E-pojilla kotiturnaus RitolaHallissa

E-poikien joukkueet pelasivat lauantaina kotiturnauksen Peräseinäjoen RitolaHallissa, jossa molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kolme peliä. Tässä katsomossa pelejä seuranneiden pelaajien vanhempien näkemykset ottelutapahtumista:

Konnat - Jalas 08 6-3 (2-3, 2-0, 2-0)

Jalas 08 kohtasi Konnat kotiturnauksen ensimmäisessä ottelussa. Vaikka vastustaja teki pelin ekan maalin, Jalaksen pojat eivät antaneet sen vaikuttaa peliin. Kun ottelua oli pelattu reilu 4 minuuttia, Jalaksen Patrik Mäkisalo sai pallon vastustajan maaliin. Jalaksen seuraava maali tuli ajassa 07.01 ja silloin pallo lähti Santeri Kivimäen lavasta. Reilun minuutin päästä tuli ensimmäisen erän viimeinen maali, jonka teki Jalaksen Onni Mäkelä.

Toiseen erään lähdettiin Jalaksen johtaessa 3-2. Toisessa erässä vastustaja teki 2 maalia. Vaikka Jalaksen pojat yrittivät, niin pallo ei löytänyt tietään vastustajan maaliin. Toisen erän jälkeen lukemat olivat 3-4 Konnille.

Kolmannessa erässä alkoi näkyä joukkueiden pelaajien lukumääräero. Tässäkin erässä Konnat nappasivat 2 maalia eikä vastustajan verkko heilunut kertaakaan. Peli päättyi lukemin 3-6 vastustajan hyväksi. Vaikka Jalaksen joukkueessa oli melkein puolet vähemmän pelaajia ja pelaajat nuorempia, laittoi Jalas 08 vastustajan siitä huolimatta koville. Joukkue on kehittynyt paljon kauden aikana ja oli ilo seurata tätä jännittävää peliä.

Jalas 07 - Konnat 15-0 (8-0, 7-0)

Jalaksen kotiturnauksessa Peräseinäjoen Ritolahallissa päivän ensimmäisessä ottelussa Jalas 07 sai vastaansa sarjajohtajan Konnat Seinäjoelta. Otteluun oli joulutauolla lähinnä mentaalipuolella valmistauduttu ¨joulupuu on varastettu’ lauluja lurautellen ja kinkkua syöden johtoajatuksena tehdä kotiturnauksessa vastustajista rosollia. Vaasan turnauksen kitkerän katkera tappio Konnille oli muisto vain.

Valmennuksen teroittama yläalueen karvauspeli näkyi heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Ensimmäinen vaarallinen tilanne saatiin ajassa 1.26, jossa oikean laitahyökkääjän Iipon kautta saatiin maalivahti poikittaisliikkeeseen, Iipolta syöttö maalin takakulmalle Tatulle. Tatun laukaus niukasti ohi, josta jatkotilanteessa Jalas jauhoi ja jauhoi Konnien puolustuksen kebab kioskille laitahyökkääjän Iipon syöttäessä sentteri Juholle, jonka tarkka liukulaukaus upposi vastustamattomasti Konnien maalin vasempaan ylänurkkaan. Näin Jalas siirtyi johtoon, kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu 2.02 (1-0). Välittömästi aloituksen jälkeen Jalaksen hyökkäys vyöryi Konnien maalialueelle, josta lähes kopiona ensimmäisestä maalista Lauri syötti oikeasta laidasta sentteri Severille keskelle. Severin tarkka laukaus vasempaan ylämummoon ja pallo saatiin hakea ajassa 2.25 ( 2-0) Konnien maalista keskiympyrään. Aloitusvoiton jälkeen Konnien hämmennyksen ’mitä täällä tapahtuu’ käytti hyväkseen oikea laitahyökkääjä Vilho, joka kasvatti ajassa 2.39 (3-0) johtoasemaa maalinedussählinki- tilanteessa tuikaten pallon maalivahdin längistä sisään. Jo tässä kohtaa ottelua näki, että tänään on kentällä vain yksi joukkue, ja Konnien maalivahdilla ottelu tulisi olemaan lähinnä pallon noukkimista maalin perukoilta. Neljäs Jalaksen maali syntyi hyvällä jalalla ja ilmeellä toteutettuna. Poikittaissyötöillä vastustajan alakerta sahattiin, Tatun syötöstä Severi laukoi vasempaan alanurkkaan ajassa 5.47 (4-0). Konnien ensimmäinen rakennettu hyökkäys ja laukaus Jalaksen maalia kohti saatiin kokea ajassa 7.08. Maalissa Veeti noukki pallon vaivattomasti ja hyvällä heittokädellä käynnisti Konnien alakerran myllytyksen. Ajassa 8.35 (5-0) Jalas kasvatti maalisaldoaan, tekijä Juho, syöttäjänä Iipo. Konnien puolustaja sai osallistua Severin hattutemppuun ajassa 9.36 (6-0) harhasyötön muodossa. Severi haistoi katkaisemalla huolimattoman keskialueen syötön, tykki puhui ja vasen alakulma heilahti. Korkeanpaikan leiriltä juuri turnaukseen laskeutunut Tatu onnistui maalinteossa kellon pysähtyessä aikaan 10.14 (7-0). Ensimmäisen erän viimeinen maali toteutui Luopajärven Raktori Kerhon ( Tatu- Severi – Vilho) salibandyn alajaoston kasvattien leikitellessä ja saadessa vastustajan pakit törmäilemään toisiinsa. Vilhon esityöstä syöttö Tatun kautta Severille ja taukolukemiksi 8-0 ajassa 13.36. (8-0).

Toiseen erään lähdettäessä pyörremyrsky Konnien maalilla jatkui, ensin puolustaja Miika teki hienon yksilösuorituksen purjehtimalla koko kentän läpi laukoen tilanteen 9- 0 ajassa 17.07. Täyttä kymppiä päästiin juhlimaan Vilhon toimesta ajassa 17.58 (10-0)  LuRaKen tehotrion pyörittäessä peliä, syöttöpiste Tatulle. Ajassa 19.19 valmennus nukahti, ilmeisesti jäädessä ihailemaan poikien hienoa syöttörulettia -> Jalaksella liikaa pelaajia kentällä. Tästä seurauksena 2 minuutin jäähy, jota meni kärsimään Eemeli. Alivoima ei oikeastaan Jalaksen tehoja vähentänyt, tuloksena  2 maalia, ensin Miika Laurin syotöstä ajassa 20.11 (11-0) sitten Vilhon laukaus upposi maalinperukoille ajassa 20.20 (12-0). Amatöörikatsojat jo luulivat että ottelu päätetään, kun 12 maalin ero on saavutettu, mutta säännöt edellyttävät että 2 erää pitää vähintään pelata, joten ottelu jatkui Jalaksen heilutellessa tahtipuikkoa erän loppuun. Severi lisäsi vastustajan ahdinkoa laukomalla ajassa 22.25 Laurin syötöstä 13-0. Pelin loppuminuuteilla lukemia kaunisteltiin vielä parilla maalilla, ajassa 28.04 Vilhon kaukolaukauksella sekä Severin syötöstä Tatun upealla sivalluksella loppunumeroiksi ajassa 28.54 15 – 0.

Näin sarjajohtaja oli murskattu ehkä hieman omien ja vielä enemmän vastustajien ihmeeksi, Jalaksen aivan ylivoimaisella esityksellä. Valmennuksen loppukommentti ottelusta oli: “ei huono”. Ottelu oli tasapainoinen esitys hyvästä viisikkopelaamisesta sekä kärsivällisestä syöttötyöskentelystä. Tässä peliraportissa nousee tällä kertaa hyökkäyskalusto esiin runsaiden maalien muodossa, mutta unohtaa ei pidä, että hyökkäykset käynnistyvät lähestulkoon aina puolustuksen Iisakin, Jessen, Erkin ja Miikan  hienoista oivalluksista. Varmana huhuna Alavallista saadun tiedon mukaan Konnien valmennusjohto olisi käännytetty lauantai-iltana Kalakosken risteyksestä eksyttyään Seinäjoen suunnasta.

Jalas 08 - SB Vaasa oranssi 6-9 (3-4, 3-3, 0-2)

Päivän toinen peli 08-pojille alkoi hyvin, Tuukan tehty pelin ensimmäisen maalin reilun kahden minuutin jälkeen. Peli jatkui tasaisissa merkeissä ja peliä pelattiinkin tasaisesti molemmissa päissä. Vajaan 6 minuutin kohdalla Vaasa pääsi kuitenkin tasoittamaan ja tästä innostuneina he pääsivät luomaan Jalaksen päätyyn hyviä tilanteita, joista syntyikin pari peräkkäistä maalia yhdeksännen peliminuutin nurkilla. Tästä sisuuntuneena Jalas teki kuitenkin nopeasti kaventavan maalin Mikon tarkalla vedolla. Pelin loppupuolella Vaasa pääsi vielä kuittamaan yhdellä maalilla, mutta Santeri kavensi erän viimeisellä maalilla tulostauolle lukemiksi 3-4.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan hyvin tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta. Maalin teon aloitti Vaasa noin viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Tästä parin minuutin kuluttua Santeri kavensi eron yhteen maaliin. Vaasa kuitenkin kuittasi tilanteen nopeaan ja teki jälleen maalin. Pian tämän jälkeen Vaasalaiset ottivat jäähyn protestoinnista (yhtä pelaaja oli jo aiemmin varoitettu suun soittamisesta tuomarille). Aluksi näytti, ettei ylivoimaa saada kuitenkaan hyödynnettyä Vaasan hyvän puolustuksen vuoksi, mutta jäähyn viime hetkillä Tuukka pääsi hyödyntämään tilanteen nätillä maalilla. Parin minuutin kuluttua Tuukka teki vielä yhden maalin lisää ja tasoitti tilanteen. Tästä sisuuntuneena Vaasalaiset kuitenkin kuittasivat tilanteen tekemällä vielä yhden maalin ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 6-7.

Kolmas erä oli edelleen tasaista vääntämistä molemmissa päissä, mutta valitettavasta Jalas ei onnistunut viimeistelyissään ja erä jäikin jalaksen osalta maalittomaksi. Yritystä kuitenkin piisasi ja suorituksissa näkyi ehkä liikakin yrittäminen. Erän tasaisuus näkyi kuitenkin siinä, ettei Vaasakaan saanut kahta maalia enempää, joten loppulukemiksi tulostaululle 6-9.

Jeppis FBC - Jalas 07 0-12 (0-5, 0-5, 0-2)

Ottelu oli kokoajan tasaista vääntöä ja taukoja ei paljon tässä ottelussa ollut. Jalas oli kuitenkin niskan päällä kokoajan. Maalia tuli tasaiseen tahtiin jalakselle kokoajan kunnes kolmannen erän alussa ( peliä pelattu n. 5 min) peli päättyi jalaksen voittoon. Mahtava oli huomata kuinka jalaksen poikien yhteispeli sujui, kaikki olivat joukkuepelaajia. Kuviot olivat välillä todella hienoja ja onnistuneita. Meidän maalivahdilla ei paljon työtä ollut tässä pelissä,  mutta hereillä kuitenkin pysyi ja torjui ne muutamat vedot mitä hänelle tuli ja nolla pelihän siitä syntyi. Puolustajat pelasivat hienoa puolustuspeliä. Katsojan näkökulmasta oli vähän, ei niin tapahtuma rikas peli, mutta näitäkin pelejä on hieno katsoa,  pulssin ollessa matalalla. Rauhallisin mielin sai katsoa kuinka pojat kehittyvät kokoajan joukkueena sekä pelaajana ja " parantavat peliään kun sika juoksuaan" . Peli päättyi 12-0 jalakselle! Seuraavaa turnausta innolla odottaen!

Nibacos sininen - Jalas 08 16-4 (4-0, 4-2, 8-2)

Jalaksen -08:n päivän kolmas ja viimeinen peli Nibacos sinistä vastaan alkoi viideltä iltapäivästä. Päivä oli ollut pitkä ja askel painoi. Se näkyi myös pelissä. Nibacos otti heti otteen pelistä ja kun pelin ensimmmäistä erää oli pelattu vain alle kaksi minuuttia, laukoo vastustaja reikäpallon maaliin. Ensimmäinen erä menee herätellessä poikia peliin kiinni. Ensimmäisessä erässä Jalas ei tee maaleja, vaikka hyviä yrityksiä vastustajan verkolle tuleekin. Erä päättyy lukemiin 4-0 Nibacokselle.

Toinen erä alkaa verkkaisemmin. Ensimmäisessä erässä lämmettyä Jalas ottaa otetta peliin. Jalaksen avausmaalin tekee Santeri, yllättäen vastustajan maalivahdin, kun toista erää on pelattu kaksi ja puoli minuuttia. Vastustaja huomaa poikien virkistymisen ja antavat ankaran vastavedon ja laukookin maalin vain puoli minuuttia siitä kun Jalas on kaventanut maalieroaan. Nibakos ei päästä poikia helpolla vaan tykittää lähes samantien erän toisenkin maalinsa. Jalas pistää kampoihin ja kaventavat maalieroaan Juhan syötöstä Mikon tehdessä Jalaksen toisen maalin kun erää on pelattu reilu viitisen minuuttia. Tästä vastus ei pidä ja ottaakin loppueräksi pelin haltuun ja tykittääkin vielä kaksi maalia lisää ajoissa 20.52 ja 27.49. Erä päättyy lukemiin 8-2 Nibacokselle.

3. erässä tehdään kymmenen maalia. Niistä suurin osa tehdään Jalaksen verkkoon. Pojat yrittävät saada palloa haltuun, mutta Nibacos on tälläkertaa vireämpi. Vain kahdeksan sekuntia erän alusta Nibacos alkaa kasvattaa maalieroaan Jalakseen tehden erän kolme ensimmäistä maaliaan. Ollaan tilanteessa 11-2 kun Jalaksen pojat ryhtyy vastahyökkäykseen. Onni laukoo Jalaksen kolmannen maalin ajassa 33.47. Vastustaja ei päästä helpolla vaan nauttii maalisaldostaan heilauttamalla Jalaksen maaliverkkoa vielä kolmella maalilla lisää. Ollaan maali lukemissa 14-4, kun ajassa 39.34 Patrikin syötöstä Mikko laukoo pallon Nibacoksen verkkoon. Jalaksen pojat katselevat tulostaulua epätoivoisena, maaliero on iso eikä peliaikaa ole enää paljoa käytettävissä. Alkaa näkyä luovuttamisen tuskaa. Vielä kun erää on jäljellä viisi minuuttia tekee Nibacos pelin viimeiset kaksi maaliaan. Peli päättyy lukemiin 16-4 Nibacokselle.

Vastus oli kova ja vuoden kokeneempi. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kauden pelejä taas kokemusta rikkaampana :)

Jalas 07 - SB Vaasa oranssi 8-5 (3-3, 3-0, 2-2)

Edellisen rauhallisen pelin jälkeen tämä peli alkoi heti vauhdikkaammin, ja Vaasa tykitti melko nopeasti ensimmäisen maalin. Jalas ei tästä lannistunut, vaan hienojen kuvioiden päätteeksi Vilho näppää Tatun syötöstä pallon Vaasan maalivahdin taakse. Vain hetkeä myöhemmin Toni tekee saman. Peli on vauhdikasta, tässä vaiheessa ei jalka paina, vaikka molemmilla joukkueilla pitkä päivä ja kolmas ottelu menossa.  Peli pyörii tasaisesti molemmissa päädyissä. Vaasa tulee tasoihin. Jalaksen pojat ovat selvästi  ahtaammalla kuin päivän muissa peleissä. Kolmannen maalin Seppe laukoo Erkin hienosta syötöstä, lähes keskikentästä suoraa maalin yläkulmaan. Yleisö kannustaa kovasti Vaasaa, peli pyörii, pakit painavat kovasti töitä pitäen Vaasan taitavan pelaajan #99 Rasmus Kennin kurissa. Erän loppuun Kenni tasoittaakin lukemat 3-3.

Toisessa erässä peli alkaa olla hienoisesti Jalaksen hallintaa. Pientä väsymystä on ilmassa, eikä peli ole enää niin vauhdikasta. Erän alkuun saadaan vähän etumatkaa Juhon maalilla, sekä pian perään Seppe ampuu Laurin esityöstä taululle 5-3 lukemat.  Katkonaista on peli. Toinen erä kuluu, lähes kymmenen minuuttia ilman tapahtumia, Jalas on pienesti niskan päällä, mutta ei pakit ja Veeti todellakaan ollut työttömiä. Hienoa katsella poikien kehitystä ottaa koko viisikolla tilanne haltuun myös hyökkäyspäässä, eikä vain hyökkäyskolmikolla.  Erän loppuun Juho tekee Jalakselle kuudennen maalin Tatun syötöstä.

Kolmanteen erään Vaasa on hiukan herännyt. Turhautuneisuus näkyy myös muutaman pelaajan pelissä. Erän alkuun vapari Vaasalle, joka onneksi menee yli. Hetkeä myöhemmin Vilho ampuu hienon kudin kulmasta, joka uppoaakin maalivahdin taakse.  Vaasa kuitenkin pitää puolustusta melko ahtaalla, mutta Erkki, Miika, Iisakki ja Jesse ovat vireessä. Viimeisenä lenkkinä Veeti maalilla napsii Vaasalaisten kudit kiinni. Vajaa 10 minuuttia ennen pelin loppua Vaasa ottaa aikalisän ja siirtää vasemmassa laidassa pelanneen Kennin keskelle. Tämä alkaa tuoda tulosta ja Vaasa tekee peräkkäin kaksi maalia. Tästä Vaasa sai virtaa, samoin yleisö villiintyy. Veeti torjuu. Viimeiselle minuutille Vaasa ottaa maalivahdin pois, Vaasa pyörittää. Lopuksi Seppe saa rentoutettua ainakin yleisön kun iskee pallon kaukaa tyhjään maaliin. Lukemiin 8-5 päättyy 07- poikien päivän jännittävin matsi. Hieno kotiturnaus 07- poikien osalta, koko joukkue oli kasassa. Näin se yhteistyö toimii ja kaikki ovat tärkeitä pelaajia.