Miehillä 4 pisteen turnausreissu Reisjärvelle

Jalaksen miesjoukkue avasi kolmosdivarin sarjakauden Reisjärven uuden uutukaisessa liikuntahallissa, jossa puitteet olivat viimeisen päälle kohdillaan. Matka vaan oli melko pitkä, mutta tällä kerralla se todellakin kannatti tehdä.

SPV II - Jalas 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)

Miesten kauden ensimmäisessä pelissä vastaan asettui vielä viimekaudella 2. divarissa tahkonnut Seinäjoen Peliveljien kakkos joukkue. Alustavasti tiedettiin, että joukkueella on paljon juoksuvoimaa ja pelistä tulisi varmasti kovatempoinen.

Ensimmäisen erän alku oli tunnusteleva puolin ja toisin. Ajassa 7:22 SPV ottaa 2 minuutin jäähyn, joten nyt päästään testaamaan hyväksi hierottua ylivoimaa. Pallo saatiin hyvin liikkeelle ja mylly pyörimään, mutta ilman tulosta. Ajassa 11:43 kuitenkin saadaan se kauden avausmaali, josta vastaa Harri Kuhna. Syöttöpisteen osumaan nappaa Mikko ”Keissi” Keisala. Tätä ei kauaa ehditä juhlimaan, kun ajassa 13:31 SPV:n Ari-Pekka Väljä saa kuin lahjaksi pallon laitakahinan päätteeksi. Heitto maalia kohti ja epäonneksi pallo pomppaa Jalas-puolustajan kintusta maaliin. Erätauolle lukemin 1-1.

Toista erää mennään päästä päähän, kunnes ajassa 18:12 Niko Mäki-Ventelä estää SPV:n hyökkääjän kanttausaikeet niin ”kovin ottein”, että hyökkääjä keräilee itseään kentän ulkopuolelta. Ei se kyllä Nikolta paljon vaatinut, mutta ehkä kaveri laittaa ensikerralla kiviä taskuun. Toisen erän toinen ja viimeinen tilastomerkintä saadaan, kun Keissi on päästä keskialueelta yksin läpi. SPV:n puolustaja kuitenkin estää tämän lyömällä mailaan takaapäin ja tästä hyvästä Keissi pääsee yrittämään rangaistuslaukausta. Keissi vie palloa varmasti mutta hitaasti kohti maalivahtia viimehetken siirto oikealle ja rystyltä yläpeltiin. Tai niin se Keissi mielessään ajatteli, mutta rystynosto jäi vaisuksi ja osui maalivahdin käteen. Näin toinen erä päättyy ilman maaleja ja erätauolle lukemissa 1-1.

Kolmanteen erään lähdetään hakemaan vimmatusti johtomaalia. Kunnes se tuottaa tulosta ajassa 37:08. Jälleen asialla parivaljakko Kuhna-Keisala. Kuhna löytää maalille yksin unohdetun Keisalan ja tältä tontilta ei Keisalakaan enää erehdy. Pallo maaliin maalivahdin kainalosta ja Jalas johtoon 1-2. SPV yrittää aikalisän turvin vielä kasata joukkonsa ajassa 42:46. Tästä kuitenkin lopun tekee yksi joukkueen rookieista yhdessä joukkueen senioriosaston kanssa. Rookie Jussi Latvala päättää laidasta koittaa onneaan hyvän maskin takaa, pallo pomppaa maaliviivalle, josta sen sisään pökkää senioriosaston Antti ”Kanki” Kallioniemi. SPV hakee lopuksi vimmatusti kavennusmaalia ja painostaa Jalaksen päädyssä. Saakin muutamia paikkoja luotua, mutta loput hoitaa maalilla hienon pelin pelannut Vesa ”Jeti” Vierikko. Sen verran kuitenkin SPV:n painostus tuottaa tulosta, että Marko ”Poju” Poikkeus joutuu ottamaan kahden minuutin jäähyn mailaan lyömisestä ajassa 43:37. Vaatii kuitenkin SPV:ltä kuusi kenttäpelaaja ja Jalakselta neljä, että saavat vielä yhden kavennusmaalin pelin loppuun luotua. Pelikello näytti tuossa vaiheessa aikaa 44:49. Tässäkin maalissa SPV:llä oli sen verran tuuria mukana, että pallo pomppaa samaisen puolustajan jalasta jälleen maaliin. Eli jos oikein tarkkoja ollaan noin spv ei tehnyt yhtään maalia itse. 😂 Tiukka rutistus loppuun ja homma kotiin lukemin 2-3 Jalakselle.

#69

Jalas - PaSu 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin aikaisemmilta kausilta jo hyvinkin tutuksi tullut töysälainen PalloSuharit.

Jalas avaa maalihanat ajassa 2:23, kun Rookie of the year -tittelistä taisteleva Kim Laurila iskee Kimmo "Kultsi" Ala-Keturin syötöstä uran ensimmäisen Stallions-maalin. Pelikello näyttää 9:53 kun Jalaksen Iivo Kotamäelle tuomitaan jäähy kädellä pelaamisesta. Alivoima toimii kuitenkin hienosti ja takaiskulta vältytään. Minuutti ennen erätaukoa Joonas Rajamäki ampuu tulisesti viivalta Niklas Mäki-Ventelän syötöstä Jalaksen 2-0 johtoon. 

Toinen erä lähtee Jalakselta hienosti käyntiin kun ensimmäisen minuutin aikana pallo kaivetaan kahdesti PaSu-verkoista. Ensin onnistuu Harri Kuhna (Mikko Keisala) ja heti perään tulokas Jussi Latvala (Mäki-Ventelä), avaa myöskin maalitilinsä joukkueessa. Ajassa 26:01 PaSu:lle tuomitaan jäähy estämisestä ja Jalas pääsee ylivoimalle. Ylivoima on kuitenkin huonoa ja muuttuu vielä huonommaksi kun PaSu kaventaa alivoimalla tilanteeksi 4 - 1.

Viimeistä erää on pelattu muutama minuutti ja Jalas joutuu alivoimalle, kun jäähypörssin kärkeä havitteleva Kotamäki joutuu mailaan lyömisestä jälleen boksiin. Alivoima on kuitenkin tänään hyvää ja se kestetään jälleen. Pelikellossa 38:25, kun Jalaksen peli pyörii hienosti ja Mikko Raittisen poikittaissyöttö löytää Mäki-Ventelän, joka tällää suoraan syötöstä Jalaksen jo ratkaisevan tuntuiseen 5 - 1 johtoon. Raittiselle myöskin Stallions-uran avauspiste. Nelisen minuuttia peliä jäljellä, kun Mäki-Ventelä sivaltaa maalin kulmalta Antti Kallioniemen esityöstä ottelun neljännen tehopisteensä ja samalla pelin loppunumeroiksi 6 - 1. 

Plussat & miinukset pelistä: 

+ Puolustus/Maalivahtipeli sarjan terävintä kärkeä

+ Alivoima

+ Rookiet 

+ Kultsin syöttöpinna

- Ylivoima

- Viimeistely, 6 maalia on toki jo hyvä, mutta paikkoja oli tehdä ainakin kymmenen lisää.

Kiitos ja kumarrus!

#3

Lohkon tilastosivu

Tämähän näyttää hyvältä

Tämähän näyttää hyvältä