E-pojille kauden avausturnauksesta kaksi komeaa voittoa

Jalaksen E2-pojat kohtasivat 27.10.2019 Ilmajoella Ilmajoki-hallissa kauden avausturnauksessa SPV punaisen sekä isäntäjoukkue ISB:n.

Jalas - SPV punainen 10-4 (2-3, 3-0, 5-1)

Eka erä alkoi hieman vastustajan peliä tunnustellen ja hieman varovasti lähti molemmilla joukkueilla peli käyntiin. Vastustaja avasi maalitilinsä ja teki pelin ensimmäisen maalin ajassa 2.43. Jalas ei odotellut kauaa vaan tasoitti pelin ajassa 3.20, kun Iivari syötti puolustus alueelta Aarolle täyteen vauhtiin joka pelasi vetopaikan itselleen ja hyvällä vedolla peli oli tilanteessa 1-1. Jalaksen Onni vastasi seuraavasta maalista Aapon hyvästä syötöstä ja peli oli 2-1. Vastustaja nosti hieman karvausta ja tehosti peliä ja tämän seurauksesta kaksi seuraavaa maalia merkattiin vastustajalle ajassa 4.48 ja 13.34. Jalaksellakin oli hyviä paikkoja mutta toiseen erään lähdettiin tappio asemassa 3-2.

Toisessa erässä peli alkoi Jalaksella kulkemaan paremmin ja pallosta taisteltiin enemmän ja tilanteita hallittiin vastustajaa paremmin. Kentän pikakiitäjä Eino vastasi seuraavasta maalista ajassa 6.37 Aaron syötöstä. Spv sai jäähyn ajassa 9.46 ja tästä vain 9sekuntia myöhemmin Jalas teki ylivoima maalin kuin suoraan oppikirjasta. Onnin hyvästä esityöstä syöttö kulmaan Aapolle ja siitä suoraan siirto toiselle puolelle maalin eteen ja Einon tarkka veto sisään ja tilanne 4-3 jalakselle. Eino teki ansaitun hattutemppunsa ajassa 13.56 Oskarin tarkasta syötöstä maalin eteen.

Kolmanteen erään lähdettiin turvallisissa 5-3 lukemissa ja Jalas jatkoi siitä mihin jäi toisessa erässä. Maalinteon aloitti Hietikko vain 4sekuntia aloituksesta hienolla yksilösuorituksella. Eino maalasi taas ajassa 2.13 ja tilanne oli jo 7-3 Jalakselle. Leevin jalka oli kevyt ajassa 5.22 kun hän juoksi omasta puolustuslinjasta kentän läpi ja veti pallon varmasti verkkoon. Jalaksen Aapo oli luonut tilanteita hyvin koko pelin ajan ja ajassa 8.10 uurastus palkittiin ja Aapo veti pallon sisään Oskarin hyvästä syötöstä. Vastustajakin pääsi vihdoin maalintekoon ajassa 8.55 ja sai hieman kavennettua lukemia. Eino viimeisteli lukemat vielä kaksinumeroiseksi ajassa 12.38 kun hienolla yksilösuorituksella riisti pallon vastustajalta keskikentällä ja nopealla liikkeellä pääsi maalin eteen puolustajien ohi ja veti varmasti pallon verkkoon. Wate myös pelasi hienon pelin Jalaksen maalissa ja torjui komeasti yksinläpitilanteitakin varmalla otteella.

Loppulukemat 10-4 Jalakselle ja kauden aloitus lähti hienosti käyntiin.

ISB – Jalas 6-12 (2-1, 0-5, 4-6)

Toisessa pelissä kohdattiin ISB. Pelin alku oli Jalaksen poikien osalta rauhallista, mutta selkeästi ISB:n maalille pyrkivää.  Pelin aloitusmaali meni kuitenkin kotikatsomon iloksi ISB:lle. Erän aikana Patrik Mäkisalo teki hienoja nostoja kulmatilanteista maalille. Jalaksen painostus tuotti tulosta ja Aapo Kannonlahti löysi sopivan tekopaikan tasoittaen 1-1. ISB:n vastaiskujen aikaan Iivari Suokko puolustuksessa rauhoitti kulmatilanteita ja veti nopeasti palloja laidalta keskikentän suuntaan. Poikien syöttöpeli vaikutti sujuvan ja erän aikana nähtiin lukuisia ilmajokisten maalille suuntautuvia kuvioita. Waltteri Lehdon ja Leevi Hautamäen pallonkäsittely oli varmaa läpiajoyrityksissä. Maaliin asti eivät yritykset kuitenkaan sinnikkyydestä huolimatta tässä erässä menneet, vaan ISB:n vahti torjui ne ja tekipä isäntäjoukkue vielä yhden maalinkin  erän lopulla. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-1.

Toisessa erässä päästi Jalaksen juniorit maalihanansa aukenemaan.  Viidessä minuutissa viisi poikaa paukutti pallot vastustajan verkkoon! Tekijöinä Aapo Kannonlahti, Sisu Kivimäki, Leevi Hautamäki, Oskari Manninen sekä Onni Mäkelä.  Aaro Viitala piti tarkasti omaa laitaansa ja rauhoitteli tarpeen tullen ilmajokisten yrityksiä tehdä vastaiskuja.  Myös Aaron kaukovedoissa riitti tänään voimaa. Mico Hietikko nousi rohkeasti karvaamaan vastustajan puolelle. Antti Parkkari oli keskikentällä useassa hyvässä vetopaikassa ja esti myös vastustajan läpiajoyrityksiä. Arttu Salo piti oikeaa laitaansa ja nousi rohkeasti  keskiviivan tuntumaan hyökkääjän tukena. Toiselle erätauolle jäätiin hyvillä mielin 2-6 tilanteessa.

Kolmannessa erässä Aapon hyvä pelivire jatkui kahden maalin verran. Onni osui myös kahdesti. Waltteri Lehto ja Eino Kohtamäki osuivat kumpikin kerran. Joukkueen hyvä vire jatkui siis pelin loppuun saakka ja katsomosta nähtynä kaikki kentät onnistuivat näyttämään hyvää osaamistaan ja taitojaan. Syöttökuvioita oli jo selkeästi nähtävissä ja pojat auttoivat toisiaan eri tilanteissa. Severiina  Lehtovaara piti maalilla vahvasti pintansa ja pysyi tarkkana läpi pelin. ISB pyrki vielä lopussa kirimään tekemällä kaksi maalia, mutta Jalas säilytti otteen pelistä ja loppulukemiksi kirjattiin makoisat 6-12.