Naiset nousivat vahvan loppukauden myötä viidenneksi

Naisten kauden päätösturnauksessa Uudenkaarlepyyn Tähtihallissa Jalaksen ensimmäisessä pelissä vastaan asettui KannUra. Edellisessä pelissä tätä joukkuetta vastaan pelattiin lajille ei niin tavanomainen 0-0 tasapeli, joten odotettavissa oli tälläkin kertaa vaikea peli. 

KannUra - Jalas 1-1 (0-1, 0-0, 1-0)

Ensimmäinen erä lähti käyntiin hieman tunnustelevasti ja peliä mentiin päästä päähän. Reilun 8 minuutin pelin jälkeen vastustajalle tuomittiin 2 minuutin jäähy maasta pelaamisesta. Nyt ylivoima kuntoon ja pallo verkkoon! Ylivoima saatiin nopeasti pyörimään ja maalia haettiin vimmatusti. Karita Kangastie huomaa  Jenna Vuorisen hakeutuneen vetopaikalle ja laitaa pallon liikkeelle ja Jenna maalaa ylivoimalla Jalaksen johtoon. Ensimmäiseen erään ei enempää tilastomerkintöjä. 

Toinen erä oli tasavahvaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Jalas sai luotua pari maalipaikka vastustajaa enemmän, torjunnat KanUra 6 Jalas 4, mutta ei silti tilastomerkintöjä. 

Kolmanteen erään lähdettiin puolustamaan johtopaikkaa ja siinä onnistuttiinkin hyvin, kunnes kolmatta erää oli pelattu 9.41. Vastustaja saa vapaalyönnin Jalaksen maalin edestä. Jalas valmennus päättää käyttää aikalisän tähän paikkaan, että saadaan vielä ylimääräinen hengähdystauko ennen viimeisen 5 minuutin rutistusta. Tuomari viheltää ja aikalisä on päättynyt.  Pallo pisteelle ja kaikki asemiin. Vastustaja pistää perinteisen pienen siirron sivuun josta suora laukaus.  Laukaus kuitenkin epäonnistuu ja lähtee myyrän lailla vyörymään lattiaa pitkin hitaasti mutta varmasti kohti jalasmaalia. Tätä ei pysty Jalaksen maalivahti Henna Autio näkemään pelaajien takaa ja pallo livahtaa alanurkkaan. Peli tasalukemiin 1-1. Jalas on päättänyt voittaa pelin ja hakee vimmatusti voittomaalia - mutta tuloksetta. Joten näin peli päättyy tasalukemiin 1-1. Ihan hirveän pitkälle ei päästy edellisestä 0-0 tasurista.

 

Jalas - KauWi 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Päivän toinen kamppailu potkaistiin käyntiin mielenkiintoisesta asemasta kun vastaan asettui KauWi, jonka kanssa viimeksi tasattiin pisteet numeroin 2-2. Molemmilla joukkueilla oli edelleen mahdollisuuksia kohentaa asemiaan. Wisa nousisi voitolla karsijan paikalle ja Jalas NuJyn ohi sarjataulukossa sijalle 5.

Peli käyntiin. Alussa molemmat joukkueet hieman tunnustelivat ja tempo pysyi matalana Jalaksen pudottaessa karvauksen puoleen kenttään. Ajassa 10.27 vastustajan Minna Hovila ottaa jäähyn mailaan lyömisestä. Jalas pyörittää, mutta maaliin asti pallo ei löytänyt tietään. 12.52 Jenna Vuorinen kuittaa jäähyn samaisesta syystä ja nyt vuorostaan Jalas luutii alivoiman mallikkaasti. Ensimmäisen erän torjunnat: Jalas 3 - Kauwi 6.

Erä kaksi ja Jalas nostaa karvaustaan ja saa jatkuvasti paineistettua vastustajan hankalaan asemaan. KauWi tyytyy vaan hakemaan satunnaisia pistohyökkäyksiä. Ajassa 24:24 Petra Katajamäki kolaa hyvin pelanneen Jenni Pihlajan laidan yli ja päätyy istumaan jäähylle. Jalas pyörittää, mutta ilman tulosta. Ensimmäistä maalia odoteltiinkin erän viime sekunnille, kun Katri Ojaniemi syöttää ja Jenna Vuorinen runttaa pallon verkon perille. Toisen erän torjunnat Jalas 2 - Kauwi 4.

Erä kolme käyntiin eikä vastustaja pääse oman pään telineistä liikkeelle Jalaksen pelatessa hurmiotilassa. Karvaus tuottaa tulosta, kun Jenna Vuorinen maalaa toistamiseen ajassa  37:51. Tähän maaliin ei syöttäjiä. 41:44 vastustaja pitää aikalisän, mutta pelin ohjat säilyvät tiukasti Jalaksen hallinnassa. KauWin viimeisetkin toivonrippeet karsinnoista karisevat ajassa 42:14, kun Karita Kangastie pöllyttää maalivarkkoja. Loppupeli varmisteltiin voittoa pitkillä hyökkäyksillä ja näin Jalas voittaa 3-0 upealla pelillä.

Maalivahtien torjunnat: Jalas 6 & KauWi 17

 

Pisteet tänään:

Jenna Vuorinen 3+0

Karita Kangastie  1+1

Katri Ojaniemi 0+1

 

Tilastosivu

Näyttökuva 2018-3-25 kello 15.53.20.png