F-junnujen kotiturnauksessa pelattiin paljon pelejä

F-junnujen kauden toinen kotiturnaus pelattiin koulukeskuksella lauantaina 19.1.2019. Kyseessä oli pitkä päivä, sillä molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kolme peliä. Pelaajien taustajoukkojen laatimat otteluraportit tulevat tässä:

Jalas 09 - Nurmon Jymy 6-4

Peli alkoi hienosti jalaksen hallinnalla ja vastustajan maalivahti sai tehdä töitä alkuerässä jalaksen hienojen syöttökuvioiden ja vetojen takia. Vastustaja kuitenkin aloitti maalinteon erän alussa ja tästä jalas sai hieman lisävirtaa ja taisteli itsensä 2-1 johtoon ja piti vastustajan maalivahdin töissä koko erän mutta tämä piti joukkoeensa hienosti pelissä mukana . Erän lopussa vastustaja sai tehtyä kaksi pikamaalia päästen johtoon 3-2. Erän lopussa Aapo tasoitti vielä 3-3 erän loppuun mennessä.

Toinen erä jatkui samanlaisena jalaksen hallinnassa ja monta hienoa kuviota ja maalipaikkaa jalas sai rakennettua ja kasvatettua johtoaan parhaimmillaan 6-3 ja koko peli pysyi jalaksen hallinnassa loppuun asti. Vastustaja kavensi vielä loppulukemaksi 6-4 mutta jalas hallitsi tilanteen pelin loppuun asti ja vetoja oli jalaksella noin 3kertaa enemmän kuin vastustajalla. Maalintekijät olivat Aapo 2, Eino, Onni 2 ja Aaro. Tsemppari palkinto Watelle. Maalissa pelasi Sisu.

Jalas 09 - Hipa punainen 14-2

Kotiturnauksen toisessa ottelussa Jalas 09 kohtasi Hipa Punaisen Himangalta. Heti alkuminuuteilta asti peli oli vauhdikasta, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta yli 10 minuutin jälkeen kun Aapon syötöstä Aaro kilautti pallon takatolppaan. Hipa punainen pääsi maalintekoon kahteen otteeseen ja siirtyi 2-1 johtoon kun 1. erää oli enää reilut 5 min jäljellä. Jalaksella oli hyviä maalintekopaikkoja useita, mutta harmittavasti monta laukausta meni vähän ohi, kunnes Onni pääsi tasoittamaan pelin 2-2:teen. Pian tämän jälkeen Einon namupassi Onnille vei Jalaksen 3-2 johtoon. Vielä juuri ennen 1. erän loppua Antti teki maalin Oskarin syötöstä ja 1. erä päättyi lukemiin 4-2. 

Toinen erä oli Jalaksen juhlaa. Erä alkoi vahvasti, Onnin syötöstä Aapo 5-2. Niinikään Onnin syötöstä Antti 6-2. Eino 7-2, kun 2. erää on pelattu vasta vajaa 5 min. Eino lataa toisen heti perään 8-2 ja Oskarin syötöstä Aapo 9-2. Waltteri 10-2 kun erää 8:20 jäljellä. Aaro laittaa lukemat jo 11-2. Onni siirtää Jalaksen jo 12-2 johtoon, jonka jälkeen Oskari syöttää Waltterille 13-2. Vielä ennen pelin päätöstä Oskari viimeistelee lukemat 14-2 ja joukkue pääsee tuulettamaan päivän toista voittoa. Maalivahtina tässä pelissä pelasi Leevi.

Jalas 09 - Nibacos sininen 9-7

Kotiturnauksen kolmas ja päivän päättävä peli lähti heti liikkeelle vauhdikkaasti ja tasapuolisesti vastustajan kanssa. Pelaajista näkyi jo vähän väsymys ja vastustaja pääsikin aluksi yllättämään, kunnes Jalas nousi hienosti. Vastustaja teki ensimmäisen maalinsa kahden minuutin pelin jälkeen ja hetken kuluttua nousi jo 0-2 johtoon. Tästä Jalaksen junnut kuitenkin lähtivät nousuun ja Eino Kohtamäki teki maalit tilanteeseen 1-2 ja 2-3. Aapo Kannonlahti tasoitti, 3-3. Kohtamäki laukoi maalin 4-3 ja ennen taukoa vastustaja vielä tasoitti 4-4. Toisen erän aloituksesta suoraa vastustaja pääsee yllättämään nopeasti ja pääsee johtoon hetkeksi 4-5. Kannonlahti tasoittaa taas, 5-5. Kohtamäki tekee seuraavat kaksi maalia ja Kannonlahti viimeiset kaksi varmistaen Jalaksen voiton lukemin 9-7. Einolta viisi ja Aapolta neljä osumaa vastustajan maaliin. Hyökkääjät, puolustus ja maali pelasivat hienosti yhteen ja tarjosivat katsojille jännittävää peliä päivän loppuun saakka!

Jalas 09

Jalas 09


Jalas 10 - HiPa 7-1

Ensimmäinen erä alkaa Jalaksen pienellä painostuksella, eikä kauaakaan kun ajassa 1.17 Jalaksen Miro Autio heiluttaa vastustajan maaliverkkoa Väinö Keskisen syötöstä. Ja tästä puolitoistaminuuttia myöhemmin Osku Välimaa heiluttaa toistamiseen vastustajan maaliverkkoa Juho Kuusiston syötöstä. Tämän jälkeen erä jatkui tasaisesti Jalaksen pienoisella painostuksella. Ja tämä pienoinen painostus tuottaa tulosta, kun aivan erän loppupuolella Aution poika kiepauttaa pallon maaliin vanhanaikaisella. Ensimmäinen erä päättyy 3-0 Jalakselle.

Toinen erä jatkuu jälleen Jalaksen pienoisella painostuksella, mutta HiPa pyrkii pääsemään peliin mukaan ja saakin luotua muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja. Mutta Jalaksen puolustus ja maalivahti Luca Ala-Keturi pystyvät pitämään maalin puhtaana. Kun toista erää on pelattu 6minuuttia,saa Kuusisto laidasta syötettyä pallon keskelle, josta Syrjälä laukoo pallon vastustamattomasti HiPan verkkoon. Ja tästä noin kolme minuuttia eteenpäin Jalaksen viides maali näkee päivänvalon, kun Keskinen laukoo pallon maaliin Aution syötöstä. Ja heti perään aloituksesta Syrjälä pääsee sivaltamaan Jalaksen jo 6-0 johtoon! Puolitoistaminuuttia ennen erän loppua Autio kruunaa ottelunsa hattutempullaan tehden ottelun kolmannen maalinsa. Puoliminuuttia tästä HiPa saa rikottua maalivahdin kuparisen ja kaventaa pelin 7-1. Jalaksen joukkueelta reipas ja energinen peli!

Jalas 10 - Nibacos valkoinen 2-6

3.30 pelattu ensimmäistä erää kun Nibacos teki 0-1 maalin, Lucan hyvät torjunnat pelasti mahdolliset lisämaalit. 10 minuuttia pelattu nibacos siirtyy 0-2 johtoon. Miro Aution ja Osku Välimaan hieno kuvio oli lähellä tuottaa maalin. 13minuutin kohdalla nibacos siirtyy 0-3 johtoon.

2.erää pelattu 2 minuuttia nibacos 0-4 johtoon. Pelikellon näyttäessä 4.30 Jalas kaventaa 1-4. 7 minuutin kohdalla kuitenkin Nibacos kasvattaa johtoaan 1-5. Jalas pelaa hyvää peliä taistelu on kovaa, paikkoja on mutta aina jää vähän kesken. Vilho Siltala teki hienon maalin puolesta kenttää. Peliä pelattu 12.15 tilanne 2-6. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi.

Jalas 10 - Nibacos sininen 4-8

Viimeistä peliä lähdettiin pelaamaan iloisin mielin. Hymy oli jokaisen pelaajan kasvoilla vaikka päivä oli ollut jo todella pitkä. Ensimmäisten minuuttien kohdalla taistelu näyttää hyvin tasaiselta. Kuitenkin yksi vastustajien pelaajista onnistuu löytämään paikkansa maalin edestä ja laukoo siitä maalin. Sininen ensimmäinen maali ajassa 1.40. Tiukkaa vääntöä meidän päässä jossa vastustaja pyörittää palloa maalin edessä uhkaavasti, jokainen meidän pelaaja tekee hienoa työtä omalle pelipaikallaan, tällä kertaa kuitenkin vastustaja laukaisee toisen maalin kovan taistelun jälkeen. Sininen 2 maali ajasssa 4.10. Onnen tuuletuksia kun Miro kiitää kentän poikki ja tekee Jalaksen ensimmäisen maalin kun peliaikaa jäljellä 5.15, jeee!! Peliaikaa jäljellä 6.20 vastustajan 3 maali Peliaikaa jäljellä 2.00 vastustajan 4 maali Loppu minuuteille, peliaikaa jäljellä 1.05 Miro saa toisenkin tilaisuuden ja täräyttää Jalakselle pelin toisen maalin.

Toinen erä alkaa. Vastustajan joukkue pääsee pyörittämään meidän pelaajien päät pyörälle ja maaleja syntyy liian helpoista kohdista. Tilanne 2-7. Edelleen meiltä löytyy silti tahtoa saada maaleja aikaiseksi meidänkin hyväksi. Peliä jäljellä 11.11 kun hienosti meidän porukka puolustaa vastustajia pääsemästä maalille, Saku saa pallon itselleen ja syöttää suoran syötön Mirolle, ja sieltä suoraan maaliin. Hieno kuvio! Ajassa 9.35 Jalas saa pallon itselleen, vikkelästi Väinö kuljettaa pallon vastustajan puolelle ja laukaisee maalin. Jeee, mahtavaa!! Viimeinen minuutti, peliä jäljellä 1.05 kahdeksas maali vastustajalle. Hieno peli, kaikki tekivät kovasti töitä. 

Jalas 10

Jalas 10