C-pojat avasivat kauden Vaasassa

Jalaksen C-pojat pelasivat kauden avausturnauksensa viime sunnuntaina, kun alkusarjalohkon ottelut 1-3 pelattiin Vaasan Kauppiksella.

SPV - Jalas 15-3 (6-3, 7-0, 2-0)

Jalaksen kauden ensimmäinen peli on SPV:tä vastaan,  joka on ennakko oletuksen mukaan kova pala purtavaksi.

Ensimmäisen erän Jalas aloittaa vahvasti, mutta peli juuttuu nopeasti Jalaksen päähän. Ensimmäinen maali tuleekin jo kolmen minuutin kohdalla SPV:lle. Muutama minuutti pelataan jälleen kovalla sykkeellä ja menoa on päästä päähän. Jälleen kuitenkin maalintekijänä onnistuu SPV viiden minuutin kohdalla. Jalas ei päästä helpolla ja maalia yritetään kovalla voimalla, mutta vastustajan kolmas maali tulee vahinkopompulla maalinvahdin ohi. Näin peli jo 3-0. Jalaksen pojat eivät suinkaan ole luovuttaneet, vaan hienolla yhteistyöllä Niko Marttilan syötöstä Miika Kuja-Perälä pistää pallon maaliin. Onnistuminen maalinteossa saa pelin luistamaan ja jo 45 sekuntia Jalaksen ensimmäisestä maalista on asialla jälleen Miika Jeremi Kannonlahden ottaessa syöttöpisteen. Kahden maalin voimalla Jalaksen poikien ryhti peliin kasvaa ja SPV on helisemässä poikien pyörityksessä. 11 minuutin kohdalla SPV onnistuu kuitenkin maalinteossa, jonka kuitenkin Vikki Ylihärsilä käy kuittaamassa puoliminuuttia myöhemmin SPV:n päädyssä (Jeremille jälleen syöttöpiste). Peli pysyy tasaisena ja paljolti SPV:n päädyssä, mutta maalia ei vain saada. Erän loppuun mennessä SPV tekee vielä kaksi maalia ja ajassa 14.00 SPV ottaa jäähyn syynä väärä etäisyys. Ylivoimapeli ei lähde käyntiin ja vastustaja kuittaa Jalaksen virheestä läpiajoon. Tästä seuraa rangaistuslaukaus, joka epäonnistuu. Erä päättyy lukuihin 6-3.

Toisen erän Jalas aloittaa ylivoimalla ja Jalakselta vauhdikas aloitus erään. Palloa ei kuitenkaan saada maaliin ja SPV tekee seitsemännen maalinsa, kun toista erää on pelattu kolme minuuttia. 20 sekunttia myöhemmin on jo kahdeksas maali tehtynä. Maalia tulee tasaiseen tahtiin SPV:n toimesta. Taistelua ei vielä ole lopetettu, mutta peli alkaa olla selvä. 12 minuuttia toista erää pelattu ja tilanne on SPV:lle 13-3. Viimeisellä minuutilla SPV ottaa vielä jäähyn vaarallisesta pelistä ja Jalas saa pienen mahdollisuuden kuittaukseen. Tätä kuitenkaan ei saada käyetettyä.

Kolmas erä alkaa ylivoimalla, mutta kun erää on pelattu 20 sekunttia vastustaja tekee maalin alivoimalla. Jalas saa pidettyä pelin käynnissä vielä kuusi minuuttia ennenkuin SPV saa viidennentoista maalinsa ja näin peli vihelletään päättyneeksi vastustajan 12 maalin eroon. Peli päättyy lukemin 15-3.

Jalas - BK-48 10-5 (3-1, 2-2, 5-2)

Ottelun alku tunnustelua, molemmin puolin, Jalakselle peli oli päivän toinen, BK:lle ensimmäinen, ensivaikutelmana BK vaikuttaa hieman hitaammalta joukkueelta.

Ensimmäinen erä:
00:34 Jalakselle hyvä alku Kuja-Perälä teki 1-0, syöttäjänä Haanpää
03:20 Niko Marttila teki 2-0 Jyrän syötöstä
04:30 Kannolahden laukaus kaukaa BK:n tolpassa
04:39 Kannonlahdelle jäähy - estotilanne maalilla - tämä jäähy luonnollisesti tasoitti peliä
06:36 Österbacka (89) kavensi peliä 2-1
08:14 Viinamäki 3-1 Vikki Ylihärsilän syötöstä
08:40 Tolppalaukaus Jyrältä
14:35 Veeti Marttilan hieno pelastus maalilla

BK-48 yksilötaidoiltaan hieman heikompi joukkue ja vauhdiltaan hitaampi. Peli oli äänimailmaltaan hiljainen -- ei paljon kamppailutilanteita.

Toinen erä:
03:52 N. Marttila 4-1 Jyrän syötöstä
05:22 BK:lle rangaistuslaukaus -- jonka V. Marttila torjui (Westeråker epäonnistui)
06:23 BK kavensi 4-2 maalintekijä Isomäki (21)
08:19 tilanne 4-3 Rinta-Aho (52) maalintekijänä
09:56 N. Marttilan laukaus, joka kimpoaa Valkkiosta maaliin 5-3
12:45 V. Marttilan hieno pelastus maalilla

Kokonaisuutena erä tasaisempi, Jalas ehkä hidasti vauhtia hieman.

Kolmas erä :
02:12 V. Marttilan hieno torjunta maalilla
03:46 BK:lle jäähy - sitominen. Jalas ei pystynyt hyödyntämään jäähyä
05:22 Vikki Ylihärsilän hieno tolppalaukaus
05:39 Vikki Ylihärsilä tekee maalin, tilanne 6-3
06:19 Siltala muuttaa tilanteeksi 7-3 Jyrän syötöstä
08:26 7-4 kavennus tekijänä Vuorinen
08:26 BK-48:n aikalisä
09:42 V. Marttilan hieno torjunta
12:06 Kurikkaojan jäähy - syy jäi epäselväksi
12:33 Raja-Aho kavensi 7 - 5
12:48 Vikki Ylihärsilä 8-5 syöttäjänä Haanpää
12:48 Vastustajan määli tyhjänä 6:s pelaaja kentälle. Vastustajan maalivahti piipahti ajoittain lopussa kentällä
14:16 Kurikkaoja tilanteeksi 9-5
14:29 Vikki Ylihärsilä loppulukemiksi 10 -5

Peli varsin erilainen, kuin päivän ensimmäinen peli. Jalas joukkueena yhtenäisempi - johtuiko tämä siitä, että vastustaja oli nyt hieman heikompi? Myös Jalaksen pelaajat vaikuttivat tasaisemmilta.

Blue Fox - Jalas 4-7 (1-2, 3-4, 0-1)

Alkaneen kauden ensimmäinen turnauspäivä Vaasassa alkoi olla viimeistä peliä vailla, kun Jalasta vastaan asettui Blue Fox Uudestakaarlepyystä. Rannikkokaupungin seura juhlii tänä vuonna 30 vuotisjuhlia.

Katsomosta arvioituna ensimmäinen erä alkoi Jalaksen osalta hieman tunnustellen. Pelin tahti oli verkkaista, mutta silti selkeästi Sinikettujen maalia kohti suuntautuvaa. Jalaksen pojilla oli useita vetoja, mutta pallo meni täpärästi yli. Reilun 7 minuutin kohdalla Niko Marttila kuitenkin saa sopivan syöttöpaikan Miika Kuja-Perälälle, joka siirtää Jalaksen 1-0 johtoon.  Seuraavat minuutit kuluvat jälleen Jalaksen yrittäessä saada palloa maaliin, mutta tilanne kääntyy lopulta Blue Foxin onnistumiseen ajassa 11.33.  Myöhemmin ajassa 13.15 Eero Latvala syöttää Joona Haanpäälle, joka laukoo tilanteeksi 2-1. Erän loppuminuuteilla Fox painostaa ankarasti Jalaksen maalilla sopivaa maalipaikkaa hakien, mutta tässä kohtaa kylmähermoisemmaksi osoittautuu Veeti Marttila maalin suulla.

Erätauon jälkeen Fox aloittaa virkeästi ja maalaa kahdesti  pallon Jalaksen verkkoon ajassa 18.04 ja 19.04. Jalas käy nopeasti vastahyökkäykseen ja tykittää minuutin sisään kaksi maalia vastustajan maalivahdin selän taakse. Ensimmäisen näistä tekee Vikki Ylihärsilä Onni Siltalan syötöstä ajassa 19.45. Ja viiden sekunnin päästä 19.50 vuorostaan Niko Marttila Miika Kuja-Perälän syötöstä. Tilanne on tässä vaiheessa jo 4-3. Erän edetessä Jalaksen pojat jatkoivat hyvää painostusta Foxin päädyssä. Välillä ote kuitenkin herpaantuu ja Fox tasoitettua helpon näköisestä paikassa 4-4. Peliote palaa kuitenkin nopeasti. Niko Marttila syöttää Lauri Jyrälle oivallisesti  siirtäen Jalaksen 4-5 johtoon. Helpotusta jännitykseen lisää myös  uusi maali, jonka Niko Marttila vetää Veikka Ylihärsilän syötöstä. Peliaikaa jäljellä toisesta erästä 1,5 minuuttia ja tilanne 6-4. Tämä ehkä jo Foxin poikienkin pakkaa sekoittaa, koska Fox saa 2 minuutin rangaistuksen estämisestä.  Toisen erän voimasuhteista kertonee jotain se, että Jalas torjui erässä 2 maalia, kun taas Foxilla torjuntoja oli peräti 13.

Kolmas erä aloitetaan ylivoimalla, kun Foxin rangaistusta on vielä 30 sekuntia jäljellä. Tämän jälkeen  Fox pyrkii saamaan tilanteita käännettyä Jalaksen päähän nopeilla, pitkillä vedoilla. Nämä vedot pitävätkin Jalaksen pakit varpaillaan ja tilanteista selvittään kunnialla. Muuten maalittoman erän virkistää  40 minuutin kohdalla Niko Marttilan läpiajo ja maali 7-4. Hattutempun tekijän on helppo tuulettaa. Erän lopussa ajassa 40.22 Fox ottaa aikalisän. Loppulukemiksi  Vaasan Kauppaoppilaitoksen salin valotauluun jää siis 7-4 ja päivän toinen voitto Jalakselle. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.