Miehille Ilmajoelta kaksi reilua voittoa

Miesten sarjapelit jatkuivat viime lauantaina Ilmajoki-hallissa, kun ohjelmassa oli kauden kolmas turnaus. Jalas kohtasi Konnat II:n sekä Isojoen Urheilijat ja tuloksena oli molemmista peleistä reilu voitto.

Jalas - Konnat II 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)

Jalaksen miesten kolmanteen turnaukseen lähdettiin hakemaan ei vähempää kuin voittoa molemmista peleistä. Vastustaja oli liikkeellä hieman vajaammalla miehityksellä kun taas Jalas lähti peliin ensimmäistä kertaa täydellä kolmella hyökkäyskolmikolla ja kahdella pakkiparilla. Jos ei muu auta niin juostaan vastustaja nurin! 

Ensimmäisen erän alku meni ilmajokisen parkettilattian tunnusteluun molemmilla joukkueilla. Konnat kuitenkin saivat hieman ennemmin tuntuman lattiaan ja pääsivät rokottamaan hieman löysästi puolustaneen Jalas-viisikon virheestä. Konnien Ville Perälä nosti jalalla palloa laidasta kohti Jalas päätyä ja laukoi kovan rystypommin kohti maalia. Jalaksen maalissa torjuntatöitä suorittanut Sami Jaskari oli jättänyt pallon mentävän raon etutolpalle, josta se sujahti sisään. Tilanne siis 0-1 konnille. Kauaa ei tätä maalia märehditty ja saatiin myös tuntuma lattiaan. Jalaksen puolustaja Antti ”Juhis” Juhala kehui ennen peliä että: ”Pitäisköhän avata maalitili tälle kaudelle.” No niin sitten kävi kun Antti lähti pakin tontilta nostamaan palloa ja pienestä kantista pallo maaliin sopivan maskin takaa. Tilanne 1-1. Ensimmäisen erän loppuun vielä yksi maali Jalakselle kun janoinen maalivahti Jaskari heitti loukkaantumisesta toipuneelle Harri Kuhnalle pallon pitkälle laitaan ja Harri laittoi pallon kevyesti takayläkulmaan. Ensimmäinen erä päättyy tilanteeseen 2-1. 

Toisen erän alkupuolella ”koulunpenkiltä” rosteriin palannut Marko ”Poju” Poikkeus väläytteli syöttötaitojaan ja löysi laidasta Kim Laurilan joka pisti napakan vedon kohti maalia ja sinnehän se upposi. Tilanne 3-1. Toisessa erässä ei enempää maaleja vaikka vastustajakin pystyi muutamia paikkoja luomaan ne hoidettiin hyvällä viisikko puolustuksella ja viimeisenä lukkona maalilla Sami Jaskari. 

Kolmatta erää edettiin puoliväliin kun jälleen kaivettiin palloa Konnien verkon perukoilta. Tällä kertaa asialla Niklas ”Nikke” Mäki-Ventelä joka sai pallon puolustaja Iivo Kotamäeltä. Nikke rullasi laitaa  ylös kun kerran tilaa oli, tarkka sijoitus takatolpan viereen. Jalaksen miehistö ei kuitenkaan vielä ollut tyytyväinen tilanteeseen 4-1. Liekö hyökkääjä Ala-Keturin ennen peliä lupaamalla pikku lisäpanoksella osuutta asiaan. 🤔 Seuraavaksi jano tuli Jussi Latvalalle, joka Antti ”Ansti” Kallioniemen syötöstä kantasi pallon tutulla kaavalla maaliin. Pelin janoisimpana kuitenkin hääräsi hetken alaraajavamman takia sivussa huilannut Kuhna, joka kaunisteli vielä loppulukemiksi 6-1 Laurilan syötöstä. 

#69

IU - Jalas 1-9 (0-2, 0-2, 1-5)

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli kovaa juoksuvoimaa sekä vahvaa kulmavääntöä omaava Isojoen urheilijat. Peliin lähdettiin sillä taktiikalla, että pallo pyritään pitämään omalla joukkueella ja luodaan mahdollisimman yksinkertaisella pelillä maalipaikat. Tässä hyvin onnistuttiin ja Jussi Latvala iskikin kaksi lähes identtistä maalia ensimmäiseen erään. Antin syöttö Jussille laitaan, josta napakka rannelaukaus etualakulmaan.

Toisessa erässä peli pysyi selvästi enemmän Jalaksen hallinnassa ja maalinteossa onnistuivat hyvällä pelipäällä ollut Kim Laurila sekä Antti Juhala.

Kolmas erä näytti hyvin samanlaiselta kuin kaksi edellistä. Pienen merkkausvirheen johdosta IU pääsi heiluttelemaan Jalaksen maaliverkkoja. Erän aikana Jalas lähinnä kaunisteli loppulukemia ja maalinteossa onnistuivat Niklas Mäki-Ventelä kahdesti, Kim Laurila, Iivo Kotamäki sekä loukkaantumisen jälkeen kentille palannu Harri Kuhna. Kaiken kaikkiaan vahva ja kypsä esitys koko joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

#19

Lohkon tilastosivu

Näyttökuva 2019-11-5 kello 23.52.26.png