D-pojille Pietarsaaresta kaksi voittoa

D-poikien turnaus pelattiin lauantaina Pietarsaaressa, kenties koko pohjanmaan parhaimmat salibandyolosuhteet tarjoavassa Rettig Sport Centerissä. Jalaksella ohjelmassa oli ottelut Kokkolan Nibacosta ja Nurmon Jymyä vastaan. Matkassa oltiin melko kapealla kokoonpanolla, sillä 3 ”omaa poikaa” oli reissussa, mutta onneksi nuoremmista saatiin jälleen apuja ja näin kasaan saatiin kaksi täyttä kentällistä. E-poikien joukkueesta mukana olleista Severi Kohtamäki & Joonas Kuusisto pelasivat nyt ensimmäistä kertaa D-poikien pelejä, mutta tätä ei mitenkään huomannut vaan molemmat pelasivat loistavat pelit.

Reportterin kynä ja muistilehtiö ojennettiin matkassa olleelle huoltojoukolle ja tässä heidän näkemyksensä peleistä:

 

Nibacos - Jalas 7-9 (2-2, 3-6, 2-1)

Pietarsaaressa ensimmäisenä vastassa taitava pallonpyörittelijäjoukkue Nibacos. Peli alkoi kylmästi Nibacoksen maalilla. Jotenkin kurkkua alkoi jälleen kuristaa ja näytti pahalta. Onneksi Jalaksen poijat oli asialla ja pian Miika heilutteli vastustajan verkkoa. Seuraavaksi Lauri Jyrä pyöritteli palloa ja kuin hidastetusti vetäisten pallon vastustajan maaliin. Tilanne kivasti 1-2. Nibacoksella oli koko ajan tapana kyttäillä jalaksen maalin nurkilla ja aikansa huidottua maalihan siitä tuli. Tilanne 2-2. Nibacoksen pelaajat olivat vaarallisia mailan kanssa, koska pallo yleensä meni sinne minne pitikin. Kasper pilasi onneksi monta vastustajan yritystä. Hyvä Kassu! 

Toisessa erässä Nibacos kyttäili jälleen meidän maalilla ja niin livahti pallo maaliin 3-2. Miika kuitenkin rankaisi pian takaisin ja tasoitti. Miika oli liekeissä ja teki perään pian uuden maalin. 3-4. Nopeatempoista peliä päädystä toiseen. Katsomossa tuskin uskallettiin hengittää. Vähän pyörryttikin. Vikki nappasi pallon ja sai sen maaliin. Pian Miika jälleen pallon kanssa ja teki neljännen maalinsa. Tilanne 3-6. Niko innostui ja kuljetti pallon vastustajien läpi tykittäen maaliin. Vastustajat kokosivat rivinsä ja kavensivat tilanteen ja pian toinen maali perään. Tilanne 5-7. Sitten Vikki syötti Kuusiston Joonakselle, joka teki maalin. Kamalan jännittävää peliä. Toinen erä loppui tilanteeseen 5-8. 

Kolmannessa erässä Nibacos kävi kuumana. Peli pyöri Jalaksen maalin kulmilla. Kasper pelasti monta tilannetta. Loistava Kasper! Peli saatiin onneksi Nibacoksen päähän ja Onni livautti maalin. Tilanne 5-9. Nibacos alkoi painostamaan ja saikin sitten maalin 6-9. Nibacoksella käytiin niin kuumana, että Kurikkaojan Joonas sai tuntea sen kylkiluissaan. Onneksi luun murtumilta vältyttiin. Kokkola sai jäähyn törkeästä laitataklauksesta. Jäähy loppui ja viimeisellä 3 minuutilla Nibacos kavensi tilanteen 7-9. Valmentajan loistavalla peluuttamisella Jalas voitti vaarallisen hyvän pallon pyörittelijä Nibacoksen. Hyvä poijat ja Vesa!

 

Jymy - Jalas 1-12 (1-3, 0-2, 0-7)

Päivän toisessa pelissä alku oli vähän taas nihkeää niin kuin oli Nibacostakin vastaan. Ja Nurmo tekikin avausmaalin ajassa 07:01. Tästä suivaantuneena seuraavat 12 maalia tekikin sitten Jalas. Peli oli välillä tosi tasaväkisiä, mutta pääasiassa pelattiin Nurmon päässä. Miika Kuja-Perälän selvästi harjoitellut yläkulmaan osuvat vedot upposivat Nurmon maaliin 5 kertaa. Niko Marttila teki kolme maalia, osa hienojen kuvioiden jälkeen. Maaleja tekivät myös muut hyökkääjät Vikki Ylihärsilä ja  Joonas Kuusisto molemmat 2 . Onni Siltala ja Lauri Jyrä pelasivat hyökkäyspäässä myös hienosti vaikka maaliverkko ei tässä pelissä soinutkaan. Yksi maali tuli hienosta Ylihärsilän Veikan pelisilmästä  syöttäessä kaukaa Joonakselle. Pahan taklauksen otti tässäkin pelissä vastaan Joonas Kurikkaoja, mutta pohojalaisella sisulla hetken huilattuaan jatkoi hyvää peliään. Puolustat Joona Haanpää, Severi Kehtamäki, Veikka ja Joonas olivat mallikkaasti maalivahdin tukipilarina. Maalivahti Kasper Ketola pelasi jälleen kaksi loistavaa peliä, välillä tuli hienoja torjuntasuorituksia ja näin antoi nurmolaisten nauttia vain yhdestä maalista. Kaikenkaikkiaan pojat pelasi hienoa joukkuepeliä kannustaen toinen toistaan, tästä on hyvä jatkaa kauden viimeisiin turnauksiin!

 

IMG_7076.jpg