Naisten kausi hyvässä vauhdissa

Jalasnaisten kausi alkoi 5.10 Mustasaaresta. Vastaan siellä asettui 2-divarista 3-divariin tippunu SB Kauhajoki ja niin ikään Kauhajoen tavoin 3-divariin tippunu SB Vaasa mummot. Turnaukseen lähdettiin pelaamaan kovalla itseluottanuksella.

Jalas - SB Kauhajoki 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)

Alussa peli oli vähän tunnustelevaa molemmin puolin. Sb Kauhajoki sai kuitenki oman pelinsä nopeammin käyntiin jalaksen yrittäen pysyä perässä. Kauhajoki sai luotua paremmin maali paikkoja. Vieraiden avausmaali tuli ajassa 5.52. Tämän maalin jälkeen myös jalas sai omasta pelistä ajoittain kiinni ja luotua veto paikkoja. Pallo ei vain maaliin asti mennyt. Jälleen oli Kauhajoen vastaiskun paikka ja toinen maali heille kun peliä oli pelattu 12.10.

Toinen erä alkoi siitä mihinkä eka erä päättyi. Jalas alkoi pienin askelin löytämään omaa peliänsä, mutta vastustaja rokotti heti meidän virheistä. Siitä kertoo Kauhajoen kaksi maalia ajassa 24.22 ja 24.47, tilanne 0-4.

Toisella erätauolla Antti sai luotua naisille taistelun tahtoa ja luottoa omaan tekemiseen. Jalas pystyi antamaan heti kolmannen erän alussa hyvää painetta Kauhajoen päädyssä ja vieraat joutuivat rikkomaan jäähyn arvoisesti. Jalas otti vielä maalivahdin pois, joten kavennusta lähdettiin hakemaan ylivoimalle 6vs4. Viimein ja vihdoin myös jalaksen maalihanat aukesivat #25 Jenna Vuorisen syötöstä #12 Karita Kangastie laukoi kavennus maali 33.39 1-4. Tätä hurmosta ei kauaa kestäny, kun kauhajoki kaunisteli (35.19) lukemat vieraille 1-5.

SB Vaasa mummot - Jalas 7-4 (5-1, 1-3, 1-0)

Turnauksen toiseen peliin saatiin hyvät lämmöt kentällä ja kaikille oli jäänyt jotain hampaankoloon ekan pelin tappiosta. Jalas saakin peliin hyvän alun ja kellon näyttäessä 00:18 Jenna Vuorisen esityöllä Karita Kangastie vie Jalaksen 1-0 johtoon. Mutta jo minuutin sisällä vastustaja tulee tasoihin. Tämän jälkeen ensimmäinen erä meneekin Mummojen viedessä ja ensimmäiselle erätauolle mentäessä lukemat onkin jo 1-5 Jalaksen tappioksi.

Antin herättelyistä huolimatta toisen erän alkuun Mummot saavat vielä kuudennen osuman kellon näyttäessä 18:51. Jalas saa kuitenki toiseen erään oman pelinsä käyntiin ja aloittaa Katrin yksilösuorituksella ajassa 19:50 kirin kohti parempaa lopputulosta. Minuutin päästä Kangastie saa peliin toisen osumansa Roosa Ahon syötöstä. Kellon ollessa 27:54 Kangastie viimeistelee hattutemppunsa jälleen Vuorisen avustuksella. Toisen erän vauhti huipentuu Juulia Kauppilan jäähyyn viimeisellä minuutilla.

Kolmas erä onkin jo paljon tasaisempaa vääntöä ja loppua kohden Jalas hakee kavennusmaaleja jo myös riskin kautta, mikä kostautuu ajassa 39:48 Mummojen viimeistellessä seitsemännen kerran pallon Jalaksen verkkoihin. Mummojen jäähy ajassa 40:40 ei tuo toivottua lopputulosta ja peli päättyy lukemin 4-7. Ei kotiinviemisiä Mustasaaresta.

Kauden toinen turnaus pelattiin Qmaxilla 19.10

Crusaders - Jalas 4-3 (0-2, 3-0, 1-1)

Kauden toinen turnaus pelattiin Qmaxilla. Ensimmäisessä pelissä jalaksen naiset saivat vastaan crusaderssin. 1.erä  alkoi jalakselta rauhassa hyvin syöttelemällä ja rakentamalla varmaa peliä. Ensimmäisen maalin aikaan 3.00 löi  Katri Ojaniemi omalla hienolla läpijuoksulla.  vastustajan kovasta karvauksesta huolimatta karita kangastie löi jalakselle toisen maalin Aikaan 12.21. Ei muita tapahtumia 1.erään.

2.erä aloitettiin pyrkien samaan kuin ekassa erässä vastustaja oli kumminkin lukenut jalaksen syöttely peliä ja vastasi siihen kovalla kädellä tehden  3 maalia.  2.erään ei muita merkintöjä.

3.erä alkoi jalaksella tahmeasti. Vaikka hyviä maali paikkoja saatiin paljon, eivät vedot vain lähteneet maaliin asti. Vastustaja teki maalin aikaan 40.23. Aikaa ei ollut enää paljon kirimiseen. Jalas otti aikalisän ja päätti tiivistää kentät. Kovan väännön jälkeen Jalaksen 3.maali syntyi Karita Kangastien lavasta. Jalas sai otteen pelistä ja yritti ottaa kovasti viellä tasoitusmaalin. maalivahti otettiin sivuun ja rynnäkkö vastustajan päähän 6 pelaajalla oli todella kiivas. Mutta siitä huolimatta tasoitusmaali jäi saamatta.

Jalas - SC Alajärvi 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

Jalas kohtasi Qmaxilla toisessa ottelussaan SC Alajärven. Ensimmäisen erän tapahtumat aloitti vastustaja tehdessään maalin 01:59. Tästä sisuuntuneena Karita Kangastie (Mirva Mäki) lataa pallon alajärveläisten maaliin ajassa 09:09. Eikä homma jää siihen, vaan ennen erän loppua 14:52 Katri Ojaniemi temppuilee jälleen maalin ja ensimmäinen erä päättyy mukavasti Jalakselle 2-1.

Toinen erä on rankka. Kumpikin joukkue taistelee pallosta, mutta maaleja ei synny. Jalakselle torjunnat 6 ja alajärvelle 9. Tilanne edelleen 2-1 Jalakselle.

Kolmannen erän aloittaa tutut taikurit. Ensin Katri Ojaniemi 32:07 ja heti perään Karita Kangastie (Mirva Mäki) 32:58.  Tilanne on kolmannessa erässä 4-1. Lopputaisteluista huolimatta erän loppuun vastustaja tekee vielä maalin ja peli päättyy näin 4-2, ensimmäinen voitto Jalakselle tälle kautta!! Hyvä naiset!

Kauden kolmas turnaus pelattiin Kristiinankaupungissa lauantaina 9.11.

Jalas - KauWi 2-3 (1-1, 1-1. 0-1)

Enismmäinen erä lähti tehokkaasti käyntiin, kun ajassa 3.29 Nita Mäki-Ventelä tekee maalin Roosa Ahon syötöstä. Takapakkia tuli kuitenkin ajassa 4.03, kun KauWi tasoittaa tilanteen 1-1. Ensimmäinen erä päättyy tasalukemiin.

Toinen erä lähti nihkeämmin käyntii Jalaksen osalta ja KauWi iskee maalin 2-1 ajassa 17.01. Mutta tästä sisuuntunut tehonainen Katri Ojaniemi tasoittaa 2-2 Sarita Välisaaren esityöstä. Viimeiseen erään lähdetään jälleen tasalukemissa.

Kolmannen erän alussa ajassa 32.06 KauWi siirtyy johtoasemaan 3-2. Jalaksen tasoitusmaalin kiriä ei auttanut se, että Jalas otti jäähyn liian monen pelaajan olleessa kentällä ajassa 38.44. Tästä jäähyboxiin istumaan 2 minuutiksi #19 Juulia Kauppila. Jalas ottaa vielä aikalisän erän loppuun ja maalivahdin viimeisellä minuutilla pois maalilta yrittäen kuuden kenttäpelaajan voimin takoa maalia KauWin verkkoihin, mutta tuloksetta. Päätös lukemat siis KauWille 3-2.

Nurmon Jymy - Jalas 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

Päivän toiseen peliin Nurmon Jymyä vastaan lähdettiin sisuuntuneena ja voiton tahtoisena joukkueena. Peli lähti heti vauhdikkaasti käyntiin eikä ensimmäistä erää kerennyt kulua kuin 3:29 ,kun Jalaksen Katri Ojaniemi #22 tykitti maalin maalivahtimme Henna Aution hienosta avauksesta. Hetkeä myöhemmin vastustaja sai 2 minuutin jäähyn väärästä etäisyydestä ja Jalaksen naiset pääsivät pyörittämään ylivoimaa, josta ei kuitenkaan maalia irronnut.

Toisessakin erässä peli oli kovaa ja vääntöä riitti. Nurmolaiset onnistuivat tasoittamaan tilanteen ajassa 19:58, kun Jalasta rokotettiin merkkausvirheestä. Muita merkintöjä toiseen erään ei tullut.

Kolmannessa erässä riitti jännitystä, kun vastustaja teki taas maalin ja meni Jalaksen ohi. Tästä ei naiset kuitenkaan lannistuneet. Ajassa 31:38 Jenna Vuorinen #25 veti kohti maalia ja hereillä ollu Katri Ojaniemi löi riparin vastustajan maalivahdin selän taakse. Tasapeliin Jalaksen naiset eivät kuitenkaan tyytyneet vaan Karita Kangastie #12 teki maalin pakki Susanna Frimanin #79 syötöstä ajassa 39:33 ja vei Jalaksen näin ansaittuun 3-2 voittoon!

Kauden neljäs turnaus on ohjelmassa 23.11 ja silloin Alajärven uudessa monitoimihallissa kohdataan SBS PaHa sekä Valaat.