Naisilla hyvät pelit Qmaxilla

Naisten kauden viides turnaus pelattiin lauantaina Qmaxilla. Jalaksen vastustajat löytyivät sarjataulukon kärjestä sekä pohjalta, kun avauspelissä vastaan asettui sarjakärki Konnat ja toisessa pelissä vastaan asteli toistaiseksi perää pitävä HiPa.

Konnat - Jalas 1-1 (0-0, 1-0, 0-1)

Vuoden 2019 ensimmäisen turnauksen järjestivät Konnat Qmax Arenalla. Heti kello kymmenen kohdattiinkin heidät pelikentällä. Tiedossa oli tiukka peli,sillä Konnat johtivat silloin sarjaa 16 pisteellä. 

Ensimmäisessä erässä Jalas ottaa heti hallinta-aseman ja liikuttelee palloa hienosti lavasta lapaan, välillä rauhoittaen peliä alakerran kautta. Ajassa 6:51 Konnat ottavat ensimmäisen jäähynsä ja Jalas alkaa pyörittää ylivoimaa, mutta tuloksetta. Jäähy jää ensimmäisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi. 

Toiseen erään lähdetään samalla fiksulla pelitavalla. Toista erää ehtiikin kulua seitsemän minuuttia kun vastustaja ottaa taas jäähyn, syynä mailaan lyöminen. Jalas ehtii pyörittää ylivoimaansa 47 sekuntia kunnes vastustaja purkaa pallon meidän päätyymme. Tästä tilanteesta Jenna Vuorinen saa jäähyn estämisestä. Peliä jatketaan tasavajaalla 4 vs. 4. Vastustaja käyttää tasavajaan hyväkseen ja iskee ajassa 23:34 pelin ensimmäisen maalin. 

Kolmanteen erään lähdetään siis tappioasemassa 1-0. Vastustaja ottaa taas heti erän alkuun kaksi jäähyä. Ensimmäisen ajassa 32:17 ja toisen 36:04. Jalas päättää lopulta hyödyntää vastustajan alivoiman ja iskee ensimmäisen maalin, hieman onnen kantamoisin, ajassa 36:13 Karita Kangastien esityöstä Nita Mäki-Ventelä viimeistelee osuman ohi Konnien maalivahdin. Ajassa 41:33 vastustajan valmentaja päättää käyttää oikeutensa hyväksi ja ottaa aikalisän. Omat valmentajamme päättävät tehdä saman ja kokoavat joukkomme vielä kokoon viimeisiä pinnistelyjä varten. Tätä ottelua ei hävitä! Puoli minuuttia ennen erän loppua pelaajamme Anniina Salmenkangas ottaa jäähyn korkeasta mailasta. Jalas kuitenkin kestää erän viimeisen puoli minuuttia alivoimalla ja täten tilanne 1-1 jää voimaan. 

Jalas - HiPa 7-2 (1-0, 2-1, 4-1)

Päivän toinen peli pelattiin HiPaa vastaan. Peliin lähdettiin reippaasti, vaikka ensimmäinen peli otti voimille. Jalas otti 1. erässä pelin heti haltuun ja niin syntyi myös ensimmäinen maali ajassa  04.15 Karita Kangastien laukomana. Ensimmäiseen erään ei muita maaleja saatu. 

Toiseen erään lähdettiin samalla buustilla, kun ensimmäiseen ja eipä aikaakaan kun verkko heilui vastustajan päässä jälleen Karita Kangastien vedosta, joka lähti Susanna Frimanin syötön jälkeen. Peli jatkui ja HiPa sai onnenkantamoisen ja pääsee laukomaan ensimmäisen maalinsa ajassa 26.37. Jalas ei tästä murtunut vaan peli jatkui samantien Jalaksen halussa. Peli oli nopeaa vastustajan päädyssä ja niinpä syntyy Jalaksen kolmas maali pakki Sarita Välisaaren lavasta. Syöttöpisteen nappasi Jenni Pihlaja. Näin toinen  erä oli taputeltu.

3.erään lähdettiin samalla draivilla ja pelitaktiikalla kuin edellisiinkin, koska mitä sitä hyvää muuttamaan. Peli lähti rullaamaan mahtavasti ja Jalas pääsi taas heti niskan päälle. Aikaa kulunut 33.15 kun Katri Ojaniemi (Jenna Vuorinen) pommittaa Jalakselle neljännen maalin. Peli jatkuu mukavissa tunnelmissa Jalaksen viedessä palloa kohti vastustajan päätyä. Hienolla syöttöpelillä saatiin aikaan viides maali Sarita Välisaaren (Katri Ojaniemi) laukomana. HiPa yritti kaikin tavoin saada muodostettua hyökkäystä Jalaksen päätyyn, mutta menetti pallon joka kerta Jalaksen kivenkoville pakeille. Peli jatkuu ja ajassa 41.11 Mirva Mäki (Karita Kangastie) lyö Jalaksen kuudennen maalin. Jalas jatkaa vahvasti ja samaan minuuttiin eli aikaan 41.58 Katri Ojaniemi lähes kuljettaa pallon HiPan verkkoon tehden jalaksen seitsemännen maalin! Erän loppuun HiPa sai vielä yhden maalin ajassa 44.57 kaventaen pelin 2-7.

Näyttökuva 2019-1-6 kello 22.53.23.png