E-pojat Qmaxilla

Jalaksen E-poikien joukkueet pelasivat viime lauantaina turnauksen Qmax Arenalla. Molempien joukkueiden ohjelmassa oli ottelu SB Vaasan oransseja vastaan. Tämän lisäksi 08:t pelasivat toisessa ottelussa Konnia vastaan ja 07:t mittasivat Jeppis FBC:n päivän kunnon. Katsomossa pelejä jännitti joukko pelaajien vanhempia ja tauistoja ja raportointivuorossa olleiden näkemysten mukaan pelit sujuivat näin:

Jalas 08 - Konnat 1-8 (0-0, 0-5, 1-3)

Qmax-areenalla 9.2.2019 pelatun turnauksen ensimmäinen peli alkoi todella jännittävänä. Peliä oli ilo seurata, loistavia taidonnäytteitä tuli koko joukkueen osalta. Tämä joukkue on todella kehittynyt kauden aikana.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Hienoja maalintekoyrityksiä nähtiin useita, mutta pallo ei vain osu maaliin asti. Myös puolustuspäässä tehtiin hienoa työtä, upeita pallonriistoja ja katkoja nähtiin koko erän ajan. Loppusilauksen hienoon, lukemin 0-0 päättyneeseen ensimmäiseen erään antoi maalivahdin upeat torjunnat.

Toisessa erässä vastustaja karkasi lopulta lukemiin 0-5, vaikka edelleen mahtavia yrityksiä pojilta löytyikin. Vielä erän viimeisellä minuutillakin löytyi taistelutahtoa ja maalia yritettiin vääntää kerta toisensa jälkeen. Mahtavaa, että pelaamiseen tahtoa löytyi , vaikka lukemat taulussa varmasti tuskastuttivatkin.

Kolmas erä alkoi niin ikään vastustajan otteessa. Kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia, Konnat täräyttivät jo erän kolmannen maalinsa. Sitten peli muuttuikin taas tasaiseksi kamppailuksi ja lopulta ajassa 42.57 Tuukka Heinola saa maaliverkon heilahtamaan. Tämä oli hieno päätös ottelulle.

Jalas 07 - Jeppis FBC 9-1 (3-0, 1-0, 5-1)

07 eka ottelu Nurmoon QMaxilla ja vastaan tuli Jeppis Pietarsaaresta. Jalas tässä ottelussa melko pienellä mutta sitäkin tehokkaammalla joukkueella pelaamassa, vahvistuksia saatiin 08-pojista.

1 erän Jalas vie hyvin palloa ja Jeppiksen poikia, Santerin hyvästä kaukolaukauksesta ja sen jälkeen kimpoaa maalivahdista ja Laurin maila oli oikeassa kohtaa 0-1 jalakselle, 0-2 maalin teki Akseli " vanhanaikaisella" . Jalas pelaa hyvää yhteispeliä. Jeppis ei oikein palloa saa Itelle mut sit ku saa ja alkaa niiden hyökkäys se tyrehtyy puolustajien hyvään peliin ja lopuksi välillä mahtaviinkin maalivahdin torjuntoihin. Jalas saa rangaistuslaukauksen, jostain kirjoittaja ei tiedä mistä, Miika saa tulla vetämään laukauksen ja varsin hienon hidastetun maalin tekeekin!

2 erä 0-4 Laurin hienosta syötöstä Severi tekee maalin, näin kun kuviot pelaa maaliverkko vaan heläjää vastustajan päässä. Jalaksen puolustajat Jesse, Santeri, Erkki ja Juho pelaavat hienoa peliä, hyvin ottavat vastustajan ja löytää oman kaverin mille syöttää pallon, ja meidän maalivahti avaa hyvin peliä meidän hyökkääjille. Vastustaja vaihtoi maalivahtia pelin puolessa välissä.

3 erä meni jalaksen pääasiassa pyöritellessä peliä. 0-5 Severi tekee maalin, 0-6 Lauri teki maalin, sitten tapahtuu jotain ja vastustaja tekee ottelun ainoansa maalin harmillisesti n. 3 minuuttia ennen ottelun loppua. No annettiin vastustaakin vähän juhlia tässä ottelussa. Sitte jalas taas teki kolme maalia lisää (Lauri, Akseli ja Miika) tämä peli loppui lukemiin 1-9 Jalaksen hienoon peliin!!

Tässä pelissä Jalaksen pojat pelas hienoa yhteispeliä , hyökkääjät käyttivät hienosti puolustajia apunaan hyökkäyksissään ja maalivahti oli torjunta valmiudessa aina kun sitä tarvittiin ja torjuikin hyvin! Lisäksi huomio kiinnittyi Jessen erityisen hienoon puolustuspeliin tässä pelissä sekä Santerin laukauksiin puolesta kentästä. Hienoa kaikki pojat!

SB Vaasa oranssi - Jalas 08 9-8 (2-2, 3-1, 4-5)

Ensimmäinen erä alkoi Vaasan maalilla ja teki toisen maalin perään. Santeri Kivimäki kavensi tilanteeksi 2-1 ja tilanteen tasoihin hoiti Mico Hietikko Lehtisen syötöstä. Eka erä päättyi 2-2 tasatilanteeseen. 

Toinen erä alkoi Vaasan maalilla 3-2, jonka Lehtinen pian kuittasi. Vaasa teki 4-3 maalin ja tämän jälkeen Onni Mäkelä sai 2 minuutin rangaistuksen. Vaasa onnistui tekemään ylivoimamaalin. Toinen erä päättyi Vaasan johtaessa 5-3.

Kolmas erä alkoi Lehtisen kavennuksella Hietikon syötöstä. Mutta pian Vaasa teki 6-4 maalin. Seuraavaksi Tuukka Heinola kavensi tilanteeksi 6-5 Kivimäen syötöstä. Benjamin Sillanpää toi maalillaan Jalaksen tasoihin ja Heinola siirsi Lehtisen syötöstä Jalaksen johtoon maalein 7-6. Mutta Vaasa tasoitti tilanteeksi 7-7 ja teki 8-7 -maalin heti perään. Vaasa napautti vielä taululle lukemat 9-7, jonka jälkeen Lehtinen vielä kavensi Heinolan syötöstä tilanteeksi 9-8. Mutta näihin lukemiin ottelu myös päättyi 9-8. Erittäin tasaväkinen ja hieno peli pojilta. Hienoa taistelua.

SB Vaasa oranssi - Jalas 07 1-13 (1-7, 0-4, 0-2)

Edellisen pelin jälkeen kokoonpano oli hiukan muuttunut. 08- vahvistukset olivat ansaitusti kolmen pelin jälkeen päästetty huilimaan ja tilalle oli tullut Eemeli hiukan nuhanenänä ja Tatu hiihtojalalla. Ennakkoasetelma oli se että pelistä tulee melko helppo, koska Vaasan hyökkivä hyökkääjä Kenni oli poissa.

Peli alkoi rauhallisesti, Jalas pyöritti ja kahden minuutin kohdalla Miikan tulinen kuti uppoaa Tatun syötöstä maalivahdin taakse.  Pian sama porukka on vauhdissa kun Tatu syöttää poikkikentän Laurin lapaan ja Lauri iskee pallon maaliin. Peli on täysin Jalaksen hallussa, Veeti maalilla näyttää hyvin tylsistyneeltä.  Hyökkääjätkin pelaavat melko ylhäällä ja heitä hyödynnetään syötöissä hienosti.  Vielä ennen Vaasan aikalisää ehtii Eemelin tykki laulaa Miikan syötöstä ja Sepen oma kikkailu tuottaa tulosta. Aikalisän jälkeen Vaasa hiukan piristyy ja puolustus joutuu hoitamaan omaa tonttiansa. Tämä kuitenkin hoidetaan hyvin eikä Vaasa saa muuta tulosta kuin vähän Veetiä hereille. Vielä erän loppuun maalit Eemelille, syöttäjänä Iipo, Laurille, syöttäjänä Seppe ja Miikalle, syöttäjänä Tatu. Erän loppuun onnistuu Vaasakin, ehkä hiukan helposti meidän pelaajilta saa Vaasan pojat pallon käsiin ja tekee maalin. 

Toisen erän alkuun Miika tekee maalin, jonka jälkeen pelataan pitkä tovi ilman tapahtumia. Kuvio on selvä, pakit avaa ja hyökkääjät pääsevät melko vapaasti syöttelemään. Syöttökuviot on hienoja, mutta laukaus vähän epätarkka. Vaasalla alkaa olla väsynyttä porukkaa ja tästä Jalaksen pojat ottaa ilon irti. 10 minuuttia tätä syöttelypeliä kestää, kunnes Vaasan #49 ajaa Iipon laitaan ja pääsee jäähypenkille miettimään mitä tulikaa tehtyä. Kohta Lauri rankaiseekin Tatun syötöstä Jalaksen pojat jo 9-1 johtoon. Loppupelissä ei olekaan muuta mainittavaa kuin maaleja satelee muutaman kymmenen sekunnin välein; näistä pinnat menee Miikalle, syöttäjä Eemeli, Sepelle, Iipolle, syöttäjä Miika ja Miikalle, syöttäjä Eemeli. Peli loppuu kolmannen erän alkuun numeroihin 1-13. 

Hyökkääjät näissä tilastoissa usein loistaa, mutta kyllä 07- pojilla on pakkikalusto ja maalivahti myös aivan omaa luokkaansa. Lisäksi Joonas antaa pojille aika paljon vastuuta näissä ”helpoissa” peleissä, joka tietysti lisää poikien oman pelisilmän kehittymistä melkoisesti. Tässä pelissä Vaasalla ei ollut mitään saumaa. Nyt pieni pelitauko ja seuraavaksi suunnataan kohti Kokkolaa.

Näyttökuva 2019-2-12 kello 22.50.58.png