Miehet loppiaisreissulla Pietarsaaressa

Jalaksen miesten kauden kuudes turnaus pelattiin loppiaissunnuntaina Pietarsaaren Rettig Sport Centerillä. Ohjelmassa oli ensin tärkeä ns 4 pisteen ottelu PaSua vastaan ja toisessa ottelussa tarkoitus haastaa ennakolta - ainakin omasta mielestään - kovempi Amerikaarto. Vaan kuinkas sitten kävikään:

PaSu - Jalas 3-3 (1-1, 1-1, 1-1)

Pilli käy ja Jalakset säntää pallolle. Eikä kahta minuuttiakaan, kun PaSu pääsee ylivoimalle, mutta onneksi Jalas hoitaa tämän alta pois. Ajassa 9:56 kantakurikan vahvistus Jussi Latvala (Kim Laurila) käy hiljentämässä PaSulaiset tekemällä avausmaalin, mutta ei aikaakaan kun PaSun Topias Valkealahti käy tasoittamassa tilanteen. Loppuaika pelattiin hyvin tasaista päästäpäätyyn peliä.

Toisen erän maalivastaava Kim Laurila (Iivo Kotamäki) ajassa 26:26 pistää Jalaksen 2-1 johtoon, mutta jälleen PaSut tulevat vain askeleen päässä perästä ja lyövät tilanteen tasoihin. Taas loppuaika menee hyvin tasaisessa väännössä.

Kolmas erä alkaa hetipian Jalaksen ylivoimalla, kun PaSut ottaa 2 min korkeasta mailasta. Mutta PaSu kestää tämän. In time 36:41 Harri Kuhna (Kimmo Ala-Keturi) lyö pallon maaliin, vieden Jalaksen johtoon. Mutta taas hetipianjälleen PaSut tasoittaa lukemat. Loput n 10 min pelattiin ehkäpä jopa varovaisen tasaista peliä, ettei vain kävisi tenkkapoota. Näin peli päättyi 3- 3.

Huippupakki #7

Jalas - Amerikaarto 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)

Päinvastoin kuin Jalaksen ensimmäisessä pelissä, toinen peli alkoi Jalakselta räväkästi. Ensimmäinen maali syntyikin jo ajassa 00.29 ku Iivo Kotamäen tarkka syöttö löysi puolustajien välistä Kuhnan nälkäisen lavan. Jalaksen konhotus jatkui ja pelikellon näyttäessä 06.15 Stallionsin tiukka painostus kantoi hedelmää kun kulmaväännön jälkeen pallo löysi Kotamäelle, joka sinkosi pelivälineen etuyläkulmaan. Tästä syöttöpisteen keräsi vuorostaan Kuhna. Erä jatkui tasaisena vääntönä päästä päähän ja Amerikaarron tasoitus nähtiinkin vielä kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle lukemissa 2-1.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi, kun molemmat joukkueet rakentelivat vuorotellen paikkoja eikä kumpikaan halua luopua pallosta helpolla. Lopulta ajassa 25.00 Amerikaarto joutuu rikkomaan pysyäkseen Jalaksen perässä. Ylivoimaa ehditään pyörittää 57 sekuntia kun hulluja päiviä viettävä Iivo Kotamäki katsoo paikkansa tulleen ja tällää Jalaksen kahden maalin karkumatkalle. Tässä tilanteessa mennään myös toiselle erätauolle.

Ottelun kolmannessa erässä Jalaksen sairastelujen rasittaman rosterin kapeus alkaa näkymään ja pallonhallinta siirtyy enemmän vaasalaisille. Nämä eivät jätä tilaisuutta käyttämättä ja erän vanhettua reilu kolme minuuttia laukoo Henrik Nyström vierailijat maalin päähän. Peli jatkuu intensiivisenä ja ajassa 38.26 Antti Juhala esittelee tiukkaa lämäriään ja lyö Niklas Mäki-Ventelän syötöstä pallon vastustamattomasti maaliin. Peli Jalakselle 4-2. Tästä sisuuntuneena vaasalaiset hakevat vielä vimmatusti maaleja, mutta ajassa 42.25 nähdyn kavennusmaalin lisäksi uhrautuvasti puolustava Jalas-miehistö sekä upeasti pelannut maalivahti Vesa Vierikko eivät maaleja salli, joten lopputuloksella 4-3 pisteet matkaavat Jalasjärvelle.

#97

fullsizeoutput_5735.jpeg