E-pojilla turnaus Qmaxilla

Jalaksen E-pojat pelasivat sunnuntaina Qmaxilla kauden avausturnauksen. Jalas pelaa tätä sarjaa kahdella joukkueella, Jalas 07 ja Jalas 08 ja molemmilla joukkueilla oli ohjelmassa kolme ottelua. Otteluraportit kirjoittivat katsomossa jännittäneet taustajoukot ja pelit sujuivat näin: (ottelua klikkaamalla pääset ottelutapahtumiin)

Jalas 07 - SPV 07 5-11 (3-3, 2-3, 0-5)

Jalas Salibandyn E-junioreiden 07-joukkue pelasi menneenä viikonloppuna Qmax-arenalla kauden ensimmäisen turnauksen. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli SPV. SPV teki avausmaalin, kun peliä oli kulunut reilu minuutti. Tasaiseen tahtiin väännettiin molemmissa päissä ja ensimmäinen erä päättyi tasalukemiin 3-3. Jalaksen maaleista vastasi Vilho Vainio, Lauri Kokko ja Severi Vuorela.

Toisessa erässä Jalast oli hetkellisesti johtoasemassa Vilho Vainion ja Lauri Kokon laittaessa palloja verkkoon, mutta SPV kirii tilannetta kiinni. Äkkiä lukemat oli 6-5 SPV:n ottaessa johtoaseman toisen erän lopussa.

Kolmas erä jatkui SPV:n painaessa tasaiseen tahtiin maaleja, loppulukemat SPV:n hyväksi 11-5. Kaiken kaikkiaan pojat pelasivat erittäin hyvin ja kehitystä viime kauteen verrattuna on tullut kaikille. Mukavaa katseltavaa.

NJ - Jalas 07 9-3 (4-2, 2-0, 3-1)

Kauden toinen peli pelattiin kotijoukkuetta Nurmon Jymyä vastaan, joten odotettavissa oli tiukka peli. Vastustaja aloittikin vahvasti tehden 2 maalia heti kahden ensimmäisen minuutin aikana. Liekö jalaksen pojilla mennyt lounas jäseniin vai mistä alkukankeus johtui mutta alun jälkeen peli tasoittui ja pallo liikkui verkkaisesti molempien joukkueiden hyvien syöttelyjen saattelemana päästä päähän. Ensimmäisen erän loppuun jalas sai 5 min jäähyn.

Toinen erä aloitettiinkin sitten alivoimalla. Oli mahtavaa katsoa, kuinka hienosti pojat pelasivat puolustuspeliä. Alivoimapeli sujui rauhallisesti, harkitusti ja turhaa hötkyilyä ei näkynyt. Vastustaja teki pari maalia mutta lukemat olisivat voinut olla murskaavammatkin. Erän loppupuolelle vastustajakin sai parin minuutin jäähyn, mutta jalaksen ylivoimapeli ei päässyt oikein vauhtiin.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet pelasivat vauhdikasta, tasaista vääntöä, pallon liikkuessa maalilta maalille. Jalaksen maalivahti pelasi todella hyvin ja nähtiin upeita torjuntoja useaan otteeseen, mutta vastustaja löysi ne pienet raot ja hyvien vetojen turvin vastustajalla oli tällä kertaa hivenen enemmän onnea maalien viimeistelyssä. Kolmannen erän viimeiset 5 minuuttia menivät taas alivoimalla, kun ensin jalas sai 2 min jäähyn ja heti perään 5 min jäähyn. Mutta jälleen jalaksen alivoimapeli oli upeaa katseltavaa, kaikilta pojilta hienoa heittäytymistä ja taistelutahtoa viimeiseen pillin vihellykseen asti. Loppulukemat vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan pelin jälkeen olivat 9-3. Jalaksen maalit tekivät Eemeli, Lauri ja Tatu. Kannustusjoukkojen silmiin pisti että kaikki 3 maalia olivat rauhallisen harkittuja vetoja.

Tämä peli osoitti heti kauden alkuun että pojilla on hyvin hallussa alivoimapelaaminen, toki tärkeintä olisi ettei jäähyjä otettaisi/tulisi. Ja vielä kun kitketään turha syöttely ja kikkailu oman maalin edessä niin poikien pelaamisesta huokui tavoitteellinen pelaaminen ja hyvä joukkuehenki.

Jalas 07 – SB Vaasa Musta 7-5 (2-2, 2-1, 3-2)

Qmax Arenalla Jalas 07 sai vastaansa kolmannessa ottelussa SB Vaasa Mustan. Pojat olivat sisuuntuneet kahdesta tappiosta sen verran, että tämä ottelu sujuikin ihan toiseen malliin. Ensimmäisessä erässä Vaasan pojat tekivät kaksi ensimmäistä maalia, mutta Jalas tasoitti 2-2 tilanteeseen maalintekijöinä Vilho Vainio ja Lauri Kokko. Toisessa erässä Jalas paransi lukemiin 4-2 maalintekijöinä Tatu Saarela ja Miika Rajamäki. Vaasa sai vielä yhden maalin, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 4-3. Jalaksella oli melko hyvä maaliputki päällä kolmannen erän alussa, kun maaleja tekivät Tatu Saarela, Severi Vuorela ja Juho Saari. Vaasa tasoitti vielä kahdella maalilla, mutta Jalas voitti lopulta 7-5. Maalissa Veeti Marttila pelasi todella hienosti. Koko ottelu oli tasaista ja tiukkaa vääntöä. Pojilla oli todella hienoja kuvioita ja pelaaminen oli rauhallista. Katsomossa sykkeet oli aika korkealla, mutta kyllä oli ilo seurata tätä ottelua.

Jalas 08 - NJ 1-13 (0-4, 1-8, 0-1)

Peli lähtee heti alusta lähtien käyntiin nopeatempoisena. Vastustaja pelaa kovaa, hieman ”rumaa” peliä alusta lähtien, mutta hienosti Jalas ottaa haltuun pelitilanteita ja pääsee mukaan pelin kulkuun. Ensimmäinen erä on vastustajan hallussa lukemin 0-4.

Toisen erän ensimmäisen maalin iskee Mikko Rantamäki. Hienoja tilanteita syntyy paljon. Muutamaan otteeseen Tuukka Heinola karkaa vastustajalta yksin läpi, mutta harmillisesti pallo ei löydä maaliverkkoon. Jalaksen puolustuspeli parani toisessa erässä, vaikka vastustaja heiluttikin verkkoa peräti kahdeksan kertaa toisen erän aikana. Lauri Latvala venyi useaan otteeseen puolustuksessa ja pelasti monta tilannetta katkaisten vastustajan hyökkäyksen. Maalissa Eelis Laine venyi uskomattomiin torjuntoihin pallon pyöriessä jatkuvasti Jalaksen maalilla. Toisen erän peli oli kaikin puolin hienoa seurattavaa ja jokaiselta pelaajalta löytyi hienoja taidonnäytteitä. Jalaksen yhteishenki oli horjumaton, eikä lukemat lannistaneet joukkueen tahtoa.

Kolmas erä lähti käyntiin vauhdikkaasti. Kun erää oli pelattu vain 10 sekuntia, vastustaja katkaisee pelin tekemällä 12 maalin eron. Jalas jaksoi upeasti loppuun asti täydellä panoksella kahden kentällisen voimin, vastustajan hyökätessä kolmella kentällisellä.

SPV 07 - Jalas 08 12-0 (7-0, 1-0, 4-0)

Tämä peli oli jo alkumetreiltä melko lailla SPV:n maalijuhlaa. Vastustaja oli erittäin kova ja taitava: SPV:n päästessä maalille, kuviot olivat hyvin hiotut ja pallo meni hienojen syöttökuvioiden kautta lähes aina maaliin. Ensimmäinen maali uppoaa Jalaksen päätyyn jo ajassa 0:44. Pelissä on kuitenkin hyvä syke ja Jalaskin pääsee iskemään muutamia kertoja. Pallo ei vain uppoa SPV:n maalivahdin taakse, joka tulee usein myös hyvin rohkeasti pitkälle vastaan. Jalas jaksaa taistella hyvin, vaikka SPV tahkoo maaleja tasaiseen tahtiin. Jalaksen päässä Eeliskin tekee aivan loistavia torjuntoja, joita ilman peli olisi päättynyt jo paljon aiemmin. Ensimmäinen erä päättyy lukemiin 6-0.

2. erä alkaa tasaisemmin ja sitä pelataankin hieman yli 12 minuuttia ilman yhtään maalia. Vasta ajassa 27:12 SPV tekee 7. maalinsa, mikä jääkin tämän erän ainokaiseksi eli tässä erässä Jalaksen puolustuspeli toimii ensimmäistä erää paremmin. Jalas pelaa hyvällä tempolla ja jaksaa taistella yllättävänkin hyvin huomattavasta tappioasemasta huolimatta. Peli päättyy ajassa 33:44 SPV:n tehdessä 12. maalinsa. Tällä kertaa Jalas jäi siis maalitta, mutta hyviä maalipaikkoja oli useammallakin pelaajalla.

Jalas 08 - Konnat 9-14 (2-7, 4-3, 3-4)

Pelin 1.erä alkaa vauhdikkaasti paineella vastustajan maalinedustalla. Peliä on pelattu vain 54 sekuntia kun Konnat kääntävät pelin Jalaksen maalille nopealla hyökkäyksellä ja Konnat tekevät avausmaalinsa. Kova paine jatkuu Jalaksen maalilla Konnien tehden 2. Ja 3. maalinsa ajassa 1.23 ja 2.57. Kovia laukauksia satelee Jalaksen maalille, jotka Eelis torjuu hienosti. Pelikatkon jälkeen paine siirtyy Konnien maalille ja maalintekoyrityksiä tulee useita. Jalaksen kenttä on sekaisin. Ajassa 5.24 tuomari viheltää pelin poikki, jolloin Jalaksella on 6 kenttäpelaajaa kentällä. Tästä tulee 2min. rangaistus. Konnat pelaavat ylivoimakenttää ja laukovat 4. ja 5. maalinsa ajassa 7.15 ja 7.32. Jalaksen kentän ollessa taas täysilukuinen peli kääntyy vastustajan maalia kohden ja sitten Jalas avaa maalitilinsä Santerin syötöstä Tuukan tykittäessä pallon maaliin ajassa 8.46. Konnat tekevät nopean vastahyökkäyksen ja laukovat maalia kohden johon puolustus ei kerennyt mukaan. Konnat konnailevat 6. maalinsa ajassa 10.14. Tästä terävöityneinä Jalas kääntää pelin toiseen suuntaan ja Benin syötöstä Mikko tasoittaa ottelun lukemiin 6-2 Ajassa 10.22. Peli jatkuu tiukasti taistellen. Ajassa 10.56 Konnat tekevät 7. maalinsa. Vastustajan hyökätessä puolustus joutuu koville lentäen laidan yli, tästä ei kuitenkaan rangaistusta tule. Tästä peli jatkuu Jalaksen vastahyökkäykseen kunnes tulee pelikatko, jolloin tulostaulu ja kello menee rikki. Päätetään erä tähän.

2.erän alkuvaiheessa Akseli tekee Jalaksen 3. maalin. Nopea vastahyökkäys Konnilta päättyy Konnien 8:een maaliin. Pallo liikkuu päästä päähän, laukauksia satelee molemmi puolin, mutta verkko ei vain heilahda. Kumpikaan ei saa otetta peliin. Vastus on kova. Tulee pelikatkoja. Jalas saa otetta peliin. Lauri syöttää pallon Akselille, joka laukoo pallo verkkoon. Jalakselle 4. maali. Tsemppi on kova ja paine Konnien päässä. Ja taas verkko heilahtaa kun Tuukka syöttää Santerille ja tykittää pallon verkkoon. Jalas kaventaa tilanteeseen 5-8. Konnien huomatessa Jalaksen nousun, peräävät omaa peliään tehden 9. ja 10. maalinsa. Vaan Jalas ei anna periksi ja taistelevat hienosti maaleista. Jalaksen 6. maalin tekee Santeri.

3.erä alkaa taas paineella Konnien maalilla. Konnat eivät päästä poikia helpolla ja karkaavat Jalaksen maalia kohden puolustuksen järjestämättä mukaan. Konnien 11. maali syntyy kovasta taistelusta huolimatta. Ja taas Jalaksen pojat laittavat sisukkaasti kampoihin ja vastaavat hyökkäykseen nopealla käännöllä. Mikon syötöstä Benjamin laukoo 7. maalin. Peli jatkuu sähäkkänä. Maaleja tehdään tiuhaaseen vuorotahtiin. Konnat tekevät 12. maalinsa. Akselin syöttäessä Tuukalle, joka laittaa verkon heilumaan ja näin ollaan tilanteessa 8-12. Maaliero kapenee Benjaminin tehdessä Jalakselle 9. maalin Mikon syötöstä. Taistelu pallosta on kovaa ja paukut kovenee. Jalas ottaa 2min rangaistuksen huitomisesta. Urheat pojat kestävät alivoimapelin pitämällä pallon Konnien päädyssä. Jäähyn loputtua Jalaksen ollessa täysilukuinen Peli kääntyy Konnien voitoksi, jotka tekevät juuri ennen erän loppua vielä 2 maalia pelin loputtua lukemiin 9-14. Taistelu oli kovaa ja töitä tehtiin. Päivän tasaväkisin ottelu ja maaleja tehtiin paljon. Ei anneta pettymyksen lannistaa vaan jatketaan urheasti kohti uusia pelikenttiä.

Lohkon tilastosivu

64b8c0ec-e759-4aaf-bc13-f3845a68130d.jpg
871b0c46-af22-49b9-be83-ab4a34473302.jpg