Miehille ei pisteitä Vaasasta

Jalaksen miesten kauden seitsemäs turnaus pelattiin lauantaina Vaasan OP Areenalla. Vastassa oli Jeppis FBC sekä Nurmon Jymy II.

Jeppis FBC - Jalas 7-1 (4-0, 0-0, 3-1)

Jeppis aloittaa pelin terävästi ja siirtyy Jakob Heikkilän (Joel Eklund) maalilla 1-0 johtoon, kun peli oli ehtinyt vanhentua vain 1.14. Pelin viidennellä minuutilla Jeppikselle tuomitaan 2 minuutin jäähy kädellä pelaamisesta ja Jalaksen ensimmäinen ylivoimaviisikko saapastelee kentälle. Pallo pyörii hyvin, mutta vedot jäävät puuttumaan. Näin on toisen yv-viisikon aika astua estradille. Parilla poikittaisella syötöllä pallo pelataan Kimmo Ala-Keturille, jonka laukaus helähtää verkkoon. Jalaksen jo tuulettaessa tasoitusmaalia, tuomarit pitävät tuumaustauon - hylkäävät maalin ja passittavat maalin edessä maalin syntyhetkellä halailleet Jalaksen Harri Kuhnan ja Jeppiksen Dan Björkströmin 2 minuutin jäähylle vaarallisesta pelistä. Näin peliä jatketaankin kulmapisteeltä tilanteen edelleen ollessa 1-0. Seurannut 4-3 -erikoistilanne tuo kentälle runsaasti tilaa, mutta kumpikaan joukkue ei pysty sitä maalien muodossa hyödyntämään. Pelin toinen maali syntyy ajassa 11.45, kun Jakob Heikkilä neppaa maalin edessä pomppineen pallon verkkoon ja siirtää joukkueensa 2-0 johtoon. Minuutti tästä ja Jalaksen Antti Kallioniemelle tuomitaan 2 minuutin jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Jeppiksen ylivoima on tehokasta, sillä vain 23 sekuntia ehtii jäähyä kulua, kunnes palloa kaivetaan jälleen Jalaksen verkosta. Maalin viimeisteli Sami Saaren syötöstä komealla laukauksella Jonathan Eklund. Eikä tässä vielä kaikki, seuraavassa vaihdossa räpsähtää taas, tällä kertaa asialla oli Alexander Åkerlund (Jonathan Eklund). Näin ensimmäiselle erätauolle astellaan synkissä lukemissa 4-0. 

Erätauolla päätettiin aloittaa peli alusta ja siinä onnistuttiinkin melko hyvin. Toisessa erässä ei tule tilastomerkintöjä, vaikka Jalas muutaman maukkaan paikan pystyykin luomaan. Vedot vain venyttävät maaliverkon sijaan päätyverkkoja, joten näin toisellakin erätauolla ollaan tilanteessa 4-0.

Kolmanteen erään Jalas pistää all in, jotta neljän maalin takamatka saataisiin kurottua kiinni. Kavennusmaalin sijaan pelin seuraavastakin maalista vastaa Jeppis, kun Daniel Svenlin (Iisakki Karukka) ohjaa maalin edestä pallon jo viidennen kerran Jalaksen maaliin. Pari minuuttia tästä, kun pallo päätyi Jalaksen maalissa pelanneen Vesa Vierikon hyppysiin. Samalla molemmat joukkueet vaihtoivat ja oikeassa laidassa puolessa kentässä ollut Jussi Latvala huomasi tilaisuutensa koittaneen. Jussi karjaisi ”Vesku” niin kovaa, että lumet tippuivat hallin katolta, mutta sai haluamansa: pallon lapaan. Parit terävät askeleet ja läpiajon päätteeksi pallo Jeppiksen Marcus Kaharin kainalosta sisään ja tilanteeksi 5-1. Siihen Jalaksen ilonaiheet sitten jäivätkin, sillä viimeisellä vitosella Jeppis kaunisteli kahdella maalilla loppulukemiksi 7-1. Maalintekijöinä olivat Jonas Åkerlund & Jakob Heikkilä (Joel Eklund). Viimeisen maalin jälkeen Jalas vaihtoi maalivahtia ja loppupelin tolppien välissä torjui Henkka Uimonen, joka samalla teki ensi esiintymisensä Stallions-paidassa.

Tylyt 7-1 loppunumerot eivät kerro aivan koko totuutta pelin luonteesta, sillä myös Jalas loi runsaasti maalipaikkoja. Vedot vain paukkuivat seinille ja kun Jeppis käytti omat paikkansa murhaavan tehokkaasti, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.


Jalas - NuJy II 4-5 (2-2, 2-0, 0-3)

Päivän toisena otteluna pelattiin ns. neljän pisteen peli, kun vastaan asettui ennen tätä turnausta tasapisteissä Jalaksen kanssa ollut Nurmon Jymy II. 

Jalas aloitti tämänkin ottelun tehottomasti, sillä pelin alussa ei pystytty hyviäkään paikkoja hyödyntämään. Jymy sen sijaan käytti paikkansa ja johti ensimmäisen erän puolessa välissä Miko-Matias Männikön (Harri Niemelä) & Sami Heikkilän (Juho-Eemil Ruuskanen) maaleilla 2-0. Näiden maalien jälkeen Jalas rupesi pelaamaan kuten osaa, loi maalipaikkoja lähes liukuhihnalta ja mikä tärkeintä - myös hyödynsi ne. Kuparisen rikkoi Harri Kuhnan hyvästä poikittaissyötöstä pallon verkkoon laukonut Mikko Keisala. Myös tasoitusmaalista vastasi sama kentällinen, kun Kuhna tiputti pallon maalin takaa maalin eteen unohdetulle Kimmo Ala-Keturille, joka laittoi pelivälineen ohi Jymyn maalissa pelanneen Niko Kinnusen. Tasanumeroissa vietettiin ensimmäinen erätauko. 

Toisessa erässä Jalas jatkoi siitä mihin jäi, kun erän ensimmäisessä vaihdossa Jymyn verkko heilahti jälleen. Tällä kertaa asialla oli kaksikko Jussi Latvala (Niklas Mäki-Ventelä). Erän puolivälin paikkeilla Kuhna (Ala-Keturi) laukoi pallon neljännen kerran maalin ja Jalaksen 4-2 johtoon. Paikkoja lisämaaleihinkin oli runsaasti, mutta Jymy-vahti Kinnunen napsi muutaman jo varmalta maalilta näyttäneen tilanteen pois. 

Kolmanteen erään Jalas lähti jatkamaan siitä mihin toinen jäi, mutta siinä ei onnistuttu. Kinnunen laittoi Jalakselta maaliluukut lopullisesti kiinni ja kun Ruuskasen (Niemelä) laukaus löysi tiensä verkkoon, oli peli jälleen uusi. Kavennusmaali kipsasi Jalaksen ja niinpä Jymy painoi lisää pökkyä pesään ja tuli seuraavassa vaihdossa Sami Heikkilän (Toni Ylimäki) maalilla tasoihin. Tasatilanteessa pelattiin seuraava kymmenminuuttinen, kunnes seuraavaa maaliaan aktiivisesti hamunnut Jymyn onnistui. Mikko Kangasniemi (Teemu Kangasniemi) laukoi maalinedusruuhkasta pallon verkkoon ja Jymyn jälleen johtoon. Tästä Jalas ei enää toipunut vaikka viimeinen minuuttii pelattiin ilman maalivahtia ja saatiin muutama oiva maalipaikka luotuakin. Näin Jymy nappasi ottelusta tärkeät pisteet ja karautti sarjataulukossa 4 pisteen päähän Jalaksesta. Jalas pelasi ottelun toisessa erässä kenties kauden parasta peliään, mutta kolmannen erän sulamisen myötä tällä ei ollut toivottua vaikutusta sarjapisteisiin.