E-pojat hakivat Pietarsaaresta voitot

E-poikien joukkueiden kausi jatkui viime sunnuntaina Pietarsaaren Rettig Sport Centerillä pelatulla turnauksella. Jalas 08:n ohjelmassa oli ottelu, jossa vastaan asettui isäntäjoukkue Jeppis FBC ja Jalas 07 kohtasi puolestaan Nibacos sinisen. Lisäksi käytiin Jalasten joukkueiden keskinäinen kohtaaminen.

Jeppis FBC - Jalas 08 3-8 (0-3, 1-5, 2-0)

Peli alkoi täysin Jalaksen hallinnalla, Santeri vetäisi ekan maalin ajassa 8.09 ja siitä oli hyvä poikien jatkaa, ekan erän maalit myös Aapolle ja Akselille. Eka erä 3-0.

Toinen erä olikin maalivoittoisempi, Jalas sai 5 maalia, tekijät: Tuukka, Santeri, Akseli ja Aapo. Jeppis yllätti maalivahtina hyvin pelanneen Miika Rajamäen yhden maalin verran.

Kolmannen erän ainoat maalit teki jeppis, Tuukka huitoi mailalla 2 min ennen pelin loppua aiheuttaen rangaistuslaukauksen jeppikselle mutta Miika torjui ammattimaisin ottein ja peli päättyi jalaksen hyväksi 8-3.

Pojat pelasivat hyvän pelin, kaikki pelaajat tekivät töitä ja ahersivat pelin eteen, pelattiin yhdessä ja se tuotti tulosta, hyvä pojat! Vahvistuksina 09 poitsuista mukana Onni ja Aapo, kiitos heille! Tämä oli kyllä ansaittu voitto ja kannustus pojille hyvästä työstä.

Jalas 07 - Nibacos sininen 12-4 (5-1, 3-3, 4-0)

Muutaman viikon pelitauon jälkeen pojilla jatkuivat pelit Pietarsaaressa. Turnaukseen lähdettiin aamuvarhain yhteiskyydillä. Ulkona pakkanen paukkui ja kylmyys pyrki jäseniin, ainakin kannustajilla, mutta pojilla oli mieli virkeänä ja intoa puhkuen lämmittelivät päivän ekaan peliin. Kummassakin joukkueissa oli sairastelujen ja päällekkäisyyksien takia hivenen pelaaja pulaa, joten Miika lämmitteli jäseniään maalivahtina 08 ekan pelin ja puolestaan 08 joukkueen Santeri jatkoi samoilla jaloilla vahvalla puolustuspelitaidollaan tähän peliin.

Ensimmäisen erän alkuminuuteista asti näki, että pojille oli ohjeistettu luoda painetta mahdollisimman ylhäältä ja pyrkiä katkaisemaan vastustajan hyökkäys jo ennen keskiviivaa. Tämä taktiikka toimi hyvin ja ensimmäiset pari maalia räväytettiin ensimmäisten 5 minuutin aikana. Pojat jatkoivat maalien tykitystä tasaiseen tahtiin ja varmoin ottein syötellen ja viimeistellen maalit loppuun asti. Vastustaja onnistui kertaalleen yllättämään pakit ja maalivahdin, joten eka erä päättyi 5-1.

Toisen erän alussa kannustajien silmiin näytti, että vastustajan maali oli aina "vähän väärässä kohtaa" kun poikien laukaukset menivät sentin - pari aina puolelta ja toiselta ohi. Pelin edetessä vastustaja heräsi mukaan peliin ja pallo liikkui päästä päähän. Nibocoksella oli vahvoja hyökkäyksiä mutta onneksi hekin laukoivat myöskin sen sentin pari ohi. Puolen välin tienoilla poikien peli oli jotenkin hermostunutta ja hätäistä säheltämistä, liekö nibacoksen 3 taidokasta ja kaunista tyttöpelaajaa hetkellisesti hämmentänyt poikien keskittymistä vai mikä, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Yhden hässäkän tiimellyksessä pääsi pallo pomppaamaan kerran sitten omaan maaliinkin. Erää oli pelattu 8 minuuttia, kun tuli eka kunnon maali, tilanteeksi jalakselle 6-2. Pari minuuttia myöhemmin vastustaja kavensi vaparista 6-3. Tässä kohtaa Valmentajan pelinlukutaito ja poikien tuntemus yhdessä vietettyjen harkkahetkien myötä osoittautui tärkeäksi. Joonas komensi lempeään, mutta tiukkaan sävyyn poikia rauhoittamaan peliä ja jättämään turha hötkyily. Pojat kuuntelivat ja ottivat neuvosta vaarin ja pelin luonne muuttui. Tästä edespäin jalaksen pojat pyörittivät peliä, syöttelivät jälleen hienoja kuvioita ja tekivät erän loppuun pari maaliakin, vastustajan onnistuessa kertaalleen. Toinen erä päättyi 8-4.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen erä päättyi. Valmentajan sanat mielessään pojat pelasivat tuttuun tyyliin koko joukkueella rauhallisen varmoin ottein, taitavasti syötellen ja viimeistellen maalit, vaikka pari kertaa pallo kilahti myös tolppaan. Pojat hallitsivat peliä tehden erän aikana 4 maalia laskematta vastustajalle yhtään. Näin ollen peli päättyi 12-4.

Kuten tulospalvelustakin on nähtävissä kaikki mukana olleista pojista kerryttivät maali - ja syöttöpistetiliään, mikä on hieno osoitus koko joukkueena pelaamisesta. Jokainen pojista ansaitsee taputukset taidokkaista suorituksistaan mutta erityishuomion osoitus Tatu Saarelalle "kahdet hatut" tempusta niin maali - kuin syöttöpisteissäkin ja Vilho Vainiolle hattutempusta maaleissa plus parit syöttöpisteet tehoista.

Koko joukkueelta ja valmentajalta hyvä suoritus lämmittäen sykettä nostattaen myös viluisia kannustajia ja varmistaen pisteet kotiin tuomisina.

Jalas 08 - Jalas 07 2-14 (1-1, 1-6, 0-7)

Ennen peliä poikia jännittää enemmän kuin aamun pelit. Nythän pelataan omia treenikavereita vastaan ja maalivahdit tietävät pelaajien kaikki parhaimmat kikat ja harhautukset. Pojat pohtivat katsomossa istuessaan, että voisikohan vastustajan  maalivahdin kanssa tehdä sopimusta, että päästäisi edes yhden kerran pallon maaliin? Jalas 08 joukkueessa pelin alkaessa on 9 pelaajaa ja maalivahti Miika Rajamäki, joka tuuraa Eelis Lainetta tässä turnauksessa. Jalas 07 joukkueessa puolestaan 7 pelaajaa ja maalivahti Veeti Marttila. 

Jalas 08 -joukkue aloittaa pelin aktiivisemmin ja saakin avattua ensimmäisenä maalitilinsä. Ensimmäisen erän loputtua tilanne on 1-1. 

Toisen erän alussa 08-joukkueesta Onni Mäkelä ja Aapo Kannonlahti joutuvat lähtemään jo pois, seuraavan harrastuksen pariin ja pikkuhiljaa erän edetessä jaloissa alkaa pojilla tuntua. 07-joukkue alkaa hallita peliä ja pitää palloa hallussaan pitkiä aikoja. 08-joukkue osaa hienosti kommunikoida keskenään ja puolustavat ahkerasti, vaikka vastustaja 07:t ovatkin ottaneet jo karkumatkaa. 2. erän loputtua tilanne taululla on 2-7. 

Kolmannessa erässä kirjoittajan huomio kiinnittyy lähinnä valmennuksen tekemisiin. 07:n valmentaja Joonas pyörittelee peukaloitaan, kun taas 08:n valmentaja Tommi ohjaa ahkerasti poikia puolustuspelissä. 

Peli päättyy lopulta ajassa 40.46 kahdentoista maalin eroon 2-14.

20190201_141104000_iOS.jpg