D-pojat avasivat kauden Nurmossa

Jalaksen D2-poikien sarjapelit alkoivat sunnuntaina Nurmon Liikuntahallilla. Päivälle oli merkitty kolme peliä joista ensimmäisessä vastaan asettui Nibacos Kokkolasta.

Nibacos - Jalas 7-6 (1-3, 3-2, 3-1)

Peli alkoi molemmilta hieman tunnustellen ja peliä pelattiinkin tasaisesti päästä päähän kunnes ajassa 5.37 Miika Rajamäen rystylämäri lähietäisyydeltä pomppi Nibacoksen verkkoon. Syöttöpisteen maaliin sai juuri Jalaksen väreihin Konnista siirtynyt Viljami Viitasaari. Johtotilanteesta ei kuitenkaan kauan saatu nauttia kun ajassa 9.41 Nibacos tasoitti pelin. Peli saatiin kuitenkin käännettyä erän loppuun Vilho Vainion kahdella osumalla tilanteeseen 1-3 ja näissä lukemissa siirryttiin erätauolle.  Toinen erä alkoikin sitten Nibacoksen kahdella maalilla ajassa 12.20 ja 20.32 mutta ajassa 20.58 Jalas siirtyi taas 3-4 johtoon Lauri Kokon erittäin hyvän maalineduspelaamisen johdosta. Syöttäjänä jälleen Viitasaari. Nibacos kuitenkin tasoitti jälleen pelin 4-4 ajassa 23.05. Ajassa 24.26 Jalas sai vaparitilanteen hyvältä etäisyydeltä ja Santeri Kivimäen matalan lämärin ohjasi maaliin Tatu Saarela. Erän loppuun Nibacos sai vielä rangaistuslaukauksen jonka Jalaksen maalilla koko päivän vakuuttavasti esiintynyt Veeti Marttila torjui. Kolmanteen erään lähdetään siis johtoasemassa 4-5.

Kolmas erä alkaa taas Nibacoksen tasoituksella ajassa 31.13 mutta ajassa 36.53 Tuukka Heinolan tarkka laukaus upposi vastustajan verkkoon, syöttäjänä Akseli Lehtinen. Nibacos tasoitti ottelun kuitenkin muutaman sekunnin kuluttua tilanteeseen 6-6 ja pääsi vielä 7-6 johtoon ajassa 39.14. Kovasta yrityksestä ja vastustajan ajassa 43.50 ottamasta jäähystä huolimatta Jalas ei pysty tasoittamaan ja lopputulokseksi jää 7-6 tappio. Laukauksia Jalas kuitenkin sai paljon, torjunnat Nibacoksen maalivahdilla 47kpl ja Jalaksella Marttilalla 31kpl. Tasainen peli joka pienellä tarkkuudella olisi kääntynyt Jalaksen voitoksi.

Jalas - SPV 4-10 (1-4, 1-4, 2-2)

Jalaksen peli alkoi hyvin, kun Kokon Lauri laukoi ensimmäisen maalin ajassa 1.37. Vääntö oli tiukkaa ja SPV tasoitti tilanteen saamasta vaparistaan. Heidän kova painostus tuotti tulosta, minkä seurauksena he siirtyivät kahden maalin johtoon. Jalas sai vaparin ajassa 8.10 mikä ei uponnut maaliin, vaan SPV laukoi tilanteeksi 1-3. Eka erä päättyi lukemiin 1-4.

Toisessa erässä tilanne hieman tasoittui, tilanteita oli puolin ja toisin. SPV kuitenkin onnistui maalien teossa saaden pari maalia lisää. Severiltä maalinteko kuitenkin onnistui ja tilanne muuttui 2-6. Kokon Lauri sai tilaisuuden kaventaa maalieroa 2-7 rankkarillaan, mutta täällä kertaa  se ei onnistunut. Toisen erän loppupuolella Miika joutui huilaamaan jäähypenkille pariksi minuutiksi, pojat selvisi alivoimasta kuitenkin hyvin. Toinen erä päättyi lukemiin 2-8.

Kolmas erä käynnistyi mukavasti, kun Akseli laukoi Viljamin syötöstä tilanteeksi 3-8. SPV kuitenkin onnistui jälleen yllättämään Jalaksen maalivahdin, josta tilanteeksi 3-9. SPV sai jäähyn ajassa 5.30, mutta Jalas ei onnistunut hyödyntämään ylivoimansa. Ajassa 13.50 SPV:lle jo kymmenes maali. Viimeisellä minuutilla Jalas risti pallon keskialueella josta Akseli runttasi vielä viimeisen maalin, pelin päättyen lukemiin 4-10.Jalas pelasi hyvin vaikka vastus olikin kova, kolmas erä meni kuitenkin tasapisteillä. SPV:n pallot vain sattui pomppimaan paremmin, kun meidän poikien.

Blue Fox - Jalas 3-7 (1-4, 2-2, 0-1)

Poikien päivän kolmas peli käynnistyi parin tunnin tauon jälkeen rauhallisissa merkeissä. Kokoonpanot hiukan olivat aamusta eläneet ja ärsytystä kahdesta tappiostakin oli ilmassa. Hiukan unella on vastustajakin ja niin Miika Rajamäki saa yllätettyä kaukaa vastustajan maalivahdin ajassa 3.40. Peli jatkuu rauhallisissa merkeissä, kunnes vastustaja jättää meidän pakit kebabkioskille kellon näyttäessä 8.54 ja ampuu pelin tasoihin. Tästä meidän pojat saa itsensä heräteltyä ja alkaa hallita peliä. Erän lopulla osuu Tatu Saarela, Severi Vuorela ja Miika, kaikki hienojen syöttökuvioiden päätteeksi.

Toista erää kun oli pelattu muutama sekunti, yllättää vastustajista taitava #11 Knutar meidän puolustuksen ja laukoo pallon maalin ylänurkkaan. Tästä sininen kettu innostuu ja Veeti Marttila maalilla joutuu pienen pallomyrskyn kohteeksi, hyvin kuitenkin napsii pallot haltuun. Toinen erä pelataan tasaisesti, Jalaksesta maalintekoon pääsevät Tatu ja Severi, molemmissa nappisyötön antaa Tuukka Heinola. Myös Knutar ketuista onnistuu toistamiseen, ensin pallo pyörii pitkät syöttelykuviot Jalaksen puolustusalueella.  

Kolmannessa erässä pelataan taas tasaista sählyä. Muutama vaarallinen tilanne molemmissa päissä jää tuloksettomiksi. Vastustaja ottaa aikalisän, mutta se ei tuota toivottua lopputulosta. Tatu osuu vielä kerran erän lopulla ja näin lukemiksi jää 3-7. Suht tasainen peli, Jalas oli sen verran parempi mitä lukematkin kertoo. Voiton myötä hyvä mieli, tästä on kiva jäädä odottelemaan seuraavaa turnausta 2.11 Kälviälle.