C-pojille voitto ja paikka ylempään jatkosarjaan

C2-poikien alkusarjan toinen ja ratkaiseva turnaus pelattiin viime lauantaina Qmaxilla. Jalaksen vastustajat olivat SB Vaasa sekä SPV 06.

SB Vaasa – Jalas 10-3 (5-2, 0-1, 5-0)

Ottelu pääsee alkamaan hieman myöhässä valtakunnan ajan ollessa 12.10. Jalas aloittaa terävästi ja ensimmäinen maali tulee minuutin kohdalla Niko Marttilan iskiessä maalin Ylihärsilän Veikan syötöstä. Peli on todella vauhdikasta eikä kirjuri ehdi pysyä mukana kaikissa yksityiskohdissa kuten kumpi Ylihärsilä oli asialla - onneksi meillä on ottelupöytäkirja, josta löytyy totuus. Vaasa kuittaa minuutin päästä ja harmillisesti vielä minuutin päästä uudelleen Jalaksen puolustuksen hieman nukahtaessa. Vaasan joukkue onkin sarjan kärkipäästä, joten nukahduksista rankaistaan välittömästi. Maalissa pelaa nuori Veeti Marttila, joka venyy ja pelastaa myös muutamista vastustajan läpiajoista. Peli on ahnasta molempiin suuntiin, eikä kirjuri tahdo saada runsaista muistiinpanoista selvää kun tilanteiden paljouden vuoksi pitää yrittää kirjoittaa katsoen kentälle. Lauri Jyrä kaventaa tilanteeksi 3-2 Eetu Valkkion syötöstä. Erän loppupuolella oranssit saavat maalin Jalaksen puolustuksen hieman uinahtaessa. Harmillisesti Vaasa tekee 5-2 maalin vielä aivan erän viime sekunneilla.

Toisen erän aloituksen voittaa Jalas, kuten useasti muutoinkin pelissä. Kuitenkin Vaasa ryöstää pallon saman tien, näin myös kun toista erää on pelattu 0.40, mutta Veeti pelastaa tilanteen. Jalaksen peli meinaa olla hieman yksin yrittämistä, eikä olla aina ihan kaverin ajatuksissa mukana. Tässä vaiheessa näyttää myös taitava vastustaja saavan poikia jo hieman puolustavalla kannalle. Toisaalta, yleisö näkee myös hienoja hyökkäyskuvioita ja taitavia yksilösuorituksia. Valmentaja-Vesa on saanut kasattua tasaisia kentällisiä, jotka kaikki pystyvät myös ratkaisemaan tilanteita. Noin viiden minuutin kohdalla Vaasan pelaaja saa rangaistuksen ja heti kohta perään toisen. Jalas pelaa hienoa ylivoimapeliä ja ajassa 5.54 Niko Marttila lyö pallon maaliin. Peli on 5-3. Yleisöstä on mukava seurata, kuinka Vesa ehtii antaa myös positiiviset palautteet pojille saman tien ja palautetta saa pienistäkin onnistumisista. Noin 13 minuutin kohdalla yleisössä harmitellaan kun Jalaksen maalivahdin takana verkko heiluu, mutta eipä hätää, maalia ei hyväksytä korkean mailan vuoksi. Erätauolle tilanteessa 5-3.

Taas mennään - kolmas erä. Miika Kuja-Perälältä vedetään jalat alta heti erän alkupuolella - vastustaja pelaa kovaa, Jalas tuttuun tapaan siistiä peliä. Viiden minuutin kohdalla Vaasalle maali (6-3), eikä mene kauaa, kun Vaasa tekee toisen maalin ja se on hieno maali se. Pienestä kulmasta saadaan Jalaksen maalivahti yllätettyä. Kolmannessa erässä näyttää siltä kuin meidän pojilta puuttuisi jatkumo pelissä. Lähdetään tekemään, mutta tilanteet tuppaavat jäämään kesken. Ajassa 7.26 Vaasa siirtyy 8-3 johtoon. Näillä main Vaasa alkaa myös voittaa aloitukset. Viisi viimeistä minuuttia Jalas peluuttaa kahta kentällistä. Peli on kovaa, mutta maaleja ei vain synny. Lopulta luvut ovat pelin loppuessa 10-3 Vaasalle. Jalas pelaa kuitenkin kaiken kaikkiaan hienoa ja vauhdikasta peliä, eikä numerot tee Jalakselle täyttä oikeutta (vai oliko kirjurilla vain Jalaksen-väriset silmälasit). Maalinteossa ei nyt niin onnistuta ja puolustus kun vähän skarppaa, niin Vaasaa vastaan numerotkin ovat jatkossa nätimmät.

Jalaksen parhaana palkittiin Niko Marttila.

Jalas - SPV06 5-2 (3-0, 1-0, 1-2)

Ensimmäisen erän tapahtumia: Nopeatempoista peliä, ensimmäinen maali ajalla 0.36 Veikka Ylihärsilä tekee ja Niko Marttila syöttää. Maalissa Veetiltä hienoja torjuntoja, puolustus aika-ajoin haparoivaa ja arkaa pelaamista. SPV:lle jäähy mailaan lyömisestä ajalla 6.11 ja samantien toinen 6.13 vaarallisesta pelistä, jota SPV:n pojilla todella aika-ajoin oli! Toinen maali ajassa 6.54 Marttila-Ylihärsilä ja kolmas maali ajassa 7.59 Ylihärsilä-Lehto. Päivän toisessa pelissä pojat tuntuivat vasta "heräävän"! Hyvä!

Toisen erän tapahtumia: Peli alkoi vauhdikkaasti. Todella aktiivista peliä. Mutta rohkeutta vielä tietyt tilanteet vaatii, ihmispelko pois! Ottelun neljäs maali ajassa 13.17 Kuja-Perälä - Marttila. SPV:n peli aikalailla "päällekäyvää"! Ei ihan siistiä peliä.

Kolmannen erän tapahtumia: Puolustus paremman oloista heti alkuun. Ajassa 6.54 jäähy Jalakselle mailaan lyönnistä (Jyrä). SPV sai ekan maalin 8 minuutin tienoilla ja samantien toisen. Ajassa 12.17 Jalakselle viides maali, jälleen Kuja-Perälä - Marttila. Oli hienoa nähdä onnistumista ja pojat saivat voitosta varmasti tsemppiä jatkoon!

Jalaksen parhaana palittiin Veikka Ylihärsilä.