E-poikien kausi päätökseen kotiturnauksessa

E-poikien kauden viimeinen turnaus pelattiin viime lauantaina Jalaksen isännöimänä Peräseinäjoen Ritolahallilla. Molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kaksi peliä ja kannustusjoukkojen silmin pelit sujuivat näin:

 

Jalas 06 - SB Vaasa 07 4-6 (0-0, 2-3, 2-3)

Kotiturnaus Ritolahallilla pääsi onnistuneesti käyntiin huolimatta päivän päällekkäisistä peleistä ympäri maakuntaa, joka vaikutti yllättävän moneen asiaan muun muassa yleisömäärään. Peli alkoi tasaisesti, ehkä hieman vastustajan hallintaa, mutta Jalaksen puolustuksella ei suurempaa hätää. Puolustuksen ketjunvaihto kesken ja vastustaja pääsi rokottamaan hyvällä laukauksella. Toisen erän kohokohtina Kuusiston Joonaksen reboundista tekemä komea maali ja toinen oli Saarelan Tatun laukaus alakulmaan. Vastustaja otti yllättävään paikkaan aikalisän ja hetken paussin jälkeen peli jatkui taas kovemmalla temmolla. Lopulta peli päättyi lukemiin 4-6 vastustajien paremman syöttöpeliin ansiosta. Maalipaikat molemmilla aikalailla tasan. Alussa aikalailla laiskasti oltiin irtopalloissa kiinni, säästettiin turhaan. Lopussa ajan käydessä vähiin saatiin peli oikeanlaiseksi yrittämiseksi. Tuloksesta huolimatta pointsit puolustukselle, hoitivat roolinsa hyvin. Jalaksen maalintekijät: Joonas Kuusisto (Juho Saari), Tatu Saarela (Eemeli Mäenpää), Kuusisto & Vilho Vainio (Saarela)

 

Jalas 07 - NJ Thunder 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Pelissä on heti yksi jännitysaste lisää, koska osa joukkuekavereista pelaa Nurmon Jymyä vastaan juurikin samalla kellonlyömällä toisella puolella Seinäjokea. Peli alkaa tasaisella väännöllä, pallo pomppii puolelta toiselle. Reilun viiden minuutin kohdalla Miika ampuu Jalakselle johtomaalin 1-0, ja heti perään Vilho muuttaa numeroiksi 2-0. Erän loppupuolella Jymy kaventaa lukemiksi 2-1. Toinen ja kolmas erä menee samoilla kuviolla, maaleja tulee muutama ja peli on todella tasaista. Yleisöäkin on mukavasti paikalla ja molemmat joukkueet saavat kannustusta. Voittomaalin Jalakselle iskee Lauri, jonka jälkeen pieni aikalisä. Jalas pelaa tiivistetyllä kentällisellä ja Jymy ottaa maalivahdin pois. Jalas kestää viime minuutit ja vie lopulta pelin 4-3. Olihan jännää. Katsomosta kuultua: ”Jalaksella taisi olla yhden maalin verran parempi maalivahti, muuten vääntö oli niin tasaista”.

Jalaksen maalit: Miika Rajamäki, Vilho Vainio, Eemeli Mäenpää (Miika Rajamäki) & Lauri Kokko (Toni Koski)

 

Jalas 06 - FBC Remix oranssi 9-3 (2-1, 3-0, 4-2)

Jalas 06 sai kauden viimeisessä ottelussa vastaansa FBC Remixin oranssin. Peli alkaa tasaisesti ja tilanteita on molempiin päihin. Erän puolivälissä Eero Lehto onnistuu viemään Jalaksen johtoon Onni Siltalan esityöstä. Ajassa 10:47 Remix kampeaa pelin tasoihin. Kun erää on minuutti jäljellä, onnistuu Eero toistamiseen pölläyttämään verkkoja. Niukassa 1 - 2 johdossa toiseen erään.

Seuraavaa tilastomerkintää odotellaan erän puoliväliin saakka, Kun Onni siirtää Lauri Kokon syötöstä pelin 1 - 3. Tästä ei ehdi kulua kuin puolisen minuuttia kun Onni onnistuu tarkalla laukauksellaan viemään Jalaksen turvallisen tuntuiseen 1 - 4 johtoon. Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Eero onnistuu Severi Vuorelan mainiosta syötöstä. Taululla lukemat 1 - 5. Jalakselle tuomitaan vielä erän loppuun jäähy kun kentällä on liikaa pelaajia.

Kolmas erä alkaa siis alivoimalla joka toimiikin mallikkaasti Jalaksen ollessa enemmän pallollinen joukkue. Alivoima kestetään ja seuraavaksi päästään kokeilemaan ylivoimaa, kun Remixille puhalletaan jäähy samasta syystä, liikaa pelaajia kentällä. Ylivoima ei ehdi vanhentua minuuttiakaan, kun Joonas Kurikkaoja tällää Joonas Kuusiston syötöstä 1 - 6. Pari minuuttia tästä ja Eero iskee Mikko Rantamäen oivasta esityöstä 1 - 7. Erän puolivälissä Remix onnistuu kaventamaan 2 - 7. Ajassa 40:21 Remixille tuomitaan jäähy estämisestä ja taas päästään ylivoimalle. Tehokasta se on tälläkin kertaa, kun Eero pelin viidennellä osumallaan siirtää numeroiksi 2 - 8. Jalakselle tuomitaan vielä jäähy maasta pelaamisesta ja Remix myllertää ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan ja onnistuukin kaventamaan 3 - 8. Vielä sekunti ennen summeria Joonas Kurikkaoja näpäyttää Mikon syötöstä loppunumeroiksi 3 - 9.

Erikoismaininta vielä Jalaksen puolustukselle: Rasmus Kattelus, Joonas Kuusisto, Eero Latvala ja Severi Kohtamäki jotka tunnollisesti puolustivat ottaen useita blokkeja läpi pelin. Sekä viimeisenä lukkona Jalaksen maalissa pelanneelle Veeti Marttilalle, joka kerta toisensa jälkeen antaa mahdollisuuden voittoon useilla upeilla torjunnoillaan!

 

Jalas 07 - Nibacos 07 6-9 (2-2, 2-2, 2-5)

Pojilla mukava kotiturnauspäivä takana ja innokkaasti vielä mentiin päivän viimeiseen peliin. Etenkin Eemeli Mäenpään ilme oli näkemisen arvoinen kun pikkusisko nosti maila-arvonnasta Eemelin nimen.  Tasaväkisissä ja hieman kyräilevissä merkeissä alkoi kauden viimeinen peli. Vaikka katsomo oli osittain jo melkoisen väsynyt, niin kannustaa sentään vielä jaksettiin ja pojathan juoksivat minkä jaloistaan pääsivät ja ei tietoakaan väsymyksestä. Jalaksen maalintekijät avauserässä olivat Iisakki Hyttinen (Toni Koski) ja Vilho Vainio (Tatu Saarela)

Toinenkin erä tosi tasaväkisessä vääntämisessä ja mentiin päädystä päätyyn. Toisessa erässä Nibacoksen maaliverkkoa heiluttivat Iisakki Hyttinen (Iipo Aula) & Vilho Vainio.

Jälleen kerran poikien hyvistä näytöistä ja peleistä huolimatta vastustaja pääsi yllättämään liian monella läpiajolla sekä taidokkaalla laukomispelillä ja näin nappasi voiton Jalaksen nenän edestä. Nibacos-verkkoa heilautti Miika Rajamäki kahdesti. Toiseen maaliin syötön tarjoili Iipo Aula ja toiseen Iisakki Hyttinen.

 

Turnauksen jokaisesta joukkueesta palkittiin yksi pelaaja Peräseinäjoen Nesteen lahjoittamilla palkinnoilla. Jalas 07 joukkueesta palkinnon pokkasi Iisakki Hyttinen ja Jalas 06 joukkueesta Severi Kohtamäki.

 

Lohkon tilastot

Näyttökuva 2018-4-9 kello 22.31.59.png