Miehille kauden toisesta turnauksesta voitto sekä tasapeli

Miesjoukkueen kauden toinen turnaus pelattiin lauantaina Kuortaneella. Jalaksen vastustajat olivat nuori SPV III sekä kokenut ISB II.

Jalas- SPV III 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Pelin käynnistyessä Kimmo Alaketuri ottaa aloitusvoiton, josta Jalas pääsee rakentamaan peliänsä. Jalaksen pallonhallinta on kuin oppikirjasta, mutta siitä huolimati saimme nähdä vähältäpititilanteita. Ajassa 4.17 Jalas pääsi koittamaan ylivoimaansa, mutta nuori SPV piti pintansa. Ajassa 14.30 Jalakselle tarjottiin lisää yv:tä, mutta lopuuksi kello taisi pelastaa SPV:n

Jalas yritti vielä ylivoimaansa, mutta vieläkin tuloksetta. Pian yv:n jälkeen sai luotua maalitilanteen. Jussi Latvala löysi tilanmaalilta, mistä pääsi puttaamaan avausmaalin. Syötöstä vastasi ensimmäistä kertaa miehissä pelannut - vielä C-junnuikäinen - Niko Marttila. Eikä minuuttiakaan pelattu aloituksesta, kun Joonas Rajamäki heitti rystylätyn Iivo Kotamäelle, joka tuttuun tapaan juoksee puolen kentän ja bravuurina lyö pallon aina oikeaan yläkulmaan. Helppoa. Loput ajasta pelataan tasaisesti päästä päähän.

Kolmannessa erässä nuori SPV alkoi selvästi petraamaan peliänsä. SPV nosti karvauksensa ylös, mutta Jalaksen kokenut pakkikalusto sai pelattua itsensä pois pinteestä ja pian pallo olikin Kimmo Ala-Keturilla, joka tarjosi syötön Mikko Keisalalle. Mikko maalasi lukemat 3-0. Jalas sai vielä kokeilla yv:tä, mutta ei saanut ammennettua muuta kuin kokemusta.

#7

ISB II – Jalas 4 – 4 (0-0, 2-1, 2-3)

Päivän toiseen otteluun lähdettiin jatkamaan samalla tyylillä kuin ensimmäisessä ottelussa. Tiedossa oli myös se, että vastaan asettuu kokenut joukkue, joka osaa hyödyntää pienimmätkin virheet.

Ensimmäinen erä olikin melkoista asemataistelua, kun molemmat joukkueet vuorollaan yrittivät löytää aukkoja vastustajan puolustuksesta siinä kuitenkaan onnistumatta. Erän ainoa tilastomerkintä tuli, kun Mikko Keisala katkaisi vastustajan läpisyötön korkealla mailalla jäähyn arvoisesti. Jalaksen puolustus sai pidettyä pahimmat poikittaissyöttöpaikat ja laukauslinjat tukossa. Erätauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toisessa erässä alkoivat myös verkot heilua. ISB II sai erän alkupuoliskolla kovan prässin Jalaksen maalin taakse. Juha Toivio kaivoi pallon itselleen ja toimitti sen maalin edessä päivystäneelle Ville Loukasmäelle, joka pyssytti pallon Jalaksen verkkoon. Tilanne 1-0. Reilu pari minuuttia myöhemmin Jalas sai keskialueen oikelta laidalta vapaalyönnin. Antti Kallioniemi jakoi pallon keskellä odottaneelle Mikko Raittiselle, joka heitti tavaramerkiksi muodostuneen ilkeän kierrepallon kohti maalia. Tällä kertaa kukaan ei osunut pallon tielle vaan se sujahti sopivasti, limsapullon korkuisena ISB:n maalin vasempaan alanurkkaan. Tilanne tasan 1-1. Liekö sillä ollut vaikutusta, kun muutama sekunti maalia ennen vaihtopenkillä oli puhuttu siitä, että pitäisi saada tehokkuutta erikoistilanteisiin... Reilu minuutti ennen toisen erän loppua Jalakselle sattui pallonmenetys omalla hyökkäysalueella. Markku Neva-Keturi pääsi oikealta laidalta tapahtuneen nousun päätteeksi vippaamaan puolustajien estelyistä huolimatta pallon Jalaksen maalin takanurkalle, jossa Ville Loukasmäki oli jälleen oikeassa paikassa odottamassa ja siirsi pallon verkkoon. Näin Jalakselle vielä ikävä takaisku toisen erän loppuun ja tilanteeksi 2-1.

Viimeisellä erätauolla valmentaja valoi uskoa joukkueeseen ja painotti sitä, että omalla pelillä pystytään vielä homma hoitamaan. Noin kolmen minuutin kohdalla Niklas Mäki-Ventelä vippasi korkean kukkupallon kentän keskellä, selkä maalia kohti odottaneelle Iivo Kotamäelle. Pallo yhdestä pompusta haltuun ja nopea kääntövippaus kohti maalia. Tälläkin kertaa se kannatti, sillä pallo painui läpi puolustusmuurin ja ISB:n maalivahti oli yllätetty toistamiseen. Tilanne tasan 2-2. Kylmää suihkua oli kuitenkin tarjolla jo seuraavalla minuutilla. Uhkarohkea pelaaminen omassa päädyssä johti siihen, että pallon itselleen saanut Juha Loukola toimitti sen kentän keskellä odottaneelle Miika Toiviolle. Tämä tälläsi pallon vastustamattomasti Jalaksen verkkoon ja ISB nousi jälleen kerran yhden maalin johtoasemaan 3-2. Kuten aiemminkin, Jalas vastasi. Tällä kertaa pari minuuttia edellisestä maalista, kun Antti Kallioniemi siirsi pallon keskeltä kenttää oikeaan laitaan Jussi Latvalalle. Ehkä syötöksi takatolpalla kytänneelle Niko Marttilalle tarkoitettu siirto muuttui kesken matkaa nerokkaaksi laukaukseksi, joka painuikin etunurkasta maaliin. Tilanne oli jälleen tasan, 3-3. Jälleen kerran otettiin tavoitteeksi oman hyvän pelin jatkaminen ja voittomaalin hakeminen kärsivällisesti pallossa kiinni pysyen. Mutta kuinkas kävikään... Reilut viisi minuuttia ennen ottelun loppua Eero Rahnasto vippasi Antti Kuusistolta saamansa pallon korkeana kohti Jalaksen maalia. Tilanne näytti melko vaarattomalta, mutta hyökkääjä kyljessään syöttöä katkaisemaan mennyt puolustaja ei osunutkaan palloon kunnolla vaan se kimposi hänen jalastaan ja yllätti koko ottelun hyviä koppeja napsineen Vesa Vierikon. Jalas jälleen tappiolle 4-3. Draama ei kuitenkaan loppunut tähän, sillä minuutti ennen ottelun loppusummeria Jalas ottaa aikalisän. Valmentajan viesti lyhyesti: ”Otetaan pallo itselle, sen jälkeen maalivahti pois ja tasoitusmaali.” Ja näin helppoa se olikin. Melko pian pallo saadaan nimittäin kaivettua Jalakselle ja se toimitetaan oikeaan laitaan Mikko Keisalalle. Tämä heittää hieman normaalia korkeamman lätyn maalille, josta Kimmo Ala-Keturi lataa pallon suoraan ilmasta verkkoon. Vastustajan protestoinnista huolimatta osuma hyväksytään ja Jalas nousee neljännen kerran tasoihin vain puoli minuuttia ennen ottelun loppua. 4-4 jääkin lopputulokseksi.

Voitto olisi ollut kiva, mutta tätä lopputulosta voi kutsua taisteluvoitoksi. Peli alkaa näyttää jatkuvasti paremmalta, joten hyviä otteluita ja tuloksia on varmasti tulossa myös seuraavista turnauksista.

#15

KUVA 20.10.2019 KLO 20.32.jpeg