E-juniorit Ähtärissä

E-junioreitten alkusarja jatkui Ähtärin liikuntahallissa pelatulla turnauksella. Jalas oli matkassa vain 10 pelaajan voimin, mutta joukkue jatkoi siitä huolimatta hyviä otteitaan ja nappasi turnauksesta voiton ja tasapelin myötä kolme pistettä mukaansa.

SBS PaHa - Jalas 4-7 (2-2, 1-1, 1-4)

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti vastustajan päädyssä. Ensimmäisenä Sisu pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta vastustajan maalivahti sai tämän torjuttua. Ei mennyt kuin hetki ja Jalas sai uuden kuvion käyntiin. Oskari syötti poikittain vastustajan maalin eteen, jossa Eino jo odotteli ja Eino pisti pallon maaliin ajassa 0.40. Tämän jälkeen peli tasoittui ja molemmissa päädyissä pelattiin. Ajassa 2.38 vastustaja pääsi tasoittamaan pelin. Tämän jälkeen vastustaja pääsi peliin mukaan ja tilanteita oli enemmän Jalaksen päädyssä. Ajassa 5.15 Eino pääsi keskialueelta yksin läpi ja sai jujutettua maalivahtia ja pallon verkkoon. Tilanne 1-2.  Vastustaja pääsi useampaan pahaan hyökkäykseen hyvän syöttelynsä ansiosta, mutta Severiina maalissa sai kaikki hienosti torjuttua. Tästä innostuneena Jalas teki muutaman onnistuneen hyökkäyksen vastapuolen maalille, mutta Ähtärin maalivahti vuorostaan torjui ne. Seuraavaksi Ähtäri sai keskialueella pallon ja pääsi kolmen pelaajan hyökkäykseen ilman Jalaksen puolustajia ja Severiina oli yksin torjumassa. Maalihan siitä tuli ajassa 12.10. Tilanne tasan 2-2. Loppuerässä Jalaksen into oli enemmän hyökkäämisessä kuin puolustamisessa ja tilanteita alkoi sen vuoksi kertyä enemmän Jalaksen päätyyn. Näistä ei onneksi maalia tullut.

Toisen erän alussa vastustaja löi mailaan ja tuomari tuomitsi Jalaksen vaparin. Vaparissa pääsi Oskari ja Eino hämmentämään, muttei valitettavasti tästä saatu maalia verkkoon. Tämän jälkeen peli oli vastustajan puolella. Mico aloitti vastustajan puolelta liian nopeasti ja Aaro pisti verkkoon, mutta valitettavasti tuomari ehti hylätä aloituksen. Eli tätä maalia ei laskettu. Tämän jälkeen peli oli vastustajan hallintaa, ähtäriläiset saivat useita hyviä tilanteita Jalaksen maalille, mutta joko Severiina torjui ne tai vastustaja itse laukoi ohi. Meidän onneksi vastustajan hyvät hyökkäykset eivät päätyneet maaliin asti. Toista erää oli pelattu 5.23, kun Leevi pääsi keskialueelta yksin vastustajaa väistellen läpi ja sai pallon vielä maalivahdin taakse. Tilanne 2-3. Vastustaja teki useita hyökkäyksiä ja ajassa 9.39 lopulta hyökkäys onnistui ja vastustaja tasoitti pelin. Tilanne 3-3. Loppuerä oli tasaista taistelua molemmissa päädyissä.

Kolmas erä alkoi taas tasaisesti niin, että koko kaukalo oli käytössä. Jalas teki maalin ajassa 4.50 kolmannen laukauksen jälkeen, jossa oli hämmentämässä Oskari, Eino ja Wate. Einon viimeinen kuti lopuksi meni verkkoon. Tilanne 3 -4. Peli oli todella tasaista ja hienoja hyökkäyksiä oli useita. Severiina onnistui useasti hienoilla torjunnoilla. Ajassa 7.45 vastustajan puolustaja syötti huonosti omassa päässä ja Eino pääsi tähän väliin ja rankaisi virheestä välittömästi tehden maalin. Tilanne 3-5. Loppuerä oli jännittävää peliä, vastustaja ei antanut piiruakaan periksi. Jalas sai kuitenkin maalihanat kunnolla auki. Erän loppupuolella Eino antoi namusyötön hienosti sijoittuneelle Sisulle aivan maalin eteen, josta Sisu siirsi pallon maaliin. Tilanne 3-6. Tämän jälkeen ajassa 13.18 Mico syötti Benille maalin eteen ja Ben teki tilanteesta maalin. Tilanne 3-7 ja peli alkoi olla selvissä lukemissa. Vastustaja kuitenkin pääsi rokottamaan ja teki maalin ajassa 13.54 ja tilanne hieman tasoittui 4-7.

Huomioita: Jalakselta puuttui useita pelaajia ja tämä vaikutti selvästi peliin. Jalas hyökkäsi innolla ja taitavasti, mutta puolustuksessa myöhästyttiin usein. Vastustajia oli Jalaksen päädyssä lukumäärällisesti enemmän ja Severiina piti joukkuetta pystyssä monessa kohtaa. Severiina teki useita loistavia torjuntoja. Vastustajat olivat taitavia syöttelijöitä ja hyviä juoksijoita. Peli oli mukavaa katseltavaa, kun molemmat joukkueet olivat hyvin tasaväkisiä.

Jalas - Nurmon Jymy 6-6 (1-0, 3-5, 2-1)

Ensimmäisessä erässä pelaajat vähän hakivat paikkaansa. Yritystä kyllä oli, mutta syötöt eivät vain tuntuneet menevän oikeaan osoitteeseen. Silti erän ainoa maali tuli Jalaksen joukkueelle ajassa 7.01, jolloin Oskari Manninen sai pallon vastustajan maaliin Mico Hietikon syötöstä. Ensimmäinen erä päättyi siis Jalakselle 1-0.

Toisessa erässä alkoi sitten maaleja tulla. Toisen erän ekan maalin teki Mico Hietikko Leevi Hautamäen syötöstä, kun erää oli pelattu vain 2 minuuttia ja 11 sekuntia.  Tästä maalista vain 4 sekuntia, teki vastustaja ensimmäisen maalinsa. Eikä tästäkään maalista mennyt kuin vajaa minuutti, kun vastustajan lyömä pallo lipui harmillisesti maalivahdin alta Jalaksen maaliin. Peli oli tasan 2-2. Jalaksen Aaro Viitala teki seuraavan maalin ajassa 4.17.  3-2 johtoasemaa kesti vain kolme minuuttia, kunnes vastustaja teki tasoitusmaalin. Seuraavatkin kaksi maalia teki NJ ajassa 7.37 ja 11.04. Jalas vastasi erän viimeisestä maalista, kun Mico Hietikko löi pallon vastustajan verkkoon ajassa 14.01. Toinen erä päättyi 4-5 NJ:n johtoasemaan.

Kolmas erä oli sykettä nostattava erä. Jalaksen pikakiituri Eino Kohtamäki teki tasoitusmaalin Leevi Hautamäen syötöstä, kun erää oli pelattu vain 2.08. Seuraava maali tuli tästä vain 2,5 minuuttia myöhemmin ja senkin laittoi vastustajan verkkoon Eino. Tästä syöttöpisteen sai Oskari Manninen. Tilanne oli 6-5 Jalakselle. Ja sykkeet vain nousi katsomossa, kun peli jatkui. NJ sai tasoitusmaalin, kun erää oli pelattu 9.43. Tilanne 6-6 ja peliä vielä jäljellä reilu 5 minuuttia. Ottelun loppuaika oli todella jännittävää katsottavaa. Varmasti jokaisella katsomossa sykkeet olivat korkealla nämä viimeiset viisi minuuttia.  Summeri soi ja ottelu päättyi tasan 6-6.

Tämä ottelu oli todella jännittävää katsottavaa. Jalaksella ei ollut edes kahta täyttä kentällistä pelaajia. Jalaksen päädyssä oltiin paljon, mutta silti pojat taistelivat hienosti. Torjuntoja Jalaksen maalilla oli 16 ja vastustajalla 9. Tasapeli oli sinänsä kuin voitto. Eikä vieläkään yhtään häviötä. Hienoa pojat! Päivän turnauksen jälkeen Jalas on toisena sarjataulukossa vain pisteen päässä ykkösenä olevasta Konnista.