F-junioreille voittoja sekä tappioita

F-junioreiden joukkueet pelasivat viime sunnuntaina Vaasassa kauden ensimmäiset pelinsä. Molemmilla Jalaksen joukkueilla, Jalas 10 sekä Jalas 11, oli ohjelmassa kolme ottelua.

Jalas 11 -joukkueen osalta kyseessä oli tämän ikäluokan ensimmäiset viralliset ottelut ja vastassa vielä vuotta vanhempia pelaajia.

Nurmon Jymy - Jalas11 11-2 (3-2, 8-0)

Jalaksen peli lähti hyvin käyntiin ja ensimmäinen maalitilanne olikin jo, kun oltiin pelattu puoli minuuttia. Maalivahti torjui hienosti ensimmäisen vastustajan maaliyrityksen ja pelaajien syöttelyt onnistui hyvin. Jalas tekikin 2 ensimmäistä maalia. Vastustaja pääsi peliin mukaan ja välillä omien pelaajien syöttelyt meni vastustajille ja useampi oma pelaaja oli ottamassa samaa palloa. Mutta heti oli vastustaja pulassa, kun meidän syöttöpeli oli kunnossa.

Vastustaja aloitti toisen erän kovalla pelitempolla ja pommitti meidän maalia. Jouduimme pelaamaan vain puolustuspeliä ja vastustaja saikin toisen erän ensimmäiset maalit ajassa 2.00 ja 3.28. Hyökkäysyrityksemme päätteeksi, vastustaja hyökkäsi ja maalivahtimme torjui hienosti vastustajan maali yrityksen. Tämän jälkeen vastustaja rankaisi meitä tekemällä kolme maalia. Saimme taas hetkeksi syöttöpeliä käyntiin ja heti oli tilanteita vastustajan maalilla, tämän päätteeksi vastustaja pääsi yllättämään ja rankaisi maalilla. Saimme hienon hyökkäyksen vastustajan maalille ja kuhinaa riitti kun useampi pelaaja yritti vetää maalia. Tästäkin hyökkäyksestä vastustaja rankaisi maalilla. Seuraavakin maali meni vastustajalle. Peli päättyi Jalaksen hyökkäykseen.

Jalas pelasi hetkittäin hienoa syöttöpeliä ja silloin olikin vanhemmat (2010 syntyneet) vastustajat pulassa. Hienosti koko Jalaksen joukkue oli pelissä mukana ja onnistumisia oli ilo seurata 😊

 

MLT - Jalas11 12-0 (5-0, 7-0)

Jännitystä oli ilmassa sekä katsomossa että kentällä. Joukkueen ensimmäiset sarjapelit ovat käynnissä ja tunnelma odottavan jännittynyt… Peli alkaa vauhdikkaasti Seinäjokisia Mailattomia vastaan. Jokainen pelaaja jo uskaltaa liikkua ensimmäistä peliä paremmin kentällä. Pyrähdyksiä pallon perään tulee huomattavasti nopeammalla reaktiolla, kuin ensimmäisen pelin tunnustelevassa ja varmistelevassa pelitavassa. Mailattomat ovat selkeästi kuitenkin saaneet jo enempi harjoitusta. Ensimmäinen maali tulee kuitenkin vahinko roikusta maalivahdin ohi neljän minuutin pelin jälkeen. Toinen maali heti kuuden minuutin kohdalla  tiiviin pelijakson seurauksena. Hyvin on Jalaksen pelaajat mukana, mutta maalitilanteita ei vain saada aikaan. Hyökkäyksiä tulee, mutta viimeistely  jää näissä kohdin uupumaan. Mailattomille tulee vielä ennen erän loppua kolme maalia ja Jalas saa viidennen kenttäpelaajan apuihin. Erä päättyy 5-0.

Toisessa erässä Jalas jatkaa viidellä kenttäpelaajalla. Intoa löytyy pelaajilta ja yritystä maalin tekoon. Vastustaja kuitenkin rokottaa puolustuksen virheestä jälleen neljä minuuttia pelin alusta. Tämän jälkeen tuleekin tiuhaan tahtiin pari maalia Jalaksen verkkoon. Jalaksen pelaajat eivät kuitenkaan tästä luovutusta vielä ole antaneet vaan laittavat parhaansa mukaan hanttiin ylivoimaiselle vastustajalle. Hienoa syöttöpeliä nähdään, mutta keskiviivan yli ei vain Mailattomien päätyyn tahdota päästä. Peli pyörii Jalaksen päädyssä. Mailattomat tekevät vielä ennen erän loppua neljä maalia. Toinen erä päättyy 7-0.

Peliä oli mukava seurata ja päivän toinen peli oli jo ensimmäistä parempi. Joten mihin tästä loppukautta kohden vielä päästäänkään.

SB Vaasa musta - Jalas11 6-1 (4-1, 2-0)

Jalas aloitti tehokkaasti, ja ajassa 1: 40 Keski-Valkama 66 teki maalin Saaren 6 syötöstä. Ajassa 3.35 SB tasoitti, ja kolmen minuuttia myöhemmin siirtyi johtoon. Jalaksella on hiukan puolustuspeli hukassa, ja maalivahti pelasi laiskahkosti. SB sai helppoja maaleja. Välillä Jalas laittoi tiukasti kampoihin ja erän lopussa sai muutaman hyvän tilanteenkin, mutta SB:n maalivahti oli taitava ja torjui kaikki. Erän lopussa SB teki vielä 2 maalia kovan kamppailun jälkeen. 1. Erä päättyi 4-1 SB: lle.

2. erään Jalaksen maaliin tuli Luca Ala-Keturi. Jalaksen peli vaihteleepaljon. Välillä pelaajat pyrähtelevät pallon perässä kuin varpusparvi, välillä pelaavat todella hienosti. SB saa viidennen maalin kun maalivahti on u ihdettu yksikseen puolustamaan eikä ehdi uuden hyökkäyksen eteen yksin ja maali oli tyhjänä. Luka tekee kuitenkin kivaa työtä ja torjuu todella paljon. Tiukan taistelun jälkeen SB saa erän lopussa vielä 6. maalin. 

Kokonaisuutena peli oli todella hieno ja siinä oli paljon yritystä hyvällä fiiliksellä!

Jalas10 - SB Vaasa oranssi 9-2 (5-1, 4-1)

Peli ei ehtinyt vanhentua kuin reilun minuutin ja oli Jalaksen ensimmäisen maalin aika. Saku Syrjälän hienolla laukauksella pallo ilmasta maaliin. Minuutti edellisestä ja jalaksen toinen maali Vilho Siltalan lavasta. Noin viiden  minuutin kohdalla Syrjälä jatkaa maali tehtailua siirtäen Jalaksen jo 3-0 johtoon. Jalaksen vahvan alun jälkeen Sb-vaasa sai viidennen kenttä-pelaajan kentälle (maalieron ollessa 3) jolloin pääsivät luomaan painetta jalaksen päätyyn. Kovan väännön seurauksena vaasa saa luotua myös muutaman vaarallisen maalipaikan, siinä kumminkaa onnistumatta. Jalaksen puolustus kestää ja estää hienosti maaliteko aikeet, Luca Ala-keturin ollessa varmalla pelillä viimeisenä lukkona tolppien välissä. Vaasan paineen jälkeen jalas pääsi vastaiskuun 9 minuutin kohdalla ja isku päättyy Eero Luhtasen vetäessä terävästi  keskikentältä jalakselle neljännen maalin. Tämän maalin jälkeen oli taas vuorossa vähä tasaisempaa vääntöä puolin jos toisin.  Ajassa 11.53 vaasa sai ensimmäisen maalin jalaksen puolustuksen hieman haparoidessa. Kellon näyttäessä 13.35 Miro Autio pääsi katkaisemaan vaasalaisten syötön keskialueella ja vetää jalakselle viidennen maalin. Eka erä päättyy 1-5 jalakselle. Erän loppua kohden vaasalaiset saivat myös pelin juonesta kiinni päästen luomaan vaarallisia paikkoja.

Jalaksen toisen erän aloitus oli jälleen vahva ja siitä osoituksena Eetu Männikkö pääsi läpiajoon laittaen pallon varmasti sb vaasan verkkoon ajassa 1.35. Erän alku meni tasaisen väännön merkeissä puolin jos toisin. Molemmat joukkueet pääsivät veto paikoille, verkkoon asti pallo ei kumminkaa mennyt. Neljän minuutin  kohdalla Vilho Siltala löytää hienolla syötöllä Osku Välimaan maalin edestä joka laittoi suoraa syötöstä rystyllä pallon upeasti maaliin. 8 minuutin pelin jälkeen vaasa sai paineellaan aikaiseksi 2-7 kavennus maalin. Erän loppu puolella Miro Autio löytää vahvan nurkka väännön jälkeen Saku Syrjälän maalin edestä, joka teki päivän kolmannen maalinsa. Johto kasvoi jo ajassa 12.45 jälleen Sakun mailasta tehden päivän neljännen maalinsa. Loistavan pelin lopputuloksena peli päättyi Jalakselle 2-9. Koko joukkue pelasi hienon ja taistelutahtoisen pelin uhrautuen joka tilanteeseen hienosti. Jalaksen joukkueesta palkittiin Siiri Haanpää.

Jalas10 - SB Vaasa Musta 9-4 (5-3, 4-1)

Alku tasaista vääntöä ja muutamia tilanteita kummassakin päässä. 2.41 Jalas siirtyi 1-0 johtoon Aution maalatessa Syrjälän syötöstä. 4.25 Vaasa tasoitti 1-1. Peliä pelattu 6 minuuttia ja Männikkö teki maalin Hautaniemen syötöstä, peli 2-1. 6.30 Autio teki Syrjälän syötöstä 3-1. Peli pyörii Vaasan kenttäpuoliskolla. 7.20 Autio tekee ja jälleen Syrjälä syöttäjänä. 8.29 Vaasa kaventaa 4-2, Lukalla hyviä torjuntoja. 11.55 Vaasa kaventaa jälleen, tilanne 4-3. Erän lopun Jalas pyörittää palloa Vaasan päädyssä ja saa useita hyviä maalipaikkoja mutta ei mene sisään. Kovan pyörityksen päätteeksi ajassa 14.30 kuitenkin Autio onnistuu jälleen Syrjälän syötöstä. Tilanne 5-3 ja siitä erätauolle.

Toinen erä alkaa ja Jalas ottaa pallon hallintaan, peli pyörii Vaasan päädyssä ja on hyvin Jalaksen hallinnassa. Erää pelattu 3.15 ja Autio tekee jälleen Syrjälä syöttäjänä 6-3. 3.55 Sama kaksikko asialla, tilanne 7-3. Peli täysin Jalaksen hallinnassa eikä Vaasa saa otetta. 6.20 Välimaa tekee Siltalan syötöstä 8-3. Erää pelattu 7 minuuttia ja Vaasa ottaa viidennen pelaajan kentälle. Vaasa saa hieman otetta, mutta Jalaksen puolustus pitää hyvin ja Ala-Keturi maalilla tekee hyviä torjuntoja. 10.30 Syrjälä tekee Launo syöttäjänä 9-3. Ajassa 12.59 Vaasa vielä kaventaa ja tilanne 9-4.

Jalas10 - Nurmon Jymy 6-1 (0-1, 6-0)

Ekan erän tapahtumia: Sähäkkää peliä alusta alkaen. Maalivahdilta hienoja torjuntoja. Hyvää peliä vastustajan päässä. Peli sujuvaa kaikkien pelaajien kesken! Puolustus toimi hyvin. Jymylle 1-0 johto juuri ennen erän päättymistä.

Tokan erän tapahtumia: Peli lähti heti hyvin rullaamaan. Ajassa 0:40 eka maali (Syrjälä-Autio). Toinen maali ajassa 1:13 (Syrjälä). Välillä peli ”sähläämistä”, mutta porukka sai nopeasti uudelleen pelistä kiinni. Kolmas maali ajassa 6:30 (Launo) latasi suoraan maaliin toisesta päädystä! Neljäs maali ajassa 7:30 (Autio-Syjälä). Maalissa taas oikein hyviä torjuntoja, vaikka vastustaja yrittikin tykittää. Viides maali ajassa 10:30 (Välimaa-Siltala). Ja kuudes maali ajassa 12:40 (Männikkö).

Oikein sujuvaa peliä! Joukkue puhalsi hyvin yhteen hiileen. Hienoa!