D-pojat Ilmajoella takaisin voittojen tielle

D-poikien kauden viides turnaus pelattiin Ilmajoki-hallissa lauantaina 12.1. Jalaksen vastustajat olivat sarjataulukossa viidentenä pisteen Jalaksen perässä ollut Kannuksen Ura sekä isäntäjoukkue ISB. Katsomoreporttereiden otteluanalyysit tulevat tässä:

Jalas - KannUra 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Kaksi edellistä peliä joulukuussa oli tappioita ja hallin ilmapiirissä leijui jännitys siitä, että pystytäänkö tänään palaamaan voittojen tielle ja turvaamaan joukkueen paikka neljän parhaan joukossa sarjataulukossa. Paineet olivat pelaajilla ja valmennusjohdolla kovat.

Ensimmäinen peli oli Kannuksen Uraa vastaan. Ura sijoittuu sarjataulukossa Jalaksen taakse yhdellä pisteellä ja tämä ottelu piti voittaa. Ensimmäistä erää oli pelattu vain 41 sekuntia, kun Vikki Ylihärsilä riisti keskikentällä pallon ja teki vahvan läpiajon ja avasi Jalaksen maalitilin. Tunnelma vapautui Jalaksen pelaajilla, valmentajilla ja yleisöllä tämän jälkeen. Ottelu eteni tasaisena vääntönä ja ajassa 11.38 Kannus tasoittaa meidän oman pään puolustuksen virheestä 1-1. Ajassa 13.05 pitkä vaihto oli alla ja kovan painostuksen jälkeen Eero Lehto tekee joukkueelle ansaitun maalin. Tämä jääkin ensimmäisen erän viimeiseksi maaliksi. Erän loppu oli Jalaksen hallintaa, mutta vastustajan verkko ei päässyt tästä huolimatta heilahtamaan.

Toinen erä alkoi odottavissa tunnelmissa täysin Jalaksen poikien hallinnassa. Kunnes ajassa 24.20 Niko Marttila teki näytöstyyliin läpiajomaalin Lauri Jyrän upeasta syötöstä  ja pelin tilanne oli 3-1. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun Miika Kuja-Perälä pistää pallon maaliin lopputuloksena hienosta omien puolustajien syöttelystä suoraan omalta puolustusalueelta. Heti tämän perään Kannuksen Ura ottaa aikalisän. Aikalisä kannatti, koska ajassa 25.11 Kannus kaventaa pelin 4-2 onnekkaalla maalilla hyökkäyspäämme tehdessä virheen. 

Kolmas erä alkaa jälleen Jalaksen hallinnalla. Vikki ”Veivi” Ylihärsilä tekee ajassa 34.46 vanhanaikaisen maalin. Tämän jälkeen pelataan 10 minuuttia ennen seuraavaa maalia. Jalas hallitsi koko ajan ja peli pyöri Kannuksen maalin ympärillä. 6.maali tehdään tyhjään maaliin juuri ennen erän ja pelin päättymistä, Miika Kuja-Perälä lataa lopputulokseksi Jalaksen voiton 6-2.

ISB - Jalas 3-9 (3-2, 0-3, 0-4)

Pojilla oli kaikenkaikkiaan hyvä, vauhdikas ja intoa täynnä oleva peli. Suurin osa pelistä pelattiin vastustajan päädyssä.

Ensimmäinen erä alkoi hyvällä innolla. Maaleja yritettiin lujaa. Onni Siltala teki Jalaksen ekan maalin ja tulos oli 1-1, muutaman minuutin päästä Eero Lehto vei Jalaksen 2-1 johtoon. Vastustaja kuitenkin heräsi myös mukaan peliin ja pääsikin 3-2 johtoasemaan. Ekan erän viimeiset minuutit olikin hyvin jännittäviä ja tasoitusta yritettiin viimeiseen asti. Eka erä päättyi kuitenkin 3-2 Ilmajoelle.

Toinen erä alkoikin taas pojilla todella hyvin ja 3-3 tasoitus tuli ensimmäisen minuutin sisällä, kun Eero Lehto teki pelin toisen maalinsa. Poikien vauhti ja into tuntui vaan kasvavan ja ei menny kauan kun Jalas johti 4-3 Eetu Valkkion tekemällä maalilla. Lukemat taulussa oli hetken päästä jo 5-3 kun Miika Kuja-Perälä teki maalin. Vastustaja sai hetkeksi pelin Jalaksen päädyyn, mutta poikien valppaus ja Kasper Ketolan hyvät torjunnat ei niille kavennusta suonut. Toinen erä päättyi mukavissa lukemissa 5-3 Jalakselle.

Kolmas erä olikin sitten täysin Jalaksen hallinnassa. Maaleja iskettiin tasaiseen tahtiin. Onni Siltala teki 6-3 ja 7-3 maalit. Johtoasema alkoi olemaan aika selvä, mutta siitä huolimatta poikien into ja vauhti pysyi samalla tasolla kun pelin alussakin . Vielä jaksettiin tehdä lisää maaleja. Lauri Jyrä 8-3 ja Vikki Ylihärsilä 9-3. Viimeinen erä päättyi siis 9-3 Jalakselle. Peli oli todella jännittävä. ( Ainakin äideille)