D-pojat aluelopputurnauksessa

D-poikien loppuhuipentumaturnaus pelattiin Qmax Arenalla eilen lauantaina. Runkosarjasijoitusten perusteella välieräparit olivat SPV - Nurmon Jymy sekä Jalas - Nibacos. Homman nimi oli se, että välierien häviäjät pelaisivat pronssiottelussa ja voittajat jatkaisivat finaaliin ratkaisemaan aluemestarin. Pelipaikalla oli mukavasti yleisöä ja Jalaksen kannustusjoukot näkivät pelit näin:

 

Välieräpeli Jalas-Nibacos. Nibacoksella uudistettu kokoonpano runkosarjaan nähden, vahvistuksia oli otettu kaudella pääasiassa -04 sarjaa pelanneista. Ensimmäiseen erään Jalas lähti kovin varovaisesti, pojat näyttivät pelkäävän kontaktia vastustajaan. Nibacos veikin erän maalein 4-0.

Toiseen erään Jalas heräsi ja ylsi omalle tasolleen ja peli oli jo hyvinkin tasaväkistä. Ajassa 23.50 Niko Marttila teki ensimmäisen kavennusmaalin Eero Lehdon syötöstä. Nibacos onnistui kahdesti ja näin toisen erän jälkeen oltiin tilanteessa 6-1 Nibacokselle.

3. erä oli Jalakselta tämän pelin paras ja maalinteossa onnistuttiin kahdesti. Ajassa 32.55 Lauri Jyrä osui Eero Lehdon syötöstä ja ajassa 42.30 Miika Kuja-Perälä onnistui Joonas Kurikkaojan syötöstä. Myös Nibacos onnistui kahdesti maalinteossa ja näin peli päättyi lukemin 8-3 Nibacoksen voittoon. 

Kovasti vanhempien tunteita kuohuttaa seikka, että vastustajien joukkue on eri kuin runkosarjaotteluissa.

 

Pronssiottelussa vastaan asettui Nurmon Jymy. Kun peliä oli pelattu 5 min joutuu Jalaksen Joonas Kurikkaoja 2 min jäähylle koska kentällä oli ylimääräinen pelaaja. Alivoimalla ei kuitenkaan tullut maaleja. Peli on aktiivista ja Jalas hallitsee ensimmäisen erän. Ajassa 12.13 Miika Kuja-Perälä tekee maalin Vikki Ylihärsilän syötöstä. 

Toinen erä meni Jalaksella maaleitta, mutta peli jatkui äärimmäisen tasaisena. Jymy onnistui kertaalleen maalinteossa ja näin päätöserään lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Kolmannessa erässä Vikki Ylihärsilä karkasi Eero Lehdon syötöstä läpiajoon ja viimeisteli varmasti Jalakselle johtomaalin ajassa 39.29. Peli on todella tiukkaa ja jännittävää, hyviä tilanteita on paljon. Poikien jännitys kuitenkin näkyy, eikä peli ole niin sujuvaa kuin yleensä. Ajassa 43.17 Jymy tasoittaa numeroiksi 2-2. 

Ottelu etenee jatkoajalle äkkikuolemalla. Se koitui Jalaksen kohtaloksi, Jymyn iskiessä kolmannen maalin kun jatkoaikaa oli pelattu 2.34 min. Näin Jymy korjaa viime vuoden tapaan pronssimitalit Jalaksen nenän edestä.

 

fullsizeoutput_3f22.jpeg