Miehille kauden viimeisestä turnauksesta voitto ja tappio

Kauden viimeinen turnaus saatiin pelata Töysässä, Iivarin liikuntahallilla.

Jalas - Blue Fox II   5-4  (0-1, 3-1, 2-2)

Ennen ensimmäistä peliä pikaisen kenttäanalyysin jälkeen joukkueen sisällä tuumattiin, että nyt on lähdettävä laukomaan hanakasti, sillä kenttä oli melko pieni. Vastaan asettui sarjataulukon toisena keikkuva Blue Fox II, jota vastaan aiemmin olimme taistelleet tiukan 2-2 tasapelin. Pelin alkulämmöt otettiin perinteisesti pihafutiksella, josta ei taaskaan selvitty ilman suukopua ja suuria tunteita. Kaikki pelaajat selvittivät alkulämmöt kuitenkin ilman loukkaantumisia, joten joukkue oli valmis päivän ensimmäiseen peliin.

Ensimmäinen erä meni Jalaksella hieman tuntuman hakuun sillä liikuntahallin matto laittoi pallon pomppimaan ja herätti tunteita useissa pelaajissa. Ylivoimaakin joukkue pääsi pyörittämään, mutta avausmaalia ei vielä nähty. Ajassa 09:19 Jalaksen maalivahti Vesa Vierikko yllätettiin ensimmäisen kerran kun vastustajan Joakim Nikonen sivalsi pallon maaliin. Samassa 0-1 tilanteessa tahkottiin ensimmäinen erä loppuun. Erätauolla hiottiin hieman kuvioita ja kehityskohteeksi huomioitui pallon liike sekä syöttöjen huolellisuus. 

Toinen erä oli jalakselta selvästi ehjempää pelaamista ja paikkoja syntyi. Ajassa 19:14 pamahtaa Jalaksen tasoitusmaali kun Teemu Kukila riistää pallon keskialueella ja syöttää rystypuolelta laidasta nousevalle Mika Tamsille. Suoraan syötöstä pallo nuottaan ja kädet kohti hallin kattoa. Pirteästi koko pelin pelannut Kukila vie Jalaksen muutamaa minuutia myöhemmin johtoon laittaen pomppupallon maalinedestä sisään. Joukkueen vahva vire säilyy ja seuraavana maalinteon makuun pääsee Iivo Kotamäki, paukauttaessaan kauden kovimman lämärin yläriman kautta sisään. Maalin syöttäjäksi merkattiin Antti Kallioniemi. Erän loppuun sattui vielä pieni nukahdus ja vastustaja viimeisteli tehokkaasti 3-2 kavennusmaalin. Toisen erän peliin voitiin olla tyytyväisiä mutta sama ote oli säilytettävä vielä viimeisen erän ajan. Johdon varmisteluun ei ollut varaa, vaan viimeisen erän tulisi olla samanlaista, rohkeaa pelaamista. 

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti ja vastustajan Joakim Nikonen toi Blue Foxin tasoihin. Jalas ei maalista hätkähtänyt vaan jatkoi omaa pelaamistaan ja rakenteli rauhassa paikkoja. Viimeistä erää oli pelattu 3-3 tilanteessa lähes 10 minuuttia, kun Niklas Mäki-Ventelä leikkaa pallon kanssa keskeltä ja tiputtaa sen takana tulevalle Puolustajalle. Pakin tontilla hääräävä Tamsi täyttää kunniakkaasti puolustajalta vaaditun tehtävän ja toimittaa palloa maalille. Veto ei perinteisesti lähde kohti ylänurkkaa, vaan pomppii maata pitkin ja sujahtaa vastustajan maalivahdin puikoista sisään. Pallo keskelle ja peli on 4-3. Välittömästi maalin jälkeen Teemu Kukilaa rikotaan maalintekotilanteessa ja tuomari viheltää rangaistuslaukauksen. Keskiympyrässä Kukila sipaisee vielä hiukset kuntoon ja lähtee liikkeelle pallon kanssa. Maalin edessä perinteiset backhand forehand leipomiset ja pallo maalivahdin rintaan.  Rankkarin jälkeen maalia saatiin yrittää vielä ylivoimalla mutta tuloksetta jälleen. Ja kun itselle ei maistu niin kaveri tekee ja kuittaa heti saatuaan viidennen pelaajan askiin. Tilanne 4-4. Ajassa 42:40 pamahtaa ison luokan pommi kun Jalaksen hyökkääjä Kimmo Ala-Keruri tärskäyttää poikkarista kauden ensimmäisen maalinsa ja ohittaa samalla pistepörssissä oman maalivahtimme Vesa Vierikon. Vierikko ei tilanteesta ole katkera ja taisi jopa kannustaa ”Ei kautta ilman maalia!”. Hyvä Kimmo! Syöttöpinnan maaliin kirjauttaa Antti Kallioniemi. Peli saatiin pidettyä 5-4 tilanteessa loppuun asti, vaikka Blue Fox pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa pelin lopussa yli minuutin verran. 

Hieno peli Jalakselta ja osoitus siitä että joukkue pystyy voittaa kenet tahansa kun vain asenne on kunnossa.

#88

 

ISBII - Jalas 6-3 (2-0, 2-0, 2-3)

Jalas lähti toiseen ja kauden viimeiseen peliinsä rennolla fiiliksellä, eikä paineita ollut enää sarjassa. Joten odottaa saattoi rentoa ja viihdyttävää peliä.

Ensimmäisen erän alkuvaiheilla oli jo huomattavissa, että jalaksen pelaajilta oli jo vähän jalat puhki. Ajassa 3:34 ISB teki avausmaalin, jota myös seuraa yleensä toinen maali. Tätä odotettiin Jalaksen toimesta, mutta turhaan. Ajassa 7:26 ISB tekee pelin toisen maalin ja siirtyy ottelussa 2-0 johtoon.

Toiseen erään Jalas oli päättänyt lähteä kovaa ja kaksinkamppailuita ei enää hävitä. Mutta ISB rankaisee silti ajassa 15:53 ja tilanne näin karmiva 3-0. No, ajassa 17:26 sitten Kimmo Ala-keturi ottaa jäähyn vaarallisesta pelaamisesta ja sen jälkeen istumaan menee Niklas Mäki-Ventelä ajassa 22:56. Noh, tämä ei vielä riittänyt, vaan Kimmon esimerkkiä katsoi myös Mika Tamsi, joka menee huilaamaan jäähypenkin puolelle ajassa 26:36. Täytyy myöntää, että pojat ottivat aika kirjaimellisesti valmennuksen ohjeen kaksinkamppailusta ja siitä ettei niitä hävitä. Onneksi Jalas on reenannut alivoimaa ja näin ollen ISB ei rankaissut ylivoimmillaan (6min). Tosin heti Tamsin jäähyn jälkeen, ajassa 28:59 ISB tekee maalin. Olisiko sittenkin kannattanut jatkaa pelaamista alivoimmalla kun näytti sujuvan?

Kolmas erä alkamaisillaan. Jalas hieroo kuvioita, että edes yksi maali ja nyt pysytään pois jäähypenkeiltä! Mikko Keisala syöttää ja Ansti Kallioniemi räppää kuin räppääkin pallon maaliin ajassa 33:20 (4-1). Seuraava tilastomerkintä menee kuitenkin ISB:lle maalin merkeissä ajassa 37:28. Tästä seuraava merkintä taas Jalakselle ja tästä maalista vastasi koko turnauksen ajan huonosta epäonnesta pisteiden saannin kannalta kärsinyt Niklas Mäki-Ventelä. Eikä saa Nikke tästäkään pistettä, sillä pöytäkirjaan merkataan OMA MAALI (5-2). Tästä seuraa sama kierre mikä tapahtui kolmannen erän alussa. Eli seuraava merkintä vastustajalle ja se oli maali 6-2 ajassa 42:12. Tämä ei vielä riittänyt, vaan myös Jalas onnistuu vielä kaventamaan tilanteeksi 6-3. Ansti syöttää ja Mikko Keisala maalaa pallon sisään. Vielä pelin viimeisellä minuutilla tulee jäähy, mutta tällä kertaa ei Jalakselle vaan ISB:lle ajassa 44:34. Näin Jalakselle tarjotaan huimaa 26 sekunnin ylivoimaa kauden viimeiseen peliin, mutta tulosta se ei ikäväkyllä tuota. Mutta kausi päätettiin kuitenkin kunnialla loppuun, eikä luovutettu! Torjunnat: ISB (16) & Jalas (21), joten kyllä siellä maalissa palloja kiinnikkin otettiin.

#18

 

Kokonaisuutena päättyneeseen kauteen voidaan olla tyytyväisiä, sillä sekä pelillisesti että myös tuloksellisesti tämä oli Jalaksen salibandymiesten historian paras kausi. Nyt oltiin kuudensia, kun aiemmin kolmosessa ollaan oltu kymmenensiä (2008-2009) ja viime kaudella kahdeksansia. 

Sarjataulukko.JPG