Miehillä kotiturnaus

Miesten kotiturnaus pelattiin lauantaina RitolaHallissa. Aamupelissä vastassa oli SPV II ja iltapelissä Blue Fox II.

Jalas - SPV II 4-8 (1-4, 1-1, 2-3)

Jalaksen kotiturnauksessa Peräseinäjoen Ritolahallissa päivän ensimmäisessä ottelussa Jalas sai vastaansa Seinäjoen peliveljien kakkosjoukkueen. Ottelussa oli paikalliskamppailun tunnelmaa ja yleisöäkin oli saapunut mukavasti Ritolahalliin katsomaan ottelua. 

SPV II haki revanssia ensimmäisen turnauksen koettuun tappioon Jalasta vastaan. Jalas aloitti ottelun unisesti ja kun ottelua oli pelattu 9 minuuttia, oli Jalas tappiolla jo 0 – 4. Kimmo Ala-Keturi herätteli Jalasta pelaamaan ja kavensi tilanteeksi 1-4 kellon ollessa 9:34. Erän loppua kohti Jalas paransi peliään ja maalipaikkoja alkoi syntymään, mutta maalit jäivät syntymättä. 

Toiseen erään Jalas oli petrannut huomattavasti peliään ja erä oli tasaista vääntöä. Molempiin päihin luotiin tilanteita. Erän alkuun Jalas pääsi pelaamaan ylivoimaa Ari-Pekka Väljän mailaan lyömisen johdosta. Jalas ei hyödyntänyt tilaisuuttaan kavennukseen. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla Jalas joutui alivoimalle, Jalas pelasi hyvää ja uhrautuvaa alivoimaa ja SPV II ei pystynyt lisäämään johtoaan. Jalas sai paremmin ottelusta kiinni ja pari minuuttia myöhemmin Antti Kallioniemi kavensi tilanteeksi 2-4 hyvällä yksilösuorituksellaan. Mutta 43 sekuntia tästä SPV lisää johtoaan 2-5 Vesa Kohtalan maalilla.

Kolmanteen erään Jalas lähti takaa-ajo asemasta ja yritti kuroa sitä armottomasti kiinni. Kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Jalakselle sattui pieni lapsus ja SPV hyödynsi sen. Pari minuuttia myöhemmin Marko Poikkeus antoi loistavan poikittaissyötön Mikko Keisalalle ja Keisala kavensi tilanteeksi 3-6. Puoli minuuttia tästä SPV:n Jouni Tahvanainen teki maalin ja lisäsi johtoa Jalakseen. 40 minuutin kohdalla Jalas sai vielä pienen oljenkorren kiriin, kun SPV:n Eemeli Karjanlahti sai rangaistuksen työntämisestä. Jalas käytti mahdollisuutensa ja Jussi Latvala kavensi ylivoiman puolessa välissä tilanteeksi 4-7 Niko Mäki-Ventelän syötöstä. Vain kymmenen sekuntia tästä SPV:n Eemeli Karjalahti löi lopullisen niitin ja peli oli 4-8, kun ottelua oli pelaamatta enää 3 minuuttia. Ottelu päättyi lukemin 4-8.

#71

Jalas - Blue Fox II 4-6 (1-1, 1-2, 2-3)

Peli alkaa ja molemmat joukkueet ovat hyvällä jalalla liikenteessä ja saavat luotua maalipaikkoja kumpaankin päähän kunnes ajassa 12:50 Jalaksen Kim Laurila näkee kentän toisella laidalla vapaana olevan Keisalan Mikon jolla on helppo työ tykittää suoraan syötöstä pallo verkkoon ja näin tilanteeksi 1-0. Minuutti tästä ja Jalakselle tuomitaan jäähy, Blue fox sai heti ylivoima kuvion kuntoon ja Didrik Lillas pääsi hyvästä paikasta tälläämään pelin tasoihin.

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä tulee Jalaksen Kim Laurilalle jollekka tuomitaan työntämisestä kahden minuutin istunto, tätä vastustaja ei pystynyt hyödyntämään. Ajassa 28:43 Blue foxin Elliot Wingren tällää vieraat 2-1 johtoon, tästä vajaa minuutti ja Jack Nylund laittaa pelin jo 3-1. Toisen erän viimeisellä sekuntilla Jalaksen Kimmo Ala-keturi syöttää Antti Juhalalle alakertaan ja vetää sieltä hirmuisen ranteen vastujan maalia kohti ja sinnehän helähtää verkonperukoille.

Kolmanteen erään saatiin hyvin virtaa tuosta Juhalan kavennuksesta, erää oltiin keretty pelata vain 36sekunttia kun kapteeni Kallioniemi pääsee vapaaseen vetopaikkaan ja täräyttää Jalaksen tasoihin Joonas Rajamäen passista. Vähän yli minuutti myöhemmin Jalakselle tuomitaan jäähy korkeasta mailasta ja tuomiota lähtee istumaan Joonas Rajamäki. Ylivoimaa kerkiää kulua vain 8sekunttia kun Tomas Smedman tällää pallon maaliin ja näin vastustaja taas yhden maalin päähän karkumatkalle. Ajassa 34:09 Robert Heselius lisää jalaksen ahdinkoa 2maalin johtoon. Erän viimeisellä kympillä Jalas pääsee pyörittämään ylivoimaa kun Blue Foxin Elmeri Juseliukselle tuomitaan jäähy työntämisestä, ylivoima pyörii mutta ei tuottanut toivottua tulosta. Ajassa 39:39 Blue Fox karkaa jo Jack Nylundin toisella maalilla kolmen maalin päähän, Jalas taisteli sitkeästi loppuun asti ja kavennus saatiin aikaan 42:06 Joonas Rajamäen passista Jussi Latvala niittasti kavennuksen 6-4 ja tämä jäi illan viimeiseksi maaliksi. Ja näin vieras joukkue korjaa pisteet kotiin tästä pelistä.

#83

Lohkon tilastosivu