Miehillä kauden avausturnaus

Miesten kauden ensimmäinen turnaus pelattiin lauantaina Qmaxilla.

 

SBS Lapua – Jalas 5-3 (3-0, 1-2, 1-1)

 Jalas sai kauden avausottelussa vastaansa SBS Lapuan. Jalakselle SBS Lapua ei entuudestaan ollut tuttu. Pelin hallinta ensimmäisessä erässä oli Lapualla ja Jalas oli ajoittain aikamoisessa pesukoneessa. SBS Lapua tekee ensimmäisen maalin ajassa 6.00 Teemu Koivuluoman ohjauksesta maalin edestä. Jalas pääsee ajassa 7.29 ylivoimalle SBS Lapuan saadessa jäähyn työntämisestä, mutta ei onnistu kuitenkaan hyödyntämään kauden ensimmäistä ylivoimaansa. SBS Lapua taas sai oman mahdollisuuden ylivoimaan ajassa 10.27 ja iskeekin 2-0 lukemat taululle Harri Holkkolan toimesta. SBS Lapua iskee vielä erän lopussa kolmannen maalinsa - jälleen Holkkolan iskiessä.

 Toisessa erässä Jalas pääsee ajoittain jo paremmin peliin mukaan. Kim Laurila vetää kantilta pallon SBS Lapuan verkkoon ajassa 15.27 Antti Juhalan syötöstä. SBS Lapua iskee kuitenkin neljännen maalinsa ajassa 25.23 Teemu Koivuluoman iskiessä Jouni Heikkilän syötöstä. Jalas tekee erässä vielä kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa Mikko Keisalan onetimerillä Iivo Kotamäen poikittaissyötöstä ajassa 27.22

 Kolmanteen erään Jalas saa erittäin hyvä alun Kimmo Ala-Keturin viilettäessä laidasta läpi Iivo Kotamäen avaussyötöstä ja Ala-Keturi pamauttaa pallon yläetukulmasta sisään ajassa 30.53. Jalas hakee vielä tasoitusta maalia erän lopussa ilman maalivahtia, mutta SBS Lapua iskee tyhjiin ajassa 44.12 Arttu Happosen toimesta.

 Peli päättyi siis SBS Lapuan 5-3 voittoon ja pelistä päällimmäisenä jäi mieleen, että Jalas ei ollut valmis pelaamaan joukkueena lapualaisia vastaan. Pallo tuntui ”polttavan” jatkuvasti pelissä ja helppoja syöttöjäkään ei saatu perille. Pallollinen peli ja pallon liikuttelu oli huomattavasti heikompaa, mitä kauden alla pelatuissa Suomen Cupin peleissä.

 #11

 

 Jalas – Munakka 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

 Jalas lähti peliin selkeästi parantamaan ensimmäisestä pelistä ja siinä onnistuttiinkin. Alku ottelussa oli hyvin tasainen ja Munakalle tuomittu jäähy kostautui kun vajaa kuusi minuuttia oli ensimmäistä erää pelattu. Ylivoimalla Antti Kallioniemi puttasi Kim Laurilan laukauksen irtopallon uuniin ja jalaksen johtoon. Alle minuutti edellisestä ja Jussi Latvala painaa tilanteeksi 2-0 Iivo Kotamäen syötön päätteeksi. Ekan erän lopulla Kallioniemelle tuomitaan jäähy maasta pelaamisesta ja Munakka kaventaa tilanteeksi 2-1.

 Toisessa erässä Mikko Keisala lisää Jalaksen johtoa 3-1 ja peli pysyi hyvin Jalaksen hallussa. Tilanteita riitti molemmissa päissä, Vesa Vierikon hyvät torjunnat kuitenkin säilyttivät Jalaksen parin maalin johdossa viimeiseen erään.

 Kolmannessa erässä jalas piti hyvin palloa ja hallitsi täten kenttätapahtumia. Harri Kuhna laukoo tarkasti jalaksen 4-1 johtoon Iivo Kotamäen hyvän esityön jälkeen. Munakka otti aikalisää ja yritti kaventaa peliä, mutta hyvä omanpään puolustus antoi mahdollisuuden voittoon. Kimmo Piirto antoi hyvän vapauttavan syötön ja Kim Laurila iski suoraan syötöstä vielä loppulukemiksi 5-1 Jalakselle.

 Peli oli ehjä kokonaisuus, jossa jokainen kentällinen sai onnistumisia.

 #17