerkintä saadaan kaksi sekuntia ennen summerin soimista kun Anniina Salmenkangas puolustajan paikalta huomaa vastustajan vaihtavan ja lähtee nostamaan jalalla palloa kohti vastustajan maalia tämän joutuu estämään vastustaja lyömällä mailaan ja siitä 2 minuutin rangaistus joten toinen erä päästään aloittamaan ylivoimalla.

Toisen erän alussa ylivoima ei tuota tulosta pallo kyllä liikkuu mutta ratkaisua ei saada aikaan. Pikku hiljaa aletaan päästä peliin mukaan ja saadaan luotua painetta vastustajan päätyyn. Toista erää pelattu 4.07 kun Nita Mäki-Ventelä saa pallon vastustajan kulmauksessa ja näkee Jessica Äijön maalilla vapaana. Nita laittaa kovan syötön suoraan Jessican lapaan joka ei paikasta erehdy ja tilanne 0-1. Kauaa ei ehdi erä vanhentua kun ajassa 5.51 Nita vuorostaan kunnostautui maalin teossa. Mari Mattila karvaa pallon kulmauksessa ja syöttää Nitalle joka tällää pallon verkkoon varmasti. Näin siis kahden maalin karkumatkalle ja tilanne 0-2. Ajassa 10.34 kuintenkin hieman uinahdetaan ja vastustaja pääsee rokottamaan tilanteeksi 1-2. Tästä maalista suivaantuneena Katri Ojaniemi ottaa pallon ja kuljettelee sitä vastustajan maalin takaa kiertäen eteen ja laittaa pallon verkkoon. Ajassa 10.45 siis tilanne 3-1. Katri oli alusta asti kovalla pelipäällä ja näki että oli päättänyt että tämä peli voitetaan. 💪 Ajassa 12.50 päästään vielä koittamaan ylivoimaa mutta tänään ylivoima on tuloksetonta johtuen osittain myös siitä että osa normaalista ylivoima rosterista puuttui. Erän loppu oli mallikasta peliä, paine saatiin vastustajan päätyyn eikä ollut hätää omassa päässä. Toinen erä Jalakselle 1-4.

Kolmanteen erään lähdettiin jatkamaan siitä mihin toinen päättyi mutta hieman oli ilmassa jalasmaista löysäämistä pelissä koska jo kolmen maalin johto. Tästä johtuen Jymy tekeekin maalin heti erän alkuun ja saa lisää virtaa peliinsä. Ajassa 1.59 tilanteeksi 2-4. Sitten alkaakin pelin sekava vaihe. Ensin Jenna Vuorinen lähtee jäähypenkille (jäähypörssin voitto mielessään) ajassa 2.31. Alivoima on uhrautuvaa ja aktiivista. Kauaa ei alivoimaa kulu kun Katri saa pallon, pelaa kellosta aikaa ja saa vastustajan rikkomaan jäähyn arvoisesti. Tasavajaalla jatketaan mikä sopii meille vallanmainiosti koska harjoitussalin pienuudesta johtuen harjoituksissa pelataan paljon 4vs.4 peliä. Tasavajaalla hallitaan hienoisesti peliä. Jäähyt loppuun ja tasaviisikoin jatketaan, ainakin hetken. Nitalla tehot 2+1 mutta on päättänyt ottaa viimeisestä pelistä kaiken ilon irti tilastomerkintöjen suhteen ja ottaa 2 minuutin jäähyn ajassa 5.02. Alivoima kertoo jälleen koko pelin kuvaa uhrautuvaa ja hienoa taistelua loppuun asti. Alivoiman päätteeksi Katrin nilkka vääntyy pahasti ja valmennuksen keskittyessä Katrin nilkan paranteluun käy Anastasiya laittamassa pallon vastustajan verkkoon, joten allekirjoittaneella ei tarkempia yksityiskohtia tästä maalista muuta kuin että hienoa! Onneksi ajassa 10.36 vastustaja ottaa aikalisän ja saadaan myös hetki hengähtää ja ennen kaikkea saadaan rivit kuntoon Katrin loukkaantumisen johdosta. Muutama minuutti peli-aikaa jäljellä Jalaksella ”turvallinen” 2–5 johto. Nyt kaikki peliin! Ajassa 13.43 saadaan kaudelle hieno päätös kun päästään hyökkäämään kahdella nollaa vastaan ja Jenna Vuorinen syöttää poikittaissyötön hyökkäykseen nostetulle Sarita Välisaarelle joka laittaa pallon tyylikkäästi maaliin! Loppulukema 2-6 ja näin Jalas varmistaa sarjan kolmannen sijan! Tämä siis naisten paras sarjasijoitus tähän mennessä.

Loppukaneettina täytyy sanoa että oli hieno peli. Tehtiin juuri niinkuin sovittiin, nautittiin pelaamisesta. Hieno nähdä hymyä pelin aikana pelaajien huulilla kun kaikki nauttii pelaamisesta ja onnistumisia tuli laajalla rosterilla.

-Valmentaja K

Sarjan päätöstilanne

Sarjan päätöstilanne