D-pojat runkosarjan kakkosiksi

D-poikien kotiturnaus pelattiin lauantaina RitolaHallissa, kun vuorossa oli runkosarjan viimeinen turnaus. Kauden otteluohjelma oli erittäin onnistunut, sillä Jalas ja SPV ratkaisivat runkosarjan ykköstilan viimeisessä pelissä. Valitettavasti SPV osoittautui tuossa pelissä maalin verran paremmaksi, joten runkosarjan ykköstila karkasi Seinäjoelle. Katsomossa oli molemmissa Jalaksen peleissä mukavasti tunkua ja myös reportteri katsomosta löytyi. Hänen näkemyksensä peleistä menivät näin:

Jeppis FBC – Jalas 0-12 (0-4, 0-4, 0-4)

Ensimmäinen peli oli Jalaksen hallintaa alusta loppuun. Peli päättyi 12 maalin eron perusteella pelikellon ollessa ajassa 42.49. Marttilan Nikon 4 maalia ja Kannonlahden Jeremin hieno puolustuspelaaminen jäi mieleen.

Jalaksen maalit: Niko Marttila, Miika Kuja-Perälä (Marttila), Marttila (Eetu Valkkio), Vikki Ylihärsilä (Joonas Kurikkaoja), Joona Haanpää (Marttila), Lauri Jyrä (Ylihärsilä), Kuja-Perälä (Ylihärsilä), Joonas Kohtamäki (Ylihärsilä), Ylihärsilä (Kuja-Perälä), Marttila (Jyrä), Valkkio (Ylihärsilä) & Marttila (Kurikkaoja).

 

SPV – Jalas 4-3 (2-2, 2-1, 0-0)

Päivän toinen peli SPV-Jalas todella tiukka peli. Omat pelaajat vaikuttivat valmiilta/keskittyneiltä tärkeään peliin. Ehkä vastustajan kahden maalin johto heti ekoilla minuuteilla lamaannutti tai vain joukkueiden tasaväkisyys teki sen, ettei hetkellisistä väläytyksistä huolimatta Jalas oikein missään vaiheessa päässyt todelliseen pallonhallintaan. SPV pääsi lähes joka kerta helpohkosti keskialueen yli ja onnistui maalipaikkojen rakentelussa. Jalaksen maalivahti pelasti yksin monta pahaa paikkaa.  Siltalan Onnin pelaaminen jäi myös mieleen, siinä oli periksiantamatonta tekemistä.

Jalaksen maalit: Niko Marttila (Onni Siltala), Joonas Kurikkaoja (Vikki Yli-Härsilä) & Joona Haanpää. Jeremi Kannonlahti kärsi yhden 2 minuutin jäähyn, mutta tuon jäähyn aikana Jalas teki alivoimalla pelin toisen maalinsa.

Tilastosivu

 

D-poikien kausi jatkuu vielä lauantaina 7.4 Nurmon Qmax Arenalla pelattavalla alueloppuhuipentumaturnauksella, jonne tiensä selvittivät runkosarjan 4 parasta joukkuetta. Jalas kohtaa välieräpelissä kello 11.30 alkaen Kokkolan Nibacoksen ja toinen välieräpari on kello 10.00 starttaava SPV - Nurmon Jymy. Välierien häviäjät pelaavat pronssipelissä kello 14.00 alkaen ja voittajat finaalissa, joka alkaa kello 15.30.

Näyttökuva 2018-3-26 kello 23.30.32.png