D-poikien alkusarja päätökseen

Pyhäinpäivän aamuna matkamme suuntasi kohti tuttuakin tutumpaa Kälviää. Linja-automatka sujui niin pojilla kuin meillä aikuisilla leppoisasti, vaikka vähän syviä huokailuja kuuluikin ensimmäisen vastustajan kovuudesta. Ja kovaksi Nurmon Jymy osoittautuikin, mutta hienosti meidän pojat kampoihin laittoivat.

Jalas - Nurmon Jymy 2-10 (1-3, 1-2, 0-5)

Ensimmäinen erä alkoi Jalaksen puolelta vahvasti, kun Viljami Viitasaari maalasi lukemat 1-0 tulostaululle ajassa 2:24. Tästä Jymy kuitenkin sisuuntui ja painoivat seuraavan vajaan kolmen minuutin aikana kolme maalia! Jalas ei tästä lannistunut, vaan yritys oli kova ja vastapuolen maalivahti oli lujilla seitsemän kertaa. Mutta jos onni ei ole myötä, niin se ei ole. Eikä edes ylivoimapelaaminen tuottanut tulosta.

Toinen erä alkoi Jalaksen hiillostaessa vastapuoltaan vahvasti. Pari pientä mokaa meidän pojilla ja näistä tilanteista Jymy laukoi heti maalit tilanteen ollessa tuolloin Jymylle jo 1-5. Ajassa 24:14 Tatu ja Severi häärivät Jymyn maalin takana, sieltä pallo kimposi nurkkaan, josta Severi zippasi sen maaliin. Lukemat 2-5. Toisessa erässä torjunnat tasan 6-6.

Kolmas erä oli kokonaisuudessaan Jymyn hallinnassa. Meidän pojilla jalat olivat jo raskaat ja useampaan kertaan saimme todistaa, miten Jymy syötteli mahtavasti laidasta laitaan ja mursi puolustuksemme tehokkaasti. Ja miten ne laukaukset aina menivätkin maaliin! Meidänkin pojilla oli hienoja tilanteita, mutta maaleja emme päässeet juhlimaan.  Peli päättyi lukemin 2-10.

Jalaksen tsemppipalkinnon sai ansaitusti Tuukka Heinola, joka tasaisen varmasti puursi hyökkäyspäässä. Pelin lopuksi poikien suusta kuultua: Harmittaa, mutta hyvillä mielin seuraavaan peliin!

Jalas-Konnat 10-6 (1-2, 6-2, 3-2)

Ensimmäisen erän alussa Konnat saivat salama alun ja tekivät heti ensimmäisen minuutin aikana avausmaalin. Seuraavat yhdeksän minuuttia pelattiin tasaista vääntöä ja nähtiin Veetin hienoja torjuntoja. Vajaan kymmenen minuutin kohdilla Konnien toinen maali lipsahti maalin. Jalas pyrki löytämään sovittuja pelikuvioita ja lopulta erän loppuun Erkin pystyavauksesta Akseli viimeisteli kavennusmaalin.

Toisen erän alkuun Jalas sai puolestaan salama alun. Joonasta tuuranneen Tommin peliohjeet alkoivat tuottaa tulosta ja peliä avattiin enemmissä määrin pakkien ja laitojen kautta. Erän alkuun tuli heti kaksi hienoa onnistumista, ensin Severin maalilla tasoihin ja heti perään Santerin syötöstä Akselin viimeistellessä Jalas johtoon. Seuraavat minuutit pallo liikkui päästä päähän ja oli hyvää peliä, joka tuotti tulosta Jalaksen siirtyessä 4-2 johtoon Santerin hyvällä vedolla. Melkein heti perään  Konnat pääsivät kuitenkin kaventamaan 4-3 ja lähes tulkoon heti tasoittivat pelin hienon hyökkäyskuvion päätteeksi. Jalas jatkoi tiukkaa hyökkäystään lannistumatta tasatilanteesta, sillä minuutin kuluttua Konnien tasoituksesta Viljami pisti pallon häkkiin Tatun syötöstä. Pelin edetessä Jalaksen peli alkoi oikein kunnolla kehrätä ja erän loppuun Juhon syötöstä Santeri 6-4 ja hurmos jatkui Vilhon syötöstä Severi 7-4.

Kolmanteen erään Konnat tulivat hyvällä asenteella ja erän alku olikin tasaista vääntöä ja Veetillä hienoja torjuntoja. Viiden minuutin pelaamisen jälkeen Jalaksen prässi tuotti tulosta Severin syötöstä Vilho 8-4. Vajaa minuutti Jalaksen onnistumisesta Konnat kavensivat 8-5. Seuraavat minuutit Jalas dominoi pyörittäen peliä samalla kypsyttäen Konnia, Juhon syötöstä Tuukka 9-5 ja lähes heti perään Laurin hienosta vedosta 10-5. Erän loppuun Konnat saivat vähän lohtua kaventaessaan tilanteeksi 10-6, joka jäi myös lopputulokseksi summerin soidessa.

Jalaksen tsemppipalkinnon sai Akseli Lehtinen.

Pelien tulokset tarkoiy´ttivat sitä, että SPV, Nibacos & Nurmon Jymy jatkavat kautta ylemmässä jatkosarjassa, johon toisesta alkusarjalohkosta tulevat mukaan myös HiPa punainen, SB Vaasa oranssi sekä SB Vaasa musta. Jalas jatkaa pelejään alemmassa jatkosarjassa yhdessä Blue Foxin, Konnien sekä HiPa mustan että Jeppis FBC:n kanssa.

Näyttökuva 2019-11-5 kello 23.35.22.png