D-pojille Vaasasta voitto sekä tappio

D-poikien pelit jatkuivat runkosarjan toiseksi viimeisellä turnauksella, joka pelattiin sunnuntaina 3.2.2019 Vaasan Kauppiksella. Jalaksen vastustajat olivat sarjataulukossa kolmantena pykälän Jalaksen edellä ollut FBC Remix sekä sarjan kärkijoukkue Nibacos. Katsomossa jännittäneiden vanhempien mukaan pelit menivät näin:

Jalas - FBC Remix 8 – 6 (1-1, 3-3, 4-2)

Alku oli pelituntuman hakemista Jalaksen pojilla. Kahden minuutin kohdalla Remixillä oli jo loistava maali paikka. Ensimmäinen maali tarjoiltiin kuitenkin Jalaksen toimesta ajassa 3.18 maalintekijänä Niko Marttila ja syöttöpiste Miika Kuja-Perälälle. Remix tästä hivenen sisuuntuneena lähti vastaiskuun, mikä ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Vauhtia piisasi ja ajassa 5.58 estämisestä jäähy Niko Marttilalle. 2 minuutin ajan siis alivoimaa tiedossa. Pojat eivät tästä hetkahtaneet vaan alivoimalla läpiajoon Miika Kuja-Perälän ja Vikki Ylihärsilän voimin, mutta maalia tästä ei saatu. Peli kuitenkin siirtyi vastustajan päätyyn. Remix kasaa rivejään ja Jalaksen vaihdon tuoksinassa saavat maalipaikan, jonka Kasper Ketola maalilla torjuu hienosti. Tiukka vääntö jatkuu ja Remixin Henna Mäki on lähellä tasoittaa pelin, mutta Kasper pelastaa tilanteen huikealla torjunnalla. Seuraavaksi ollaankin jo vastustajan päädyssä ja Miika Kuja-Perälä saa pari hyvää maalipaikkaa Remixin sählätessä aloitustaan. Pallo ei vain mene maaliin. Ajassa 14.53 Remix tasoittaa pelin 1-1. Ensimmäinen erä päättyy Jalaksen kiivaaseen pyöritykseen.

Jalas aloittaa vahvasti toisen erän. Vastustaja on kuitenkin hyvin pelissä mukana. Jalaksella on jonkinasteista sähläystä omalla maalilla ja Remix pääseekin pomputtamaan pallon maaliin kuin varkain. Tämän jälkeen pojilla onkin peli ja pallo hukassa ja välillä mailatkin. Syötöt osuvat vastustajan lapaan. Lopulta saadaan peliä kasaan ja meno tyyntyy sen verran, että saadaan taas kuvioita vastustajan päähän kohdilleen. Tästä seuraa hieno tasoitus Vikki Ylihärsilän lavasta. Puoli minuuttia tasoituksesta on jo Remixin Henna Mäki jälleen asialla ja vie Remixin johtoon. Tilanne näin 2-3. Poijat tekevät kovasti töitä ja liikettä löytyy. Tasoittava maali tulee kolme  minuuttia edellisen jälkeen ja asialla ovat jälleen Miika Kuja-Perälä ja syöttäjänä Niko Marttila. Seuraavaa Jalaksen maalia ei tarvitsekaan kauan odotella, kun Vikki Ylihärsilä on asialla Joonas Kuusiston syötöstä. Pelin tempo vie mukanaan niin  katsojat kuin pelaajatkin. Peliä sekoittaa vielä jäähy estämisestä, joka tulee Lauri Vierikolle. 2 minuuttia alivoimaa. Pojat pitävät rivinsä kasassa ja alivoimalla jälleen läpiajo vastustajan päätyyn, josta ei kuitenkaan tälläkään kertaa maalia saada. Remix tästä sisuuntuneena tasoittaa peliä ajassa 29.12 tilanne näin jälleen tasan 4-4. Loppu erä olikin kovaa vääntöä.

Remix aloittaa kolmannen erän vahvasti. Jalaksen maalilla on ruuhkaa, mutta maalivahti pitää pintansa. Poikien vastaisku lähtee lupaavasti, mutta pallo menee roimasti ohi maalin. Lieneekö pientä painetta ilmassa. Katsomo on tiiviisti mukana pelissä ja kannustus hurjaa. Jalaksen Niko Marttila pistää pallon häkkiin ajassa 31.55. Syöttöpiste ropajaa jälleen Joonas Kuusistolle. Pojilta löytyy liikettä ja mailat viuhuu. Pelissä on kova syke molemmilla joukkueilla. Tiukkaa vääntöä, mutta vastustaja tasoittaa kuitenkin jälleen pelin ajassa 35.58. Peli kääntyykin Remixin haltuun ja Jalaksen pojat peesailevat. Miika Kuja-Perälä ja Niko Marttila rikkovat Jalaksen hiljaiselon hienoilla kuvioilla vastustajan maalilla, mutta palloa ei vain saada maaliin. Peliaikaa on vielä rapiat kolme minuuttia jäljellä ja tunnelma on katossa. Jalaksen seuraavan maalin tekeekin Joona Haanpää, jonka veto uppoaa vastustajan maaliin kuin tyhjää vain. Katsomon syke nousee huikeisiin lukuihin. Jota rauhoittaa ajassa 42.32 Remixin aikalisä. Peli jatkuu. Jalas on hyvässä vireessä ja vastustaja painaa aikalisän tuomien neuvojen voimalla. Jalaksen maalilla tapahtuu vahinko ja pallo livahtaa omaan maaliin ajassa 42.40 ja peli on jälleen tasoissa. Tyrmistys on hetkellisesti musertava, mutta pojat tsemppaavat toisensa jälleen uuteen nousuun. Ajassa 44.10 Niko Marttila pistää pallon häkkiin ja tilanne 7-6 Jalakselle. Vajaa minuutti peliaikaa jäljellä. Vastustaja ei todellakaan ole vielä luovuttanut. Peliä käydään kiivaasti. Pallo päätyy Jalaksen maalille, josta maalivahti Kasper Ketola näkee tilanteen ja Miika Kuja-Perälä on jo vauhdissa kohti Remixin maalia. Loistava aloitusheitto suoraan hyökkäävälle pelaajalle ja pallo maalin ajassa 44.18. Remix ei enää pääse kuittamaan ja peli on Jalaksen numeroin 8-6.

Nibacos - Jalas 13-3 (5-1, 2-2, 6-0)

Peli alkaa tahmeasti Jalaksen pojilla. Nibacos ei paljoa tilaa tarvitse tehdäkseen siitä maalin, joten ajassa 0.57 vastustajan Lenni Saren kuittaa poikien alavireen. Tämä ei pelin suuntaa saa muuttumaan vaan vajaa minuutti ensimmäisestä maalistaan Nibacos heiluttaa jälleen verkkoa. Yleisö yrittää tsempata poikia vauhtiin, mutta suuremmin ei tehoa nyt tahdo löytyä. Pallo on hukassa ja jälleen vähän mailatkin. Kuviot on täysin hakusessa, eikä mitään oikein saada aikaan. Nibacos ei paljon armoa anna ja jälleen asialla Saren ajassa 2.38 Nibacoksen kolmas maali. Pojat saavat vähän itseään takaisin ja peli alkaakin pikkuisen löytyä. Maalivahdin kypärä kolajaa ja verkko heiluu Nibacoksen päässä, mutta pallo on väärällä puolella maalia. Nibacos kuittaa helpohkolla läpiajolla kun Saren pistää jälleen pallon maaliin ajassa 8.27. Jalas on pelissä mukana jo selvästi vahvemmin. Kovan kaivamisen ja vääntämisen tuloksena Vikki Ylihärsilä pistää lopultakin pallon Nibacoksen maaliin. Tilanne näin 4-1. Peli saa heti lisää sykettä. Pojat saavat palloa ja tilannetta haltuun. Vastustaja ei ole helposti vietävissa, eikä toista maalia saada ensimmäisessä erässä. Saren kuittaa erän Nibacokselle ajassa 14.39. Erä päättyy lukuihin 5-1.

Toinen erä alkaa Jalaksen hyvällä sykeellä. Heti löytyy pari maalinteko paikkaakin, mutta ei se niin helppoa ole. Nibacos vierailee Jalaksen päädyssä, mutta tällä kertaa ei palloa saada maaliin. Pojat näyttävätkin maalinteonmallia seuraavaksi vastustajan päässä ja ajassa 16.22 Miika Kuja-Perälän syötöstä Joonas Kurikkaoja pistää pallon vastustajan maalivahdin taakse. Eihän siihen kuitenkaan kauan mene, kun Nibacos jälleen käy tekemässä maalin ja heti perään toisen. Ajassa 17.54 peli on Nibacokselle jo 7-2. Jalaksella on hyviä maalipaikkoja, mutta sopivaa osumaa vain ei tule. Lopulta saadaan kuviot kohdilleen ja Miika Kuja-Perälä tekee Jalaksen kolmannen maalin. Yleisö kannustaa ja luo tunnelmaa katsomosta käsin. Pojat piristyvät jälleen. Otetta peliin tulee ja pojat pyörittävät vastustajan maalilla tehden upeaa työtä. Peli on kiivasta  ja nopea tempoista. Erä päättyy kuitenkin ilman enempiä maaleja lukemiin 7-3 vastustajan johtaessa.

Pojat aloittavat kolmannen erän rivakasti. Peli on vauhdikasta ja tilanteita tulee. Kirjuri ei tahdo perässä pysyä, kun tunnelma vie mukanaan. Nibacos on tilanteissa täysin mukana ja kuittaa poikien hyvästä vireestä huolimatta jälleen maalilla. Toinen vastustajan maali tulee vajaa minuutti edellisen jälkeen. Pakka on hetken sekaisin. Mutta taas mennään ja Nibacoksen päässä tolppa soi. Pojat saavat hyvää kuviota aikaan maalille, muttei tulosta tule. Pojat taistelevat, eikä periksi annetta. Vastustaja heiluttaa kuitenkin ajassa 40.18 jälleen Jalaksen verkkoa ja näin peli 10-3 Nibacokselle. Vielä löytyy virtaa, mutta vastustajan paremmuus on jo selvästi tunnustettu. Nibacoksella on vielä maalintekoon välineitä ja ennen erän loppua ehtivät tehdä vielä kolme maalia. Peli päättyy Nibacoksen selvään voittoon 13-3.

fullsizeoutput_5926.jpeg